Te jong voor seks

Misbruik van minderjarigen is altijd vreselijk. En moet dan ook met kracht worden bestreden. Uiteraard met extra lange celstraffen. Dat zal ze leren.

Toegegeven. Het is een verleidelijke gedachte. Maar niet helemaal waar.

Chantal is vijftien jaar. Haar beste vriendin is wat verder. Zij heeft een vriendje en zin in seks. En dus stappen de twee op een avond in de bus. Op weg naar het vriendje. De drank slaat er goed in en niet veel later zit Chantal op schoot bij de vriend van de vriend.

Hij is 21. Zij aangeschoten.

Hij denkt dat ze zeventien is. Omdat ze drinkt. En regelmatig in de stad gaat stappen. En dus doet hij wat een jongen doet als hij denkt dat een meisje hem wel ziet zitten. Hij begint te flirten. Zoent haar. Zij zoent terug. Strijkt hem door de haren. En zegt nog dat het haar eerste keer is.

Hij vraag of ze het wel zeker weet. Tot drie keer toe. Er volgt een tevreden reactie. Volgens hem.

Het gaat van kwaad tot erger. Hij zegt dat het uiteindelijk niet is gelukt. Zij zegt van wel.

Seksueel binnendringen. Volgens justitie.

Een komkommer in een knoopsgat. Volgens hem.

Hij weet het zeker. Chantal deed mee. Actief. Ze heeft nooit gezegd dat ze niet wil. Maar denkt daar achteraf toch anders over. En doet aangifte. Hij had moeten merken dat ze er niet van gediend was. Ze heeft het nooit gezegd. Maar hij had het moeten merken. Aan haar houding.

Justitie eist een werkstraf. Omdat meisjes van vijftien bescherming verdienen. En omdat seks met een meisje van vijftien in strijd is met de sociaal-ethische norm.

Raoul is 21. Maar eigenlijk een stuk jonger. Op de skatebaan ontmoet hij Janine. Zij probeert rokend en drinkend meer te zijn dan ze is. Raoul ziet haar wel zitten. En geeft haar een tongzoen. In het bijzijn van de hele skate-wereld.

Janine protesteert niet. Omdat Raoul anders is dan haar leeftijdsgenoten. Hij toont respect. Is gevoelig. Met hem kun je tenminste praten. Janine is dertien. En verliefd.

Maar haar ouders zijn dat niet. Zij doen aangifte.

Justitie eist een werkstraf van honderd uur. Omdat Raoul ‘een grens heeft overschreden’. En omdat ‘wij van de maatschappij’ vinden dat meisjes van dertien niet horen te zoenen met mannen van 21.

Seks met meisjes is verboden. Bij wet geregeld. Dat is zo omdat zij de gevolgen van hun handelen nog niet goed in kunnen schatten. En omdat ze nog jaren last kunnen hebben van seksueel misbruik.

Oud genoeg om te roken en te drinken.

Maar te jong om seks te hebben.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *