Ik stop!

 

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is de kogel dan definitief door de kerk.

Ik heb geen keus. Ik ga iets anders doen.

Ik stop met dit werk.

Met dank aan Martin Sitalsing:

 
Korpschef wil journalist inzetten als speurder

ANP
Gepubliceerd op 29 juni 2009 08:15, bijgewerkt op 29 juni 2009 08:35

 AMSTERDAM – De aankomend korpschef van de politie Twente, Martin Sitalsing, wil journalisten gaan benaderen voor opsporingswerk. Dat zegt hij in een maandag gepubliceerd interview in De Telegraaf.

 ‘Journalisten kunnen echt enorm goed onderzoeken. Voorbeeld: er wordt iemand neergeschoten. Wat doen we bij de politie? We gaan een groot team formeren. Allemaal op die kamer zitten. Er is niemand die uit de groep duikt en meteen begint zoveel mogelijk informatie overal vandaan te halen. Journalisten doen dat wel. Ze hebben ook de gave om aan te voelen waar de trends zitten. En ze kunnen een bestuurlijke rapportage schrijven.’

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft de 47-jarige Sitalsing donderdag als korpschef voorgedragen. Sitalsing is nu plaatsvervangend korpschef in Friesland. Daarvoor was hij districtchef in Groningen en Haren. Hij begon zijn carrière als agent in Amsterdam.

Einde verhaal.

Dit is geweldig nieuws! 

Het wachten is nu alleen nog op een uitnodiging van de regiopolitie Groningen.

Jongens, jullie hebben mijn nummer. Voor minder dan 3000 euro netto begin ik er niet aan.

Het is natuurlijk wel gewoon gevaarlijk werk.

P.S> oh ja, er is een klein probleempje. Journalisten horen vaak van alles omdat ze journalist zijn. De kans bestaat dat een bron niet zo happig is op informatieverstrekking als de journalist ineens een agent blijkt te zijn…Moeten we even over brainstormen denk ik. Stuurgroepje?

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *