Een jaar een weblog

Geachte bezoekers,

Ik ben inmiddels grofweg een jaar bezig met dit specifieke weblog.

Tijd om de balans op te maken.

Voor u zit een tevreden man.

Mijn bezoekersaantallen zijn van 5 per dag, via 200, gestaag gestegen naar een dikke 400 dagelijkse bezoekers. Soms schiet de daggrafiek ineens naar de 1600.

Wauw.

Ik heb met dit weblog een nummer 1 notering gehad in de top 100 van Nederlandse WordPress-blogs. En een aantal keren stevig in de top 4. Ik deed er iets langer dan een jaar over om de toch wel magische 100.000 grens te passeren.

top

Ik heb een aantal vaste fans en een aantal vaste critici. Ergens pikte ik een gefrustreerde (cyber)stalker op, die ik na een forse inspanning ook weer heb verloren. Soms sputtert hij nog wat onbeholpen na.

Er zijn bezoekers die mijn nuance waarderen en mijn ogenschijnlijke provocaties op juiste waarde weten in te schatten.

En er zijn bezoekers die niet kunnen wennen aan mijn stijl en mij van alles blijven verwijten. Bijvoorbeeld dat ik regelmatig aandacht schenk aan de desastreuze plannen van de PVV.

Het zij zo. 

Het is niet mijn intentie, noch mijn aard om een ieder te plezieren. De boodschapper heeft het soms gedaan, het is niet anders.

Door dit weblog heb ik interessante mensen ontmoet en misschien een extra bron van inkomsten geregeld.

Maar bovenal schenkt dit eigen stukje internet mij buitengewoon veel plezier. Ik heb een mogelijkheid tot verdieping en duiding. Ik kan schrijven wat ik zelf wil.

Ik ben publicist, uitgever en hoofdredacteur in een.

En dat is pure rijkdom.

Delen

0 reacties

 1. Ik ben van mening dat je heel goed op weg bent Chris. Chapeau, en blijf ons verrassen en boeien met je schrijfsels.

 2. Chris,

  Beetje laat tijdstip, maar geflapstaart!

  Ben hier een paar maandjes geleden toevallig terechtgekomen. Bezoek je site nog steeds regelmatig, vind je zo andere invalshoeken en oprechte gedurfdheid boeiend en hou van je scherpe commentaren (vooral op onzinreacties).

  Keep the good works!

 3. Gefeliciteerd.Misschien wel leuk van de reageerders om te laten weten hoe je hier bent gekomen.Ik kom hier omdat je eens achter mij zat in de zittingzaal.

 4. Ik ben hier door de verwijzingen vanaf de site van de Volkskrant. Goeie site!

 5. Ik lees je blog ook sinds kort omdat ik het aardig vind zo nu en dan eens een ander geluid te lezen! Keep up the good work!

 6. Gefeliciteerd en dat er nog vele jaren met blogs zullen volgen, ik ben hier ooit eens door de site van misdaadjournalist HJK terecht gekomen.

 7. Zo. Ruim 100.000 bezoekers! Echt wel veel.
  Ik kijk op blogs altijd eerst naar de aantallen. Als ik geen teller zie, weet ik wel genoeg.

 8. Ik ben gewoon heel blij met de nuances die je brengt. Het niet-meelopen, en wel-zelfdenken, zeg maar, zorgt voor gedegen leesvoer. Tel daar bij op dat je met goede regelmaat blogt, en hier zit een tevreden lezer.

 9. Dat zijn mooie statistieken voor een waardevol weblog.
  Van harte gefeliciteerd!

 10. Gefeliciteerd!
  Ik ben hier gekomen dmv het snuffelen op internet naar artikelen voor mijn website.

  De artikelen zijn helder, geven je behoorlijk stof om over na te denken en je behandelt mensen tenminste met respect. Er wordt hier ook niet onzzinnig geschreeuwd. Allemaal belangrijke punten om regelmatig te komen buurten ennn je staat vast op mijn feeds zodat ik alle nieuwe artikelen steeds binnenkrijg 😉

  Groetjes van Sophie

 11. Prima score Cris. Altijd leuk als je ziet dat je een beetje gelezen wordt.
  Met het risico een beetje de domper op de feestvreugde te zetten vraag ik mij af hoe je aan de bezoekersaantallen komt. WordPress registreert het aantal pagevieuws, niet de bezoekers. Eén bezoeker kan bijvoorbeeld wel tien pagina’s bekijken.
  Ik heb daarvoor statcounter op mijn blog geïnstalleerd. Dat geeft een beter beeld van de aantallen bezoekers en veel meer. Misschien een idee voor je?

  Gewoon even registreren, het is graties.
  http://www.statcounter.com/free_web_stats.html
  Even je code ophalen en in één van je widgets zetten. (Hou er rekening mee dat je de code aanvraagt voor een wordpressblog i.e.geen javascript). Heb overigens geen aandelen daar :mrgreen:

  Als je de blogstats van wordpress leuk vindt kan je daar je hart in het kwadraat ophalen. Have fun and keep up the good work!

 12. Gefeliciteerd Chris, je verdient het. Leuke en prettig geschreven artikeltjes. Interessante invalshoeken en overdenkingen.
  Sinds zeer kort hier terecht gekomen via http://www.stopkinderhex.com/
  En zoals het uitziet blijf ik nog wel even “hangen” hier.

 13. Chris, je hele “colofon” is naar beneden geschoven, waardoor ik helemaal naar beneden moet scrollen om daar nieuwtjes weg te plukken.
  Overigens, gefeliciteerd.

 14. @Chris
  Ik zie dat er nog een antonius schrijft op je weblog, ik zal mijn naam aanpassen oke?

  Goed werk je weblog, als deelnemer deel ik in je rijkdom.

  Antoni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *