Lieve haters

Lieve haters,

Hoewel ik er alle begrip voor heb dat jullie contact met mij zoeken, omdat ik immers over zaken schrijf waar jullie net even anders over denken, lijkt het mij toch verstandig een aantal zaken af te spreken.

  1. Stelt u zichzelf eerst eens netjes voor. Dan kunnen we op basis van gelijkwaardigheid en in alle rust spreken over eventuele meningsverschillen.
  2. De aanhef ‘klootzak’ schept niet meteen wederzijds vertrouwen. Probeer het eens met ‘Beste meneer Klomp’, of, als u dat te formeel acht: ‘Beste Chris’
  3. Probeer, al is dat soms best lastig, wat minder taalfouten te maken. Ik ben doorgaans best druk en het doet mij zeer aan mijn ogen om onze mooie taal zo misbruikt te zien worden. Ik wordt daar best moe van.
  4. Mocht u wel met uw eigen naam reageren, vraag u dan af wat uw moeder zou vinden van uw taalgebruik. Of een rechter, maar dat is weer een ander verhaal.
  5. Schrijf uw frustratie gerust van u af in mijn richting, en leg uw epistel dan even weg. Ga een stuk wandelen (of fietsen, wat u wil), kom terug en besluit dan pas om op de verzend-knop te drukken. Of niet. Het kan een wereld van verschil betekenen.
  6. Bedenk dat ik zelden haatdragend ben. Ik ben geboren op een plek inĀ  Nederland waar mensen zich de pis niet zo snel lauw laten maken. Het is echter tevens een plek waar mensen doorgaans niet buigen voor terreur.
  7. Probeer wat meer te genieten van uw leven. Wrok en bitterheid hebben een directe weerslag op uw gezondheid. Waar u wellicht lastig in slaap komt omdat u steeds maar weer nieuwe manieren moet verzinnen om mij te benaderen, mag ik mij doorgaans verheugen in een buitengewoon prettige slaap.

Dank voor uw aandacht en ik sluit voor het gemak af met een voorbeeld van een elektronisch verzonden epistel, waaruit volgens mij wel blijkt waar de verbeterpuntjes zitten. Dan weet u dat.

20170731_225330

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *