Hoe stop je een stalker?

 

Hij gaat maar door. Weet niet van ophouden. Waarschuwing na waarschuwing slaat hij in de wind.

Zelfs het grootste legale dreigement legt hij naast zich neer.

Hoe stop je een stalker die zelf niet door lijkt te hebben wat hij aanricht?

Mark is 37 jaar oud en groot. Armen als melkbussen. Lange uren in een sportschool. Op zijn kale schedel rust een donkere zonnebril. Zijn brede lijf is grotendeels bedekt met een curieus T-shirt.

Op het shirt staat de tekst: warning, do not make eye-contact.

Ik heb het niet het idee dat Mark op deze dag lang heeft nagedacht over wat passende kleding zou zijn voor een dagje rechtbank. Of juist weer wel en dat zou dan ook wel weer passen bij zijn houding.

Mark is geboren op de Nederlandse Antillen, maar je zou hem wat uiterlijk betreft zo kunnen verwisselen met een Molukse biker. 

Empathie is niet zijn sterkste kant.

Je zou kunnen zeggen dat justitie hem voor een habbekrats in het gevang heeft gestopt. Want is wat Mark heeft gedaan nu echt zo erg?

Hij heeft de beste vriendin van Ellen gebeld om te vragen waar hij hulp kon krijgen. Daarnaast is hij in het Newscafe in Groningen op Ellen en haar moeder afgelopen en heeft hij gezegd dat het nog lang niet over is, hoor. Daarna zou hij het van angst trillende tweetal uit hebben gelachen.

Dat klinkt allemaal niet bijster heftig, maar dat is het wel.

Want het is niet de eerste keer dat Mark lastig is en toen hij het was, was hij net bezig met zijn eerste onbegeleide proefverlof. Een verlof na een relatief lange celstraf, inclusief een contactverbod. Voor de belaging van Ellen.

En voor de mensen die niet weten hoe ingrijpend stalking kan zijn: Ellen stelt nu al levenslang te hebben. Zij en haar ouders hebben twee jaar lang te maken gehad met vernederingen, doodsbedreigingen, angst en achtervolgingen. Ze zijn naar eigen zeggen voor het leven getekend.

Ellen laat in een brief aan de rechter geen ruimte voor twijfel: 

Stalken maakt je leven kapot. Maakt een persoon kapot. Hij kan de keuze maken om te doen wat hij met zijn leven wil. Ik heb levenslang.

De centrale vraag in de rechtszaak rond Mark is hoe hem te stoppen. Mark is al drie keer veroordeeld voor belaging, bedreiging en zelfs wederrechtelijke vrijheidsberoving. Celstraffen, voorwaardelijke straffen en een dwingend contactverbod lijken hem niet te deren. Een proefverlof is genoeg om opnieuw in de fout te gaan.

Het verhaal van de officier van justitie lijkt dan ook bijna een klassieke wanhoopskreet te bevatten: Hoe krijgen we het bij hem in de oren dat hij op moet houden?

Mark zelf geeft weinig reden tot hoop. Hij weigert in eerste instantie de kernvraag zelf te beantwoorden. Laat hij nu Ellen met rust? Mark heeft geen zin de vraag van een antwoord te voorzien. Dan zegt hij ineens: ik ga naar Curacao.

Uiteindelijk komt er een weinig overtuigend ja uit zijn mond. Omdat de rechters het zeker willen weten, vragen ze het nog een keer. Maar Mark heeft geen zin om zijn antwoord te herhalen.

De kans is groot dat Mark over twee weken een bescheiden gevangenisstraf krijgt van de rechters. En een contactverbod.

Ik kan me niet voorstellen dat Ellen daar rustiger van gaat slapen.

Delen

67 reacties

 1. Die stop je niet….ja sorry hoor, maar wederom moet er eerst wat gebeuren hier in Nederland. Dan krijg je vervolgens weer ´´Hoe kan dat nou, we wisten het allemaal maar hoe kan dat nou?´´ Hoe je die stalker stopt? zorgen dat je die stalker voor bent meer kan je er niet mee.

 2. Beste Chris,

  In je vorige blog schrijf je “Ik heb altijd al gevonden dat een gevangenisstraf geen enkel nut dient.” Nu ook niet? Kan Ellen in elk geval een tijdje rustig slapen. Jaar of drie lijkt mij wel goed voor deze hardleerse man.

 3. @jaap: probleem is dat deze feiten een straf van drie jaar niet rechtvaardigen. Het zal hoe dan ook een korte celstraf worden. Zal Mark daar milder van worden? Nee, hij is al drie keer eerder veroordeeld en dat heeft hem ook niet beter gemaakt. Ik blijf er bij: behandeling, begeleiding, toezicht. Desnoods in dit geval met satelliettoezicht.

 4. Jullie hebben het allemaal niet door he? Deze ‘verslaggever’ werkt voor de overheid en heeft als opdracht de NWO voor te bereiden. Jullie stinken er allemaal gewoon in! Al die verhalen om ons onder de duim te houden. Om ons te laten geloven dat er niets aan de hand is. JULLIE ZIJN GEK! ALLEMAAL!

 5. Ik heb het helaas maar wat te vaak van dichtbij meegemaakt. Stalkers kunnen vaak makkelijk doorgaan en worden ook steeds geraffineerder. Vaak na veroordelingen verandert de tactiek. De vaak al getraumatiseerde wederhelft wordt 100x per dag gebeld vanaf niet traceerbare pre-paid telefoons. Er wordt door de straat gescheurd en geclaxoneerd, dingen worden in de brievenbus gestopt en er worden sex-artikelen bezorgd die niet zijn besteld. Op deze manier neemt de stalker vrijwel ongrijpbaar bezit van de angst die er toch al heerst bij het slachtoffer en die zo nooit zal verdwijnen. Slachtoffers hebben idd levenslang. Ik denk dat het begint met de erkenning dat stalking gewoon een zeer ernstig delict is, waarbij iemand uiteindelijk ook geestelijk kapot wordt gemaakt. Het straffen zal nog meer gericht moeten zijn op het echt doen ophouden van het stalkingsgedrag. De hoe vraag blijft een interessant vraagstuk waar misschien ook qua oplossing wel wat lef voor nodig is.

 6. Als celstraf niet meer helpt bij dit soort figuren dan maar achter tralies in het apenverblijf van de dierentuin, bordje eronder “extreme stalker”.
  Krijgt hij ook behandeling, begeleiding, toezicht en aandacht genoeg, toch?

 7. @anoniem: code 32456 X2

  P.S. sorry dat ik niet meteen kon reageren. Er was een extra vergadering van de Bilderberg-groep. De voorraad middelen voor de chemtrails bleken niet op orde en er was wat zorg over journalisten die eigenhandig aanvullingen aanbrachten in door ons aangeleverde kopij. Problemen zijn inmiddels daadkrachtig aangepakt.

 8. Recht en rechtvaardigheid is niet hetzelfde. Als ik Ellen was zou ik bagger schijten. Mischien helpt een gewone celstraf niet maar behandeling binnen een instelling lijkt me uitermate noodzakelijk.

 9. Pingback: Hoe stop je een stalker?

 10. @jet: nee, niet alle mensen zijn gelijk. Maar voor het recht dient dat wel zo veel mogelijk zo te zijn. Een officier staat er niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor de verdachte/dader.

 11. Een stalker stoppen is best wel makkelijk. Je moet iemand vinden die bereid is voor een aantrekkelijk bedrag als stalker-stalker te gaan opereren.
  Maar we leven in een democratie, dus mag je niet in het openbaar voor stalker-stalker spelen, om de stalker te stoppen .
  Je mag ook niet extreem geweld gebruiken tegen een stalker, dat is niet democratisch.

  Ellen moet zich maar lekker aanpassen aan de situatie en maar accepteren dat de rest van haar leven een hel is.

  Die gast maken ze alleen bozer en bozer en zijn wraak zal zoeter dan zoet zijn.

  Jammer voor Ellen, maar zo werkt democratie nou eenmaal.

 12. @daler: je hebt helemaal gelijk. En als je hem gaat stalken en geweld tegen hem gaat gebruiken, dan zal hij veranderen in een eerzame, vriendelijke God vrezende burger die op zaterdag in het bejaardentehuis de krant voorleest en op zondag de bloemschikcursus voorzit. Is ook zo….

 13. Ja idd rechtbankverslaggever, vertel eens waarom steeds weer over stalken…en misschien eens een keer zin om een rechtzaak bij te wonen van mijn gestoorde stalker die werkelijk aan alles lak heeft en er tot nu toe goed mee wegkomt terwijl ik totaal op ben?

 14. @aol: dit blog telt om precies te zijn 377 verhalen. Zestien daarvan gaan over stalking.

  Dat gezegd hebbende: de opsporing en berechting van (cyber)stalking is in mijn ogen nog steeds een ondergeschoven kindje. Dat is onterecht, omdat slachtoffers hevig lijden.

 15. Enkel- pols- of halsbandje met sateliet bewaking. En met een ingebouwd alarm van bijzonder hoge frequentie en een geluidsterkte die boven de gehoorschade grens uitgaat.
  Bij sabotage van de band een soort Amber-alert en de politie een instuctie van eerst uitschakelen, dan vragen
  Verplicht vooraf melden van elke verplaatsing buiten een straal van bijv 10 km vanaf het eigen adres.
  Dat laatste niet alleen als veiligheid, maar ook als therapie. Laat hem maar eens voelen wat het is om gestalkt te worden.
  Herinvoering van het middeleeuwse vogelvrij verklaren: Indien de stalker zich binnen het gebied begeeft waarvoor contactverbod geldt, verliest hij al zijn rechten. Eenieder mag hem beroven, mishandelen en zelfs doden zonder te hoeven vrezen voor strafvervolging.
  Zo gek waren ze in de middeleeuwen helemaal niet met dat vogelvrij verklaren
  Vrijwillige behandeling, met dien verstande dat bij niet verschijnen het alarm afgaat.

  Bij goed gedrag, verbetering, gelijdelijk de bewegings marge van 10km voor de dader verruimen tot er uiteindelijk alleen het gebied van het contactverbod als verboden terrein blijft

  In uitzonderlijke gevallen, en bij gebleken geschiktheid een wapenvergunning, inclusief schiet opleiding voor het slachtoffer. (Waarbij uiteraard de regel van het vogelvrij verklaren geldt als hij toch opdaagd)

  Strafbaar stellen van eenieder die namens de dader contact zoekt met het slachtoffer

  In deze set maatregelen geldt nog altijd dat de stalker een kans heeft om normaal te gaan functioneren, zijn gedrag aan te passen en zo de gevolgen voor hemzelf te beperken.

  Nu heb je een mogelijk antwoord Chris op: hoe stop je een stalker. We hebben elkaar daar eerder mee gepest.
  Nu is mijn wedervraag: Waarom stoppen we die stalker niet? Waarom mogen we zulke duidelijk harde maatregelen niet inzetten tegen mensen die klip en klaar van plan zijn om het leven van een ander te vernietigen en waarschijnlijk ook letterlijk tot moord bereid zijn?

 16. @jgmopdenkamp
  Daar is over nagedacht.

  Als je dan toch in middeleeuwse termen wilt denken, is een enkelbandje wel erg onopvallend weg te moffelen.
  Dan maar een helm, halsband of brandmerk op het voorhoofd.

  Nu oplossingen voor de cyberstalk(st)ers.
  Een stroomstoot als die ook maar aan zijn/haar slachtoffer denkt, dichter dan 10 meter van een telefoon of pc komt – anders laat hij/zij iemand anders tikken.
  Alle data en telefoonverkeer van die persoon openbaar in te zien. Met geografische locatie.

  Die verplichte intensieve behandeling, zodat hij/zij geen tijd meer heeft om te stalken is ook wel iets.

 17. @Donk
  Als je goed kijkt ben ik degene die verder heeft gedacht.
  Juist omdat dat bandje makkelijk is weg te moffelen krijgt ook de dader een kans om zich aan te passen, normaal te gaan doen en terug te keren naar een behoorlijk functioneren in de maatschappij.
  Die mogelijkheid van een stroomstoot had ik maar even weggelaten… In geval van kiezen tussen kwaden: JA, doen

  Ideaal zou zijn om ipv een bandje een implantaat in te brengen, met de mogelijkheid to be lethal at remote.
  Dan kan hij zelfs naar het strand, sportclub etc zonder dat “brandmerk”
  Je maakt zo ook die controlle tot een onderdeel van de behandeling. Maar dat krijg je niet door onze integriteit van het lichaam van de dader…

  Een verbod op internet aansluiting, bezit en gebruik van telefoon (volledig) kunnen deel uitmaken van een verplichte behandeling waarbij wederom de dader de kans krijgt om normale rechten terug te verdienen.
  Uiterst voelbare indringende maatregelen die hem in zijn dagelijkse leven treffen en constant confronterend zullen zijn met zijn eigen gedrag…

  Ik zit eigenlijk op een reactie van Chris te wachten die mij in een vorige draad over dit onderwerp constant aan de kant probeerde te schuiven als ik aangaf WEL voor die slachtoffers op te willen komen, maar me niet als machteloos tegenover zo’n dader wenste te laten weg zetten. Chris kom op jochie laat je tanden zien……

 18. Mooi bedacht ja jgmopdenkamp en Donk jullie belangrijkste punt de verplichte behandeling, maar dat is nu net wat hier in Nederland niet is, we laten de gekken maar loslopen. En dan is de vraag “Hoe stop je een stalker?”… ik als slachtoffer zijnde krijg meer het idee dat het is ” hoe stop je het slachtoffer”!en dan tussenhaakjes ( die de stalker maakt) Je moet in Nederland de stalker niet triggeren… ze bedoelen dat je als slachtoffer nog meer van je leven op moet geven. de telefoon niet meer op nemen, niet meer op publieke internet sites, niet gaan waar hij ook kan zijn dus met andere woorden het beetje wat je wel hebt lever ook nog maar in Hoera voor de stalker, en zoals ik het hier neerzet lijkt het allemaal niets maar het is al hel en gerechtelijk win je het niet en dan moet je dat ook nog steeds aanhoren van instanties en politie “jij moet hem niet triggeren”Ik vind dat zo’n goeie grap,Die gestoorde stalker heeft een afwijking in zijn hoofd en functioneert daarom niet normaal in het gewone leven, de stalker kan iets niet aan of wat dan ook, ik dacht altijd dat de stalker degene was die wat fout doet maar het is zo dat het slachtoffer de stalker maakt. hahahah als ik dat moet geloven. Krom Krom ow Krom Nederland

 19. En als je hem gaat stalken en geweld tegen hem gaat gebruiken, dan zal hij veranderen in een eerzame, vriendelijke God vrezende burger die op zaterdag in het bejaardentehuis de krant voorleest en op zondag de bloemschikcursus voorzit. Is ook zo….
  Zegt Chris.

  Je zou je eens serieus moeten gaan verdiepen in een Staker.
  Die leeft in zijn eigen waarheid en zit in een visuele cirkel, die doorbreekt moet worden.
  Boosheid en angst van de ex partner die ze stalken zien ze absoluut niet. Ze praten alles wat krom is recht en vinden dat ze zelf machteloos staan en alleen trachten de gebroken relatie te herstellen.
  Stalken draait alleen maar om macht. Die moet je van hem afpakken. Dat kan geen hulpverlener of justitie van hem afpakken. Een spiegel voorhouden werkt beter dan een straatverbod.

 20. Wie de stalker stalkt is zelf de stalker.

  Wat jij wil heet eigenrichting en er zijn nogal wat argumenten om dat niet te willen. De belangrijkste zijn wel het gebrek aan enige controle op eigenrichting en het niet onbelangrijke gegeven dat je de bewijsvraag in deze aan de burgers geeft.

  Er zijn veel mensen die dapper beweren de vermeende dader van onrecht zelf wel aan te pakken. Tegen die mensen zou ik willen zeggen: stel dat je zelf een keer ten onrechte voor dader wordt aangezien….

 21. @ jgmopdenkamp
  Die redelijk te verbergen enkelband kan de stalker verdienen.

  Een onzichtbare permanente chip kan na verloop van tijd worden verdiend.

  Een remote control aan het slachtoffer geven om die stroomstoot te geven als de stalker weer actief is?
  Wel met wijsheid gebruiken, want er gaat een signaal naar de instanties.

  Net wat jullie schrijven, spiegel voorhouden en het zelf maar eens laten ervaren wat hij / zij aanricht.

  @ Chris wie een stalker controleert om bewijs te verzamelen voor eigen verdediging is zelf geen stalker maar handelt in het kader van Wetboek van Strafrecht, artikel 261 3e lid.
  Noem jij jezelf een stalker met al die bewijzen die jij hier in je blogs hebt neergezet tegen jouw stalker?

 22. @Donk
  Zitten wij op één lijn??
  Lijkt er veel op. Vreemd misschien, maar als ex-pedo zeg ik gerust: Kom maar met die permanente chip. Als dat jullie als maatschappij een geruster idee geeft, dan ga ik niet tegenwerken. Van mij is indertijd nog geen DNA afgenomen. Ze hoeven maar te laten weten waar ik me moet melden

  @AOL
  Ik zat op die reactie van Chris te wachten…..
  de waarheid.
  Dat minime risico dat ze zelf extra lopen, die kans dat ze dan zelf ten onrechte voor dader worden aangezien….
  DAT kleine stukje opgeven van hun eigen veiligheid, dat is teveel gevraagd.
  Dat slachtoffer van Stalking dat mag zielig zijn, maar het is natuurlijk wel sensationeel. En het gebeurt toch altijd een ander. Zolang als we zelf maar veilig zijn en toch dat kleine stukje gevaar niet lopen, dan hebben we een mond vol over de te beklagen gestalkte.
  Maar als we een poot moeten uitsteken, of zoals in dit geval het risico delen…………
  Laat die stalkingsslachtoffers maar lekkers doodvallen
  Dat AOL is krom Nederland, slap geouwehoer en als het nodig is geen poot uitsteken
  Dan bel ik de politie wel: Daarom werkt het dus niet in Nederland
  Sterkte in jouw geval AOL, en als je het ooit nodig hebt om meer van je verhaal kwijt te kunnen…
  Op Brokentulip.nl vindt je mijn gegevens.
  De maatschappij, dat zijn *WIJ* samen. De politie is daarin maar een heel beperkt hulpmiddel.
  loveUall
  Jean

 23. @ Chris,
  Je weet dat er heel erg veel bewijs moet zijn voordat de politie ook maar aan aangifte wil denken, zeker bij cyberstalking.
  Bij diverse korpsen is dat nog helemaal niet doorgedrongen.
  Er blijkt in veel gevallen medisch psychische behandeling noodzakelijk te zijn. Zowel voor stalker als slachtoffer.

  @ jgmopdenkamp,
  Op een lijn zitten is relatief, vooral als jij begint met ik en jullie, dan zet jij jezelf toch zelf in een apart hokje. Dat ervaringsdeskundige deel kende ik niet van je, dus ik reageerde uitsluitend op je bericht hier eerder in de reacties.

  Heel in het algemeen worden daders in de watten gelegd en slachtoffers staan merendeel in de kou, ongeacht het soort misdrijf.
  Vandaar de groeiende roep om zeer intensieve begeleiding waar mogelijk.

 24. @Donk
  Dat hokje daar was ik zelf bij toen ik het timmerde.
  Het op één lijn zitten mag je dus rustig relativeren tot die roep om een hardere lijn. Een stuk meer kwaliteit en minder vrijblijvendheid in die begeleiding/behandeling
  Want ergens staat die dader inzake de aanpak die hij nodig heeft net zo in de kou als de slachtoffers.
  Die watten namelijk….die helpen niet

 25. Citaat @Donk: “Je weet dat er heel erg veel bewijs moet zijn voordat de politie ook maar aan aangifte wil denken, zeker bij cyberstalking.
  Bij diverse korpsen is dat nog helemaal niet doorgedrongen.
  Er blijkt in veel gevallen medisch psychische behandeling noodzakelijk te zijn.”

  Niet mee eens mijn aangifte is door korps prima verwerkt, als je maar genoeg bewijzen hebt, heb je een zaak.
  Dat er medische/psychische behandeling moet volgen zal blijken, waarschijnlijk niet in alle gevallen.

  En in de watten leggen? Dat zou een vrijbrief geven die opmerking.
  Ik geloof nog steeds in eerlijke rechtsgang.

 26. @ jgmopdenkamp
  Dat die watten niet helpen in veel gevallen is bekend. Toch, wat noem je het anders, alle medische, psycho-sociale en psychiatrische hulp, studiemogelijkheden .. de hele menulijst ter beschikking.
  Dat is er in dit land echt niet voor de slachtoffers, zeker niet voor slachtoffers van zieke stalkers.
  Die lopen kans zoals eerder hierboven vermeld onterecht aangesproken te worden op de stalker uitdagen, triggeren, kunnen zich verstoppen, hebben levenslang.
  Terwijl de dader met die zijden handschoentjes met een paar uur taakstraf klaar is en vrolijk doorgaat.
  Dat zie je aan de stalker van Chris.

 27. @donk: van slachtoffers heeft de samenleving ook geen last. Van stalkers wel. Dat maakt het logisch om daar veel aandacht aan te besteden.

  In de discussie rond het strafrecht kruipt altijd maar waar dat kansen-aspect en het graag willen vergelden. Behandeling en nuance ziet men als links.

  Dat is gek. Het is niet links, het is slim en pragmatisch. Het is kiezen voor de toekomst en niet in wrok blijven hangen in het verleden.

 28. @Aka
  In die eerlijke rechtsgang kan ik niet meer geloven.
  Ik werd veroordeeld voor KP terwijl ik zelfs in de psychisch forensische rapportage voor het hoger beroep duidelijk aangeef dat ik ervan uit ga dat er geen sprake is van strafbare feiten op dat punt. Klopte, in hoger beroep volgde vrijspraak. Ik kreeg mijn gelijk. Bij die rechter die me in eerste aanleg veroordeelde werd later die KP onder zijn planken vloer gevonden. Ik had als voorzitter van een stichting het lef gehad om justitie vragen te stellen over de interpretatie van die nieuwe wetgeving….
  De uitleg was meer dan duidelijk……….

  @Donk
  In de watten leggen kan dus betekenen dat je door de OvJ wordt bedreigd, dat er later daadwerkelijk mishandeling plaats vindt en dat je voor je leven getekend uit die bajes komt. Dat het meer dan twintig jaar duurt eer je weer in staat bent om er tranen om te laten. En in de tussentijd is hetgeen wat je nodig hebt: Behandeling slappe hap, uurtje kletsen, kopje koffie. En uiteindelijk mag je zelf zien dat je je in je nekvel grijpt en op de rails zet, zonder hulp.

  Inzake Chris,
  Ik volg zijn blog niet lang genoeg. Ben er een paar keer op geattendeerd door Sophie Tulp, het slachtoffer waar ik de website mee ben gestart.
  Geef eens een hint Chris waar ga ik zoeken?

  En een hint van mijn kant: Over enkele dagen zien jullie een nieuw forum van Broken Tulip, en dan met Team Broken Tulip. De twee starters zijn dan een team van zes, met veel elan en een bredere ervaring.

 29. @Chris
  Het is niet alleen slim en pragmatisch.
  Iemand die in zijn zelfbeklag en zelfmedelijden verloren gaat opsluiten dient uitsluitend de verdere vernieling.
  De echte straf komt met het besef. Jammer, dat dat dan pas vaak jaren na die opsluiting is.

  Een juiste behandeling komt dus ook het strafdeel ten goede

 30. @ jgmopdenkamp
  Ik stelde het wat al te rooskleurig voor. Dat was niet mijn bedoeling.
  Natuurlijk komt er wel heel wat meer bij kijken voordat het behandelgedeelte aan de orde komt.
  In deze discussie komt wel naar voren dat het merendeel behandeling als noodzaak ziet.
  Zelfs een AA groep helpt, dus zal er voor stalkers ook wel iets kunnen helpen.

 31. @ Chris
  Het is toekomst gericht werken en de stalker van zijn / haar verslaving genezen.
  Niet vrij laten tot algehele genezing een feit is. Die staker moet leren loslaten en een ander levensdoel vinden.

 32. Als je in deze maatschappij wil functioneren moet men zich aanpassen aan de normen en waarden die gelden.
  Niemand, maar dan ook niemand mag een leven van de ander beïnvloedden, niet lijfelijk, nog door cyberstalking.
  Gebeurt dat toch zoals ook bij Chris, doe dan gelijk aangifte want in verweer gaan zal niet helpen, dat spoort de stalker alleen maar aan.
  Deze weet alles zo te verdraaien daar kom je niet meer uit.
  ” Stalken maakt je leven kapot. Maakt een persoon kapot.”
  Ieder goed functionerend mens zal die zin goed begrijpen, een stalker heeft geen empathie, denkt niet rationeel, heeft lak aan de gevolgen, waarom anders tegen beter weten in doorgaan?
  Er zijn zoveel verschillende vormen van (cyber)stalken, maar het feit blijft dat het geen sociaal gedrag is, daarom moet deze persoon, zeker als het een terugkomend feit is, verplichte behandeling ondergaan.

 33. Oh…ja….”internet is een broeinest voor gevaarlijke gekken” helemaal mee eens, lekker anoniem mag je je toch alles permitteren?

 34. Enne….stalkers vallen door de mand, slachtoffers niet.
  Doordat er ook hier meer aandacht aan besteed wordt, zal men een andere kijk krijgen op zowel dader als slachtoffer.
  Een stalker zoekt aandacht en aanhang,heeft narcistische trekken men prikt daar vanzelf doorheen en wordt afgewezen, dan druipen ze vaak af. Daarom zoekt deze slachtoffers die tamelijk naïef zijn, zich moeilijk kunnen verweren of stappen ondernemen en www geeft hen een vrijbrief.
  Dus als het gaat om een cyberstalker, inderdaad van internet en telefoon onthouden, dat is een goede eerste stap.

 35. Wat jij wil heet eigenrichting en er zijn nogal wat argumenten om dat niet te willen.
  Maar we moeten wel met zijn allen willen dat een onschuldige vrouw alleen nog maar kan vluchten voor haar ex. Haar kindjes steeds moeten wisselen van school en bang zijn om buiten te spelen? Dat willen we niet, maar we laten het wel gebeuren.

  Je vroeg hoe je een stalker kan stoppen.
  Vooral niet communiceren met justitie, maar derden inschakelen.
  Die derden beseffen zich heel erg goed wat er voor gevaar loert als justitie meekijkt.
  Bij het stoppen van een stalker komen altijd strafbare feiten bovendrijven. Zonder bedreiging, afpersen, beroven of ernstig letsel toebrengen kan je een stalker niet snel stoppen.
  De kans dat een beruchte stalker naar de politie stapt is bijna nihil.
  Iemand die het leven kapotmaakt van een vrouw en jonge kindjes, daar doet geen enkele agent een serieuze poging voor om zijn verhaal te controleren.
  Het klopt dat de stalker-stalker een straf van vier jaren kan krijgen wanneer er voldoende bewijs is voor strafvervolging.

  Maar dit is de manier om een stalker te stoppen.
  Daar kan geen hulpverlener en justitie tegen op en je red er levens mee.

 36. @Daler,Neen…ik geef juist geen eigen richting, heb uitgelegd dat dit niet helpt, jij geeft eigen richting dat je de stalker moet stalken om het te stoppen.
  Deze krijgt juist daardoor de aandacht waar hij naar smacht, er valt met een stalker niet te “praten” of onderhandelen. Ze zijn gefixeerd door een of meerdere personen, iedereen weet dat ze verkeerd bezig zijn, dat deert ze niet afwijzingen ook niet, ze gaan gewoon verder, een meter dikke plaat voor hoofd.
  Heel vaak gaat een stalker buiten stalken de fout in zeker als deze alles verzint en liegt, dan moet je van zeer goede huizen komen om niet de fout in te gaan en daarop kun je hem pakken.
  Verzamel de bewijzen en dan wordt zeker je aangifte serieus genomen en ja….het is een lange weg, die ook de stalker moet bewandelen en zijn daden worden steeds grimmiger en intenser, dus zal strafmaat ook hoger worden.
  Als een stalker lijfelijk/persoonlijk dichtbij komt, aan de bel steeds trekken, niet denken het haalt niets uit.
  Een stalker die is afgewezen is niet tot rede vatbaar en wil wraak, beseft niet dat hij mensen alleen maar meer daardoor afstoot, waardoor zijn wraak intenser zal worden. Dat geeft in zijn lege bestaan de kik.
  Als basis verplichte drastische maatregelen, zoals geen internet en telefoon en verplichte hulp.
  Als er een rechtszaak komt, kun je bepaalde wensen naar voren brengen, zeker als ervaringsdeskundige.
  Heb met veel mensen hierover gesproken en ja….ik geloof dat het recht zal zegevieren….ook voor de stalker die geholpen moet worden voor zijn eigen bestwil.
  Tenslotte wil niemand zo zijn en leven en zal deze moeten leren meer/anders inhoud aan zijn leven te geven.

 37. @daler: lees je eigen reactie nu eens goed door en bedenk zelf maar waarom dit onzin is.

  Ik kan je blijkbaar niet overtuigen.

  Wat je doet is een zwart/wit stelling poneren. Je zegt: ‘oh, jij wil de stalker niet met geweld tegemoet treden? Dan ben je dus onderdeel van het probleem en niet van de oplossing’.

  Dat is onzin. Het slachtoffer moet gered worden, maar wel binnen de grenzen van een rechtstaat.

 38. Precies binnen de grenzen van onze rechtstaat. We zullen dus de wet een beetje moeten gaan veranderen. Hier is het stalken-stalken illegaal.
  In de USA, Scandinavische landen, Estland en Litouwen, Polen, Italië en Spanje vallen de anti-stalkers in veel gevallen onder persoonsbeveiliging die een vergunning hebben en gecontroleerd worden.
  De genoemde landen zijn echt geen bananenrepublieken en houden absoluut rekening met privacy.
  Justitie weet dat het stalken-stalken in Nederland gebeurd, ze kennen de resultaten. Ernstige vormen van stalken die plotseling zijn verdwenen of blijkbaar zijn opgelost.
  Het is een kwestie van het moderniseren van de huidige wetgeving.

  Waarschijnlijk ben jij uitsluitend zeer begripvolle stalkers tegen gekomen in de rechtszaal die hun eigen rariteiten erkennen en de fout bij zich zelf leggen en meteen hun leven beteren.
  Helaas zijn er ook stalkers die niet zien en willen begrijpen dat zij toch echt het probleem zijn van de ontstane situatie. Pas na een draai om de oren en een flinke schop onder de kont gaan inzien dat ze hun energie beter in een andere hobby kunnen steken dan kinderen voor de rest van hun leven met een trauma opzadelen.
  Mensen die niet willen inzien dat stalken in de huidige wetgeving niet is te stoppen, zijn stekeblind.

 39. Aka,
  Ik ben maar een hele domme simpele boer,toch lees ik alleen in jouw reactie de manier om een stalker juist boos te krijgen.

  Je moet de stalker juist aandacht geven die hij absoluut niet wenst en zeker niet op had gerekend.
  Communiceer uitsluitend per brief of een anonieme mail en spreek de persoon aan in een buitenlandse taal in korte zinnen.
  Telefoon en internet afnemen zou zinloos zijn zolang er pre-paid bestaat.

  Zie een stalker als een valse hond. Die kijken pas uit wanneer er iemand anders dominanter is en hardhandig duidelijk heeft gemaakt wie de leiding van de roedel heeft.

 40. Volgens mij is die Daler gevaarlijker dan alle stalkers bij elkaar. Wat een idiote cowboy is dat zeg. Een stalker een valse hond? Ja, je moet vooral een valse hond gaan slaan…

  Volgens mij zit die Daler veilig in zijn zolderkamertje achter zijn pc’tje van alles te bedenken en heeft hij totaal geen kennis van de wereld om hem heen.

  Verbaas me echt dat Chris nog aandacht aan hem schenkt.

 41. Inzake een stalker heb je te maken met iemand die zich ook van juridische consequenties weinig onder de indruk toont. Hij blijkt ook in staat om zijn eigen leven te vergooien.
  Als je daar tegen in wil gaan in de vorm van eigen rechter spelen en hem met gelijke munt betalen……..
  Het mag wel stoer klinken, maar dan ben je net zo zot als die stalker. En daar schuilt ook de terreur van die stalker. Hij gaat over een grens waar we niet bereid moeten zijn te volgen.
  Maar dat mag ook weer geen reden zijn om een slachtoffer in die aangiftes naar justitie in de kou te laten staan. Mee kijken, controleren, ook aangifte doen, durven getuigen etc. Mogelijk eens wat vaker bij het slachtoffer over de vloer komen en zonodig als vreemde die telefoon aannemen……
  Je neemt en loopt het risico dat je mee in het verhaal wordt getrokken. Je loopt het risico dat je dus ook aanwezig bent als er mensen als slachtvee worden afgeschoten….
  Vrij normaal dat we zulke risico’s liever niet onnodig op onze nek halen.
  Maar ten eerste is het niet onnodig. Het is nodig om het slachtoffer niet in de kou te laten staan.
  En ten tweede, we zijn allemaal uniek, normaal zijn is dus geen optie….

  loveUall
  Jean

 42. Beste mensen, iedereen die hier op dit onderwerp heeft gereageerd heb ik heel veel repect voor.
  Mijn eerste vraag luid: hoe wordt iemand een stalker en waarom wordt hij een stalker.
  Ik ga jullie allemaal effe zeggen, een vrouw mag hier in nederland alles doen, dat is hun vrijheid, maar als het gaat over relatie mag een vrouw met je broer in bed belanden, waarvan Zij jou gevoelens heeft gekwets. Dat mag wel, en je mag de vrouw niks doen want het is een vrijland. En meteen als je actie gaat ondernemen verhaal halen hoe en wat, ben je een stalker, ben je strafbaar. Wel mensen ik ben geen stalker, ik ben gekwets door deze zogenaamd Ellen. Wie kijk naar de gevoelens van de verdachte wat hij heeft gemaakt, de rechter in groninger niet de officier ook niet, en dan kom die zelfde zogenaamde Ellen met een slachtoffers brief: dat hij kan verder met zijn leven en zij heeft levenlang, dus ik zogenaamde Mark heeft geen gevoelens en moet leven met het beeld dat je vriendin met je broer deed. Er is altijd een motief, het kan erger zijn het kan minder zijn, maar dit is erger en blijf erger. Trouwens chris je heb het over het t-shirt, daar staat erop DO NOT MAKE EYE CONTAKT WITH ARUBA. Ik ga eentje laten maken in nederlands: MAAK GEEEN OOGCONTAKT MET DE: OPENBARE MINISTERIE, OFFICIER, RECHTERS en die draag ik als ik ooit wer een rechtbank binnenloop, want ik heb scheid aan de die mensen e niemand kan mij zeggen wat ik moet dragen. Mensen oordeel een stalker niet want er is altij een motief.

 43. @ Anoniem Er is geen een motief, goede reden om iemand te stalken.
  Als jou iets is aangedaan, of je bent het ergens niet mee eens zijn er genoeg wegen te bewandelen.
  Waarschijnlijk ben je door een hel gegaan, maar waarom dan nog een antwoord willen forceren?
  Wat verwacht je daarvan? Excuus?
  Wil jij kwijt hoe je over zo`n persoon denkt en wat het met je doet, doe dat dan per mail of brief, dan ben je het kwijt.
  Kwaad is geschiet, met zo iemand wil je toch niet verder, dus met rust laten en hoe moeilijk ook verder gaan met je leven.
  Lukt dat niet ga dan met personen praten die er verstand van hebben,lucht je hart maar keer je niet tegen de hele Maatschappij, deze hebben jou dat niet aangedaan, ga niet anderen beoordelen of straffen maar zorg juist dat je ver van zo`n persoon blijft die je dat heeft aangedaan.

 44. aperatuur is niet te beveiliggen en er is een heleboel spyware tekrijgen en mijn vraag is bestaat er aperatuur om je gedagten mee telezen want stalkers gaan je ook psychies telijf of noemen ze dat een persoonlijkheids stoornis

 45. wat moet je met stalkers
  ik heb daar bepaalde gedachtes over en zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn ik heb laatst aangifte gedaan tegen mijn ex en van mij mag deze man heel erg lang verplicht de hulpverlening in in een vorm van tbs want wat dit soort mannen aanrichten ze hebben er echt geen notie van
  deze mannen zijn ziek

 46. Beste Chris,ook jij hebt kinderen en ik neem aan dat het van ons aller belang is te weten of er een netwerk van corrupte rechters bestaat.
  Ik denk dat het belangrijker is datgene uit te vogelen dan je bezig te houden met je zaakjes die de ogen sluiten voor datgene wat werkelijk speelt.

  Wat is er waar aan de beschuldigingen ,die niet worden weerlegd ,dat Demmink praktiserend pedofiel zou zijn en men uit alle macht probeert deze man uit het schootsveld te houden?? Welke rol speelt de pers?

 47. Ja beste Chris,doen of de neus bloedt kan stalking uitlokken in dit geval doet dat bijvoorbeeld Demmink….,zeker als het gaat om zeer emotionele zaken waarbij mensen hun recht zoeken maar geen gehoor menen te krijgen..

  Jij speelt de rol van verslaggever, maar je hebt ook verantwoording dat objectief te doen… ,wordt je niet geacht,indien je ervaart van bepaalde zaken,voor je verslaggeving onderzoek te plegen?…wat doe je als je dit soort zaken ervaart? Kijk je weg?
  Wat doet een verslaggever indien de machtsinstantie waarover hij verlag uitbrengt mogelijk zelf strafbare feiten pleegt? Is het niet meer dan fair, ook en juist van verslaggevers eerlijke en volledige feiten te verlangen? Ik kan me voorstellen dat een aantal mensen jouw verslaggeving een farce vinden en een hoon voor de waarheid achter ons rechtssysteem.

 48. @AkaDus als het gaat om een cyberstalker, inderdaad van internet en telefoon onthouden, dat is een goede eerste stap.

  #
  Jammer genoeg is dit in de praktijk onmogelijk, men kan wel op adres het ip blokkeren maar de mensen die er naast of boven, onder wonen zijn daarbij ook de klos.
  en dan nog kun je buiten je ip ook internetten dus nee dat kun je vergeten. telefoon verbod werkt ook niet je koopt een telefoon desnoods ook met internet verbindingen enz.
  Alom leuk idee maar werkt niet.
  Aka je moet ook eens lezen welke oorzaken er kunnen ontstaan door misvattingen, boosheid, teleurstelling, verdriet enz. elke opvatting is niet gelijk en behoef je een stalker te zijn maar je mag voor je rechten opkomen. met je rechten verzamel je bewijzen dat moet je wel en om die bewijzen te vergaren waar en hoe dan ook moet je wel volgen, uitlokken, boos maken. maakt die gene een fout kan die voor de vermeende stalker van belang zijn. Krom ja zeker en geheel met je eens. maar het gaat in de praktijk wel zo en daar kan geen enkele wet je in voor zijn. Het zit tussen de oren dus elke tegenwerking vraagt om reactie.
  De vraag is inderdaad wanneer ben je een stalker en wanneer mag je iemand veroordelen als stalker. na mijn weten mag niemand dat voordat de rechter dat bepaald heeft.
  In veel forums worden topics aangemaakt met dit onderwerp maar zodra er een naam genoemd worden of andere gegevens geplaatst worden is de rechter sneller in uitspreken van orde dan dat de stalker schuldig wordt verklaard.
  nogmaals mijn maar ook van andere hier wanneer ben je een stalker en wanneer mag je iemand veroordelen als stalker.

 49. @Haddock
  #
  Als verslaggever moet je onpartijdig wezen en dat zijn er 9 van de 10 niet.
  De verslaggever is ook maar een mens en zal nooit de zelfde zin schrijven als dat hij heeft verstaan.
  daarom worden zaken die Chris en collega schrijven bezien. En ja een een verslaggever die verkeerd iets aan de man brengt kan op wraak rekenen dus dan zijn er mensen die zoeken naar die ene misstap van je.
  mensen die over andere schrijven en met regelmaat zijn dus ook volgers van een persoon dus is die dan ook een stalker? Ik gebruik dan enkel het woord stalker om dat die veelzijdig is.

 50. @Annie
  Mooie vraagstelling.
  Laten we hier eens kijken….
  Chris is het heertje en ik ben de etterbak…
  Immers, Chris is ervaringsdeskundige, hij werd gestalkt en ik kom even met mijn grote mond vertellen dat je je daar wel degelijk weerbaar tegen kunt maken.
  Tuurlijk weet Chris het beter, hij is immers de ervarings deskundige.
  Als ik vertel dat ik meerdere jaren in de nieuwsgroep alt.madcrew actief ben onder de naam bijvoorbeeldjansmit dan ben ik opeens een stalker.
  Dat ik het lef heb gehad om juist daar in het thuisfront van de trollen binnen te stappen en positie te nemen, zelfs mijn ware indentiteit bloot te geven…..
  Allemaal erg moeilijk te begrijpen voor Chris. Die jaren van ervaring daar, het kennen en begrijpen van dat functioneren van diverse van die gasten….
  (Nooit opgevallen dat mijn postings en mijn site niet worden aangevallen door trollen… ongeschreven wetje, net als bij graffiti, je gaat niet over een ander zijn piece)

  Misschien zou het Chris moeten gaan opvallen…
  Zelfs nu ik onder eigen naam op tv kwam (veroordeeld pedoseksueel KRO 11 dec jl) een pagina breed artikel met idem foto en volledige naam in de Spits van 17 dec
  nog altijd moet op het nummer van Broken Tulip het eerste vervelende telefoontje binnen komen (Terwijl de KRO en Spits me daar toch heel makkelijk weten te bereiken) Ik kan op tv verschijnen tegenover een heel land wat mij liefst naar een eiland wil verwijzen…
  oh ja, de straat neemt het voor me op. En niet alleen de straat maar een groot deel van de provincie. Ik kan me handhaven, kan gewoon over straat en stilaan kan ik zelfs een onderwerp dat in de taboesfeer ligt bespreekbaar maken

  Op een ander wordpressblog (JC) werd ik er opeens uitgegooid omdat ze had gemerkt dat ik een heel legioen nationale en internationale overheidsdiensten in mijn slipstream heb. Wie mij stalken wil moet er in elk geval op rekenen dat ook anonieme acties riskant zijn. Bel mij met geblokkeerde nummervermelding en justitie heeft je nummer

  Eea wil niet meer zeggen dan dat ik de positie die ik nu inneem behoorlijk en meerjarig heb voorbereid.
  Stukje slagkracht waar Chris blijkbaar alleen van kan dromen.
  Maar ik moet natuurlijk niet gaan menen dat ik er de ballen verstand van heb. En zeker mijn mening niet geven.
  Als Chris op Twitter gaat neuzelen dat ik ontzettend kan zeuren, moet hij dat weten. Ik noem hem een slappe hap als hij dat niet in mijn gezicht durft te zeggen maar achter mijn rug om mij en mijn postings belachelijk gaat maken. Ik vind dat getuigen van een stuk ONFATSOEN.
  Spreek ik dit stalkingsslachtoffer aan op zijn wangedrag, dan ben ik opeens de stalker, zonodig doet hij aangifte. Als ik mijn excuses niet aanbied ben ik niet welkom op zijn blog.
  @Chris,
  Ik ben benieuwd of je dit durft door te laten, (of sta ik niet in de moderatie).
  Als er hier eentje zijn excuses hoort aan te bieden dan ben jij dat. Ik ga jou en niemand stalken, ik hoop dat je dat intussen duidelijk is.
  Maar de achting en het respect wat ik eerder voor je had zijn (met opgaaf van redenen) behoorlijk gedaald.
  Blijkbaar heb je juist op dat puntje stalking behoorlijk averij opgelopen, want daar waar het jou zelf aan gaat is dat begrip dat je voor andere criminelen koestert opeens ver zoek.
  Mag je echt eens aan gaan werken, ik adviseer met professionele hulp. Ik hoop namelijk dat respect voor je ooit te hervinden

 51. Tja er zijn meer mensen die voor stalker uitgemaakt wordt omdat men dat zo vindt.
  een Pedo die zich kenbaar maakt kan ik alleen maar zeggen dat je lef hebt. ik ben geen voorstander daarvoor maar ik ben dan ook tegen alles wat anders is dan adam en eva, niet dat ik geloofend ben want ook in dat gezin van Adam en Eva is/moet incest geweest zijn.
  ik heb hier ergens geschreven dat als je als een pedo bent je ziek van geest moet zijn maar dat geldt ook voor elke seksuele afwijking maar goed daar is weer een andere topic voor.

  Stalke; ik blijf bij mijn mening dat iemand mij maar moet gaan beschrijven waarom ik een stalker ben als men over mij ergens schrijft wat niet waar is. Als nel ben je op het internet beschuldigt als een stalker en word je zijlings voor iemand anders aangezien. Er zijn nu eenmaal mensen die hoe dan ook gelijk moeten hebben en halen alles uit de kast je dwars te zitten. Maar vraag je openlijk (dus met toestemming van mij) mijn bij naam en toenaam bekent te maken kunnen mensen alleen maar draaien en draaien tot het weer niet waar is. kijk dat zijn voor mensen die iemand vals beschuldigen van stalken en ik denk dat deze beschuldiging strafbaar moet zijn. het is anders als ik zeg ik ben een stalker en dat ik met zijn/haar prive zaken openbaar op de proppen kom die niet door de gestalkte openbaar zijn gemaakt. dus mag iemand iemand anders een stalker noemen en openbaar zonder tussenkomst van een rechter dit doen (ik denk het niet).
  Dat Chris ervaring heeft kan best wel zo zijn maar een forum beheren als deze moet hij overlaten aan mensen die daarvoor tijd hebben en onpartijdig zijn.
  iemand ergens over veroordelen zonder wederhoor kan ik van een verslagever niet helemaal plaatsen.
  Als moderator kunnen al snel beschuldigingen bekeken worden maar nee er is totaal geen correctie of afstraffing.
  Als moderator kun je ook niet in descussie gaan chris wel.
  maar goed ik ben maar een gast hier en je moet nooit in de hand bijten die je te eten geeft laat dit voor iedereen duidelijk zijn.

 52. Beste Annie,
  Chris gelooft blijkbaar in die kul met die duimpjes.
  Maar 23 duimpjes omlaag kunnen van één enkele idioot komen. Nee hoor, ik ben wel idioot en heb hem al eerder laten zien dat die teller compleet te verzieken is, maar deze keer ben ik het niet.
  Op een ander WordPress blog, STKnews heb ik de beheerster van een andere site eens 100 plusjes cadeau gedaan en mezelf bijna 100 minnetjes. Even de tent voor joker zetten.
  Mocht je echt wakker liggen van die onzin dan zeg je het maar.Maw hoeveel plusjes wil je hebben?
  Sta er maar liever boven, dat is veel gezonder, ben je ook minder vatbaar voor stalkers.
  .

  Veel erger is het dat je bijvoorbeeld op de poll/mening van een krant als de PZC die stelling op de voorpagina probleemloos kun vernaggelen en zo je mening tot de mening van het volk maken…..
  Een techniek trouwens die de hele pedohunterwereld meer dan goed beheerst. Ik ben er boven gaan staan…:
  Gehakt schandpaalhout gratis af te halen. Te bevragen bij mevr van Hertum.
  De maatschappij reageert helemaal niet zoals die “jagers” ons graag doen geloven. En gelukkig krijg ik voldoende respect om de fouten uit mijn eerste kans recht te zetten… ik hoef geen tweede kans als ik zo’n dweil zou zijn die de eerste maar voor gezien houdt

 53. Pingback: Stalker en straatverbod: een zinloze combinatie

 54. hallo. ik zal ook hier mijn verhaal even doen. in mijn flat praat ik soms 5 minuten met jonge mensen of oude mensen in mijn flat. en ga dan naar boven naar huis. ivm dat ik 4 jaar geleden plotseling geheel onverwacht een hart stilstand kreeg in mijn huis en in elkaar zakte ben ik nu eb blijf hart patient. stress mag ik niet hebben. op dat moment was me oudste dochter op bezoek . en die reageerde gelukkig gelijk en belde 112. ik ben een alleenstaande vrouw. en me dochter heb me leven gered anders was ik er niet meer. ik kwam in gesprek met als zovele buren alleen staand zijn in contact met me bovenbuurman van 60 jaar. ik vertelde wat buren dat ik een eigen radiozender was begonnen op de pc. en die ene buurman ging ook mee luisteren. maar vroeg steeds liefdesliedjes aan, waar ik van ging balen. toen dacht ik al o jee die heb een oogje op nmij. ik zelf ben 59 jaar en zie er leuk en vlot uit. dus hij dacht zij is van mij. nou dat dacht ik niet. ik hield afstand kwam vaak aan me deur bellen enz. ik liet hem staan. in november 2010 werd mijn bejaarde moeder getroffen door een zware hersenbloeding. ik zat elke dag en 5 weken lang aan haar ziek bed in het ziekenhuis,. vele mensen leefde mee met mij. omdat ik dacht ze haalt de kerst niet. ik ging smiddags rond 2 uur weg. maar hij stond dan weer voor me deur te bellen ik zei ik moet nu weg . oke hij weg. zoging het vaak door tot hij met bloemen kwam. ivm me zieke moeder. ik zei attent ik bedankte hem ren zei hou het bij 1 bloemetje. dus niet. er kwamen bossen rozen. cds . telefoon kaarten enz. ik had geen interesse in hem maar hij wel in mij. dus ik pakte de rozen niet aan. en toen begon hij mij te stalken. mij achtervolgen. buren tegen me op zetten terwijl ik blij ben dat ik leef en me eigen leven lijd. de rollen omdraaien tegen asoos in mijn flat die wonen er ook. en juist die zette hij tegen mij op gingen te keer beneden in de hal op dat moment dat ik de stalker waarschuwde om mij niet meer lastig te vallen. niks helpt bij stalkers in de 2 jaar tijd dat hij mij pest. vrienden van mij verjaardagskaartjes stuurt om op zijn verjaardag te komen. eeb buurvrouw op mijn etage gebruikt om mij smorgens rond 9 uur wakker belt en dat 5 dagen lang voor ik edr achter kwam wie dat was ivm me hart lig ik nolg al veel voor me rust wat langer op bed. en de stalker wist dat ik hart patient bent,. hij wou met me praten . ik zei ik niet met jou en laat me met rust. totdat ik vorig jaar 20q1 in de zomer een advocaat heb in geschakelt. dat is nog mijn ad vocaat alle meldingen mail ik haar zodra er weer wat gebeurt. ik hou het bij sinds vorig jaar . hij belt en mailt mijn advocaat om rond de tafel te gaan zitten , nou dat brekk ik zn nek zei ik tegen me advocaat. dat zal echt niet gebeuren. mijn advocaat vertrouwt mij hondert procent. ik doe niemand kwaad niemand hev last van mij de stalker heb mij al kapot gemaakt, geestelijk en lichamelijk gaat het slecht met mij. omdat het nu 30 maart is 2012 nog steeds bezig is. ik kwam weer meldingen doen op het politieburo ivm de stalker dat was begin februarie 2012, dat de politie tegen mij zij je moet woensdag de 8 februarie een aangifte bij mij komen doen. heb ik gedaan. dat was de 1ste aangifte. de stalker heb zeker 2 maanden elke dagf in de hal gestaan van me flat om een schim van mij op te pakken. hiel buren aan omte kletsen. ik zei tegen hem ben je weer bezig om mij zwart te maken zeg dan niets draai zn kop om. hij dacht ze wil mij niet dan ga ik in de hal hangen want ze zal best wel eens weg gaan, en als ik weg moest moest ik langs die kop van hem heen. en dat elke dag. ik heb veel medische afspraken waar ik heen moet en naar me moeder en kinderen en kleinkinderen. het is 2 dagen stil en vind hij weer wat anders uit. hij staat nu steeds voor nme brievenbus en van mijn buurman. zodat hij vlak bij mij staat als ik me brievenbus gaat legen. vorige week weer doet hij steeds. ik zei nu op donderen . zijn briievenbus is 3 meter verder.. hij zei ik ben meneer. R. ik zei je heet meneer de stalker en de gek van het flat zo word hij nu genoemt. ik heb 4 buren die getekent hebben die weten dat ik niemand kwaad doet en daaen daar stond dit op wat nu op het politie buro lig bij de advocaat en de woningbouwr de fut niet voor heb en nooit zou doen lig bij me advocaat. dit is nog maar een peuleschilletje wat ik hier schrijf ovedr de stalker. ik ga me op sluiten in me huis. pas me aan zodat hij weer in zn huis is bij 6 uur savonds. helaas staat hij dder dan nog. maar ik moet ook naar de container het vuil weg doen, en me boodschap doen. ik voel me dood onlukkig in mijn huis. de woningbouw weet er van aangiftes gebracht ik werd gebelt door zo stom wijf. dat ze bij het dossee doen en het kwam er olp neer met andere woorden /// DE MAZZEL ZOEK HET MAAR UIT////daar betaal je 600 euro huur voor per maand dat mag wel. me levensvreugde is weg—me woongenot is me af gepakt. me gezondheid gaat achter uit,. slaap bijna niet of heel slecht eten gaat bijna niet meer. totdat ik op maandag de 19de maart 2012 naar buiten ging me deur dichttrok rond 4 uur smiddags en der hing een brief op me deur. geplakt. met woorden die gerschreven waren door hem vermoed ik of hij had het laten doen. en mijn broer is uitsmijter en die stond een vernedering naar hem toe hij is zwaar suiker patient werd ook beledigt in de brief. ik zal hier schrijven wat er op dat briefje stond///// HOER. ALS JIJ MIJ NOLG 1 KEER BEDREIGT, DAN GA JIJ DOOD.IK HOU JOU IN DE GATEN. ///achterop de brief stond/// JOU BROER IS ZIEK EN DIE KEN NIET EENS MEER LOPEN.///ik belde gelijk de politie kwam gelijk. zei over 2 dagen aangifte komen doen . dat was de 2 de aangifte. ik had om 3 uur smiddags op 21 ste maart de de aangifte gedaan bij een vrouwelijke agent. ze riep me. ik liet dat briefje zien, en ze was erg zenuwachtig aan het doen zei eerst we hebben eigenlijk geen tijd voor. ik zei ik heb toch een afspraak en ik zei me advocaat en de woningbouw heb dat nodig om hem voor de rechter te gooien. dus zij ging dat intikken in de pc. zeg ze tegen mij ////het gaat maar door met jullie 2/////ik stond op ont ploffen. ik zei wat zei u ik zei denk je nou echt ik als hart patiernt een kerel volgen. ik ben blij dat ik leef en nog een beetje fut heb. om te blijven leven maar als dit zo door gaat duurt het niet lang meer dat ik het loodje leg weerf van een hartstilstand ivm de stress die ik erg veel heb door de stalker. ik naar huis me advocaat gemailt dat de schuld nog op mij geschoven word, omdat hij alles ontkend. en meneer de stalker was op het buro geweest om aangifte tegen mij te doen. maar hij werd weg gestuurt omdat er genoeg bewijzen gtegen hem zijn. en hij maiklt mij advocaat dat ik op moet houden met stalken,. pfff. wat een idioot zeg. hij is zo ziek in zn hooft. niet normaal meer. me broer staat op ontploffen. die is 2 meter lang en 160 kilo die maak de stalker af. dat gaat olok gebeuren als er nu niet in gegrepen word zei ik tegen de ad vocaat. of ik knuppel hem neer. en dan ken je mij af voeren op de ic en hij ook. iedereen zeg ga verhuizen . waasrom moet ik wseg. laten ze hem er uit gooien. ik heb geen energie om te verhuizen ik sta op instorten. me huisarts een brief geschreven v oor de advocaat en me cardioloog dat dit erg slecht is voor mij, mijn advocaat gaat nu hem voor de rechter gooien. een deze dagen ze wacht niet langer meer. hij zal gehoort worden . maar hij heb geen enkel bewijs van mij, dan pleeg hij meineed, dan krijg nog een grotere straf. de wijkagent en het slachoffterhulp staan mikj n u bij. omdat ik er niet meer tegen kan. me huisarts en me advocaat. voor dat hij bij de rechter komt ben ik weer wat maanden verder. dus het gaat gewoon door. tot er ongelukken gaan gebeuren. omdat je niet met iemand om wilt gaan omdat hij verlieft op mij was geworden is mijnleven me af genomen door de stalker hij denkt elke dag in zn kop dat wij wat hebben. ik heb nooit wat met hem gehad. zal ook nooit gebeuren. dus dit is gewoon een gestoort figuur die in zn mop erg ziek is.en een flinke straf moet krijhen ik lijd er al bijna 2 jaar onder. onder behandeling moet. en mij een flinke schade vedrgoeding mag gaan betalen zeg de advocaat. dat zet ze in de procedure naar de politie rechter. als hij het seponeert gaat de advocaat gewoon door naar de rechter toe. net zo lang dat hij gestraft word. waar haalt hij het lef vandaan om mij als hart patient zo iets aan gte doen. omdat hij mij niet krijgt. het zijn idioten die niet buiten horen, maar op sluiten die handel. ik heb bij de korpschef van de vrouwelijke agente die de schuld bij mij neerlag op het moment van me 2de aangifte. een klacht tegen in gedient , ivm mij nog een keer vernederen. mijn leven is zo kapot gemaakt. dat zal nooit meer helen. omdat je niet weet wie hij ingeschakelt heb om mij wat aan te doen heb er veel over gelezen. als ik boodschap gaat halen kijk ik steeds achterom. ik ben doodsbang. en ziek er van gestelijk en ,lichamelijk ben ik stuk gewoon kapot. dit is mijn verhaal. en het is nog steeds bezig. hier in nederland moet er eerst doden vallen en dan is het te laat.

 55. een stalker krijg je nooit gestopt of een stalker moet ineens het licht gezien hebben. ik word ondertussen alweer ruim een jaar gestalkt en niet zo’n beetje ook niet! politie doet niks die vinden het de taak van iedereen behalve hun! rechters doen vrolijk met de stalker mee hij gaat zitten janken in de rechtbank doet net alsof het allemaal zo erg is en bla bla bla..maar het slachtoffer lijd er de hele tijd onder! en hoe stop je een stalker die ook stalkt via rechtzaken aangaan. ik denk ook nooit getekend voor het leven dat ben je als slachtoffer!

 56. Stalkers in NL worden gepampert , ze mogen door gaan tot het slachtoffer breekt of doordraait .

  Ik ben gestalkt door de broer van mn buurvrouw die met mij wilde trouwen en anders niemand mij zou krijgen, 3 jaar lang , de politie deed niks terwijl ik met meedere getuige aangifte ging doen .
  3 jaar lang werd ik bedreigt bij de bushalte. winkels voor me deur snachts om 3 uur , volle snelheid langs mij oprijden met zijn scooter en de helm uihalen paar milimeter boven me hoofd , politie deed niks .

  Tot op de dag dat hij in een auto zat en dreigde uit te stappen om mijn toen 4 jarig kind te pakken, toen knapte wat in me en viel ik hem aan , gevolg ?
  van de officier van justitie kreeg ik 2 en een half jaar voorwaardelijk en moest ik , (niet te geloven) ik moest bij de stalker uit de buurt blijven anders zou ik vast gezet worden .

  Ik dacht dat ik het even verkeed hoorde maar echt waar ik als slachtoffer van 3 jaar stalking moest uit de buurd blijven van mij stalker .

  Het ongeloof en de stress die ik daarvan kreeg ondervind ik nu nog de gevolgen .

  Nu ruim 8 jaar later vroeg een vrouwtje mijn hulp om haar kinderen terug te krijgen van BJZ , ik vertelde haar dat ik zal kijken wat ik kon doen , nadat ik erachter kwam dat ze haar eigen kind wilde wurgen ben ik gestopt met hulp en vertelde haar dat ik niks voor haar kon doen en dat ze hulp moest zoeken bij een psygoloog .

  Het telefoon terruer begon met smorgens om 5 uur bellen of ik wilde komen, als ik niet opnam belde ze tussen de 12 en 24 keer totdat ik de stekker uit mijn telfeoon deed .

  Vervolgens kwam ze naar mijn apartement en ik deed de deurbel er elke keer af , totdat een andere bewoner van het apartement de deur open deed en ze voor mijn deur stond , ik vertelde haar op te donderen wat ze niet deed en vroeg of ze een taxi mocht bellen , als je maar opdondert zei ik , dus wilde de telefoon geven en ze stapte binnen , toen zei ik eruit buiten de deur bellen , ze wilde niet naar buiten en ik zei nu eruit of ik bel de politie , nog wilde ze niet en ik pakte de telefoon van haar af en belde de poltie .

  De vrouw sprong boven op mij en ik duwde haar van me af en liep naar de woonkamer om mijn mobiel te pakken gezien ze mijn huistelefoon van mij afgepakt had , weer sprong ze boven op mij met haar knie in mijn nek en mijn arm waar ik net aan geopereed was sloeg ze tegen de muur draaide me arm om , om de mobiele telefoon te pakken, na 3 keer een worsteling met haat kwam de politie aan de deur nadat ze weer op mij was gesprongen toen ik de deur open wilde doen rende ze de deur uit en de trap af.

  Zij had inkiddles mijn mobiele telefoon gestolen en verklaarde tegen de politie dat ze die niet had waarop ik mijn nichtje liet bellen en de telefoon over ging , de politie zegt nog tegen haar dat is diefstal mevrouw en lieten haar naar huis gaan .

  Ik had een gekneusde arm ,krassen in me nek en was kwaad op de politie dat ze haar lieten gaan terwijl ze me in mijn eigen huis aangevallen heeft en probeerde mijn mobiel te stelen , ik moest naar altrecht en daar vroegen ze zich af waarom IK daar gebrach was en werd binnen 5 minuten weer per taxi naar huis gebracht.

  Aangifte gedaan samen met iemand die getuige was van het telefoon stalken en de politie heeft er helemaal niks mee gedaan .

  Vervolgens blijft ze bij mij aan de deur komen en beld ze bij de buren aan om toch weer binnen te komen , tot zelfs vandaag toe , net de politie gebeld en ze doen niks , helemaal niks te gek voor woorden

  Stalkers worden gepampert hier in dit land en als slachtoffer moet je je maar gek laten maken want als jij als slachtoffer het te veel word en 1 vinger uitsteekt dan ben jij wel fout .

  2 keer gestalkt worden en de politie doet niks , ik weet wel als dit niet snel stopt ik liever vast zit want dan weet ik in ieder geval zeker dat ik GVD met rust gelaten word , het is te gek voor woorden in dit land .

  verplicht TBS in een kliniek is het enige wat werkt voor dit soort tuig , gevangenis is een staats hotel hier en de politie moet eerder aanpakken en het niet zo lang laten gebeuren , vooral als er getuige zijn .

  Wat dat betreft worden criminelen toch beter behandeld dan de slachtoffers , die crimineel maakt de keuze een slachtoffer overkomt het en heeft geen keuze , wanneer worden slachtoffers eens beter behandeld dan de daders .

  politie doet niks en laat stalkers veel te lang hun gang gaan

 57. Wat is de reden dat de meneer in kwestie de vrouw stalkt?
  Sommige mensen zullen denken wat een domme vraag, wat maakt het uit stalken is stalken, en dat mag niet en dat is waar….. maar
  de eenzijdige manier waarop dit bericht geschreven is wekt argwaan bij mij op, de schrijver van dit artikel creeert het beeld van een man met armen als melkbussen, net vrij uit de gevangenis na lange straf en dus een boef, om dit te accentueren word er gebruik gemaakt van het woord type biker,
  De man heeft haar in het verleden belaagd, en dit heeft een contact verbod opgeleverd dus blijkbaar hebben zij een relatie gehad.

  In de rechtszaal zit een goedverzorgde slanke vrouw, met mooie sprekende ogen en lief gezicht die duidelijk veel aandacht besteed aan haar uiterlijk, ze draagt dure merkkleding en om haar pols siert een rolex. De vrouw is vandaag in de rechtszaal aanwezig omdat haar ex vriend, gestalkt zou hebben.

  De rechter vraagt nadat de officier de aanklacht heeft voorgelezen aan de man hoe het zover heeft kunnen komen, waarop de man antwoord.

  Ooit waren we heel gelukkig, maar haar karakter vernaderde met de tijd, en toen heb ik op een gegeven moment de relatie verbroken, aangezien er gezamelijk bezit was verkregen in de loop der jaren moest dit verdeelt worden, en aangezien wij hier duidelijke afspraken over hadden gemaakt was het verdelen kinderlijk eenvoudig, de eerste paar maanden was mevrouw verdrietig en ik kan u verzekeren edelachtbare dat ik dit niet leuk vond om te zien, na drie maanden heeft mevrouw haar verdriet omgezet in haat, want op een bepaald moment deelde zij mede
  dat ze mij kapot zou maken en er voor te zorgen dat ik niets zou krijgen, omdat ik als boef natuurlijk geen dure spullen op mijn naam kan hebben, stonden deze op naam van mevrouw,
  Gelukkig had ik de kentekenbewijzen van de auto’s zelf in bezit
  en kon ik deze nog op tijd over schrijven, de zaak die ik voor haar heb gekocht stond wel op haar naam, de afspraak was dat zij de zonnestudio zou krijgen en ik het huis, ondertussen heeft mevrouw
  onze gezamelijke tegoeden van de bankrekeningen gehaald, en deze opgeheven, hetgeen wat zij op smalende wijze telefonisch meedeelde, elke afspraak die ik met haar maakte gebruikte ze om
  te traineren en van enige redelijkheid was geen sprake.
  Drie keer heb ik kosten gemaakt voor de overdracht van het huis
  taxatie rapport etc etc en drie keer kwam mevrouw niet opdagen.
  Na 14 maanden was mijn gedult op en toen ben ik verhaal gaan halen, het gesprek was verhit, maar ik heb haar met geen vinger aangeraakt, het feit dat ik mijn frustratie heb geuit en verteld dat ik als ze zo doorgaat haar kop van d’r romp trek was de reden om mij te veroordelen voor belaging.
  Enfin op een gegeven ogenblik ontvang ik een brief van een advocaat, en vanaf dat moment blijkt het dat mevrouw aan geheugenverlies leidt omtrent de afsrpraken die er zijn gemaakt,
  en het hele circus begint weer van voor af aan, eenzijdige afsraken
  traineren, onredelijke eisen noem het maar op.
  Bellen deden we niet meer alles ging schriftelijk oa via email.
  Ondanks dat ik de relatie had verbroken werd ik een aantal keer per week geconfronteerd met haar irratrionale gedrag, mijn leven stond inmiddels 16 maanden stil, iedereen om haar heen vertelde haar dat ze niet slim bezig was en dit heeft haar bang gemaakt zo bang dat ze naar de politie ging en de meest wilde verhalen over mij vertelde, aangezien ik geen lieverdje ben
  werd mevrouw maar al te graag geloofd.

  Edelachtbare kijkt u is naar mij, 190 lang 140 kilo spier, armen als kabeltouwen, maar ik sla geen vrouwen en dat weet mevrouw dondersgoed, het is waar als ik die mevrouw zie
  voel ik minachting, het allerliefst zou ik elk botje in haar lichaam met plezier breken, als 3 maal contact genoeg is om alles te regelen en iemand vind het nodig om daar 200 keer van te maken,
  ben je gewoon een tering wijf, maar voorlopig ben ik degene die hier terecht staat voor stalking

  ***De situatie is verzonnen en dient als voorbeeld om aan te geven dat voordat je een oordeel velt over iemand alle feiten moet kennen.

 58. ik ken ook een stalker. Gelukkig nooit een relatie mee gehad. Hij was uit de straat. EN hij stalkt mij. Al jaren.
  Hij weet het zo te brengen dat hij eigenlijk het slachtoffer is.
  Hij MOET wel zo doen, vindt hij (hij noemt wat hij doet natuurlijk niet stalken. Hij noemt het anderen waarschuwen!!!.. Hij weet zelfs anderen zover te krijgen dat ze met hem mee doen!. Hij vertelt vele leugens, schend privacy en vertelt nog meer leugens. Hij betaalt sommige mensen om precies te doen wat hij zegt. Natuurlijk doet de politie niks.
  (De vraag waarom doen anderen wat die stalker zegt wat ze moeten doen??? Is het normaal om naar een onbekende te luisteren en die zegt nu moet je zus en morgen moet je zo tegen die aangewezen persoon doen. En dat doet men dan!!! Is dat niet vreemd??? ) De stalker heeft gezegd dat ik genegeerd moet worden door…iedereen. Want…(had hij weer een hele rits verhalen waarom ik door iedereen genegeerd moet worden). Hij kan alles zo vertellen. Hij wordt geloofd. Hij snikt af en toe hoe erg hij het heeft. Zegt dat IK niet op hou. Maar hij komt in mijn huidige straat. Hij weet steeds weer mijn huidige nieuwe buren zo te bewerken dat ze doen wat hij – de stalker – zegt wat die nieuwe buren moeten doen!!!
  En de stalker maar zielig doen hij moet zo lijden!!!
  Hij gaat maar door en hij gaat maar door.
  Hij heeft mijn BSN nummer zo kan hij van alles opvragen.
  Overheid noemt het identiteitsfraude. Wat dus strafbaar is.
  Doet de politie dan wel iets? Nee hoor.
  Ze vragen alleen: ja en wat moeten wij er aan doen??
  Voor de rest van mijn leven kan de stalker mijn BSN nummer dus gebruiken of meer misbruiken.

  Die stalker is therapeut. Hij is getrouwd. Maar zijn vrouw heeft het geld en hij niet. Hij krijgt ook niks als hij zo gaat scheiden.
  Door maar door te gaan met stalken en anderen zo ver te krijgen om met hem mee te doen. Voelt hij dan MACHT?
  Wat hij binnen zijn relatie niet heeft.??
  Gaat deze stalker daarom maar eindeloos door???
  En daar is niks aan te doen??

  Wat heb je aan een wet tegen het stalken als er eigenlijk toch niks tegen gedaan kan worden?????

 59. Ook ik word gestalkt door mijn ex, vele malen bedreigd de ergste smsjes. Op mij inrijden me opwachten. Ik heb aangifte gedaan van stalking bij de politie ook is hij verhoord. Maar het houdt niet op nu krijg ik wekelijks pakketjes thuis en abonnementen die ik zelf niet heb afgesloten. Zelf moet je zoveel regelen nu weer mijn bankrekeningnummer gaan wijzigen volgens de agent. Meneer blijft maar doorgaan en de politie doet niets “we zijn er druk mee bezig”zeggen ze. Maar ondertussen ga je geestelijk kapot. Die roddels die hij rond strooit zelfs dat ik mijn dochter mishandel. Dat doet nog het meeste zeer. Ik sta op het punt van zelf wat er tegen doen of er onder doorgaan en niemand doet iets!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *