Te jong voor seks

Misbruik van minderjarigen is altijd vreselijk. En moet dan ook met kracht worden bestreden. Uiteraard met extra lange celstraffen. Dat zal ze leren.

Toegegeven. Het is een verleidelijke gedachte. Maar niet helemaal waar.

Chantal is vijftien jaar. Haar beste vriendin is wat verder. Zij heeft een vriendje en zin in seks. En dus stappen de twee op een avond in de bus. Op weg naar het vriendje. De drank slaat er goed in en niet veel later zit Chantal op schoot bij de vriend van de vriend.

Hij is 21. Zij aangeschoten.

Hij denkt dat ze zeventien is. Omdat ze drinkt. En regelmatig in de stad gaat stappen. En dus doet hij wat een jongen doet als hij denkt dat een meisje hem wel ziet zitten. Hij begint te flirten. Zoent haar. Zij zoent terug. Strijkt hem door de haren. En zegt nog dat het haar eerste keer is.

Hij vraag of ze het wel zeker weet. Tot drie keer toe. Er volgt een tevreden reactie. Volgens hem.

Het gaat van kwaad tot erger. Hij zegt dat het uiteindelijk niet is gelukt. Zij zegt van wel.

Seksueel binnendringen. Volgens justitie.

Een komkommer in een knoopsgat. Volgens hem.

Hij weet het zeker. Chantal deed mee. Actief. Ze heeft nooit gezegd dat ze niet wil. Maar denkt daar achteraf toch anders over. En doet aangifte. Hij had moeten merken dat ze er niet van gediend was. Ze heeft het nooit gezegd. Maar hij had het moeten merken. Aan haar houding.

Justitie eist een werkstraf. Omdat meisjes van vijftien bescherming verdienen. En omdat seks met een meisje van vijftien in strijd is met de sociaal-ethische norm.

Raoul is 21. Maar eigenlijk een stuk jonger. Op de skatebaan ontmoet hij Janine. Zij probeert rokend en drinkend meer te zijn dan ze is. Raoul ziet haar wel zitten. En geeft haar een tongzoen. In het bijzijn van de hele skate-wereld.

Janine protesteert niet. Omdat Raoul anders is dan haar leeftijdsgenoten. Hij toont respect. Is gevoelig. Met hem kun je tenminste praten. Janine is dertien. En verliefd.

Maar haar ouders zijn dat niet. Zij doen aangifte.

Justitie eist een werkstraf van honderd uur. Omdat Raoul ‘een grens heeft overschreden’. En omdat ‘wij van de maatschappij’ vinden dat meisjes van dertien niet horen te zoenen met mannen van 21.

Seks met meisjes is verboden. Bij wet geregeld. Dat is zo omdat zij de gevolgen van hun handelen nog niet goed in kunnen schatten. En omdat ze nog jaren last kunnen hebben van seksueel misbruik.

Oud genoeg om te roken en te drinken.

Maar te jong om seks te hebben.

Delen

0 reacties

 1. Chris,

  Jouw herhaalde stukjes over seks met minderjarigen zetten mij aan het denken … over jou!

 2. Als je je als officier afvraagt of iemand handelt in strijd met de sociaal-ethische norm, moet de officier wel meenemen wat de verdachte dacht. Hij dacht dat ze 17 was (omdat Chantal dat tegen hem had gezegd?) De vraag die de officier zichzelf dan had moeten stellen: is seks hebben met een meisje van zeventien in strijd met de sociaal-ethische norm. Wellicht was er dan niet tot vervolging over gegaan. Ook omdat de rest een welles/nietes verhaal lijkt.

 3. @ Lexel, het is ook de bedoeling dat de stukjes van Chris de mens aan het denken zet, ieder op zijn/haar eigen manier en welke die van u is hoeven we niet te vragen..zegt iets over de persoon Lexel.

  Lees dit eens door om te begrijpen,althans een poging daartoe wat Chris met zijn artikelen naar buiten tracht te brengen, het waarom van dit alles, voor zowel de lezers als voor zichzelf:

  Live vanuit de rechtszaal http://bit.ly/eDwBmb

  Stukje citaat:

  Ik heb geen boodschap aan zakelijke berichtjes over het proces. Ik probeer het bizarre naar voren te halen. De tragiek. Het dubbele. De sfeer van een rechtszaak zegt veel over de praktijk van het strafrecht. Over de tragiek van een verdachte die soms veel meer slachtoffer is dan we graag willen geloven. Over de onderhuidse emotie of het uitgesproken ongenoegen van een rechter. En over een advocaat die oprecht kwaad is. Een officier die soms met drogredenen iemand in de hoek zet.

  @Chris, prima stuk weer om over te brainstormen, steeds vaker blijkt dat niet alles dat is wat het lijkt als je tenminste je ogen blijft open houden..

  Sommigen blijken daarbij slechtziend te zijn, goed te weten dat jij hier een bril klaar hebt liggen om de boel helder te kunnen bekijken..

 4. Misschien weet u het niet, maar Abuse is een Engels woord en betekent misbruik.

 5. @Chris, @Lexel
  Aan opmerkingen als welke Lexel hier Chris voor de voeten gooit zal nooit te ontkomen zijn,…
  of je zou slappe hap moeten zijn en er voor weglopen.
  Namens team Broken Tulip, dus van zowel slachtoffers als daders,
  spreek ik onze dank uit aan Chris voor het feit dat hij kiest om dingen wel bespreekbaar te maken.
  *
  @SKPA
  Duidelijke reactie. Ook daarvoor dank. Het mag duidelijk zijn dat jullie meer nuance in huis hebben dan het pedojagen.
  Abuse betekent inderdaad misbruik, iets waar zeker geen einde aan zal komen door iedereen maar verdacht te maken die voor die nuance kiest.
  Dat het woord zelf ook misbruikt kan worden blijkt wel uit de reactie van Lexel

 6. Als Chris seks tussen een man van 23 en een meisje van 12 mag “nuanceren” omdat de man zelfs een cadeautje voor het kind mee neemt (een vibrator), mag ik daarover dus geen twijfel uiten??
  Excuses dan maar! Ik zal u niet meer lastig vallen: uw niveau is voor mij niet bereikbaar.

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/lolita/

 7. Ik ken ook jongens van twaalf jaar oud, die meer dan uitstekend kunnen autorijden, toch mogen ze niet op de openbare weg in een auto rondtoeren. Het kan toch geen criterium zijn dat als je hebt gedronken of een sigaret hebt gerookt, dat je dan wel sex mag hebben met minderjarige. Ik weet dat Chris de strafbaarheid hiervan al vaker aan de orde heeft gesteld, maar deze vergelijking gaat echt niet op! Veel lastiger is het om het wettig en overtuigend bewijs te leveren in dergelijke zaken. Het ontbreekt toch vaak aan getuigen en/of technisch ondersteunend bewijs. In de praktijk zie je soms dat het tot een veroordeling komt, maar ook wel eens niet en als het dan toch is gebeurd, zijn die gevolgen vaak het grootst voor het slachtoffer, want de erkenning van de dader dat hij het heeft gedaan, is voor zedenslachtoffers van veel meer belang dan eeen eventuele schadevergoeding in de vorm van geld.

 8. Ons normen en waarden over seksualiteit komt nu de laatste 20 jaar als een export bemoeienis regelrecht vanuit de USA . De age of consence of te wel de eerste keer is de leeftijd wel erg hoog gezet op 18 jaar.

  Wist je dat in de middeleeuwen de mens maar hooguit 40 jaar werd?! En dat toen een meisje van 13 jaar uitgehuwelijkt werd aan een ridder van 25 jaar. Dat ze met 15 jaar gemiddeld een baby baarde?

  Hoe verschrikkelijk moet het voor een 19 jarige jongen zijn als hij opgepakt wordt wegens penetratie in vagina met een minderjarig meisje van 15 jaar? Is hij te oud of een pedofiel, de straf van de zeden wet zal hem levenslang achtervolgen.

  Ik heb als jongerenhulpverlener gewerkt in Sao Paulo met straat tieners. Armoede tekent een beeld van de stad. Geen luxe auto’s en stenen huizen maar houten hutten waar 6 personen of familie in wonen. Brazilie een werelddeel dat bekend staat als een tropical carnavalsland met ordinaire seks als consumptie. De armen zoeken daar hun bevrediging in . Jongens worden macho’s als ze jong seks hebben met een vrouw. Sport als voetbal en boxen is een hoop om rijk te worden .

  Een normale vrijdag na een plaatselijke voetbalwedstrijd heb ik een doos met condooms bij me. Seksuelevoorlichting in de kleedkamer als de jongens gedoucht zijn. Schaamte voor hun blote body hebben ze niet eerder trots op hun grootgeschapen mannelijkheid tussen de benen. Hun leeftijd tussen 13 jaar en 16 jaar en allen willen ze gratis condooms hebben van mij. Schrik niet ze zijn allen ervaren halfbloedjes portugees afrikaanse knapen die frequent sex hebben.

  In ons westerse wereld zijn pubers nog kinderen wat betreft wij ouders hen behandelen als aseksueel. Ze mogen nog net masturberen in een donker kamertje waar niemand is. Hun seksuele natuurlijke drift onderdrukken met gaming of sporten. In de islamitische wereld is een jongen of meisje volwassen volgens de wet bij de eerste zaadlozing of menstruatie. Wij westerlingen zijn blind dat een 13 jarige jongen in staat is om een kind te verwekken bij een evenoude schoolvriendinnetje.
  Laat ze toch maar als een groot kind behandelen met lego en barbie in de hand.

  Was op vakantie met mijn vrouw in Kroatie een mooi land met veel naturistische blootcampings en stranden. Het was bijna nacht en ik wou nog een rondje lopen op het terrein met veel beschutte bosjes. Ik liep verder en zag bij een boom naast een tent een naakte duitse jongen van geschat 16 jaar. Hij was hevig een 13 jarige kroatische meisje aan het tongen en haar borstjes te voelen. Wist even niet of ik uit beleefdheid of fatsoen verder moest lopen! Stel haar zou wat overkomen of verkracht worden besloot ik maar me verdekt op te stellen. Een oogje in het zeil houden dus in de nacht. Zag dat ze op de grond ging liggen uit haar zelf. De jongen pakte een condoom en deed die om zijn harde penis die zelfs een paar centimeters langer dan die van mij was. Ze liet alles toe met veel gehijg tot zijn ejaculatie in haar vagina. Je bent lekker is de boodschap van het meisje toen ze hem ging verlaten.

  Moest ik de ouders informeren dat de jongen de maagdelijkheid van hun dochter gestolen had? Zodat de wet hem vervolgens kan veroordelen met een werkstraf omdat zij te jong is? Wie maakt dat nu uit als twee seksuele tieners aan vrijen toe zijn om het te straffen of verbieden door anderen. Een 19 jarige jongen vrijt met een 14 jarig meisje is hypocriet beschouwd een aanrander. Een 15 jarige puber die per ongeluk een 13 jarig meisje zwanger maakt gaat de cel in. Een twintig jarige vrouwelijke studente die seks heeft met een 15 jarige jongen is strafbaar. Dit is gewoon te gek voor woorden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *