Home > blendleexport > Mitch Henriquez: gevaarlijke ophef
blendleexport

Mitch Henriquez: gevaarlijke ophef

De tragische dood van de Arubaan Mitch Henriquez verdient meer dan een op hol geslagen kudde twitteraars die hun verantwoordelijkheid niet nemen. Dit is een verhaal over het gevaar van ongenuanceerde ophef.

Op zondag 27 juni sterft de dan 42-jarige Mitch Henriquez na de dag ervoor met geweld aangehouden te zijn door meerdere agenten. Het dode lichaam van de onfortuinlijke man uit Aruba is nog warm als de eerste Twitteraars zich melden om de actie van de politie te veroordelen. Er zou sprake zijn van moord. En van racisme. Er is een heuse doofpot en de media lopen weer eens veel te braaf aan de leiband van de politie en het Openbaar Ministerie. Iemand met een mening stelt vast dat sociale media het echte nieuws gelukkig wel brengen en zo 'de doofpot' voorkomen.

De boze en ongenuanceerde twitteraars behoren zeker niet allemaal louter tot de vaste groep onverantwoordelijke en niet serieus te nemen anonieme roeptoeters. Enkele nationaal bekende voorvechters van gelijke rechten gaan voorop in de voorbarige strijd. Zij zijn op een missie.