Geweld tegen geweld

Eigenlijk wilde ik geen aandacht besteden aan de kleine demonstratie tegen de politie onlangs in Den Haag. Wat onzin is, moet onzin heten.

Maar toch.

Een groepje demonstranten marcheerde onlangs door de straten van Den Haag om de politie aan te klagen. Ze menen dat de politie in Nederland niet deugt. De agent die dit jaar Rishi doodschoot zou racistische motieven hebben.

Het groepje liep door Den Haag, sommige demonstranten droegen sjaals en mutsen, waarschijnlijk om herkenning te voorkomen. Zwaaiend met anarchistische vlaggen. Woest schreeuwend om democratie, maar dan wel vanuit een veilige onherkenbare positie. Ze riepen luidkeels dat de politie racistisch is. Bloed aan hun handen. Fuck the police. En meer van dat soort populistische kreten die het goed doen onder beroepsdemonstranten die uit zijn op een relletje.

Ergens aan het einde van de demo kwam het tot een confrontatie. De politie arresteerde twee demonstranten. Dankzij de inmiddels gemeengoed geworden inzet van burger’journalisten’ kunnen we de arrestatie op beeld van alle kanten bekijken.

Wat ik zie is een uitermate opgefokte groep ‘demonstranten’ die de zelfbenoemde ‘moord’ op Rishi minuut na minuut in het gezicht van agenten smijt. Er ontstaat een agressieve sfeer en vanuit het kamp van de demonstranten is duidelijk een slaande beweging met een stok waarneembaar.

De politie grijpt in en doet dat niet zachtzinnig. Wat mij betreft meer dan terecht.

Wat volgt is typerend voor de huidige samenleving. De demonstranten schreeuwen moord en brand. Ze hebben weer eens bevestiging van hun eigen waanbeelden. De politie is gewelddadig. Zie je nou wel. We hadden en hebben gewoon gelijk. Het is een schande, mensen.

Het ontbreekt sommige mensen in deze samenleving nog altijd stevig aan zelfreflectie. Actie is altijd reactie. Als je iedere minuut van de dag zo ontzettend bezig bent met je eigen gelijk en en je eigen rechten, dan is het blijkbaar heel erg eenvoudig om je plichten te vergeten. Als je schreeuwt om echte democratie, maar tegelijkertijd anarchie voorstaat, dan heb je ergens een paar stations gemist in je leven.

De organisatie van de demo kwam na het optreden met een verklaring. Uiteraard: het was de schuld van de politie. Bizar.

De organisatie heeft meer dan een kilo boter op het hoofd. Een demonstratie rond een ongelukkig dodelijk incident afkondigen onder de vrijblijvende vlag van ‘racisme’ is olie op het vuur gooien. Een tragisch voorval waar een rechter al een uitspraak over heeft gedaan (geen moord, maar doodslag. Geen straf omdat de agent vanuit zijn functie mocht handelen zoals hij deed) onverkort ‘een moord’ noemen simpel onverantwoord.

Wie zaait, zal oogsten.

Delen

0 reacties

 1. Chris je hebt een bril nodig kerel. Dat waren agent provocateurs die op de agenten insloegen en zijn ingezet door de staat. We zijn op weg naar een politie staat net zoals in Amerika waar de politie korpsen en de burger tegen elkaar worden opgezet.

 2. Klopt, Nieuwsbreker. Het schijnt dat Rishi ook een undercover CIA-agent is. Met een speciale training ‘doen alsof je dood bent’. Uiteraard is de moeder van Rishi vanuit de Toneelschool ingezet om het protest tegen de gevestigde orde aan te zwengelen. Wij van de MSM zorgen er verder voor dat de anarchisten van deze wereld weg worden gezet als complotdenkers die met hulp van de rechter het zwijgen moet worden opgelegd. Doen we goed, toch?

 3. Nou wat een enorme klap zeg. Sorry hoor, maar als zwartblokkers met stokken gaan slaan naar de politie dan krijg je dat. Wat mij betreft had het politiegeweld wel wat excessiever gemogen.

 4. Heb een bril nodig denk, zie geen onvergeeflijk geweld op 9.02????alle geweld is altijd actie-reactie. Logisch toch? Kijk naar de angst in de ogen van de agent als hij de groep staande houdt..oja, hij koos er voor om agent te worden, tuurlijk. En al die “slachtoffers” deden echt helemaal niets. Sinterklaas bestaat, inclusief de paashaas!

 5. Op 7:45 zie je duidelijk dat er met een vlaggenstok wordt geslagen.
  Daarna grijpt de politie in.

  En die klap van die agent. Die persoon op de grond liep al herhaaldelijk de politie uit te dagen. Ook duidelijk in het filmpje terug te zien!

 6. Kunnen we die arrestanten niet inzetten voor botsproeven? Dan hebben zij nog enig nut voor de samenleving.

 7. Chris hoe weet jij dit?

  Chris Klomp ‏@chrisklomp 11u
  Opvallend: @WDankbaar toch niet in hoger beroep tegen uitkomst kort geding verboden dagboek. Vonnis blijft staan #Vaatstra

 8. Altijd makkelijk de schuld op een ander afschuiven. Je doe het nooit goed maar petje af voor die mensen die toch nog de orde willen handhaven ondanks al die kritiek, soms terecht maar vaak ook niet.

 9. Kan dat werkloze linkse tuig niet eens een keer een positieve bijdrage aan onze samenleving doneren… Prima politie optreden..

 10. Nooit maar dan ook nooit mag déze dame (noem haar geen agente)deze tik uitdelen aan een weerloze man op de grond erg laf .

 11. Wat ik zie, is vooral een beheersing aan de kant van de politie. Nu met al die “burger-journalisten” is het akkefietje van werkelijk elke kant te bekijken. Ze worden ook niet weggestuurd als hinderlijk.., kan en mag allemaal gefilmd worden.. Kom daar maar eens mee aan in de meeste andere landen van de wereld.

  Je zie dat de politie duidelijk een grens trekt. ‘Schelden, leuzen, beetje duw- en trekwerk…. prima, we kunnen tegen een stootje.’

  ‘Demonstreren mag, een rondje lopen door Den Haag, prima, maar wij bepalen de route, dus NIET naar het station. Oh, jullie willen toch naar het station, dan houden we jullie hier op…,.

  En dan zie ik toch echt dat iemand met zijn vlaggenstok een slaande beweging maakt… Actie is reactie, logisch dat de politie dan hun eigen stokken ook gebruikt….

 12. Ik erger me dood aan al die oproerkraaiers zonder verstand, ze zijn zo dom, dat ze niet eens zelf na kunnen denken, doen alles na om bij een groep te horen. En nog laf ook, en ze willen niet herkend worden.
  Politie, ik ben trots op jullie

 13. Wat weerloze man, op de site van Barracuda staat een goede uiteenzetting van het soort volk dat op dit soort oproer afkomt.

  Betwijfel of maar één van hen zich werkelijk verdiept heeft in waarvoor ze aan het demonstreren waren. Nee, gewoon omdat het nog steeds kan in Nederland, op zich een groot goed.
  Jongeren van 19 jaar die eens het rode boekje gelezen hebben en dit reuze interessant vonden en nog een paar holle echoputten uit het landschap genoemd klokkenluidersonline met als opperhoofd Micha Kat, die ook tegen alles is zolang het geld oplevert.
  Die laffe stokert mag wat mij betreft eens wat harder aangepakt worden door het OM, me dunkt dat er genoeg loopt tegen deze kerel en een paar van zijn vrindjes.

 14. Hoger beroep termijn W Dankbaar is nu voorbij?
  *Reactie op @ goed kijken, en vraag aan Chris*
  Ik ben een leek in rechtbanken en protocollen.

  Er ‘lijkt’ in mijn ogen weinig controle op naleving te zijn.
  (Door blijven rijden met ingetrokken rijbewijs bv is in de praktijk vrij ‘algemeen’ om maar een voorbeeld te noemen)
  Ik denk dat het bij andere ‘verboden’ ook zo werkt.

  *Wel O.T, omdat ik eigenlijk geen mening heb over de zaak Rishi*

 15. http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/11/rishi-chandrikasing-was-bepaald-geen-lieverdje

  En stille tochten en verheerlijking van ‘respectlozen’ moet je niet willen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22004364/__stille_tocht_verdronken_boef__.html
  Maar goed..
  Voor de ene een held, voor de ander een hel.
  Ik heb zelf ook bijna gepresteerd om een insluiper het raam uit te duwen.
  Was het gelukt dan…was het een poging tot doodslag geweest?
  *Eng idee, confronterende feiten*
  Dat kan ineens gebeuren…zulke confrontaties..

 16. Micha Kat: 10 januari
  ‘De dagboeken van Maaike zullen als het aan de KG-rechter ligt dus nooit verkocht gaan worden. Maar er is hoger beroep ingesteld. ‘

  Chris Klomp ‏@chrisklomp 30 december
  Opvallend: @WDankbaar toch niet in hoger beroep tegen uitkomst kort geding verboden dagboek. Vonnis blijft staan #Vaatstra

  Wie schrijft er nu de waarheid?

 17. @goed kijken

  Wat denk je zelf? De maximum termijn om beroep aan te tekenen is na vier weken verstreken. Dus zoals gewoonlijk liegt Micha Kat natuurlijk.

 18. Ga lekker zo’n grote bek opzetten ergens in het Midden-Oosten of Zuid-Amerika, dan zul je eens beleven wat politiegeweld is. Overal tegenaan ouwehoeren en als je dan een klap op je smoel krijgt moord en brand schreeuwen. Ga werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *