Baudet wil omvolking en onteigening boeren

Ik was eigenlijk niet van plan om weer een verhaal te schrijven over de verder radicaliserende Thierry Baudet. Alles was al wel gezegd. Maar zijn recente schandalige optreden in de Tweede Kamer kan niet ongemerkt voorbijgaan. Met name omdat het de intense hypocrisie van Baudet en zijn onversneden racisme toont. In een enorme plottwist blijkt hij stiekem groot fan van omvolking, het afpakken van soevereiniteit en onteigening van boeren.

Baudet sprak vorige week in de Tweede Kamer minutenlang over het kolonialisme van Nederland in Nederlands-Indië, notabene tijdens een debat over oorlogsmisdaden in de voormalige kolonie. Voor alle historici een absoluut gitzwart hoofdstuk in onze geschiedenis. Met uitbuiting, moordpartijen, letterlijke omvolking en ontvolking, landonteigeningen, exploitatie, en genocide.

Uiteraard was dat niet de insteek van Baudet.

Menselijkheid

De leider van FvD sprak dweepziek over een fantastische tijd, waarin de Nederlanders ‘hen deelgenoot maken van de superioriteit, de generositeit, de menselijkheid van het Avondland’. Een ‘mooi en groots project’. Een prachtige periode waarin de superieure Europeanen met hun gezegende genetica de arme mensen in de overzeese gebieden op hun schouders namen.

Serieus, Klomp? Dat kan Baudet niet hebben gezegd. Zo gek is zelfs hij niet. Jazeker wel. Baudet, zelf met Indische roots overigens en kennelijk dus niet volledig gezegend met Europese genetica, stelde letterlijk dat de bewoners van de Nederlandse kolonie niet gezegend waren met het genetische pakket van de Europeanen.

‘Om ook hen die door geografie, genetica en geschiedenis niet de zegeningen van het Europese bestaan overgeërfd hebben gekregen, toch deelgenoot daarvan te maken’

Genetica

Kennelijk is het zo dat bewoners van landen in den vreemde de zegeningen van het Europese bestaan niet mee hebben gekregen door hun ‘genetica’. Door hoe ze hun genen doorgeven. Baudet ziet er zelf geen minderwaardigheid in, maar dat is het natuurlijk wel. Hij zegt eigenlijk dat andere volkeren niet de genen hebben om het ‘succesverhaal’ van Europa (dat nu juist mede is ontstaan door het knechten van andere landen) te evenaren. Kennelijk zijn die andere volken dus genetisch niet in staat tot ons succes. Baudet legt zelf de context door de koppeling te maken met het superieure Europa.

Los van het stuitende racisme was de toespraak van Baudet zo hemeltergend hypocriet dat je bijna niet kunt geloven dat hij het meent. Baudet nam stellingen in op onderwerpen waar hij in Nederland diametraal anders over denkt.

Omvolking

In eigen land is Baudet een fel strijder tegen omvolking. Hij meent dat het Nederlandse ras en onze dominante cultuur niet verdund moet worden met mensen uit andere culturen. Nederland moet Nederland blijven.

Dat is zeer opvallend, want de Nederlandse overheersers van Nederlands-Indië waren zeer actief op het gebied van omvolking. Het beleid was er letterlijk op gericht om de cultuur in het verre buitenland naar Europees model om te buigen. Met Europese normen en waarden en religie. Baudet noemde dat zelf de ‘missionarisrol’.

Een mooi woord voor het opdringen van je eigen normen en waarden aan een ander.

In de overzeese gebieden werden inheemse kinderen weggehaald uit hun eigen families en omgeving om te worden heropgevoed in een Westers-christelijke context. Later werden deze ‘hervormde’ kinderen ingezet om de lokale bevolking te ‘civiliseren’. Alsof je Nederlandse kinderen weghaalt en ze in een Moslimgezin zet. De Nederlandse overheersers hebben letterlijk de westerse cultuur en religie in het land gepompt. Omvolking naar de letter.

Baudet noemt datgene waar hij in Nederland zo fel tegen is, een fantastisch project als het elders gebeurt.

Genocide

De door Baudet zo bewierookte VOC regeerde met ijzeren hand. In 1621 werden de Banda-eilanden door de VOC nagenoeg ontvolkt. Bijna de gehele bevolking van 15.000 inwoners werd vermoord. Heel erg ‘genereus’ van die ‘menselijke’ Europeanen, wat zullen ze blij zijn geweest met die overheersers met hun gezegende genetica.

Ik zou durven te beweren dat de term ‘genocide’ geschikter is om de pogingen aan te geven om een heel volk en hun identiteit van de aardbodem te vagen. Wat een fantastisch project was het toch.

Boeren

In Nederland strijdt Baudet fel tegen de onteigening van boeren, een eventuele optie van de regering om het stikstofprobleem aan te kunnen pakken. In zijn verkiezingsprogramma is er geen ruimte voor nuance: ‘nooit akkoord gaan met onteigeningen’. Het land is van de boeren en daar moet je afblijven. Altijd. Overal.

Bijzonder. Want wat deden de door Baudet zo op het schild gehesen Nederlandse overheersers in Nederlands-Indië? De Nederlandse Staat eiste letterlijk op grote schaal landbouwgrond op. Vele landeigenaren verloren hun landerijen, die vervolgens werden verhuurd aan Europeanen.

Habbekrats

De boeren die nog wel land hadden mochten zich voor een habbekrats het schompes werken om verplicht producten tegen een zeer geringe vergoeding te verkopen aan de bezetter. Producten waar de Nederlanders de meeste winst op konden maken, zoals koffie, thee, suiker en tabak.

De door Baudet zo innig omarmde redders van de beschaving waren niets meer of minder dan keiharde uitbuiters. Baudet zou van verontwaardiging uit zijn pak knappen als de Nederlandse overheid zo met Nederlandse boeren om zou gaan.

Soevereiniteit

Baudet is een enorm voorstander van soevereiniteit. Nederland zou zich terug moeten trekken uit verschillende internationale organisaties om ‘de controle over de regels die gelden in ons land te herpakken en niet tegen de democratische wil in te worden gehouden aan internationale bepalingen die tegen het Nederlands belang indruisen’. Baudet is fel tegenstander van de huidige Europese Unie omdat hij niet wil dat de EU zeggenschap heeft over Nederland.

Mooie woorden, maar ze passen totaal niet in de door Baudet bewierookte tijd waarin onze voormalige overzeese gebieden door Nederland werden overvallen, gecontroleerd en uitgebuit.

Baudet pleit in eigen land voor autonomie en tegen omvolking. Hij gruwelt van de in zijn ogen verkeerde behandeling van boeren. Maar de Nederlanders die in een ver verleden de autonomie van overzeese gebieden sloopten, volkeren omvolkten en boeren uit hebben gebuit ziet hij als helden.

Kronkel

Je moet een duizelingwekkende kronkel in je gedachten hebben om deze zaken in je hoofd bij elkaar te krijgen. Ons koloniaal verleden staat werkelijk in alles in contrast met waar Baudet nu voor wenst te strijden.

Het zegt echter ook precies waar Baudet voor staat. Zijn superioriteitsgevoelens naar andere culturen, zijn geloof dat het Avondland de norm is, zijn wil om als elite te regeren over de zogenaamde minderbedeelden. Omvolking is wat hem betreft fantastisch als het om een ander land gaat.

Natuurlijk, Baudet is in de politiek uitgespeeld. Hij heeft zijn omvangrijke electorale successen met groot succes weggespeeld. Maar zijn partij heeft nog steeds 60.000 leden en qua zetels (prognose) staat hij op rond de 300.000 kiezers.

Die kiezers moeten wel volledig losgezongen zijn van enige historisch besef en bij herhaling niet in staat om zijn tergende hypocrisie te doorgronden.

Waardeer dit artikel!!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Je kunt mij ook met een vast per bedrag per maand steunen: klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -

 

Delen