De moderne stalker

 

Mensen zijn inventief en stalkers zijn net mensen.

Wat te denken van Peter?

Een man die het einde van zijn relatie niet over zijn kant kon en wilde laten gaan. Hij bedacht een even creatieve als treurige methode om zijn ex dwars te zitten.

Peter maakte hele kleine bedragen over op de bankrekening van zijn slachtoffer. Alleen maar om bij die overschrijvingen hele nare tekstjes af te kunnen drukken.

Handig bedacht. Je eigen bank als koerier van de haat. 

Maar het kan nog gekker.

Robert besloot nog niet eens zo heel lang geleden om de moderne techniek in te zetten om zijn ex het vuur aan de schenen te leggen.

Van de ene op de andere dag was zijn Suzanne met de noorderzon vertrokken. Pats boem de deur uit. Ze nam de kinderen mee. Zeven lange maanden lang zag Robert zijn drie kids niet. In geen velden of wegen te bekennen.

En toen hij ze wel weer mocht zien, werd het er allemaal niet beter op. Hij kreeg te horen dat Suzanne er een potje van maakte. Op stap ging zonder oppas te regelen, bijvoorbeeld. De kinderen sloeg. En niet op de laatste plaats: naar een kinderdagverblijf had gestuurd.

Niet bepaald de manier waarop Robert om wenst te gaan met zijn kinderen. Want kinderen, die hou je bij je. Die laat je niet in handen van een ander.

Robert koos voor een inventieve manier om zijn onmacht om te zetten in  macht. Hij verkocht zijn auto aan Suzanne. En met de auto een compleet GPS-systeem. Keurig verstopt achter de voering van de kofferbak. Naar eigen zeggen ooit aangeschaft om bij diefstal de boef een rood stipje op een kaart te laten zijn.

Maar nu ineens verdomde handig om een opstandige ex in de gaten te houden.

Zonder het te weten was Suzanne ineens met grote regelmaat zichtbaar op het computerscherm van Robert. Even inloggen op het internet en daar was ze. Daar reed ze.

Een enge gedachte, maar het werd pas echt eng toen Robert deed waar alle stalkers zich schuldig aan maken. Het willen uitoefenen van macht.

De macht die je hebt als je een ander vertelt wat je normaal gesproken eigenlijk helemaal niet kan weten. Wat iemand doet, waar iemand heen gaat en waar iemand is geweest. A fly on the wall.

Suzanne werd er gek van. Als ze met de kinderen ging zwemmen, vroeg Robert via de SMS of ze lekker had gezwommen. Waar ze ook heen ging, er volgde een onthullende sms. Assen, Emmen, waar dan ook.

Let wel. Robert woont in Gelderland. Suzanne in Groningen.   

Niet weten wat je kunt verwachten. Hoe iets kan. Waar het gevaar vandaan komt. De angst om de controle te verliezen. Geen privacy meer in je eigen leven.

Dat is stalking.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *