Bezoekers

 

Dit is verhaal nummer 200 op dit weblog.

Een mooie gelegenheid om weer eens met wat cijfers te komen.

Mijn weblog is een WordPress-blog en met WordPress kun je tot redelijk in detail zien hoe het met de bezoekers is gesteld. Ik zit op dit moment gemiddeld op 285,7 bezoekers per dag. Soms schiet de lijn door naar de 600. Op zon- en feestdagen heb ik moeite de 100 te bereiken. Opvallend veel mensen loggen na 21.00 uur in. De maand mei was een recordmaand met meer dan 8000 bezoekers. De totaalteller staat op bijna  44.000.

Ik heb inmiddels een top 1 notering gehad in de top 100 (van WordPress-blogs) van meest populaire posts. Daar zou je jezelf niet teveel voor op de borst moeten kloppen, maar ik kan niet ontkennen dat het me goed deed. Als puntje bij paaltje komt, blijkt dat zelfs ik ook menselijke trekjes heb.

Mijn blog schommelt in diezelfde top 100 standaard tussen plek 20 en 30. Het is erg lastig om erachter te komen waar die populariteit op is gebaseerd, maar afgaande op mijn bezoekersaantallen moeten webloggers met zo rond de 100-150 bezoekers per dag de top 100 binnen kunnen komen.

Wij rechtbankverslaggevers doen het goed. Mijn collega Rob Zijlstra staat meestal ergens in de top 10. Voor zover ik kan zien zijn we in die dagelijks veranderende  top 100 de populairste (en enige) misdaadbloggers. Ik heb niet alle blogs bekeken, maar volgens mij zijn er weinig tot geen andere noordelijke bloggers present in de top 100. Merkwaardig.

Ik vind het fascinerend om te zien welke van mijn onderwerpen populair zijn en welke niet.

Soms zit er logica in de aantallen. Een overzichtje:

De PVV deugt niet (over hoe onzinnig sommige voorstellen van de PVV zijn) – 708 lezers (met 40 reacties)

Digitale stalker (over mijn eigen stalker) – 484 lezers

De dood van Erik (over dodelijke mishandeling in uitgaansleven) – 912 lezers

Chris Klomp (een korte introductie) – 1.364 lezers

Gedood door een politiekogel (over een moordaanslag met politiekogels) – 553

Naar de politie (persoonlijk verhaal over mijn gang naar de politie) – 322

Cyberhaat (over de fatsoensnormen op het internet) – 278

De universiteit voor de rechter (rechtszaak universiteit) – 11

Bij deze cijfers moet ik wel aantekenen dat mijn blog gaandeweg aan populariteit heeft gewonnen. Oudere verhalen (zoals over de universiteit) hebben niet kunnen profiteren van die aanwas van bezoekers.

Er wordt ook volop gereageerd op mijn blog.

Blijkbaar maak ik soms wat los bij mijn bezoekers. Op die 200 verhalen kreeg ik meer dan 1600 reacties. Daarvan worden er 423 door mijn spamfilter achtergehouden. Ruim 95% van die 423 is reclame (veelal voor erectiemiddelen…), de rest filter ik er zelf uit omdat ze ongepast zijn, bedreigend of gewoon zinloos opruiend. Er staan twee mensen permanent achter het spam-filter. Kritiek is prima, maar consequent en stelselmatig leugens verspreiden is een ander verhaal.

Op moment van schrijven staan er 1.099 reacties uitgeschreven op mijn site. Een behoorlijk deel daarvan overigens door mij zelf geschreven in reactie op mijn bezoekers.

Afgelopen maand werd ik al dan niet permanent gelinkt door diverse websites (crimesite, misdaadjournalist, reyer boxem, wasalive, nujij.nl, politie 2.0) waarvoor vanaf deze plaats dank.  

Op naar de volgende 200 verhalen.

Delen

0 reacties

 1. @erwin: dank voor je vriendelijke woorden. Ook via de mail. Ik ga mijn best doen.

 2. Hallo Chris,

  Ook ik ben een trouwe lezeres van je blog.
  Ik weet niet of je kan zien waar je lezers vandaan komen. Er bestaat zo een mogelijkheid, dat weet ik, maar of jij die hebt? In elk geval wil ik je vertellen dat ik hier zit in Israel en zowel jouw blog als dat van Rob Z. geregeld lees. Ik geloof zelfs dat ik op jouw blog via Rob gekomen ben. Zijn site had ik eerder ontdekt.
  In elk geval, wens ik je sukses toe ook in de toekomst.
  Met een groet van Dorith (al 43 weg uit NL)

 3. @dorith: he wat leuk om te lezen dat zelfs mensen in Israel mijn verhalen lezen!

  Ben wel benieuwd waarom je mijn weblog (en die van Rob)leest…

  Ik kan inderdaad niet meteen zien waar de bezoekers vandaan komen.

 4. Hallo Chris,

  Je vraagt waarom ik jouw blog lees en dat van Rob. In mijn jonge jaren heb ik sociologie en kriminologie gestudeerd in Jeruzalem. Hoewel ik nooit als kriminologe heb gewerkt, heeft de misdaad me toch altijd wel geboeid. Nu ipv de kinderen, internet in huis hun plaats heeft ingenomen 🙂 kwam ik al weer een tijdje geleden al surfend bij Rob terecht en zoals ik me meen te herinneren, via hem bij jou. Nooit ben ik in Groningen geweest, ik kom uit Amsterdam, maar wat jullie schrijven, vind ik interessant en in een plezierige stijl. Soms lees ik ook Henk’s misdaadjournalist blog, maar meestal zeggen mij de namen en gevallen daar beschreven niets. Ik vind jullie blogs interessanter (ja, sla jezelf maar op de borst), want elk “verhaaltje” gaat over een specifiek geval en geeft details en zo krijgt men een beetje een ware indruk.
  Ook lees ik een aantal Amerikaanse crime sites. Maar ondanks al mijn wijsheid :), psychologiese en sociologiese theorieen blijft de misdaad bij mij vragen oproepen. De juridiese kant is natuurlijk ook een aspekt van de misdaad en de “strijd” tussen de aanklager en de verdediging is vaak interessant om te lezen.
  Ach, misschien ben ik maar een gewone huisvrouw die niets beters te doen heeft dan al zittend op een stoel te surfen….. Shalom en een groet van Dorith (In mijn vorige mail heb ik het woord jaar na 43 vergeten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *