Apeldoorn II

Contact Us

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Delen

0 reacties

 1. Tsja.. wat moet je met het verhaal van Wedzinga? Ik heb me er doorheen geworsteld, maar volgens mij spreekt hier iemand die gefrustreerd is doordat hij zijn baan met status en aanzien is kwijtgeraakt. Iemand die door het verlies van zijn baan zich afzet tegen politiek, maatschappij en zijn voormalige werkgever, Justitie. Op zich niet onverklaarbaar, sommige mensen reageren zo, als ze teleurgesteld zijn.
  Dat heb ik vaker gezien.

  Ten aanzien van het drama op Koninginnedag: sommige feiten zijn bekend; veel aannames hebben we ook vernomen. Wedzinga maakt zich ook schuldig aan een aanname: misschien heeft Tates, de dader van de aanslag, wel gehandeld uit frustratie met de maatschappij, de politiek of het rechtssysteem.

  Precies dezelfde frustratie die bij Wedzinga leeft, trouwens. Frappant dat uitgerekend Wedzinga meer aanslagen voorziet.
  Gevaarlijk ook.

 2. @erwin: op zich hoeft de duidelijk waarneembare frustratie van Wedzinga zijn betoog niet in de weg te staan. Zoals dat eerder duidelijk wel het geval was.

  Wat mij opvalt is dat hij volgens mij niet inziet dat hij met zijn felle strijd tegen het systeem een groep maatschappelijk gefrustreerden aan het voeden is. Die groep, zichtbaar geworden door het internet, ziet hem als een soort kruisridder, maar is zelf niet gezegend met veel nuance.

  Ik vind nu juist dat deze groep gevaarlijke elementen heeft. Het gaat om mensen (kijk voor de aardigheid eens op de site van Micha Kat) die zeker weten dat de overheid de grootste vijand is.

  Zulke mensen zijn volgens mij op een gegeven moment in staat om gekke dingen te doen.

 3. Chris, ik weet wat je bedoelt hoor, daar is geen twijfel over. Wedzinga refereert aan opportunisten, volksmenners. Voor mij ook een grote zorg, als ik naar de opiniepeilingen kijk, met name de PVV…

  Mijn zorg is ook dat iemand het ooit grappig vond om een buschauffeur te mishandelen, een ambulancemedewerker een knal voor de kop te geven, een treinconducteur in elkaar te slaan… noem maar op, het werd een hype om mensen die hun werk doen te kwetsen, een maatschappelijk probleem.
  Ik heb één hoop, dat Tate geen trendsetter is.

Geef een reactie