De moord op Jan Zuidema

 

De rechtbank doet om 13.00 uur uitspraak in de zaak Jan Zuidema.

Zuidema werd in juni met verschillende steekwapens doodgestoken in een kroeg in Groningen.

Klaas H. en zijn zoon Randy zijn, conform de eis, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. De rechtbank spreekt van een zeer brute, schokkende en weerzinwekkende moord.

Medeverdachten Evert K. en Pascal L. (voor respectievelijk doodslag en openlijke geweldpleging) zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk drie jaar en zes maanden.

Het vonnis betekent voor Pascal L. het einde van de zaak. Hij heeft al zes maanden in voorarrest gezeten en komt vandaag vrij.

Delen

13 reacties

 1. Vrijspraak in zaak-ex-freefighter

  De man die begin 2008 in een café in Amsterdam-Noord een ex-freefighter doodschoot, gaat vrijuit. Het hof heeft daarmee de celstraf van zes jaar die de rechtbank de man oplegde, vernietigd. De ex-freefighter liet in het café een granaat ontploffen,
  Het hof spreekt hem vrij omdat hij zichzelf verdedigde.
  Hij is daarbij wel te ver gegaan, maar het hof rekent hem dat niet aan omdat hij in paniek was.

  en als je je eigen zoon wil beschermen krijg je 15 jaar.triest!!

  janny ,sterkte

 2. @antoni: ik weet niet of deze zaken wel te vergelijken zijn. De rechtbank in Groningen ziet Jan Zuidema in ieder geval als slachtoffer die te maken kreeg met een aanval van meerdere personen.

  Volgens de rechtbank is er dan ook geen sprake van noodweer en dus ook niet van noodweerexces (een iets te ruime opvatting van de zelfverdediging)

 3. Als de rechtbank zijn werk goed had gedaan.. dan was dit niet gebeurd!
  Kon Jan al meer dan 20 jaar, als dit Jan niet was overkomen, had je nu waarschijnlijk een verhaal kunnen tikken over z’n volgende slachtoffer(s).
  Soms is de rechtspraak niet zo recht als dat het lijkt..

 4. @Patrick.
  Wat bedoel je? Wat was dan niet gebeurd? Iets minder cryptisch graag.

 5. @Dee
  Als de rechters Jan toendertijds een gewichtere straf hadden toebedeeld met al dan niet een (gedwongen) behandeling, dan was Jan gewoon domweg niet in vrijheid geweest..

 6. @patrick: daar ben ik het niet helemaal mee eens. Hoe je er ook over denkt: een celstraf van zes jaar voor een poging doodslag is best fors. Vergeet niet dat Evert K. op dit moment voor zijn deelname aan een moord is veroordeeld tot drie jaar celstraf!

  Wat ik wel vind: de rechtbank had wat mij betreft iets voortvarender door mogen pakken vwb de behandeling van Jan. Zeker als het gaat om zijn meest recente veroordeling.

 7. Tsja, de bevallige reacties laten we staan , de rest halen we maar weg! , LOOOOOOOZER , oeps sorry meneer ! haal deze reactie ook maar weer weg.

 8. DIE RANDY EN ZIJN VADER DIE DEUGEN OOK NIET, DIE ZOON IS SUPER EGRESSIEF EN HEEFT GEEN VERSTAND IN ZIJN KOP.

  Iemand het leven ontnemen zijn geen woorden ongeacht hoe slecht iemand die jan was, ik heb RANDY persoonlijk leren kennen nou die wil je niet kennen.

  15 jaar vindt ik geen straf de doodstraf past er beter bij, een leven voor een leven( maar helaas niet in dit land)

  Groeten pieter

 9. en zo te lezen zijn er meer mensen zonder verstand op deze wereld!!
  (helaas wel in dit land)

 10. Pieter; heb jij wel de juiste randy voor je…. denk het niet. iedereen die randy kent spreekt goed over deze jongen, ken randy al mijn hele leven en heb hem nog niet iemand kwaad zien doen….

  Iedereen heeft zijn eigen mening er over natuurlijk, maar je moet geen onzin dingen uitkramen… beetje jammer.
  En sorry maar aan die Jan Zuidema hebben we niets verloren, dat was een gevaar voor de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *