Twitter

 

Twitter is hot.

Blijkbaar is het zwaar verslavend om de wereld in 140 tekens te vertellen wat je aan het doen bent.

Of je nu voor (nieuwe tijden!) of tegen (egodingetje!) bent, je kunt niet ontkennen dat de wereld twittert.

Ik twitter sinds een aantal maanden en ben eigenlijk altijd een fervent tegenstander geweest. Wat kan mij het nou schelen wat een ander meemaakt? Of wanneer en hoe iemand gaat poepen?

Maar ik vind ook dat je (bijna) alles een keer moet proberen en dat je (bijna) alles wel een eerlijke kans moet geven.

En ik kan rustig zeggen dat ik een groot voorstander ben geworden van Twitter.

Sinds ik Twitter ben ik in contact gekomen met mensen die ik anders in mijn eigen werk- of vriendenkring niet zo snel en zeker niet zo makkelijk tegen het lijf zou zijn gelopen. De digitale chatservice is laagdrempelig en overwegend positief en opbouwend van aard.

Maar zelfs mensen in mijn eigen kennisveld zijn veel makkelijker via Twitter te benaderen. Zo ben ik al informeel uitgebreid op de koffie geweest bij een plaatsvervangend korpschef en vandaag nog bij twee aardige buurtagenten. Normaal gesproken het eindresultaat van onderhandelingen met voorlichters en gedoe met drukke agenda’s. Nu met enkele gerichte tweets geregeld.

‘Leuk. Kom maar langs. Koffie staat klaar.’

Maar niet iedereen is enthousiast. Volgens onze koningin vergroot Twitter zelfs de afstand tussen mensen. We komen volgens ons staatshoofd ons huis niet meer uit en dat is erg.

Beatrix weet niet waar ze over praat.

Afgelopen week werd bij een inbraak in de stad Groningen de spaarpot van een klein meisje weggehaald. Via twitter werd er razendsnel een actie op touw gezet om het meisje schadeloos te stellen. Twitteraars gaven gul en al een dag later kon er een mooi bedrag aan het slachtoffer worden gegeven.

Hoezo vergroot het de afstand tussen mensen? Onzin.

Ik vind Twitter net een gezellige buurtkroeg waar je heen gaat om mensen te ontmoeten. Met het grote verschil dat je zelf uitmaakt wie er binnen komt en vooral wie er buiten blijft. Via Twitter kun je naar hartelust leuke mensen toevoegen en vervelende mensen blocken.

Begrijp me goed. Er gaat niets boven een echte en gezellig dampende kroeg. Maar je moet Twitter ook helemaal niet zien als een vervanging van de  kroeg. De dienst voegt simpel iets toe aan het bestaande.

Een prachtig instrument om je netwerk uit te breiden en samen met anderen iets te bereiken.

Ik ben op Twitter te volgen via:

htttp://twitter.com/chrisklomp

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *