0 reacties

 1. Ach Chris, om zelf te kunnen functioneren hebben sommige mensen het nodig om een ander door de stront te halen. Hij “voedt” zich met bepaalde prikkels en aandacht.

  Zijn frustratie zit erg diep en waarschijnlijk heb jij met dit “probleem” niets te maken.

  Hij heeft een korte periode mijn aandacht gehad, toen hij op het weblog van Hendrik Jan Korterink (misdaadjournalist) schreef dat hij zgn informatie had over de moordenaar van Marianne Vaatstra.
  Ook bleek dat de man in andere moordzaken zichzelf diverse “rolletjes” had toebedeeld, die uiteraard niet bleken te kloppen.

  Ik heb een voormalig politie-psycholoog mee laten lezen. Zijn uiteindelijke bevindingen zal ik maar niet vrijgeven, deze logen er niet om.

  De confabulerende wijze hoe hij diverse onderwerpen steeds weer op tafel brengt geeft duidelijk aan dat de persoon in kwestie een probleem in de bovenkamer heeft.
  Hij wil aandacht, is het niet links-om dan maar rechts-om.

  Ik denk dat je hem volledig moet gaan negeren Chris, anders kom je niet van hem af.

 2. Chris: de eerste zin uit het door jou aangehaalde e-mailtje geeft mij het vermoeden dat jij op zijn eerdere e-mails hebt gereageerd. Niet meer doen en totaal negeren (zoals ook Mia ook terecht aangeeft) .

 3. Klopt Chris, je schijnt nogal wat agressie op te roepen, zoals in het verleden ook op andere websites waar je meedeed aan de diskussie. Wat mij betreft waren het gros van de reacties onterecht en inderdaad, ze zijn zo banaal. Maar vergeet niet de Nederlandse taal is grammaticaal behoorlijk ingewikkeld en de meeste mensen hebben te weinig taalvaardigheid om in volzinnen te schrijven. Vaak weet men niet eens of een werkwoord op een d of een t eindigt. Het kofschip wordt ook niet vaak meer gesignaleerd op de vaderlandse wateren. Jammer.
  Ga vooral verder met je werk, Chris, en laat je niet intimideren of ontmoedigen door haatmail, meestal zijn het extreemrechtse criminelen in spé, die op dergelijke wijze trachten kritische, linkse en/of progressieve mensen angst aan te jagen. Zeker niet het gesprek of debat zoeken met dit soort wannabee fascisten. Negeren lijkt de juiste beslissing, maar pas op, met negeren alleen bestrijden we het fascisme niet. Daarvoor is meer nodig.
  We moeten weer naam en toenaam gaan noemen en de zaken niet versluieren of willen toedekken: Wilders is een fascist en de PVV is een extreemrechtse partij die niets anders doet dan haatzaaien. De PVV doet nu of ze niet zo radicaal is, want ze wil aan de macht, maar denk maar eens hoe Wilders reageerde op de kersttoespraak van onze Koningin in 2008, als door een wesp gestoken, van hem kon het Koningshuis onmiddelijk worden opgedoekt. En nu na 30 April? Wat een verschil, de hypocrieten. We gaan een gevaarlijke tijd tegemoet in ons land.

 4. @ Gerrit: je haalt er nu wel erg veel bij allemaal.. Het is een feit dat mensen die hun hoofd even boven het maaiveld uitsteken dit soort reacties van allerlei mensen krijgen (en helaas mogen verwachten).
  Het gaat daarbij veelal om een stuk of 5 tot 10 mensen die geen eigen leven weten te leiden, en zijn weggesukkeld in een cyberwereld die internet heet. En geloof me : ik spreek uit ervaring.
  Het zijn internettrollen die er op een voor mij onbegrijpelijke reden plezier aan beleven om anderen de grond in te boren. Wanneer je toegeeft aan dat soort types, dan geef je hen alleen maar extra voer om het tempo waarin ze bezig zijn op te voeren.
  Dus het advies is : zoveel als mogelijk negeren. Indien dat onverhoopt niet mocht lukken: na enkele weken/maanden voluit tegengas geven op het internet, danwel aangifte doen wegens stalking . Dat zal ze leren, zeker heden ten dage ;D

  http://pc-en-internet.infonu.nl/communicatie/12839-internet-trolls-en-flamers.html

 5. @Mike: je komt met een interessant punt. Iets waar ik ook al een tijdje mee worstel. De beste manier is om het te negeren. Het is het niet waard. Maar soms gaan mensen zo ver dat je denkt: ik laat me ook niet door verbale agressie en onbehoorlijk gedrag wegdrukken. Het is als de dronken agressieve man in de metro. Wie zich met hem bemoeit, kan een oplawaai krijgen. Maar moeten we zijn gedrag dan maar accepteren?

  Fotografen hebben ook last van het gebrek aan fatsoen op het internet. Hier en daar worden foto’s zonder bronvermelding of betaling zomaar overgenomen. Daar kun je je schouders over ophalen en denken: laat maar zitten. Maar als iedereen dat doet, dan zal het vanzelf gemeengoed worden. Ik ken fotografen die nu na een vriendelijk mailtje meteen een factuur sturen. Boter bij de vis.

 6. Niet rationaliseren of problemen maken die er niet zijn.

  Wees blij met de aandacht! 🙂

 7. Ja, da’s waar, Mike, I was even wat doorgeschoten.
  Negeren is inderdaad het beste. Dit soort mensen zitten opgesloten in hun eigfen wereld en constructieve kritiek komt bij hen niet aan.

 8. @mia: op zich hoeven mensen geen toestemming te hebben om mijn naam te gebruiken. Ik heb toch min of meer een publieke functie. Het verspreiden van laster en smaad. Dat is natuurlijk een ander verhaal.

 9. Niet te druk om maken, Chris. Blaffende honden bijten niet. Maar… leuk is inderdaad anders, ik heb het ook beleefd, het is gewoon erg vervelend.

  En als je er toch iets aan wilt doen: doe van elk mailtje dat je krijgt een melding bij de politie (dossieropbouw), en wanneer er genoeg meldingen zijn doe je aangifte wegens stalking en zal de man zeker worden vervolgd.

  Sterkte ermee.

 10. Een ranzige reactie van een zielige minkukel waar een luchtje aanzit. Aan de inhoud mag je afleiden dat hij echt in de shit verkeerd. Rangschikken onder kwajongensstreek. Mocht het vervelend worden aangifte doen. – “de hondenstront die af en toe onder mijn schoenen zit. “ – Ha ha ha ha. Is hij soms een slechtziende plantsoenmedewerker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *