Joshua Bathoorn

 

Ik heb de vakantie-periode onder meer gebruikt om te praten met iemand die mij wat meer kon vertellen over de laatste uren van Joshua Bathoorn.

Bathoorn werd vorig jaar met een enkele messteek om het leven gebracht in een woning in een niet al te beste buurt in de stad Groningen.

Er doen nogal wat verhalen de ronde over zijn overlijden. Ze varieren van ‘hardnekkige geruchten’ tot verifieerbare feiten. 

Iemand vertelde mij onlangs een paar zeer interessante dingen over deze zaak.

Het ‘probleem’ hierbij is altijd dat in de journalistiek (net als in het strafrecht) een enkele getuige geen getuige is. Ergens zal iemand moeten bevestigen wat er is gezegd.

Ook in een andere recente moordzaak in de stad gaf iemand mij een mooie en bruikbare tip.

Werk aan de winkel dus.

Delen

0 reacties

 1. “Een niet al te beste buurt”

  Hoe kom je erbij man. Geloof je in die beeldvorming?

 2. @kees:

  Ik heb jaren in de omgeving van die buurt gewoond, al kun je altijd discussieren over wat een beste buurt is en wat niet.

  In de regel betitel ik straten met drugspanden (bijvoorbeeld overkant woning waar de steekpartij was) als een niet al te beste buurt.

 3. Chris,

  Ik weet niet wat je heb gedaan maar je grote vriend heeft zijn blog weer in de lucht en is nu helemaal vol van obsessie met je. op ieedere regel staat je naam afgedrukt

 4. @Gerard:

  ik geloof je op je woord. Blijkbaar hoort dit erbij als je een weblog begint. Het internet is een mooie speeltuin, zullen we maar zeggen. Ik heb in het verleden de fout gemaakt om deze man even serieus te nemen. Collega’s hebben mij duidelijk gemaakt dat dit niet de bedoeling is. Zoals een naaste collega ooit zei: ‘wat onzin is. moet onzin blijven’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *