Anti-Wilders

Voor wie het nog niet wist.

Het kabinet is gevallen.

Dat roept de vraag op hoe het nu verder moet en ergens heb ik al schoorvoetend de term Wilders I horen roepen. Welk een gruwel.

Ik heb op dit weblog meer dan eens en uitgebreid geschreven over de in mijn ogen rampzalige gevolgen als de heer Wilders het (mede) voor het zeggen krijgt. Zijn plannen met de rechtspraak getuigen niet alleen van onkunde, maar zijn ook nog eens contraproductief. Het zou op straat zelfs wel eens een stuk gevaarlijker kunnen worden.

Wilders baseert zijn plannen voor de rechtspraak op een valse voorstelling van zaken. Op een wereld waarin boeven en boefjes zich af laten schrikken door hoge straffen en waarin crimineel gedrag wordt omgebogen in voorbeeldig gedrag door jaren van opsluiting.

Ik heb op deze plek al eens geschreven over het Fortuyn-effect. Volgens mij durven politici de onzalige plannen van Wilders nauwelijks aan te vallen, uit angst door het volk uitgekotst te worden. Niemand wil de volgende Ad Melkert zijn.

Met de val van het kabinet is juist nu de tijd aangebroken om stelling te nemen. Juist nu is het van belang om te laten zien waar je staat.

Ik heb lang rondgelopen met het idee om een sticker of banner aan dit weblog toe te voegen. Een teken dat ik niet achter de plannen van Wilders sta. Dat ik hem een gevaar vind voor de maatschappij. Een soort 100% Anti-Wilders sticker.

Maar ik ga dat niet doen. Ik ben een journalist en journalisten dienen in mijn beleving niet politiek actief te zijn. Hoe kun je een objectief verhaal schrijven over een partij of politicus met een 100% Anti-Wilders sticker op je voorhoofd geplakt?

Dat gaat niet.

Als ik nu ondernemer zou zijn of anderszins een niet-journalistiek en goed gelezen weblog in de lucht zou houden, dan zou het anders zijn.

Dan zou ik luid en duidelijk zeggen wat ik eigenlijk heel erg hard denk.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *