Het gevaar van de gestoorde illegaal

 

Dit is een oud verhaal in een nieuw jasje. Het dook op toen ik hoorde van de plannen om illegaliteit strafbaar te maken. Druk illegalen weg en de kans bestaat dat ze onderduiken. Weg van ons. Weg van de hulpverlening.

Dit is het verhaal van een gevaarlijke illegaal. De 51-jarige Ben al Hashed.

Ben is ooit door de Canadese geheime dienst voorzien van vloeibare micro-kristallen. Implantatie. Het spul is letterlijk in zijn lichaam gebracht, met als doel hem gevoelig te maken voor mindcontrol.

Slimme zet, van die Canadezen. Nu kunnen ze hem elke dag waar ook ter wereld controleren. Denkt Ben.

Ben is beslist geen domme man. Sterker: hij is hoogbegaafd. Academicus. Studie micro-biologie. Hij kwam ooit vanuit Tunesië naar Groningen en werd als illegale vreemdeling opgevangen in het oude Formule 1 hotel aan de rand van de stad. Pal naast de ringweg.

Naast Ben woont Mabi. Vader van een zoontje van drie. Bewoner van kamer 408. Zijn vrouw woont een deur verderop.

Mabi denkt zelf een Angolese asielzoeker te zijn, op de vlucht voor het geweld in zijn moederland. Maar in werkelijkheid is hij een slapende geheim agent met als missie het leven van Ben te verstoren.

Volgens Ben.

Geheim agent Mabi doet dat door hem zo nu en dan raar aan te kijken en gekke gebaren te maken. Soms klopt hij ritmisch op de muur om de gedachten van Ben te sturen. Mindcontrol en noisecontrol. Om gek van te worden.

Toen Ben de manager van het centrum verzocht of die kerel van 408 even op kon houden met zijn mindcontrol, gaf de manager daar vreemd genoeg niet meteen gehoor aan. Het is natuurlijk speculeren, maar wellicht wist hij niet meteen wat hij met verzoek aan moest.

En dus komt Ben zelf in actie. Op 23 december 2008 pakt hij een mes en steekt hij Mabi minstens zeven keer in het lichaam. In de hals, het gezicht en de onderrug. Mabi overleeft de aanslag omdat zijn vrouw aan het been van Ben gaat hangen en hij zelf even later het mes af kan pakken. Het 3-jarig zoontje van Mabi kijkt toe en ziet alles.

Ben verhuist van het hotel naar de gevangenis. En van daaruit naar de rechtbank.

Als hij voor de rechter staat, vraagt hij haar of alle mobiele telefoons uitgeschakeld kunnen worden. Hij heeft last van elektro magnetische straling. Zijn lichaam schokt inderdaad soms hevig en ogenschijnlijk oncontroleerbaar. De rechter gaat akkoord en vraagt de zaal alle telefoons uit te zetten. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, controleert iedereen of zijn of haar mobiel inderdaad uit is.

Justitie gaat voor een tbs met dwangverpleging. Ben is te gek om los te laten lopen. Die moet veilig achter de deur. Mag niet vrij op straat rondlopen.

John van Tilborg, directeur van de vluchtelingenorganisatie Inlia, liet zaterdag in een regionale krant weten niet blij te zijn met de plannen van het nieuwe kabinet om illegaliteit strafbaar te stellen. Van Tilborg is bang dat de organisaties die illegalen nu nog met de moed der wanhoop opvangen, dat straks niet meer durven. ‘Illegalen dwing je bij een strafbaarstelling tot overleven op straat’.

Wie van ons wil een volgende Ben ontmoeten op straat?

Delen

0 reacties

 1. Het lijkt mij het beste om Ben uit te zetten naar Tunesië, hopelijk werkt dat land mee aam zijn terugkeer. Het voordeel van strafbaarstelling is dat je illegalen als Ben nu makkelijker vast kunt zetten zonder dat ze wat hebben gedaan en dat Nederland wat minder aantrekkelijk wordt voor illegaal verblijf.

 2. Voor de volledigheid: Ben stond in Groningen voor de rechters omdat hij ervan verdacht werd zonder ook maar enige aanleiding een Angolese man wilde doodsteken onder het oog van diens vriendin en hun zoontje. Het liep allemaal nog maar net goed af, maar het slachtoffer liep diverse diepe snijwonden op, waaronder aan zijn halsstreek. Het gaat hier dus wel om een illegaal met een verhaal.

 3. @Chris: je hebt helemaal gelijk. Ik had het niet gezien. Was een wel heel bijzondere zitting overigens destijds. Hoe zou het nu met hem zijn?

 4. Tja, er zijn inderdaad criminele illegalen. Dus is het een logische gedachte om de illegaliteit strafbaar te stellen.
  Er zijn ook criminele Nederlanders. Dus is het een logische gedachte om het nederlanderschap strafbaar te stellen.
  Hallo, heb ik iets gemist? Of zijn we op stap naar een totalitaire staat.

 5. @Gerrit
  Je kunt natuurlijk ook de verkeerde redeneertrant ophangen.
  Illegaliteit is per definitie strafbaar, namelijk il-leagaal, onwettig. Nederlanderschap is niet strafbaar, maar dat had je zelf ook al door denk ik. Het gaat nl om criminele Nederlanders en niet om crimineel Nederlanderschap.
  Goed formuleren wat je bedoelt is altijd handig in een discussie.

 6. @Dee
  Volgens de lettertjes heb je helemaal gelijk.
  Maar als illegaliteit al per definitie strafbaar is, waarom moet het dan nog strafbaar gesteld worden?
  En bovendien: deze roep gaat niet alleen over illegalen, maar evengoed andere bevolkingsgroepen worden over één kam geschoren als er criminelen in blijken te zitten.

 7. Illegaal staat in mijn optiek voor: alles wat in strijd is met een wettelijk geregeld kader. Waar dat handelingen betreft als euthanasie, abortus, coffeeshops enzovoort, alle begrip.

  Maar mensen en omstandigheden zijn niet altijd te kaderen. In dit geval: ook een illegaal kansen bieden middels werk of een dak boven het hoofd is strafbaar. Kortom, medemenselijkheid is strafbaar.

  Het resultaat zal inderdaad zijn dat er geen zicht meer is op ‘geflipte’ illegalen omdat ze underground gaan. Zonder hulp, zonder humane begeleiding.

  Wie stelde er ook alweer enkele jaren geleden voor om alle grenzen letterlijk dicht te gooien? Juist ja. Dat zal dan het laatste alternatief zijn, een regelkromme politiestaat.

  Mensen buitensluiten met behulp van wetten of zelfs door letterlijk gesloten grenzen, beperkt de eigen bewegingsvrijheid.

  Tegenover het pasje dat door een ‘illegaal’ mens getoond moet worden om toegelaten te worden of te kunnen vertrekken, staat dan het pasje dat jezelf moet kunnen laten zien om je ‘huis’ weer binnen te mogen gaan.

 8. Hee dit verhaal heb ik al eens gelezen, volgens mij ook op deze site. Ben ik hier de enige die oplet, of is dit een voorbeeld van de mind-control van de canadezen????

 9. @WBH
  Klopt, daarom zegt Chris ook: een oud verhaal in een nieuw jasje. Je bent dus echt niet de enige. Deze strafzaak diende op 23 juli 2009, uitspraak op 6 augustus 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *