Anti-Wilders

Voor wie het nog niet wist.

Het kabinet is gevallen.

Dat roept de vraag op hoe het nu verder moet en ergens heb ik al schoorvoetend de term Wilders I horen roepen. Welk een gruwel.

Ik heb op dit weblog meer dan eens en uitgebreid geschreven over de in mijn ogen rampzalige gevolgen als de heer Wilders het (mede) voor het zeggen krijgt. Zijn plannen met de rechtspraak getuigen niet alleen van onkunde, maar zijn ook nog eens contraproductief. Het zou op straat zelfs wel eens een stuk gevaarlijker kunnen worden.

Wilders baseert zijn plannen voor de rechtspraak op een valse voorstelling van zaken. Op een wereld waarin boeven en boefjes zich af laten schrikken door hoge straffen en waarin crimineel gedrag wordt omgebogen in voorbeeldig gedrag door jaren van opsluiting.

Ik heb op deze plek al eens geschreven over het Fortuyn-effect. Volgens mij durven politici de onzalige plannen van Wilders nauwelijks aan te vallen, uit angst door het volk uitgekotst te worden. Niemand wil de volgende Ad Melkert zijn.

Met de val van het kabinet is juist nu de tijd aangebroken om stelling te nemen. Juist nu is het van belang om te laten zien waar je staat.

Ik heb lang rondgelopen met het idee om een sticker of banner aan dit weblog toe te voegen. Een teken dat ik niet achter de plannen van Wilders sta. Dat ik hem een gevaar vind voor de maatschappij. Een soort 100% Anti-Wilders sticker.

Maar ik ga dat niet doen. Ik ben een journalist en journalisten dienen in mijn beleving niet politiek actief te zijn. Hoe kun je een objectief verhaal schrijven over een partij of politicus met een 100% Anti-Wilders sticker op je voorhoofd geplakt?

Dat gaat niet.

Als ik nu ondernemer zou zijn of anderszins een niet-journalistiek en goed gelezen weblog in de lucht zou houden, dan zou het anders zijn.

Dan zou ik luid en duidelijk zeggen wat ik eigenlijk heel erg hard denk.

Delen

0 reacties

 1. soms, heel soms twijvel ik aan het opleidingsniveau van politici. Waarom laten deze mensen zich niet beinvloeden door bijvoorbeeld goede juristen? Waarom weten politici enkel iets over de procedures (vaak ook niet) en niet over de basisbeginselen?
  Misschien is het een idee om dit wettelijk te regelen, maar ik ben bang dat dit niet in het verkiezingsprogramma van de heer Wilders staat. Ik ben ook bang dat het veel mensen helemaal niet uitmaakt, omdat Wilders roept wat een overgrote groep Nederlanders graag wil horen zonder daar verder echt over na te denken. Misschien was het idee van Chris om te stemmen in Juli / Augustus helemaal niet zo gek…..

 2. Door dit soort linkse retoriek ben ik een hekel gaan krijgen aan de journalistiek. Allemaal linkse neuzen die het zo nodig beter denken te weten. Pleur toch op. Wilders komt gewoon aan de macht en dan draait hij de subsidiekraan dicht en dan kunnen jullie het wel vergeten. De tijd is gekomen om rechtse media geld te geven en de rest de nek om te draaien.

 3. Beste mevr / dhr,

  U doet aan haat zaaien, u zou beter moeten weten
  sins de moord op Pim Fortuyn.
  Wie moet er 24 uur per dag bewaakt worden? Juist Wilders, en wie willen Wilders
  wat aan doen, juist de nieuwkomers, het is dus de omgekeerde wereld.
  Vraagt u zich maar eens af waarom Nederlanders massaal op de PVV gaan stemmen?
  20 jaar hebben wij moeten gedogen, hoe de linkse partijen met de PVDA voorop nieuwe Nederlanders hebben toegelaten, jaren mochten we er geeneens over praten, Janmaat was gek, Pim Fortuyn was gek, nu komt de PVV…en worden de gevestigde partijen weer angstig.
  Wij niet, wij willen geen aanvallen meer op homo,s berovingen van ouderen op straat of nog erger in hun woning, geen gevangenissen vol met gekleurde mensen.
  Men is in Nederland te gast, en gasten beroof je niet, die intimideer je niet, voor gasten zet
  je de deur open, maar zij die het verpesten, moet je verwijderen.
  Wij willen niet betalen voor niet werkende criminelen, die het geld naar hun land terug sluizen, die geven immers niets om Nederland, wij wel.
  De immigranten is het grote probleem van de 20ste eeuw, in geheel Europa weet men
  niet hoe het verder moet.

  Nederland gaat massaal voor de PVV, en gelijk hebben ze.

 4. Wat een slecht verhaal, zeg. Tuurlijk krijgen we het straks veiliger. Als al het straattuig in de bak zit, kunnen ze tenminste niet meer van ons stelen. Ik werk me het schompus voor mijn geld en daar moet iedereen met zijn poten vanaf blijven.

 5. Tja, dat kun je verwachten, Chris, als je op gelijke wijze een verhaaltje bouwt. Of denk je echt wat te bereiken als je populisme met populisme bestrijdt?

 6. @Joop: uw reactie zou enig hout snijden als de PvdA het de laatste twintig jaar voor het zeggen zou hebben gehad. Dat hebben ze echter niet. Sterker nog: de VVD zat meer dan eens stevig in het pluche.

  U schetst een door buitenlanders gedomineerd beeld van de misdaad. Ook dit klopt niet. In de provincie Groningen bijvoorbeeld is de misdaad een aangelegenheid voor de blanke medemens.

  Vervolgens stelt u dat Nederland massaal voor de PVV kiest. De realiteit leert ons gelukkig dat we het voorlopig hebben over een kleine minderheid. Minder dan 20%.

 7. lol

  Nou Chris, maak je borst maar nat.
  Er zullen weer heel wat onwelriekende onderbuiken borrelend geleegd worden in deze reacties.

  Als Wilders1 een feit zou worden zal ik, net als veel andere genuanceerde nederlanders heel anders over emigratie denken. Niet dat ik voor een Wilderiaans land op de vlucht zou slaan, maar gewoon uit schaamte.

  Maar ik denk niet dat we ons daar zorgen over moeten maken. Wilders zal gegarandeerd nog 4 jaar veilig in de oppositie willen blijven. Hij zal “verontwaardigd” uit de coalitiebesprekingen stappen en zijn invloed met zijn zeteltjes vanuit de oppositiebanken willen uitoefenen.

  Daar durf ik wel een paar roepies op te verwedden.

 8. De mensen zouden allemaal verplicht SP moeten stemmen, al is het voor de opvolgende generaties.
  Socialisme is het beste voor iedereen. Kijk eens na pracht landen als Cuba, Vietnam,China, Noord-Korea. Bijna nooit hoor je negatieve verhalen van mensen uit deze landen.( Nu gaat extreem rechts weer roeptoeteren dat daar geen democratie is en vrijheid van mening bla bla).
  SP heeft nog veel meer goede punten. Lees het partijprogramma maar eens.
  Wilders is een vriend van Israël de SP de vriend van Palestina.

 9. Links op zijn rechts:

  Ze moesten al die rechtse hufters die alleen aan hun eigen centen denken allemaal opsluiten of het land uit knikkeren. Hun hele vermogen afpakken en al hun bezittingen en dan eerlijk verdelen onder de straatarme immigranten. Als alle rechtse dieven eruit zijn zal het een stuk veiliger zijn, ik werk me het apelazerus voor mijn vrouw, kinderen en gemeenschap en daar moet iedereen met zijn poten van afblijven. Al dat journalisten tuig van de rechtse media moet opgeruimd worden en al het geld naar mensen als Chris Klomp en andere linkse sympathisanten. Laat ze toch oppleuren met hun bijelkaar gestolen hachie. Er komt een links kabinet, de mensen hebben genoeg van het geneuzel van de CDA en de VVD en andere rechtse rakkers en Wilders verdwijnt achter de tralies voor het stigmatiseren van een bevolkingsgroep, vuile fascist.

 10. Chris
  In elk geval bedankt, en mijn waardering dat jij je mond durft open te doen.
  Wat zie je gebeuren… ze vallen over je heen.
  En dat doen ze ook over elke regering, van welke samenstelling dan ook

  Laten we het eens van een andere kant bekijken dan van links of rechts. *IK* neem de situatie die ikzelf het beste ken WEER als voorbeeld, “mezelf”

  Straks ga ik naar Vietnam, waarschijnlijk voorgoed, want ik kan kiezen: NL of VN.
  Ik dacht dat Vietnam een communistisch land was, behoorlijk links dus. En toch kan ik die keuze maken om daar heen te gaan. Vraag hier gewoon een visum aan, en kan dat daar keer op keer verlengen. Desnoods jaren achter elkaar, zonder dat ik tussentijds het land uit moet. Dat ik hiet in NL een strafblad heb van een paar kantjes,blijkbaar kunnen ze daar wel overweg met geboefte. Want als ik daar “zeik”bouw, me misdraag, niet binnen hun regels blijf, dan is het zonder pardon afgelopen met mijn visum en kan ik oprotten.
  Hebben onze problemen hier nu echt met links of rechts te maken? Links Vietnam weet wel raad met een klootzak als ik als ik mijn bek open trek. Wat is er dan in NL mis?
  Democratie!!!!, waarbij degene die aan de regering zit al halverwege de regeerperiode van vier jaar stijf staat van angst voor de schreeuwers onder het volk. We zijn nooit tevreden en gaan keer op keer switchen of protest stemmen. Intussen brullen we van links naar rechts dat de ander de schuld heeft aan alle ellende, zonder nog werkelijk te beseffen dat we beter eens konden nadenken bij dat schreeuwen………..

  Daarom ga ik weg Chris. Ik verkies om te buigen voor een regering waar ik beter mijn mond kan houden, maar die een land bestuurt, dan dat ik hier blijf lijden onder ellebogenwerkers, onderkruipsels en anderssoortige hufters die ik dan zelf mag kiezen.
  Nou ja kiezen………..
  Chris, leg het me eens uit, wat kan ik hier nou nog kiezen.
  Fluister me eens in mijn oor wat er nou nog democratisch is aan een puinhoop, waar je kunt kiezen tussen linksdraaiendpuinzuur en rechtsdraaiendpuinzuur
  rond een centraal demagogische alliantie

  Alsof de rest van de wereld al niet lang de neus vol heeft van deze schertsvertoning.
  Wat moet het worden Chris, Balkenende V of Wilders I, om dat laatste greintje respect voor NL.bv wereldwijd de grond in te boren
  De democratie is dood, lang leve de democratie

  cam on nhieu my friends, toi tich Viet Nam

  Ngu’o’i tây phu’o’ng

 11. Wij werken ons te pletter ; betalen heel veel belasting en zien ons werk ingepikt worden door “oostblokkers”. Ik woon in een buurt waar het merendeel werkloos is en met plezier. Onze buurman uit een ander land rijdt in een bwm 525 uit 2006.

  En toch moet ik er niet aan denken dat GW hier aan de macht zou komen. En never zal ik stemmen op een man die overal tegen is ; geen oplossingen aandraagt en haat probeert te zaaien. VERSCHRIKKELIJK !!!

 12. Die Jet toch, zal nooit stemmen op een haat zaaier maar is zelf niet een beetje vies van haat zaaien.
  Jaloers als een klein kind omdat de buurman een grotere kar rijd.
  Als jij denk dat oostblokkers jouw baantje hebben ingepikt, dan heb ik goed nieuws voor jou.
  Er is altijd vraag naar aspergestekers, bloembollenrapers, prei en uien sorteerders, uitbeners ordepickers in koel en vrieshuizen. Vuilnis ophalen en welke kut baantjes er allemaal wel niet zijn waar de werkgevers geen werknemers voor kunnen vinden.
  Op het niveau waar jij goed in kan werken liggen de baantjes nog steeds voor het oprapen. Oostblokkers zijn bijna niet aan te slepen.

 13. @daler: jet heeft wel degelijk een punt. Met name in de transportsector zie je vaak ongeschoolde Oostblok-chauffeurs die voor een appel en een ei onze dure plasma-schermen rondrijden. Onze chauffeurs moeten aan allerlei strenge veiligheidsvoorschriften voldoen en zijn daardoor duurder. Dat is oneerlijke concurrentie.

 14. @Willem
  Ik woon in district 8
  Compleet:
  Duong Ba Trac 290B/23/2 F1
  Q8 Tp Ho Chi Minh Viet Nam

  Ik heb de minister van justitie ook al eens gevraagd om dat wat jij nu durft te veronderstellen van die arme mensen daar…. ook eens daar te komen zeggen.
  Hardop die vuile belediging spuien die je nu vanachter je toetsenbord anoniem durft te krijsen zonder daar ooit geweest te zijn.
  De wereld wordt kleiner jochie, en ze krijgen ook jouw rotopmerking vertaald
  Q8 is mijn wereld, en als je daar in je hoofd haalt om een kind te willen “kopen” loop je een groot risico dat ik en mijn gang je in één van die “black rivers” laten verdwijnen
  Er zijn waarschijnlijk over de wereld wat nesten van kinderprostitutie, dat is erg genoeg……..
  maar daarom hoeven arme mensen in een buurt waar dit niet bestaat en niet zal worden geduld niet zomaar deze smaad en belediging te accepteren.
  De weerzin tegen Nederland met zijn grote bek groeit wereldwijd,……
  De westerse wereld kweekt het probleem pedofiel, ze zwermen over de wereld en vervolgens loopt diezelfde gestoorde wereld de rest aanwijzingen te geven hoe ze daarmee om moeten gaan.
  Ik ben ex-pedo…. omdat ik daar in die cultuur leerde waar mijn fouten zaten. Dat zou heel veel moeten zeggen over onze cultuur
  Nog meer vragen over Viet Nam Willem????
  En wanneer mag ik ze zeggen dat je komt……
  Toi tich Viet Nam
  Nguoi tay phuong =westerling (the one and only in Q8)

 15. Waarom niet op Wilders stemmen? En waar dan wel op? EN waarom? Het is al heel lang een enorme puinhoop. En inderdaad wat Wilders zegt snijdt hout en hij benoemd het probleem. Wat zijn oplossingen zijn,eerlijk gezegd weet ik niet zoveel van zijn oplossingen. Wat ik wel weet en bijna dagelijks zie is politici die er een puinhoop van maken.Die niet weten wat er leeft. Ministers die de ANWB laten kiezen of iets wel of niet moet komen. Als de keuze Balk5 of W1 is dan weet ik het wel.

 16. @Dalér:

  Misschien moet ik het even mijn bericht uitleggen. Ik gebruikte juist die argumenten omdat dat door veel mensen wordt gebruikt als excuus om op de PVV te stemmen. En als ik dan naar onze situatie kijk (en dat is inderdaad de transportsector) zou ik dus redenen KUNNEN hebben om dat ook te doen.

  Maar ……. Al ben ik niet gelukkig met bepaalde ontwikkelingen ; ik zal nooit bepaalde groepen mensen willen uitsluiten van onze maatschappij. Ook niet bv de oostblokkers die voor een appel en een ei rondrijden. En dus onze markt inpikken. Ook niet mijn overbuurman met zijn grote auto. (onze FH is toch groter ; wat ie ook koopt …. ten overvloede ; dit is een grapje!)

  Want het zijn allemaal mensen die recht hebben op een bestaan. En de wetgeving is nu eenmaal zo dat dat ook hier in nederland mag zijn. Als ik PVV oogkleppen op zou zetten zou ik geen Pool meer achter het stuur willen zien. Maar als je verder kijkt zie je een uitbuiting in de sector door …….. juist ….. vaak nederlandse bazen.

  Daar hoor ik nu nooit GW over bv. Dus wat mij betreft nooit de PVV aan de macht !

 17. @martin: ik heb op dit weblog meerdere malen aangegeven waarom Wilders geen goed antwoord heeft. Hij snapt de rechtspraak niet (pleidooi minimumstraffen), hij leeft op angst voor iets dat hij niet tegen zal kunnen houden (multiculturele samenleving) en creert met zijn aanpak alleen maar haat en agressie (tweedeling in geloof bijvoorbeeld).

  Ik vind veel van zijn voorstellen niet alleen onrealistisch, maar ook nog eens volstrekt asociaal en tegenstrijdig. Waarom zou een rijk land bijvoorbeeld niet aan ontwikkelingssamenwerking mogen doen? Waarom moeten we allochtonen en autochtonen strafrechtelijk gezien anders aanpakken?

  En waarom mag vrijheid van meningsuiting voor de een wel gelden en voor de ander niet?

  Mijn voornaamste reden om niet op Wilders te stemmen is gelegen in het feit dat Nederland veel en veel slechter af zal zijn met hem. De tegenstelling tussen groepen zal verder toenemen, de misdaad zal zwaarder worden en stijgen en we zullen ons binnen een groter Europa volledig vervreemden van de rest. Om maar te zwijgen van de gevolgen voor onze handelsbetrekkingen. Wilders legt de focus op ons eigen land, terwijl we al tientallen jaren deel uitmaken van een groter geheel.

  Om nog maar te zwijgen van het ondemocratische gehalte van de partij en de volstrekt duistere kant van zijn financien.

  Ik deel verder je mening niet dat het een enorme puinhoop is. Nederland is een van de welvarendste landen in de wereld. We hebben het nog nooit zo goed gehad. En dat wat er niet goed gaat, ligt niet alleen aan de politiek, ook aan onszelf.

 18. Oh nog even ter aanvulling : mijn man heeft een lichamelijke handicap waardoor zijn positie op de abeidsmarkt zeer beperkt is. Er zit nl geen werkgever te wachten op een man die mank is. Stel je eens voor wat dat zou betekenen voor een bedrijf als hij arbeidsongeschikt zou worden qua kosten.

  Wij zijn dus in het diepe gesprongen; hebben een eigen truck gekocht (enig idee wat dat kost?) en werken 60 tot 80 uur per week om de boel draaiende te houden.Ipv een uitkering aan te vragen en te kijken hoe het gras groeit.

  Ik ben dus niet bang dat een oostblokker ons baantje in zal pikken want bij het horen van het leasebedrag rennen ze hard weg. En misschien hebben ze dan ook wel groot gelijk ……

 19. @Mia
  Het is het jaar van de tijger niet van de panter, en als ik sterf en mijn vel achter laat zul jij toch eerder dat van een slang verwachten is het niet….
  toi kong tich Mia

  @Willem, dat is geen antwoord op mijn vraag….
  wanneer komen jullie dat daar zeggen????

  @ allen
  Overal komt kindermisbruik voor. Ook in Vietnam.
  Hun cultuur is veel vrijer dan wij ons kunnen voorstellen. Voor een Vietnamees kind is bloot iets normaals. Naakt recreatie is echter taboe. In een zwembad sta je achter de resten van een plastic gordijn in het kleedhokje/douche. Iedereen kan je zien.
  Toch kleed je je niet volledig uit bij het zwembad, maar gebruik je de hokjes!!! Kinderen hebben binnenshuis de gewoonte om bij de ouders of bezoek in bed te slapen, vaak tot ze een jaar of 18 zijn.
  Kortom het is een andere cultuur.
  Pedofielen hebben het vaak nodig om groot te kunnen doen, daar waar zelfvertrouwen tekort schiet, moet bluf dat goed maken.(kan het weten) Het was jaren geleden heel eenvoudig om binnen die cultuur “binnen te dringen” met kinderen te slapen en tal van spannende foto’s te maken.En grote verhalen!!! Daar is gretig misbruik van gemaakt. Maar met hele fotoseries van vriendjes o.a. van kustplaatsen als Nha Thrang en Vung Tau is er een beeld geschapen van een land waar de sekstourist vrij spel zou hebben.
  Dat heeft Gary Glitter geweten toen hij een paar buurmeisjes net wat meer leerde dan die beloofde engelse lessen.
  Inmiddels is het voor hotels in Vietnam taboe om kamers te verhuren aan buitenlanders in combinatie met minderjarige Vietnamezen, en controlles zijn daar strikter dan hier. Het land herkent de problematiek en doet er wat aan, maar dat hoort u hier nooit.
  Ons vingertje is namelijk voorzien van een bordje éénrichtingsverkeer.
  Dat er mensen vanuit ons continent misbruik hebben gemaakt van dat deel vrijheid wat daar cultuur is, wil echter absoluut niet zeggen dat deze vaak arme mensen hun kinderen te koop aanbieden en dingen goed zullen vinden die niet in hun cultuur passen.
  Ik kan als homo overdag een vriend gewoon mee naar boven nemen en de koffer induiken, later zitten we met een hele groep aan de koffie buiten… geen mens die moeilijk doet, en zo stom dat ze niet weten waarom we naar boven gingen zijn ze echt niet.Maar probeer geen gay parade af te steken, dat pikken ze niet.
  Ik ging naar Vietnam als een vlucht, werd overvallen door die vrijheid daar. Tja, wat doe je dan….
  Ik heb ervoor gekozen om net als hier mijn mond open te doen. Men weet van mijn verleden, de familie waar ik mee samenwoon de buren, en ook de lokale politie.
  Verder zijn we ons gaan voorstellen bij de consul in Ho Chi Minh, met de adoptie papieren van Phi, inclusief zijn biologische pa, Phi en ondergetekende, en ook daar bekend gemaakt dat ik veroordeeld pedoseksueel ben. Ik speel geen verstoppertje, en ik sta voor mijn district. Als ik er lucht van krijg dat daar ergens kinderprostitutie plaats zou vinden, zal ik niet schromen om daar actie tegen te ondernemen.

  Ik heb mijn fouten gemaakt, het spijt me.Anderen hebben misbruik gemaakt van een cultuur, die niet begrijpen kon wat die zieke geesten daar kwamen zoeken, dat spijt me voor Vietnam
  Maar toen ik mijn mond open deed, toen kreeg ik normen en waarden geleerd, leerde ik die cultuur kennen en respecteren.
  En het is juist dat respect, waar het mensen als Willem aan ontbreekt. En het is ook dat respect, wat mij deed terugkomen, om aan te tonen dat ik ook hier in NL kan functioneren, een baan kan houden, open kan zijn over mijn fouten en op Broken Tulip in respect kan samenwerken met slachtoffers/overlevers
  In oktober werk ik twee jaar en vier maanden, meer dan de helft van een minimum gaat naar Vietnam. Twee jaar en vier maanden…zoek eens in mijn veroordelingen!!! Dan is het goed geweest, dan ga ik terug naar huis….daar waar ik thuis hoor
  toi tich Viet Nam

  @ Chris… dit is volledig oftopic.
  Als je het laat staan, dan …….respect
  Als je het niet laat staan,dan….respect

  loveUall
  Jean

 20. Sorry Chris,
  Deze keer ben jij het die volkomen gelijk heeft.
  Ik zal me matigen.
  Dat overigens net nu mijn foto verschijnt is puur toeval.
  Ik vecht al dagen met een wordpress dat maar geen genoeg kon krijgen van mijn draak (Draggie) en net nu ik de moed al had opgegeven……. Het is meer dan twaalf uur geleden dat ik daar nog aan probeerde???

 21. @rechtsrules
  Je schrijft:
  “Tuurlijk krijgen we het straks veiliger. Als al het straattuig in de bak zit, kunnen ze tenminste niet meer van ons stelen. Ik werk me het schompus voor mijn geld en daar moet iedereen met zijn poten vanaf blijven.”
  Je werkt je het schompus voor je geld. Da’s mooi. MAar is het ook mooi dat al het straattuig in de bak zit? Wie zijn dat straattuig dan wel? En denk je dat een gevangenis vol straattuig geen geld kost? Jouw schompus verdiende geld?
  Denk na man!

 22. Báo chết để da, người ta chết để tiếng…

  @Chris…
  maar goed dat je hem liet staan…
  Iemand zet zichzelf hier tegenover Vietnamese mensen behoorlijk in zijn hempie.
  Ik moest met mijn lompe Hollandse klompen natuurlijk ff blijk geven dat ik er wel een woordje van verstond.
  Het is zo’n soort gezegde zoals bijvoorbeeld bij ons: In mei legt elk vogeltje een ei.

  Maar die cultuur waar juist ik zo over opgeef is vaak niet zo belerend. Wie bovenstaande verstaat en begrijpt zal zien dat mij een degelijk stuk zelfreflectie werd geboden, wat ik als een raster over mijn verleden kan leggen, maar ook over mijn handelen nu. Ik kan er zowel positieve als negatieve punten uithalen voor een levensles. Bovendien is het zelfs ontopic inzake Wilders.

  Mia, “Xin loi, bedankt voor de les,cam on nhieu
  Toi tich Viet Nam”

  “a panther when dead leaves behind a skin, a man when dead leaves behind a name”

  @Chris, oftopic, heb jij enig benul wat wordpress met die avatars uitvreet…gisteren na ellenlang proberen eindelijk mijn foto ipv die draak. Draak gewist…
  Ik heb niets meer veranderd, toch staat nu die draak er weer?????????

 23. @jean: ik ken Vietnam niet. Heb wel tijdje in Thailand gezeten. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Nederland. Ik heb op de een of andere manier altijd het gevoel dat een leven in die landen minder waard is. Maar goed, ik ken die landen niet goed genoeg om er een weloverwogen oordeel over te hebben, zo is het dan ook wel weer.

  Wat je avatar betreft. Je foto duikt al een tijdje op bij je reacties, dus ik zie het probleem niet.

 24. @Chris,
  gisteren stond de foto er. (En ik vind eerlijk gezegd dat ik dat bij mijn grote mond waar moet maken)
  Maar ik zie nu toch duidelijk Draggie weer staan.

  Of het leven in die landen minder waard is???
  Het is een hele goede en ook moeilijke vraag.
  Ik denk dat je daar de kern van het cultuurverschil raakt.
  Als je de verkeersdoden op het asfalt ziet liggen (regelmaat) en ook ziet dat het verkeer er niet eens voor stopt…(life must go on,) dan krijg je wel even de kriebels,…waar is het respect??
  Maar misschien hoort de dood wel onlosmakelijk bij het leven, en is het accepteren van die dood in plaats van leven in angst wel het ware respect

  Wat is beter, een leven in angst voor die dood, of sterven na een leven vol acceptatie van het eindige??

  Het mooie voor mij is eigenlijk, dat ik mijn liefde voor Nederland heb hervonden. Ik ken twee culturen, dat is een rijkdom, ik zal nooit meer echt aan één kant thuis zijn, dat is de prijs….

  Maar de laatste twee jaar heb ik meer en meer mogen ervaren, dat ik in NL ondanks alles kansen kreeg, dat ik voor velen niet die paria bleef.
  Ik ga kiezen voor de mensen die ik lief heb; mijn “gezin” in Vietnam, vooral ook omdat ze me nodig hebben.
  Maar ik vlucht niet uit Nederland. Laat mensen als Yvonne van Hertum en Chris Holskens maar roepen, wat ze roepen is geen realiteit.
  Jullie zijn klasse, Nederland bedankt
  Toi tich Nl, ik hou van VN

 25. Chris, sorry maar wat jij schrijft over de transportsector zijn de problemen die speelden tussen 2001 en 2006.
  Vorig jaar bijvoorbeeld zijn er in Europa 20.000 banen verdwenen in de transportsector waarvan het overgrote deel in Oost-Europa.
  Tot 2006 was men niet verplicht de chauffeur conform de geldende CAO te betalen.
  Neem een land als Polen, nu getroffen door de crisis maar voor de crisis zat het uurloon voor een ongeschoolde werknemer rond de € 4.80 per uur in polen. Dat was in 2003 nog € 2.10 per uur.
  Subsidies voor de transportbedrijven die zich vestigden in Oost-Europa zijn er ook niet meer. Een pool betaald evenveel voor een lease contract dan een Duitser dat doet.
  In 2007 was er in veel delen van Polen geen loodgieter te vinden, die werkten allemaal in het westen van Europa.
  Ook Oost-Europa veranderd van tijd tot tijd net als dat hier ook gebeurd.
  We gebruiken de Oostblokkers uitsluitend voor de baantjes die een Nederlander weigert en er is echt geen sprake van concurrentie. Ze krijgen volgend de cao betaald . is dat niet zo, dan worden de werkgevers keihard aangepakt. Neem als voorbeeld de asperge boerin uit Limburg die al een tijdje vastzit omdat ze mensen inhumaan behandelde.

  Boeven kan je alleen tegenhouden in een socialistisch systeem, daarom als je gaat stemmen, dan de SP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *