Graaiende politie-top?

Geloof het of niet, maar bovenstaande factuur is van een hooggeplaatste chef van de regiopolitie Groningen.

Ruim 900 euro voor een etentje….

Deze week werd duidelijk dat er korpschefs zijn die nogal heftig declareren. Deze factuur zou je daar mooi voor kunnen gebruiken.

Is die gast nou helemaal gek geworden? Wie gaat er nu 900 euro stukslaan voor een etentje? Ruim tweeduizend gulden!

Journalistiek is echter niet alleen het vergaren van informatie. Het is ook het duiden van diezelfde informatie. Wat zit er eigenlijk achter dit cijfer?

Met de chef in kwestie hoeven we heus geen medelijden te hebben. Zijn salaris is toereikend.

Maar hij krijgt geen vaste representatiekosten.

Bovenstaande factuur is absoluut het bewijs van een avondje lekker eten.

Maar de chef heeft al die honderden euro’s niet zelf stuk geslagen. De rekening moet worden gedeeld door twintig zakengasten en dat betekent ongeveer 45 euro per gast.

Daar kun je heel verontwaardigd over lopen doen.

Mij lijkt het alleszins redelijk.

Delen

25 reacties

 1. Breng nu geen nuance aan! Dit land heeft vlak voor sinterklaas nog een zondebok nodig. Nog ééntje, om het af te leren.

 2. Het blijkt maar weer eens dat Chris vuistdiep in de politie-organisatie zit. Niet voor niets dat hij altidj als eerste alles van de misdaad weet…

 3. Alexander, ik ben benieuwd waar de link tussen dit artikel en Chris’ achtergrond zoals beschreven in de tip die je geeft. Er moet immers voor jou een aanwijzing in de bovenstaande tekst staan die blijk geeft van de bevooroordeeldheid van Chris.

 4. Geweldig om dit te lezen. Uit eten met 15 man voor een kleine € 900,- En dit bekend maken net op het moment dat er weer een hype is geboren. Als ik zou werken voor een werkgever zou ik ook het onderste uit de kan pakken. Als er iemand is die mij 1400 per dag waard vind, dan ga je toch niet zeggen: nee joh das veel te veel, doe maar €100,- per dag.

  Ga er maar gewoon van uit dat er geen etentje heeft plaatsgevonden bestaand uit een gezelschap van 15 personen.
  Dit is de oudste oplichters die er bestaat. Vervalsen van facturen.
  De man heeft gewoon voor dat geld een escortmeisje of jongen besteld, misschien met nog wat genotsmiddelen erbij.
  Ik kan die man geen ongelijk geven, je leeft maar een keer.
  Net alsof politie mensen geen afspiegeling van onze samenleving zouden zijn. Ook zij werken zwart. Kopen van criminelen, laten hun vrouwen gezellig zwart toppen knippen.

  Dit zijn gewoon de laatste stuiptrekkingen van links met hun stopwoord ”graaiers”.
  Iedereen leeft maar een keer en dan moet je goed voor jezelf zorgen. De linkse socialisten noemen ze maar graaiers. Het zijn gewoon ware volkshelden. Het wil mij namelijk nog steeds niet lukken iemand wijs te maken dat ik € 4 miljoen per jaar waard ben.
  De linkse mensen willen weer terug na de tijd van het broodtrommeltje en de thermosfles achter op de bagagedrager en op vrijdag kliekjesdag.
  Zelf stem ik niet, maar ben wel gelukkig met alle pvv stemmers, die ook vinden dat een ieder vrij is in het verzamelen van zo veel mogelijk vermogen.
  Zoals dat in een land van onbeperkte vrijheid hoort te zijn.

 5. Dit verhaal is niet geheel compleet. Een rookgordijn van Chris. De geheime etage is immers zo geheim dat uitsluitend mensen die daar kennis van hebben genomen agenten zijn van de mossad, CIA en Interpol. Deze geheimagenten zijn zo geheim dat ze het zelf niet eens weten. Sommige denken journalist te zijn en weer anderen verkopen vis op de markt. Dat noemen ze slapende agenten.
  In tijd van aardappeloorlog of suikerbietenbombardementen worden deze geheim agenten op afstand geactiveerd.
  Niet verder vertellen hoor!

 6. Ja lach er maar om maar ik ken chris van het Dagblad van het Noorden en mij is opgevallen dat hij altijd nieuws heeft als de overheid er bij gebaat is. Of hebben jullie een verklaring waarom hij altijd gedetaillerde informatie heeft, zoals strafdossiers enzo?

 7. Volgens de laatste hype zou dat graaicultuur heten.
  Natuurlijk krijgt Chris informatie vooraf wanneer het justitie uitkomt.
  Zo werkt het gewoon: voor wat hoort wat.
  Ik begrijp niet waarom jij dat verklaard wil hebben, die man zijn beroep is verhalenschrijver. Jij wilt misschien niet de beste zijn in je vak en bent tevreden met wat je krijgt. Sommigen gaan ervoor die hebben wel een doel en hoe je het doel bereikt, er zullen altijd muggenzifters blijven die jaloers zijn.
  Wat maakt het uit hoe die man aan zijn verhalen komt, zolang het prettig leest dat is waar het de lezer uiteindelijk allemaal omgaat.

 8. @ Dalér zegt:

  november 29, 2009 at 18:39

  Verdomd…. ik ben het met je eens !

 9. Lijkt mij ook wel logisch, ik pas mij tenminste gewoon aan. Stop mijn boodschap alleen in een andere verpakking, zodat ook de abjecte Nederlander het eens kan zijn met mijn cynisme.
  Beetje marketing en mensen kennis en het klootjesvolk is het meteen met je eens.
  Nou jij nog triangel, of ben je werkelijk zo als jij je voordoet?

 10. Ik zie overigens helemaal geen bewijs dat die factuur door een agent is afgerekend. Ik zie meer een mooie poging om gratis reclame te maken voor een restaurant..

 11. Chris ligt hier niet wakker van. Toch een beeetje vreemd. € 909,50 gemeenschapsgeld over de balk om een aantal tijdelijke jonge arbeidskrachten na een lezing te plezieren. Iedereen weet natuurlijk wel dat betrokkene buiten zijn boekje is gegaan. Kijk, had de politiechef dat nu met een aantal agenten gedaan, onder de vlag van cloulance en om de band te versterken of hen te belonen voor hun inzet met hun karige salarissen, dan kan ik hier wel de redelijkheid van inzien. Dit deugt natuurlijk niet en dat weet Chris ook wel!

 12. Belastinggeld, hoe simpel kan je een uitspraak maken Molenhuis.
  Heb jij wel een idee hoeveel miljard de linkse kliek in de afgelopen 40 jaar heeft verbrast. Uitsluitend aan subsidies en uitkeringen, en dan mag van jou een hardwerkende Nederlander niet voor 60 euro p.p eten en drinken, nee dat is weer zonde. Kopje thee Molenhuis?
  Er bestaat in dit land geen enkele wet waar vermeld wordt dat goed voor je zelf zorgen en veel geld verzamelen een misdaad is.
  Neem nog maar een kopje thee, straks moeten ook jullie aan het werk. Gelukkig willen jullie maximaal het minimum ( voor socialisten en communisten is dat een eer) ontvangen, blijft er tenminste nog een beetje meer over voor de mens die wel gewaardeerd willen worden met een leuk maandelijks bedrag.

  Kopje thee en niet boven het maaiveld uitkomen is nu eindelijk verleden tijd, nu is de weg open voor het leven van de individu.
  Vrijheid is leven zoals jij dat wil en respect hebben voor je medemens die harder heeft willen studeren en werken dan jij.

 13. Beste heer Daler,

  Ik neem aanstoot aan u alhier geventileerde mening. Het subsidiestelsel en onze verzorgingsstaat heeft geleid tot een hoge mate van welzijn en welvaart voor een ieder.

  Zoals u terecht al opmerkt: vrijheid is leven zoals een ieder dat verkiest. Er zijn mensen op deze wereld die niet louter en alleen voor zichzelf werken, maar vanuit een nobele gedachte anderen helpen. Zij krijgen daarbij ondersteuning in de vorm van uiterst nuttige subsidies.

  Ik zou u het volgende willen vragen: waar gaat het om in het leven? Eigen gewin of algemeen gewin?

 14. Wim.K
  Helaas is het toch eigen-gewin.
  Het basisonderwijs staat in het teken van de individu zelfde als het vervolg onderwijs.
  Kijk maar eens om je heen, wat links de grote graaiers noemt, allemaal babyboomers. Hun ouders hebben het land opgebouwd,zij maakten er een zooitje van en geven de islam nu de schuld. Sommigen denken zelfs dat er een volksopstand zal komen ( uitsluitend met babyboomers).
  Kijk maar eens na de peilingen, de zetels van Wilders komen bijna allemaal van het CDA en VVD, weer babyboomers.
  Creditcrisis, te grote moskeeën het slecht integreren allemaal ontstaan onder het beleid van de babyboomer.

  Nu balen zij van hun ongelofelijke domheid en denken dat de jongere generatie het met hun eens zijn. 50% van de stemgerechtigden brengen hun stem uit. Het zijn allemaal ouderen die stemmen.
  Onder de echte en oprechte Nederlanders speelt het hele islam gebeuren geen rol. Wat wij wel kwalijk vinden is dat juist de babyboomers het helemaal eens zijn met plannen als deportage, kopvoddentax. Hadden ze maar opgelet op school en naar hun ouders geluisterd. Zij moeten kunnen weten hoe erg het is als je collega, vriend, sportmaatje,buurman, zwager schoonzus worden afgevoerd en gedeporteerd.
  Het algemeen belang kan niet meer gelden in dit land, ze willen onze collega’s, buren, kennissen en vrienden deporteren.

 15. De weg van de gedwongen integratie is een heilloze weg. Integratie is niet meer of minder dan aanpassen aan de norm. Waarom willen we dat? Wat is er mis met genieten van onze verscheidenheid? Moeten we allemaal dan om 17.00 uur met een bord boerenkool aan tafel? Zachtjes Ja en Amen prevelend? Wanneer is een moskee te groot en hoe zit dat dan met ‘onze’ kerken? Wat is vrijheid als die vrijheid slechts voor een bepaalde groep mag gelden? Wat is een recht als een bevoorrechte groep er uitzonderingen op kan maken?

  Het woord deporteren heeft een vreselijke lading en dient wat mij betreft niet in deze context te worden gebruikt.

 16. Dalér, je schrijft iedereen moet voor zich zelf zorgen, je leeft maar 1x, als ik de kans kreeg deed ik het ook en bla bla bla.
  Nee er is geen wet die zegt dat je niet veel mag verdienen, maar wel dat je niet véél mag stelen, wetten zouden overbodig moeten zijn, als mensen beschaving zouden hebben en compassie met hun medemens.
  Daar ben jij van verstoken en je schrijven zegt alles over wat voor mens je bent.Voor mensen zoals jij zijn er wetten gemaakt.
  Walgelijk, jouw mentaliteit.
  Je moet in de politiek, bij de andere graaiers.

 17. En dan ook nog die reactie op de babyboomers, zijn daar jouw ouders ook bij?O, die hebben het allemaal gedaan, had jij maar beter opgelet op school, had je nu niet zovéél onzin uitgekraamd, want het is echt erg met je gesteld

 18. Dank je wel voor je fantastische oprechte mening. Ik ben natuurlijk oerdom en opletten op school…..tja de jeugd van tegenwoordig.
  Jullie hebben Wilders die voor de rollator van de graaiers loopt.
  Maar beste Elisabeth, alles jonger dan de babyboomer vinden jullie ideeën afgrijselijk. Kijk eens op het internet je zal merken dat jullie razzia tegen onze vrienden, buren, collega’s, kassa meisjes, door normaal denkende Nederlanders helemaal niet worden gedragen. Neen mijn ouders waren geen babyboomer, beiden van 1932 en 1936. Jullie geven de moslim de schuld van alles.
  Blijf lekker volhouden dat in de raden van bestuur van de multinationals en de wereld politiek geen babyboomer aanwezig is. De babyboomer vond dat je in de jaren 60 en 70 uit moest gaan van de individu. Nu eisen jullie dat wij vrienden gaan haten waar wij mee zijn opgegroeid.
  Kijk eens op de onderstaande link en toets je postcode in. Dan zal je meteen zien hoeveel procent van die verschrikkelijke babyboomers in jouw buurt wonen, die er alles aan doen om de wereld kapot te maken met hun angsten.
  Vrijheid is respect voor een ieder.

  http://www.geenstijl.nl/paginas/babyboometer/

 19. Precies Chris.Respect voor de mensen die normen en waarden wel belangrijk vinden. Niet dat voormalig langharig-tuig, de Sjorsen en noem ze maar op, allemaal babyboomers. Babyboomers hebben onze aarde in een hel veranderd. Neem mensen als Scheringa, Bin Laden, Bush en Clinton, Fred Emmer en Donald Duck, allemaal babyboomers.
  Als zij maar een beetje respect hadden gehad voor hun ouders, zaten wij niet in deze vreselijke armoe. Alles mag en niets moet, heeft ons kapot gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *