Very Big Brother

cia-seal-752529

Soms zit er een hele wereld achter een klein berichtje.

In Amerika werd op 20 oktober duidelijk dat In-Q-Tel geld steekt in een bedrijfje genaamd Visible Technologies.

Nou en, zult u zeggen. Lekker belangrijk. Moeten ze vooral doen.

Maar wacht.

Visible Technologies maakt snuffelsoftware. Programmaatjes waarmee je in social media als Twitter, blogs, Flickr en YouTube naar hartelust kunt zoeken wat je vinden wil.  

Voor wie het misschien niet weet: In-Q-Tel is de investeringspoot van een nogal machtig instituut in de Verenigde Staten.

De CIA.

Visible kruipt iedere dag over een half miljoen websites en een miljoen blogposts. De geschreven bijdragen krijgen het stempel positief, negatief of gemengd. Het programmaatje beslist zelfs of een auteur van enige invloed is op de goegemeente of niet.

We worden dus stevig in de gaten gehouden. Dat wat we schrijven is in potentie voer voor de nieuwsgierige ogen van de inlichtingendiensten.

 Eng, eigenlijk.

Delen

6 reacties

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for Very Big Brother « Rechtbankverslaggever [rechtbankverslaggever.wordpress.com] on Topsy.com

 2. laten we hier juist blij om zijn. ik vertrouw de amerikanen en als zij dit nodig vinden, dan zal het wel nodig zijn.

 3. Waar is dat vertrouwen in hemelsnaam op gebaseerd? Als je kijkt naar het verleden dan zijn er talloze voorbeelden te vinden van ernstig misbruik! Industriele spionage, manipulatie van media, miliaire spionage, uitlokking….

 4. Zonder de amerikanen zouden we nu allemaal Duits spreken en communistisch zijn. En arm en niet vrij.

 5. @Merel, ik denk dat je hier een beetje abuis bent.
  Ja, de bevrijding van Europa is mede te danken aan de Amerikaan, maar dit diende toch voornamelijk een economisch belang.
  Waar waren de Amerikanen voor de inwoners van Polen, Oost-Duitsland en anderen na de tweede wereldoorlog?
  De Koude Oorlog was een big bussines voor de Amerikaanse (oorlogs)economie. Net zoals nu de Oorlog tegen Terrorime dat is.
  Wist jij dat er gedurende de Tweede Wereldoorlog, via Zwitserland, zaken verkocht zijn geworden aan de Duitsers door de Amerikanen. Zaken die gebruikt werden voor de Duitse oorlogsindustrie.
  De oorlogsindustrie, daar is het waar het de V.S. om draait, niet de principes of de mensen, puur het geld, de economie.

  Ja, ik ben het met Chris eens, “best eng”.
  Realiseer maar eens wat er gezegd wordt.
  Het is een computerprogrammaatje dat jou de stempel wel, niet of misschien staatsgevaarlijk opplakt. Een onpersoonlijk programmaatje, iets dat ook kan falen zonder dat iemand hier notie van heeft. En wat gebeurt verder met dat “etiket” dat je opgeplakt krijgt? Denk maar aan hoe mensen geschoffeerd en kapot gemaakt zijn geworden gedurende de Koude Oorlog door diezelfde CIA. Veelal volledig onterecht, het was slechts genoeg om kritiek te uitten op de regering en beng! Je was communist en je leven werd tot een hel gemaakt door de overheid.

  Denk goed na Merel, voordat je die Amerikanen vertrouwt, de invasie van Irak was ook gebaseerd op één grote leugen, de leugen van “verborgen opslagruimtes van massavernietigingswapens”.

 6. En daar mogen we ze zeker nog dankbaar voor zijn, maar dat betekent niet dat we ze blind moeten vertrouwen.

  Daarnaast: Duits spreken (Nazi’s?) en communistisch (Russen)? Over welke alternatieve geschiedenis gaat het hier? En wie zegt dat die alternatieve overwinnaar van WO II meer dan 60 jaar na dato nog steeds over Nederland zou heersen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *