Een jaar een weblog

Geachte bezoekers,

Ik ben inmiddels grofweg een jaar bezig met dit specifieke weblog.

Tijd om de balans op te maken.

Voor u zit een tevreden man.

Mijn bezoekersaantallen zijn van 5 per dag, via 200, gestaag gestegen naar een dikke 400 dagelijkse bezoekers. Soms schiet de daggrafiek ineens naar de 1600.

Wauw.

Ik heb met dit weblog een nummer 1 notering gehad in de top 100 van Nederlandse WordPress-blogs. En een aantal keren stevig in de top 4. Ik deed er iets langer dan een jaar over om de toch wel magische 100.000 grens te passeren.

top

Ik heb een aantal vaste fans en een aantal vaste critici. Ergens pikte ik een gefrustreerde (cyber)stalker op, die ik na een forse inspanning ook weer heb verloren. Soms sputtert hij nog wat onbeholpen na.

Er zijn bezoekers die mijn nuance waarderen en mijn ogenschijnlijke provocaties op juiste waarde weten in te schatten.

En er zijn bezoekers die niet kunnen wennen aan mijn stijl en mij van alles blijven verwijten. Bijvoorbeeld dat ik regelmatig aandacht schenk aan de desastreuze plannen van de PVV.

Het zij zo. 

Het is niet mijn intentie, noch mijn aard om een ieder te plezieren. De boodschapper heeft het soms gedaan, het is niet anders.

Door dit weblog heb ik interessante mensen ontmoet en misschien een extra bron van inkomsten geregeld.

Maar bovenal schenkt dit eigen stukje internet mij buitengewoon veel plezier. Ik heb een mogelijkheid tot verdieping en duiding. Ik kan schrijven wat ik zelf wil.

Ik ben publicist, uitgever en hoofdredacteur in een.

En dat is pure rijkdom.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *