Aangifte tegen ‘Verdonk’

 

Ooit schreef ik op dit weblog over de dubieuze praktijken van een zelfbenoemde privé-detective uit Arnhem. Sinds die tijd is hij een beetje boos op mij.

Ik weet niet of mijn schrijfsels er iets mee te maken hebben gehad, maar de man in kwestie verkoos vanaf dat moment ineens een politieke carriére.

Hij meldde zich bij Trots op Nederland, de partij van ijzeren Rita Verdonk.

Nog voor hij goed en wel op stoom was,  ging het mis. ToN bleek plots niet meer zo blij met de nieuwe aanwinst en gooide hem al snel met een welgemikte boog uit de partij.

Tot zover niet echt noemenswaardig. Mensen krijgen soms ruzie. Komt in de beste partijen voor. Kan gebeuren.

Maar toen werd het lelijk. Al snel dook in de pers het verhaal op dat ToN aangifte had gedaan van bedreiging en stalking. De privé-detective zou zich niet neer hebben gelegd bij zijn gedwongen vertrek.

En nu is de tijd gekomen voor de detective om terug te slaan.

Even voor de Sinterklaasviering stapt de man naar de politie om zelf aangifte te doen van smaad/laster en belediging.  De kersverse politicus meent dat zijn naam door het slijk is gehaald nog voor hij door een rechter is gezien, laat staan dat hij al veroordeeld is.

En daarom sleept hij de partij van Verdonk voor de rechter.

De grote vraag is natuurlijk of een dergelijke rechtszaak kans van slagen heeft. Ik denk het niet.

Laster is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar van feiten te beschuldigen waarvan men weet dat deze niet waar zijn. Het doel is het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer.

Ik heb niet heel erg veel vertrouwen in de mensheid, maar ik denk niet dat een politieke partij zomaar aangifte doet van feiten waarvan men weet dat deze niet waar zijn.

Smaad is een ander verhaal.

Smaad is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar van feiten te beschuldigen waaraan hij of zij zich schuldig zou hebben gemaakt, zonder dat wordt gehandeld uit noodzakelijke verdediging of dat te goeder trouw kon worden aangenomen dat deze feiten waar zijn en dat het algemeen belang vereiste dat de feiten naar buiten werden gebracht. Het doel is het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer.

Persoonlijk lijkt het mij van algemeen belang voor potentiele kiezers om te weten waarom een politicus in spe uit een partij is gezet. Daarnaast zou het wel eens zo kunnen zijn dat de partij simpel gevraagd is om een reactie te geven op de verwijdering van de politicus. Een journalist vertellen dat er aangifte is gedaan, is niet strafbaar.

De pijn van de privé-detective zit hem erin dat hij niet landelijk te koop wil lopen met een tegen hem gedane aangifte. Zo impliceren de aangevers naar zijn mening al dat de feiten waar zijn.

 Punt is echter dat het een ieder in Nederland vrij staat om aangifte te doen. Het doen van een aangifte kan daarom bijvoorbeeld ook niet als chantage worden gezien. Het is je goed recht.

Je neemt daarbij ook geen enkel voorschot op een bewezenverklaring.

Dat laat je nu net aan de rechter over.

UPDATE

De zelfbenoemde prive-detective laat het niet alleen bij een aangifte. Hij eist maar liefst acht ton aan schadevergoeding. Hij meent dat zijn ‘goede’ naam is aangetast. Ik kan gerust zeggen dat ik honderden schadevergoedingen voorbij heb zien komen. Heel af en toe rolt er een vergoeding uit van rond de tienduizend euro. Maar dan wel voor een slachtoffer van jarenlang seksueel misbruik.

 

Delen

0 reacties

 1. Pingback: Tweets that mention Aangifte tegen ‘Verdonk’ « Rechtbankverslaggever -- Topsy.com

 2. Je hoeft natuurlijk niet veroordeeld te zijn om een klacht van smaad en laster in te dienen.

 3. Ik heb nooit begrepen waarom Rita een gewezen buschauffeur als Jacques Smits in haar beweging opnam.
  Het is al jaren bekend dat Jacques Smits een grote fantast is en zich zelf de titel drs in de criminologie.
  Het is en blijft een buschauffeur met grote dromen, maar daar is meer voor nodig dan alleen maar een grote fantasie.

  Rita moet eigenlijk niet zeuren. Als aankomend minister-president kan ze het niet maken om met geboren losers aan te komen. Dat deed de LPF al.

 4. Wat een dwaling in de reactie van Dalér. Het gaat hier om de aangifte en niet om het persoon.
  Wanneer de feiten en omstandigheden voorafgaande aan beide aangiftes bekend zijn, zal er een geheel ander beeld ontstaan.
  Jammer dat Chris zijn huiswerk niet goed gedaan heeft in deze zaak, dat strekt hem niet tot eer.
  Chris, zoek eens uit wat er vanaf 13 oktober 2008 binnen TON Arnhem heeft plaatsgevonden, hoe hij door TON binnen het Arnhemse bestuur is voorgesteld, hoe de voorzitter Gelderland Noord hem heeft geintroduceerd bij de partijvergaderingen, hoe deze voorzitter hem op de 16e oktober heeft aangesteld als coordinator Arnhem (na overleg met het landelijke bestuur), hoe hij op de 19e oktober aan de kant werd gezet, hoe hij op de 28e in ere werd hersteld, hoe hij daarna (zonder opgave van reden) weer aan de kant werd gezet.
  Chris, er zit meer achter dan jij denkt.

 5. @peter: het is geen kwestie van wel of niet je huiswerk maken. Ik doe geen uitspraak over de achterliggende problematiek. Ik schrijf slechts over de juridische kant van de zaak.

 6. Die Smits is zo gek als een deur. Eerst Malika Karoem aan alle kanten zwart maken en nu gaan piepen als hij zelf een keer negatief in het nieuws komt. Die kerel heeft een plaat voor zijn kop zo groot als Dubai!

 7. @Peter.

  Ik dwaal niet echt af. Ik ben van mening dat gasten als Verdonk en Wilders niet in staat zijn om binnen 8 jaar een ijzersterke beweging op te zetten.
  De feiten liegen er niet om.De ene ruzie na de andere, en dat is ook helemaal niet gek. Er komen mensen op af die denken dat ze belangrijk zijn, sommige hebben het goed gedaan in het bedrijfsleven, maar ieder heeft zijn eigen agenda en doelstellingen op maatschappelijk gebied.
  Met elf topsporters van diverse disciplines maak je nog geen perfect voetbalelftal van. Je kan er wel een club denkers met kennis en kunde van maken.
  Zo werkt het ook in de politiek. De mensen kwamen bij de LPF omdat de andere partijen die mensen niet serieus namen. Bij TON zie je het zelfde gebeuren. Je kan goeie ideeën hebben, maar dat kan alleen als je de beste uitvoerders in huis hebben.

  TON zou alle gasten uit Arnhem er uit moeten gooien om zijn gezicht te redden.Nederland. Maar Rita is nu al uitgescheten, door gasten als Smits in haar beweging toe te laten. Iemand die zelf niet de wetten serieus neemt, zal wel een goed bestuurder kunnen worden en beschermer van de grondwet?
  Het wachten is op Patrick van der Eem en het bekendmaken dat hij TON Arnhem gaat vertegenwoordigen. Dan heb je wel een groepje fantasten bij elkaar.

 8. Dalér,
  Dat mag dan allemaal wel zo zijn, maar dat heeft totaal niets met de aangifte te maken, je hebt het over de ‘randverschijnselen’, randverschijnselen volgens jouw visie. Hou het nu eens bij der aangifte.

 9. Jacques Smits is een psychisch gestoorde crimineel maar Rita wordt aangeklaagd als ze dat vaststelt? Ik begrijp het niet, maar wil geen verdere uitleg.

 10. Antoni ik heb Rita nog nooit over Jacques horen praten als zijnde een psychisch gestoorde crimineel.
  Het is nogal simpel om een dergelijke reactie te plaatsen, het verder niet te begrijpen en vervolgens geen uitleg te willen.
  Ik heb mij erg in deze zaak verdiept en ben van veel feiten op de hoogte. Ik ben erg benieuwd waartoe dit gaat leiden en wacht het vervolg met grote belangstelling af.
  In mijn opinie heeft Jacques het recht aan zijn kant staan.

 11. Blandum laudatur a malis mendacium, bonis honesta fert exitium veritas.

  Een vleiende leugen van kwaadwilligen wordt geprezen, eervolle waarheid brengt rechtschapenen ten val.

 12. Wat mij opvalt is dat de aanwezig wrok tegen Smits het topicitem geheel doet vervagen.
  Ik ben dus op de diverse zoekbanken eens gaan zoeken op zijn naam en ben ook het nodige tegen gekomen.
  Veel zaken waarbij de media vragen stellen maar nooit met aantoonbare bewijzen zijn gekomen, althans ik heb deze nergens mogen aantreffen.
  Hieruit kan ik alleen maar opmaken dat hij een duister verleden heeft waar niemand enig touw aan kan vastknopen.
  Wel is het zo dat ‘onderzoekers’ zoals hij er altijd het beste aan doen om over zijn doen, laten en verleden de mensen in het duister te laten tasten.
  Uit diverse blogs kon ik opmaken dat hij direct of indirect werkzaamheden voor de AIVD heeft verricht, wat een bevestiging kan zijn van mijn persoonlijke mening over zijn duisterheid.
  Mogelijk is het niet bij velen bekend, maar binnen de AIVD medewerkers worden complete personaliteiten en verledens gewist of gewijzigd. Wie zegt dat zijn naam wel zijn eigenlijke geboortenaam is.
  Los van dit alles blijf ik zeggen dat de zaken gescheiden moeten blijven, de naam van hem heeft niets te maken met de aangifte zoals deze vermoedelijk zijn gedaan, en dan wil ik het nog iets sterker maken, wie zegt niet dat hij in opdracht van de AIVD geinfilteerd is binnen deze politieke partij. Ik heb een tv uitzendig aangetroffen waar hij ook nog een bezoek aan de PVV bracht.
  In de wereld van spionage/contraspionage weet de gewone burger nooit wat er daar allemaal afspeelt en hoe deze zaken worden aangepakt.

 13. @Mia: de heer Smits heeft in het verleden meerdere malen en op diverse weblogs zichzelf bijval gegeven onder valse namen. Zal wel standaard training zijn bij de geheime dienst….

 14. Chris, je plaaggeest wil juridische stappen tegen je ondernemen. Dat zegt hij op zijn weblog.

 15. @anoniem: ik neem in principe iedereen serieus. Maar als iemand iedere maand met juridische stappen dreigt en er niets van komt, dan ben ik geneigd er geen enkel belang aan te hechten.

 16. Peter,
  Er is helemaal geen enkele wrok naar fantast Smits. Ik heb juist respect voor Smits zijn undercover actie bij TON.
  Smits heeft TON ontmaskert als een beweging die met iedere dorpsgek in het openbaar bestuur wil gaan deelnemen. Er is geen screening geweest en ze hebben in ieder geval de bijzondere titel die Smits draagt Drs in de Criminologie. Zijn 13 jaren als rechercheur als buschauffeur.

  Smits is voor mij een grappig mannetje die enorm goed kn fantaseren, alleen is hij te dom om er veel geld mee te verdienen.

  Denk dat hij iemand een boek laat schrijven hoe spion Smits infiltreerde in TON. Smits kan namelijk zelf niet schrijven zonder spelfouten.

 17. Sjaakie Smits is zo gek als een deurknop. Om tot die uitspraak te komen hoef je echt geen James Bond te zijn. Kwestie van wat zoekmachines een opdracht geven.

  Die rare moet natuurlijk gewoon zijn gang kunnen gaan. Let it be !
  Maar dat een partij als TON die wereldvreemde pias aanneemt: dat is pas echt een groot raadsel voor me !

  Als je nou iemand niet in je buurt wil hebben dan is het die Smits wel. Zeker als (serieuze) politieke partij. Onbegrijpelijk !

  Dat geldt ook voor PVV ivm kwestie HP/de tijd “journaliste” Karen Geurtsen. Een enorme blunder van de PVV en ik hoop dat ze daar van leren. Ik vraag me wel af wat voor een persoon je bent wanneer je willens en wetens onder een valse vlag bij een PVV wil terechtkomen en daar kond wil gaan doen. Dan spoor je ook niet helemaal (zeker niet vanwege de voortdurende bedreigingen richting Wilders en daardoor noodzakelijke beveiliging waardoor de man een normaal leven wel kan vergeten). Wat is het nut en de zin van zo’n actie ?
  In ieder geval kan iedere toekomstige werkgever van “dame” Karen Geurtsen op zijn of haar klompen aanvoelen dat ze volstrekt onbetrouwbaar is.
  Haar optreden op de staatstelevisie was ook meer dan beschamend. Hakkelend en stotterend kwam er uit : “ik denk” “ik dacht” “ik voelde” “ik veronderstelde” pffff
  Een hele dikke -1 !!

 18. @triangel: dat ben ik niet met je eens. De PVV is juist een partij waar moeilijk hoogte van te krijgen is. Ze laten geen journalisten toe, maar kunnen in de toekomst eventueel een grote rol gaan spelen. Ik vind het wel degelijk relevant om dan op deze manier te kijken hoe de vork in de steel zit. Ik snap die kritiek op deze actie dan ook niet.

  Voor zover ik heb begrepen staat journaliste Karen Geurtsen aan het begin van haar carriere. Zo bekeken vind ik haar juist erg sterk overkomen. Ga het maar eens doen, zou ik zeggen. Ik heb daar respect voor.

 19. Respect voor een NSB reportage ? Echt niet hoor Chris !
  Respect had ze van mij kunnen krijgen wanneer ze er zou zijn geslaagd om met open vizier met Wilders mee te lopen. Om hem zover te krijgen dat hij voor een groot deel opening van zaken zou hebben gegeven.
  Maar op deze geniepige en achterbakse manier proberen te infiltreren … (en daarbij ook nog lachend verkondigen dat ze ‘m wel 10 keer had kunnen omleggen) dat verdient geen enkele waardering, laat staan respect.
  Zij bevestigt alleen maar het standpunt van de PVV : pas op voor die (s)linkse rakkers ! Die zullen er alles aan doen om de PVV en aanhangers onderuit te halen en te demoniseren.
  Gewoon met open vizier strijden; geen achterbaks gedoe en zeggen wat je er van vindt.

  Nee… deze “dame” verdient dezelfde prijs als die lui die gisteren in Culemborg de optocht hebben georganiseerd. Het “probleem” is daarmee of daardoor echt niet opgelost hoor.

  😉

 20. @triangel: onzin. HP de Tijd heeft meerdere malen een poging ondernomen om op de normale manier binnen te komen. Net als andere actualiteitenrubrieken overigens. Wilders is wat dat betreft boerenslim. Hij komt niet als hij kritiek kan verwachten. In de Kamer reageert hij gewoon niet op kritiek.

  En hou nu eens op met dat ongepaste woord demoniseren. Het gaat hier om politiek. Als je iets wil in een democratische rechtstaat zul je met beleid moeten komen en dat beleid is vervolgens onderwerp van discussie. Dat is heel normaal.

  De oorzaak van het probleem in Culemborg lijkt een doodsimpele burenruzie te zijn. Zoals in elke stad en elk dorp voorkomt. Maar ja, dat lees je niet in de Telegraaf. Die spinnen garen bij zogenaamde rassenrellen. Schandalig!

 21. Triangel,

  Je zit er wel heel erg naast met je gedachte over deze beginnende journaliste.
  Waar draait het eigenlijk uiteindelijk om; het stoppen met graaien uit de schatkist.
  Wilders kost 10 miljoen aan beveiliging per jaar. Hij heeft zijn mond vol van prutsers, en blijkt zelf een hele grote prutser te zijn die ons belastinggeld over de balk smijt.
  10 miljoen per jaar krijgen en er een potje van maken.
  Stop die beveiliging, die totaal niet functioneert en geef die 10 miljoen aan de verzorgingstehuizen.

  Triangel, wat is er met die 70 miljoen gebeurd dat wilders aan beveiliging heeft gekost?
  Je zou bijna zeggen dat Wilders het in Kollumer Kaas heeft geïnvesteerd. Zijn beveiliging heeft dezelfde gaten als de kaas.

  Wilders heeft zijn mond vol van graaiers en het verdampen van belastinggeld. Wat er binnen de partij besproken ordt dat zal mij een worst zijn.
  Ik als Nederlander kan niet accepteren dat er 70 miljoen verdampt aan een lekker beveiliging.

  Of je nou Wilders heet of Bos, het is ons geld dat hij verbrast aan niets.
  van iemand die tien miljoen per jaar belastinggeld nodig heeft voor zijn beveiliging mag je minstens verwachten dat een stagiaire en al haar bloedverwanten binnen een week zijn gescreend.

  Blijf lekker slapen en stop je kop in het zand. Blijf denken dat die 10 miljoen per jaar niet wordt verbrast door de ”anti” graaier Wilders.

 22. @Triangel 14.05

  Wat een aanval zeg op de HP-journaliste. Daarbij schroom je niet om termen als achterbaks, slinks en zelfs NSB erbij te halen. Vreemd, als je de structuur en de uitgedragen politiek van de PVV onder de loupe neemt:

  – Geen ledenlijst
  – Geen inzage in financiers
  – Vergadercultuur achter gesloten deuren

  Enzovoort.

  Niet echt democratisch en transparant, zou ik zeggen.

  Maar, goed nieuws! De wetgeving openbaarheid lidmaatschap en financiering gaat eerdaags ook voor de PVV gelden.

 23. Vanochtend een stuk in de Spits gelezen, pagina 2 en dan ook maar even de link http://blog.spitsnet.nl/2010/01/08/verdonk-ik-ben-geen-lege-luchtballon/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
  Smits heeft Verdonk en haar partij de duimschroeven goed kunnen aandraaien, zeker als ijzeren Rita de stoppen in Arnhem eruit gedraaid heeft.
  En op Twitter gaat dit bericht uit het Arnhemse suffertje ook nog rond http://www.gelderlander.nl/voorpagina/arnhem/6060375/Einde-van-zoveelste-politieke-droom-van-multipartijraadslid-Bert-Geurtz.ece
  Zou zo een ‘fantast’ als hij (volgens jullie dan) dit allemaal in zijn eentje kunnen bereiken? Denk toch eens na!

 24. Dat bedoel ik dus met ongewenste infiltranten en laag bij de grond verkerende figuren. Onder valse vlag lopen te klooien.

  @ Peter aka sjaakie Smits : ga je nou niet eens een keer ontzettend moe van jezelf worden ?

  Je bent al uitschot en een nitwit. Aksepteer dat nou eens een keertje ! Het zal echt NOOIT anders worden.

  Kortom : je bent en blijft een eersteklas lutser !

  Bah en ik *walg* van jou soort mafketels ! 🙁

 25. Pardon? Ik ben zeker 20 jaar jonger dan Smits, dus enig vergelijk gaat hier niet op.

 26. Peter,

  Koop morgen eens de papieren sufferdje de Gelderlander.
  Dan zul je zien dat het verhaal anders is geworden dan pinnokio Smits zelf verwacht.
  De Gelderlander heeft god zij dank nog een aantal onderzoek journalisten. Pinokkio heeft dit keer op het verkeerde paard gewed en zal boete moeten betalen.
  Toch kan ik het enorm waarderen dat je mijn oud studie genoot in bescherming neemt. We zaten jaren lang als studie genoten in het zelfde Engelse studentenhuis. Sjakie en ik zijn beiden Drs in de criminologie.
  Na onze studie ging ik aan het werk als geheime opperman in de stratenmakers wereld en geheim agent sjaak die infiltreerde in het vervoer en werd busrechercheur.

  Ik heb Smits pas als super integer mens leren kennen op het moment dat wij moesten infiltreren tijden de aardappeloorlog. Smits was dag en nacht met het aardappelkannon op zoek na de vijand om mij te beschermen.
  Zo kan ik nog wel uren doorgaan met het geven van sappige anekdotes, maar dan lijkt het net of ik fantaseer.

 27. Marieke
  Sorry voor de late reactie

  Ik heb me ook verdiept in de activiteiten van J.S. Zijn eigen bekentenis over het versturen van verdovende middelen naar Dubai om iemand in diskrediet te brengen en zijn leven op het spel te zetten is voor mij genoeg kennis over hem om conclusies te trekken.
  Wat zijn zgn werk betreft tav ontvoerde kinderen, hij is echt niet capabel om zulk werk te doen, hij loopt er doorheen als een olifant in een porceleikast en gezien de rest van zijn uitingen kan ik niet anders concluderen dat J.S. psychische problemen heeft die zijn leven beheersen en niet de empathie die nodig is om mensen te helpen. Ik zou zeggen Marieke, leg eens uit wat er deugt aan J.S.

 28. Antoni ik denk voor wat betreft het eerste stukje de kreet “niets is wat het lijkt” hier zeer van toepassing is. Er hebben zich daar dingen afgespeeld waar wij niets vanaf weten. Niet alles mag naar buiten worden gebracht. Ik weet niet of je rond de zaak Malika het boek hebt gelezen maar ik kan je dat anders zeker aanraden. Het geeft zeker meer inzicht in deze.
  Wat Jacques betreft heb ik helaas prive een beroep op hem moeten doen inzake een dreigende ontvoering van mijn zoontje. Jacques heeft toen zeer snel en adequaat gehandeld. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik een zeer bekwame advocaat heb gekregen en daarna is hij tot actie overgegaan. Er gebeurt niets zonder advocaat en Jacques gaat nimmer op eigen houtje aan de slag. Alles is in goed overleg met mij en de advocaat gebeurd.
  Ik kan helaas i.v.m. de veiligheid van mijn kind hier niet al te diep op ingaan. Ik hoop dat je daar begrip voor kan opbrengen. Ik kan je wel zeggen dat ik grote bewondering heb voor zijn doortastendheid, kennis van zaken en snel handelen. Dankzij hem heb ik mijn zoontje nog bij mij en zijn er nu duidelijke afspraken met de vader van mijn kind.
  In mijn geval heeft hij de ontvoering weten te voorkomen. Ik moet je wel zeggen dat als dit wel was gelukt ik er geen enkele moeite mee zou hebben gehad als Jacques zich dan had gedragen als een olifant in een porseleinkast als ik mijn kind maar had terug gekregen. Laten we wel wezen, van de overheid hoef je niet veel te verwachten. Hoe vaak heb ik wel niet bij de politie gezeten en kreeg ik de opmerking “mevrouw we kunnen pas wat gaan doen als uw kind ontvoerd is”. Daar ga je toch niet op zitten wachten of wel dan?
  Jacques heeft in mijn geval veel leed voorkomen.
  Ik heb hem leren kennen als een zeer sociaal mens, zeer kundig in zijn vak, duidelijk, kort door de bocht en recht voor zijn raap. Ik hou daar wel van. Zo weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Het is een hardwerkende man die helaas weinig krediet krijgt voor zijn werk. Ik vind het jammer dat mensen hem alleen maar afkraken, denegrerende opmerkingen maken etc.
  Het siert jou Antoni dat je in ieder geval de vraagt stelt wat er deugt aan J.S. Je staat er in ieder geval open voor en hebt je naar ik heb begrepen ook verdiept in het een en ander. Daar zouden anderen nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

 29. @allen: wellicht ten overvloede: de testmail van ‘Peter’ is nooit gekomen en het mailadres dat ‘Peter’ heeft opgegeven, bestaat niet. Leuke actie, Smits. Maar wij zijn niet gek.

 30. @ Chris,

  beetje jammer dat je ontkend een bevestiging mail te hebben ontvangen van de in mijn ogen zeer integere reageurder Peter.Alleen omdat hij via google een diepgravend onderzoek heeft gedaan naar pinokkio Smits. Peter durf ik zelfs een senior misdaad wetenschapper te noemen.
  Voor dertig euro mag je dit bericht verwijderen en zie ik af van een zeer negatieve propaganda tsunami jegens jouw betrouwbare reputatie. Via ideal of paypall als het ff kan. Ik loop namelijk zo moeilijk in de sneeuw.

 31. Chris, nu ga je dus al helemaal af. Marieke getuigd de waarheid over mijn brother sjakie. Na onze opleiding Drs in de criminologie melden Sjakie en Dalér zich bij het vreemdelingenlegioen. We waren samen aan het vissen op Corsica, toen het recht tot het beschermen van ontvoerde kinderen bij sjakie zich ontplooide.
  Ik zie nog zo moeder eend met haar twaalf kuikens zwemmen in de baai. Op het moment dat de kokmeeuw wilde aanvallen maakte sjakie van zijn schoenzool een werp-bare semtexbom en dode de kokmeeuw.
  Het legioen hebben we meteen verlaten. Sjakie is nog meer kinderen gaan redden en ik ben verder gegaan met infiltreren in de stratenmakers wereld om daar de eventuele fraude te ontmantelen.
  Ik ben je dankbaar Mariane dat jij als oud slachtoffer en door Gods wil gedreven in onze grote verlosser Sjakie jouw emotionele verhaal hebt willen doen.
  Ik wens je oprecht stekte, het is nooit makkelijk om een drama dat een trauma werd te verwoorden.

 32. Ergens, waar weet ik niet meer, gelezen dat hij Gerard Roethof als advocaat heeft en dat is niet de eerste de beste.

 33. Jolanda,

  Ik heb uit betrouwbare bron dat hij Mohammed Faizel Ali bin Mohammed Racheed bin Mohammed Karamullah bin Mohammed Enait heeft als raadsman.
  Dat is ook niet echt de eerste de beste advocaat.

 34. Rita is slimmer dan ik had verwacht ze heeft de fantasten club in Arnhem maar opgeheven.
  Zal mij benieuwen welk plan nu uit het magazijn komt van sjakie’s chocoladefabriek. Misschien de PVV, die screenen zelf nog niet met een budget van 10 miljoen per jaar.
  Kan Pinokkio Smits altijd een keer proberen. Dit kan misschien wel lukken met zijn ervaring als busrechercheur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *