Gezin rapper Kafka uit huis gezet na politie-inval

Bouke van de Vrugt, ook wel bekend als de provocerende rapper Convex Kafka, is deze zomer met kinderen en al uit zijn huurhuis in Deventer gezet. Volgens de praatzanger in verband met een verdenking van witwassen en ‘overlast’, maar zijn eigen vrouw komt met een brisantere verklaring: het gezin moest noodgedwongen verhuizen door het sekswerk dat zij doet.  

Op 20 april 2021 om 19.30 uur staat een team van de politie met vier man sterk aan de deur bij Bouke en zijn vrouw. Volgens een goed ingevoerde bron gaat het om leden van een prostitutie-team, die een verdenking van illegale prostitutie onderzoeken. Het team zou zich voorgedaan hebben als een geïnteresseerde klant. De rechter heeft een bevel tot huiszoeking afgegeven.

In de late avonduren wordt er een relatief groot geldbedrag in contanten gevonden.

Witwassen

De hevig getatoeëerde rapper Bouke van de Vrugt, die eerder Geert Wilders en Thierry Baudet bedreigde, is er de man niet naar om stil te zitten als hij wordt geschoren. Op 28 april geeft hij notabene zelf op Twitter aan dat hij verdacht wordt van witwassen, dit omdat hij een geldbedrag in contanten thuis had liggen. Het geld zou in beslag zijn genomen.

Als ik Bouke vraag hoe het zit, ontkent hij eerst zowel het bezoek van de politie als de inbeslagname van het geld. ‘Hoe kom je erbij?’ Als ik hem vervolgens confronteer met een tweet waarin hij letterlijk zelf stelt dat er geld in beslag is genomen, geeft hij aan dat het maar helemaal de vraag is of dat bericht op hem persoonlijk slaat.

Na doorvragen geeft hij noodgedwongen toe dat het toch allemaal wel klopt, maar dat het ging om ´spaargeld en geld uit een erfenis. Bouke vertrouwt naar eigen zeggen ‘als complotdenker’ de banken niet, dus heeft hij het bedrag cash opgepot. Op Twitter laat hij weten dat hij het geld gespaard heeft met optredens.

Een enigszins merkwaardig standpunt in het licht van zijn zeer recente oproep om geld via een banktikkie aan hem te doneren aangezien hij ‘al 1,5 jaar geen optredens meer heeft kunnen geven’.

Belastingdienst

‘Ik heb altijd zuinig geleefd en ben het nu aan het oplossen met de Belastingdienst’, aldus Bouke in een reactieVolgens de rapper is de verdenking van witwassen uiteindelijk door het Openbaar Ministerie geseponeerd en heeft hij zijn geld terug, maar bewijzen met een sepotbrief kan hij dit niet. Navraag bij het OM leert dat het strafrechtelijk onderzoek na de inval van de politie nog loopt.

Op de vraag of een politieteam aan de deur is geweest in Deventer, komt eerst nog een ontwijkende reactie: ‘Daar heb ik geen actieve herinneringen aan’. Een half uur later moet hij toegeven dat er inderdaad politie in huis is geweest ‘in verband met het geld en de rest’. Na enig aandringen zou ‘de rest’ bestaan uit een ‘valse melding’ van een hennepkwekerij en de handel in drugs.

Huurwoning

Op 22 juli 2021 komt de politie weer langs, samen met de woningbouwvereniging Ieder1. Er wordt dringend aan het stel verzocht om de huurwoning te verlaten. Als het stel niet zelf vertrekt, zal er een juridische procedure in gang worden gezet en zijn de kosten voor Bouke en zijn vrouw.

Het is maar zeer de vraag of het gezin met twee kinderen en een zwangere moeder door overlast en bedrijfsvoering uit hun huurhuis is gezet. Nog diezelfde dag twittert namelijk een zekere Melissa Valentina, een twitteraar met als profielfoto de vrouw van Bouke, het volgende: ‘door mijn werk als sekswerker wordt ik uit huis geplaatst. Ik moet binnen vier weken een particuliere huurwoning vinden’. Uit onderzoek volgt dat Melissa Valentina niemand minder is dan de vrouw van Bouke.

 

De rapper zelf houdt het bij een geheel andere verklaring. In een reactie op de tweet van zijn vrouw over haar sekswerk laat hij eerst het volgende weten: ‘dit kan een leugen zijn om aan donaties te komen’.

Overlast

Volgens de rapper had hij een studio in zijn woning. Omdat er volgens hem overlast was van betalende artiesten die bij hem op bezoek kwamen en hij tegen de regels in een bedrijf runde aan huis zou de verhuurder geëist hebben dat het gezin vertrekt uit de woning. Een bijzonder verhaal, aangezien een gezin met kinderen en een zwangere moeder niet zomaar bij een beetje overlast uit een woning zal worden gezet.

De betrokken woningbouwvereniging zelf laat in een reactie weten in verband met de privacy niet inhoudelijk in te willen gaan op de zaak. ‘Als er wat geconstateerd wordt, dan gaan we aan de slag met de huurders’, is het enige wat woordvoerder Nicole Krikke kwijt wil.

Drie dagen na het bezoek plaatst het stel huisraad, tuinplanten en zelfs hun geliefde Bengaalse huiskat (voor 150 euro) op Marktplaats. Een snel afscheid, want op 12 juli verklaart Bouke op Twitter nog zijn liefde aan de kat, die volgens hem ‘het leven beter maakt’. Het stel moet kennelijk snel van een boel spullen af. De goederen worden op de online marktplaats opvallend genoeg anoniem aangeboden onder de naam ‘Mellissa’.

Op 9 september laat Bouke via zijn sociale media weten dat hij met vrouw en kinderen in de auto is gestapt en in het Spaanse Malaga zit om daar een nieuw leven te beginnen.

Sekswerk

Als ik Bouke vraag naar de bijzondere werkzaamheden van zijn vrouw, komt opnieuw een ontwijkend antwoord. ‘Wij hebben een open relatie. Dat houdt in dat ik, maar ook zij soms wat doen met een ander. Al zou mijn vrouw een wereldberoemde pornoster of whatever zijn. Al zou ze Kim Holland zijn. Staat dat nog steeds los van mij’.

De rapper ontkent dat er sprake is van illegale prostitutie. ‘En zo wel, dan gaat de politie daarover en niet Chris Klomp’

De vrouw van Bouke, moeder van twee kinderen, presenteert zich online in verschillende gedaantes. Onder de namen Melissa ValentinaXXCarmeli (webcamseks)en Meesteres Melissa biedt ze zichzelf aan voor seksuele hand- en spandiensten. In een advertentie geeft ze onomwonden aan klanten te ontvangen in Deventer. ‘Prijs en duur van een sessie in overleg’, zo valt er te lezen in een advertentie op de website Seksjobs. Ze is sinds 2016 actief, eerst achter de webcam en vanaf 2018 ook met advertenties op de site Seksjobs. In juni 2021 verschijnt haar beeltenis ook op OnlyFans, mensen die interesse hebben kunnen voor 7 dollar 99 een kijkje nemen op het ondeugende account.

Tatoeage

Digitaal laat de vrouw van Bouke haar sporen ruimhartig na. Op haar sociale media worden filmpjes geplaatst waarop te zien is dat ze seks heeft met andere mannen. Er kan geen sprake zijn van een persoonsverwisseling omdat ze een duidelijk herkenbare tatoeage heeft onder haar sleutelbeen en een piercing door haar onderlip.

Het seks-account plaatst soms verzoeken om een donatie, bijvoorbeeld voor een nieuwe vibrator. Wie op een van de door het account getwitterde betaallinks drukt, komt terecht bij een rekening die op naam staat van een zekere Van de Vrugt.

Er zijn meer digitale sporen die naar Bouke verwijzen. Op haar twitteraccount belooft ‘Melissa’ iets geils in de dm als er op een link wordt geklikt naar een video van de rapper op YouTube. ‘Melissa’ vraagt om de video te liken. Ze gebruikt bovendien dezelfde privé-foto’s die ook door Bouke op sociale media worden gezet, om aan zijn volgers te laten weten hoe blij hij is met zijn vrouw bijvoorbeeld.

Opgelost

Als ik Bouke vraag of hij een zekere Melissa Valentina kent, lost het seks-account ineens als door een wonder volledig op. Verdwenen uit het sociale domein. Alleen de screenshots resten nog.  Desgevraagd ontkent de vrouw van Bouke dat ze achter het account zit, maar een verklaring over hoe het kan dat haar seksfilms en foto’s er worden getoond en betaallinkjes specifiek verwijzen naar de naam Van de Vrugt komt er niet.

De politie in Oost-Nederland laat via een woordvoerder weten dat er is afgesproken dat de woordvoering in deze specifieke zaak door het Openbaar Ministerie (OM) gedaan zal worden. Het OM op haar beurt stelt desgevraagd dat er inhoudelijk nog niet over de zaak gecommuniceerd kan worden. Volgens een woordvoerder ‘loopt het strafrechtelijk onderzoek nog’ en ‘ligt er nog geen communiceerbare beslissing’.

Waardeer dit artikel!!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Je kunt me ook met een vast per bedrag per maand steunen: klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -
Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *