De kwaadaardige kolder van Raisa Blommestijn

Je moet mensen nooit groter maken dan ze zijn, maar presentatrice en commentator van Ongehoord Nederland Raisa Blommestijn maakt het met enige regelmaat zo bont met doelbewuste leugens dat het tijd is om een aantal kwaadwillende uitspraken van de rechtsfilosofe eens op een rij te zetten.

Blommestijn, trots boegbeeld van radicaalrechts, grossiert in leugenachtige uitspraken. Daar kun je de schouders over ophalen, maar ze heeft wel bereik. Ongehoord Nederland scoort tot 300.000 kijkers en met haar 60.000 volgers op Twitter spreekt ze een aardig publiek aan.

Barbaars

Op 18 oktober twitterde Blommestijn verontwaardigd over de Franse 12-jarige Lola die ‘op barbaarse wijze afgeslacht, verkracht en gefolterd’ was door Algerijnse! daders. ‘Dit soort extreem geweld in het Westen is begonnen sinds de massa-immigratie’

Kennelijk koppelt ze hier massa-immigratie aan extreem geweld, met als doel migranten weer te koppelen aan gruwelijke misdrijven.

Een tamelijk misselijkmakende typering. Wat te denken van de blanke Belg Marc Dutroux die jonge meisjes ontvoerde, verkrachtte en om het leven bracht? Of de moordenaar van de 16-jarige Marianne Vaatstra? Verkracht en de hals doorgesneden door een Friese veeboer. En de ontvoering, het seksueel misbruik en de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen dan? Door de blanke Jos B.? De vermoorde en in stukken gehakte Rowena Rikkers (het meisje van Nulde)? De voor drie kindermoorden veroordeelde Belgische vrachtwagenchauffeur Michel Stockx?

Psychisch

Als je daders van extreem geweld langs de meetlat legt, valt op dat psychische stoornissen de rode draad vormen in het motief. Niet altijd, maar wel vaak. Ook de gruwelijke dood van de Franse Lola lijkt het gevolg van psychische problematiek, overigens gepleegd door een vrouw die het land al moest verlaten.

Ik kan na 22 jaar rechtbankwerk gerust zeggen dat extreem geweld door allerlei daders wordt gepleegd. Alle seriemoordenaars in Nederland bijvoorbeeld zijn roomblanke daders. Kindermisbruikers zijn overwegend blanke mannen. Mensen zijn tot gruwelijke dingen in staat, daarvoor hoeven we niet eens zo ver terug in onze eigen geschiedenis. Tijdens WOII bleek dat de Duitsers de meest gruwelijke methoden hebben toegepast. De Russen kunnen er in Oekraïne ook wat van.

Extreem geweld is niet causaal aan ras of afkomst, het zit helaas in de mens.

Engel

Deze week gaf Blommestijn commentaar op een door ING gewonnen rechtszaak tegen Viruswaarheid. Wat de rechtbank betreft hoeft de bank Viruswaarheid geen bankrekening meer aan te bieden door een verstoorde klantrelatie. Blommestijn gaf er een geheel eigen verstoorde draai aan.

‘Gevaarlijk precedent, banken die op basis van denkbeelden van klanten de rekening opzeggen. Daar heeft die bank helemaal niets mee te maken. En uiteraard gaat de ‘onafhankelijke’ rechtspraak hierin mee. Schande’

Toe maar. Een bank die op basis van denkbeelden van een klant de betaalrekening afpakt en een rechtspraak die kennelijk niet onafhankelijk is en dat niet alleen mogelijk maakt, maar ook nog meegaat in die redenering. Dat zou inderdaad schandalig zijn.

Kernpunten

Ten eerste stond de bankrekening op naam van DancaMundo, een organisatie die dansreizen organiseerde, maar werd de rekening gebruikt door Viruswaarheid. Hiermee werd de rekening dus zonder medeweten van de bank gebruikt door een organisatie met een heel ander profiel.

Ten tweede werd een deel van de donaties gebruikt voor een persoonlijke lening aan Willem Engel (voor een lapje grond in Spanje). De rechtbank neemt het oordeel van ING over dat dit een ´serieuze aanwijzing is voor onrechtmatige belangenverstrengeling, benadeling van donateurs en integriteitsrisico’s´.

Ten derde kon de bank het wettelijk verplichte onderzoek naar misbruik van de rekening niet voltooien omdat Viruswaarheid tien maanden lang weigerde de omstreden leningsovereenkomst met Engel aan de bank te laten zien.

De rechtbank geeft in het vonnis letterlijk aan dat controversiële denkbeelden van een organisatie ‘uiteraard geen reden kan zijn om een relatie te beëindigen’.

Precies diametraal tegenover de suggestie die uit de onderbuik van Blommestijn op kwamen borrelen.

Links

Deze week twitterde Blommestijn over een aanval op politicus Filip de Winter na afloop van een lezing. Volgens haar komt het geweld ‘altijd van links’. Een bijzondere uitspraak aangezien inlichtingendiensten wereldwijd al jaren waarschuwen voor extreemrechts geweld en dat sinds 9/11 de meeste aanslagen in de VS worden gepleegd door extreemrechts. In een Amerikaanse analyse door CSIS van 893 terroristische aanslagen in de VS tussen 1994 – 2020 bleek de volgende verdeling:

Rechts-extremisme: 57% Links-extremisme: 25% Jihadisme: 15%

Een rapport van de NCTV in 2018 stelde vast dat er sprake is van een toename van rechts-extremistisch geweld in West-Europa. Nog niet zo lang geleden werd de wereld opgeschrikt door een aanslag op moslims in Nieuw-Zeeland, een extreemrechtse schutter pleegde een aanslag op een synagoge in de VS en een rechtsextremist vermoordde de Duitse CDU-politicus Walter Lübcke. Het was ook al een fan van extreemrechts die de Britse politica Jo Cox uit het leven stak. En laten we niet de massaslachting van linkse leerlingen vergeten op het Noorse eiland Utøya door Anders Breivik.

In het jaar 2020 bleek dat witte nationalisten en extreemrechts verantwoordelijk zijn voor bijna 70 procent van alle terreuraanslagen en plannen daartoe op Amerikaanse bodem.

Dat het geweld ‘altijd van links komt’ is dus volstrekte nonsens.

Omvolking

De zelfbenoemde vrijheidsstrijdster twittert regelmatig over omvolking, niet geheel ongevaarlijk aangezien er aanslagen zijn gepleegd door terroristen die hier bang voor waren (zie Utøya en de aanslag in Buffalo). De autochtone Nederlandse bevolking zou straks in de minderheid zijn. De term is feitelijk een racistisch hondenfluitje, want het wordt door extreemrechts gebruikt om te stellen dat er een doelbewuste agenda achter zit.

Blommestijn weet ook waar ze mee bezig is, getuige een vraaggesprek tussen haar en de nationalistische Filip de Winter bij Ongehoord Nederland.

Filip Dewinter:  ‘Ons volk wordt vervangen door een ander volk, en samen met die bevolkingsruil komt er natuurlijk ook een beschavingsruil’. Blommestijn: ‘Ik denk dat we de mensen moeten aanspreken die verantwoordelijk zijn voor dit beleid, dat is die progressief-liberale elite die de grenzen heeft opengezet en dit bewust heeft gestimuleerd…’

Blommestijn heeft het specifiek over vervangen van de ‘blanke autochtoon’, kennelijk zijn migranten met een blanke huidskleur geen probleem. Op 23 oktober twitterde ze dat het CBS bevestigt ´dat de autochtone, blanke bevolking over enkele decennia een minderheid zal uitmaken in eigen land´ 

Op 1 september 2022 had 14,7 procent van de Nederlandse bevolking een niet-westerse migratieachtergrond en 11,4% een westerse migratieachtergrond.

Grenzen

Je kunt het bekijken zoals je het wil, maar er wordt wel degelijk door Europa iets ondernomen om ‘ander volk’ buiten de deur te houden. De buitengrenzen zijn voor grote delen van de wereld gesloten (visumplichtig). In het Schengen-akkoord (1985) werd besloten dat ter compensatie van het opengooien van de binnengrenzen de buitengrenzen van de Europese Unie beter moesten worden afgegrendeld.

In 2016 sloot de EU de ‘Turkije-deal’. Mensen op de vlucht voor het geweld in Syrië werden in Turkije opgevangen, zodat ze ons niet zouden bereiken. De EU kwam in 2015 met voorstellen om asielaanvragen beter te spreiden over de EU-landen te ontlasten. De EU wil de selectie van vluchtelingen het liefst al buiten de EU laten plaatsvinden om meer controle te kunnen houden.

In 2016 bleek dat Nederland binnen de EU een van de landen is met het strengste asielbeleid. De kans op een verblijfsvergunning is kleiner dan in bijvoorbeeld Duitsland, België en Zweden. Rutte III zette zwaar in op opvang in de regio, meer migratiedeals met landen buiten Europa en ontwikkelingsbeleid koppelen aan het stoppen van migratie. In 2014 lieten zowel PvdA als D66 weten dat er een Europees aanmeldpunt moet komen voor vluchtelingen zodat ze eerlijker over Europa verdeeld konden worden.

Gezinshereniging

Recent nog werd er in Nederland een vertraging gezet op gezinshereniging. In 2019 bleek ook al dat Nederland relatief streng is. Asielzoekers die uit een land komen dat op een lijst staat met ‘veilige landen’ maken hier weinig tot geen kans op asiel. De lijst telt in Nederland 32 landen en was daarmee de langste van Europa.

In 2021 werd maar liefst 72 procent van alle vluchtelingen wereldwijd opgevangen door buurlanden. Ongeveer 2% kwam naar Europa. Als de elite (wie dat dan ook maar zijn) verantwoordelijk zou zijn voor omvolking, dan laten ze wel heel erg veel ‘omvolkmateriaal’ buiten de grenzen staan. Afhankelijk van je insteek zou je kunnen zeggen dat Europa faalt in het tegenhouden van vluchtelingen/asielzoekers, maar bewust stimuleren is echt iets anders.

De blanke autochtoon straks een minderheid? Cijfers zeggen weinig (door verschillende definities van de term allochtoon) maar uit schattingen van het CBS blijkt dat in 2060 ongeveer 23% van de Nederlandse bevolking zal bestaan uit mensen met een niet-westerse achtergrond, waarvan 48% in Nederland geboren. De niet in Nederland geboren inwoners van Nederland met een niet-westerse achtergrond gaan van nu 8% naar 12% in 2060. Bepaald geen vervanging van de autochtone bevolking.

Belang

Je kunt menen dat Nederland te maken heeft met een te hoge asielinstroom, maar dat er sprake is van een georkestreerde omvolking om de autochtone bevolking te laten vervangen klopt niet. De grootste partij van Nederland (VVD) pleit al jaren voor strengere asielwetgeving. Toenmalig vicepremier Hugo de Jonge (CDA) zei in 2020 dat immigratie beperkt moet worden en dat vastgelegd moet worden hoeveel immigranten er elk jaar worden toegelaten.

Raisa Blommestijn komt een grote mate van vrije meningsuiting toe, maar het patroon van framen, bedriegen en liegen is al zichtbaar als je slechts kijkt naar een weekje twittergeweld. Dat heeft niets meer te maken met het op vrije wijze gebruik maken van je recht om een valide punt te maken.

Het is niets meer of minder dan kwaadaardig ophitsen.

Waardeer dit artikel!!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Je kunt mij ook met een vast per bedrag per maand steunen: klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -
Delen