Beveiliger Wilders: ‘Ik ben behandeld als crimineel’

Hij was groot nieuws in alle kranten. Een beveiliger van Geert Wilders (PVV) die gevoelige informatie doorverkocht aan criminelen. Wilders onderbrak er zelfs zijn verkiezingscampagne voor. Nu doet politieagent Faris K. zelf zijn verhaal. ‘Ze hebben mij ten onrechte neergezet als crimineel’.

Faris K., politieman met bijna twintig jaar ervaring, praat er rustig over in een klein restaurant in Amsterdam, maar onderhuids is de verbazing en verontwaardiging bijna tastbaar.

Je zegt dat je onterecht weggezet bent als crimineel, maar je hebt toch fouten gemaakt?
,,Dat erken ik ook. Ik stond op een locatie waar Wilders ook was en was met mijn vriendin aan het bellen. Ik zei dat ik op een specifieke plek moest letten voor de veiligheid. Dat is eigenlijk het enige wat deze zaak met Wilders te maken heeft. Als je achteraf alles bekijkt en toetst, dan was het niet goed. Maar als je kijkt wat er nu precies is gezegd en tegen wie…’’

Lees hier het hele artikel in het Algemeen Dagblad.

Delen