Bezoekers

 

Dit is verhaal nummer 200 op dit weblog.

Een mooie gelegenheid om weer eens met wat cijfers te komen.

Mijn weblog is een WordPress-blog en met WordPress kun je tot redelijk in detail zien hoe het met de bezoekers is gesteld. Ik zit op dit moment gemiddeld op 285,7 bezoekers per dag. Soms schiet de lijn door naar de 600. Op zon- en feestdagen heb ik moeite de 100 te bereiken. Opvallend veel mensen loggen na 21.00 uur in. De maand mei was een recordmaand met meer dan 8000 bezoekers. De totaalteller staat op bijna  44.000.

Ik heb inmiddels een top 1 notering gehad in de top 100 (van WordPress-blogs) van meest populaire posts. Daar zou je jezelf niet teveel voor op de borst moeten kloppen, maar ik kan niet ontkennen dat het me goed deed. Als puntje bij paaltje komt, blijkt dat zelfs ik ook menselijke trekjes heb.

Mijn blog schommelt in diezelfde top 100 standaard tussen plek 20 en 30. Het is erg lastig om erachter te komen waar die populariteit op is gebaseerd, maar afgaande op mijn bezoekersaantallen moeten webloggers met zo rond de 100-150 bezoekers per dag de top 100 binnen kunnen komen.

Wij rechtbankverslaggevers doen het goed. Mijn collega Rob Zijlstra staat meestal ergens in de top 10. Voor zover ik kan zien zijn we in die dagelijks veranderende  top 100 de populairste (en enige) misdaadbloggers. Ik heb niet alle blogs bekeken, maar volgens mij zijn er weinig tot geen andere noordelijke bloggers present in de top 100. Merkwaardig.

Ik vind het fascinerend om te zien welke van mijn onderwerpen populair zijn en welke niet.

Soms zit er logica in de aantallen. Een overzichtje:

De PVV deugt niet (over hoe onzinnig sommige voorstellen van de PVV zijn) – 708 lezers (met 40 reacties)

Digitale stalker (over mijn eigen stalker) – 484 lezers

De dood van Erik (over dodelijke mishandeling in uitgaansleven) – 912 lezers

Chris Klomp (een korte introductie) – 1.364 lezers

Gedood door een politiekogel (over een moordaanslag met politiekogels) – 553

Naar de politie (persoonlijk verhaal over mijn gang naar de politie) – 322

Cyberhaat (over de fatsoensnormen op het internet) – 278

De universiteit voor de rechter (rechtszaak universiteit) – 11

Bij deze cijfers moet ik wel aantekenen dat mijn blog gaandeweg aan populariteit heeft gewonnen. Oudere verhalen (zoals over de universiteit) hebben niet kunnen profiteren van die aanwas van bezoekers.

Er wordt ook volop gereageerd op mijn blog.

Blijkbaar maak ik soms wat los bij mijn bezoekers. Op die 200 verhalen kreeg ik meer dan 1600 reacties. Daarvan worden er 423 door mijn spamfilter achtergehouden. Ruim 95% van die 423 is reclame (veelal voor erectiemiddelen…), de rest filter ik er zelf uit omdat ze ongepast zijn, bedreigend of gewoon zinloos opruiend. Er staan twee mensen permanent achter het spam-filter. Kritiek is prima, maar consequent en stelselmatig leugens verspreiden is een ander verhaal.

Op moment van schrijven staan er 1.099 reacties uitgeschreven op mijn site. Een behoorlijk deel daarvan overigens door mij zelf geschreven in reactie op mijn bezoekers.

Afgelopen maand werd ik al dan niet permanent gelinkt door diverse websites (crimesite, misdaadjournalist, reyer boxem, wasalive, nujij.nl, politie 2.0) waarvoor vanaf deze plaats dank.  

Op naar de volgende 200 verhalen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *