De dood van Jan Zuidema

 

Afgelopen weekeinde werd Jan Zuidema (35) uit Groningen met tien steken  (twee scherpe wapens) om het leven gebracht. Ik heb iets met Jan Zuidema. Nog niet zo heel lang geleden sprak ik met hem op de gang van de rechtbank in Groningen. Ik ken Zuidema vooral als dader. Van een ernstige steekpartij.

Nu is hij zelf slachtoffer.

De politie heeft twee verdachten opgepakt op verdenking van moord. Een derde betrokkene loopt op dit moment en voor zover ik weet nog vrij rond. Dat is een gek idee.

Op het internet is met enig zoekwerk een foto van hem te vinden. Raar om in het gezicht van iemand te kijken die straks wellicht verantwoordelijk zal worden gehouden voor de dood van een ander. 

Dit is de reportage die Peter Steinfort en ik gisteren voor TV Noord over zijn dood hebben gemaakt:

http://www.youtube.com/watch?v=Wa2fMoH8gUA&fmt=18

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *