De moderne stalker

 

Mensen zijn inventief en stalkers zijn net mensen.

Wat te denken van Peter?

Een man die het einde van zijn relatie niet over zijn kant kon en wilde laten gaan. Hij bedacht een even creatieve als treurige methode om zijn ex dwars te zitten.

Peter maakte hele kleine bedragen over op de bankrekening van zijn slachtoffer. Alleen maar om bij die overschrijvingen hele nare tekstjes af te kunnen drukken.

Handig bedacht. Je eigen bank als koerier van de haat. 

Maar het kan nog gekker.

Robert besloot nog niet eens zo heel lang geleden om de moderne techniek in te zetten om zijn ex het vuur aan de schenen te leggen.

Van de ene op de andere dag was zijn Suzanne met de noorderzon vertrokken. Pats boem de deur uit. Ze nam de kinderen mee. Zeven lange maanden lang zag Robert zijn drie kids niet. In geen velden of wegen te bekennen.

En toen hij ze wel weer mocht zien, werd het er allemaal niet beter op. Hij kreeg te horen dat Suzanne er een potje van maakte. Op stap ging zonder oppas te regelen, bijvoorbeeld. De kinderen sloeg. En niet op de laatste plaats: naar een kinderdagverblijf had gestuurd.

Niet bepaald de manier waarop Robert om wenst te gaan met zijn kinderen. Want kinderen, die hou je bij je. Die laat je niet in handen van een ander.

Robert koos voor een inventieve manier om zijn onmacht om te zetten in  macht. Hij verkocht zijn auto aan Suzanne. En met de auto een compleet GPS-systeem. Keurig verstopt achter de voering van de kofferbak. Naar eigen zeggen ooit aangeschaft om bij diefstal de boef een rood stipje op een kaart te laten zijn.

Maar nu ineens verdomde handig om een opstandige ex in de gaten te houden.

Zonder het te weten was Suzanne ineens met grote regelmaat zichtbaar op het computerscherm van Robert. Even inloggen op het internet en daar was ze. Daar reed ze.

Een enge gedachte, maar het werd pas echt eng toen Robert deed waar alle stalkers zich schuldig aan maken. Het willen uitoefenen van macht.

De macht die je hebt als je een ander vertelt wat je normaal gesproken eigenlijk helemaal niet kan weten. Wat iemand doet, waar iemand heen gaat en waar iemand is geweest. A fly on the wall.

Suzanne werd er gek van. Als ze met de kinderen ging zwemmen, vroeg Robert via de SMS of ze lekker had gezwommen. Waar ze ook heen ging, er volgde een onthullende sms. Assen, Emmen, waar dan ook.

Let wel. Robert woont in Gelderland. Suzanne in Groningen.   

Niet weten wat je kunt verwachten. Hoe iets kan. Waar het gevaar vandaan komt. De angst om de controle te verliezen. Geen privacy meer in je eigen leven.

Dat is stalking.

Delen

0 reacties

 1. Hou toch op met die zogenaamde berichtjes van je. Deze week zagen we die andere malloot Peter R de Vies afgaan. Die kerel werkt al jaren voor politie en de justitie en iedereen trapt er in. Dat doen ze met jouw ook. Hoorde het wel hoor, van die aangifte tegen je en de dikke doofpot daarna! Gebeurd bij die de vries ook, die kan ook alles maar maken en dan mooi niet nooit een veroordeling. en de rest maar denken dat jullie echte journalisten zijn. Echt niet

 2. @Geertforpresident

  Lekker huilie huilie doen en hullie en zullie de schuld geven. Maar Geert wil juist meer politie en vooral veel undercover om zo de boeven te vangen.
  Kijk eens op de site van Likud dan kan je ongeveer inbeelden welke kant jouw Geert op wil gaan. Die zijn juist pro Chris en consorten. Ga nou maar weer huilie huilie doen baby

 3. Goeie blog Chris. Stalking in optima forma. Ben heel benieuwd of dit een veroordeling wordt. En wat dan de strafmaat is. Kan me voorstellen dat het leven van Suzanne in een hel veranderde. Brrr. Moet er niet aan denken. Kan er wel schizofreen van worden!

 4. Zo zie je maar wat voor een kleine, onderhuidse gruwel stalking is. Een probleem dat nog te vaak onderschat wordt, ook in België

 5. Ik vind die Robert best zielig, op korte termijn kan hij zich misschien iets machtiger voelen maar juist door die stalker spelletjes geeft hij zijn Ex de mogelijkheid in handen om hem bij zijn eigen kinderen zwart te maken. Zo maakt hij veel minder kans dat zijn kinderen uit eigen beweging naar hem toe zullen gaan omdat het toch niet zo’n lieve papa is. Het bewijs daarvoor levert hij helaas zelf.

 6. Beste Chris ik heb net je lezing gekeken en vraag me nu af omdat je toch in mijn ogen er flink mee zit dat cyberstalken en je dus daar zelf de dupe van bent geworden, wat jij nu denkt dat er werkelijk op korte termijn wettelijk met behulp van politie en justitie aan gedaan gaat worden. Denk je dat er veranderingen komen zelf of dat het werkelijk het machtsmiddel blijft van de stalker?

 7. Tja Bezig of het ligt op de plank? Je hebt er dus vertrouwen in dat je strafrechtelijk je recht gaat halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *