Ik mag niet klagen

 

Nog niet zo heel erg lang geleden kwam ik in de rechtszaal een kennis tegen. Hij woonde ooit een paar straten verder in onze buitenwijk van beton en asfalt.

Een blik van herkenning. Zelfde leeftijd, zelfde school, zelfde woonomgeving.

Het ging niet bijster goed met hem. Sterker nog: hij had de afgelopen twintig jaar voornamelijk doorgebracht op straat en in de gevangenis.

Drugs, stelen, gevangenis. Drugs, stelen, gevangenis. Drugs, stelen……

Ik moest onwillekeurig denken aan wat ik zelf de afgelopen twintig jaren heb gedaan.

Ik heb gewerkt en gewoond in Nieuw-Zeeland (Hastings) en sliep heerlijk in de woestijnen van  Australie, Israël en Egypte.

Ik heb voor de kust van Zuid-Afrika gezwommen met de  Great White Shark, in Cuba met een groep dolfijnen en aan een verlaten strand in Australie met enkele white tips.

Ooit speelde ik met vier baby-leeuwtjes tegelijk. En diep in de nacht luisterde ik in Canada in mijn tent naar het gehuil van coyotes.

Het is gek om elanden te aaien bij de Poolcirkel, die beesten zijn stukken groter dan je op het eerste gezicht zou denken.

Ooit reed ik tijdens het spitsuur Sint-Petersburg in. Een stad waar ze volgens mij geen verkeersregels kennen.

In 3,5 jaar tijd kreeg ik drie kinderen en kocht ik een koophuis in een ecologische wijk. Tijdens een rondje Oostzee bracht ik een bezoek aan Nikel (voormalige Sovjet-Unie), door de Lonely Planet beschreven als ‘een buitenwijk van de hel’. Geen enkele vegetatie in een straal van 50 kilometer….

Ik heb in Australie, Zuid-Afrika en Canada walvissen gezien en ik werd stil in concentratiekamp Auschwitz en Mittelbau Dora. Ik ben dronken geworden in een heftige Maori-kroeg in Nieuw-Zeeland (waar standaard een ziekenauto naast de kroeg stond)en een zeer duistere nachtclub in Moskou (waar de portiers waren uitgerust met Uzi’s).

Het viel nog niet mee om de bunker van Hitler te vinden in zijn Pruissische hoofdkwartier.

Ooit snorkelde ik vanaf een catamaran over het Great Barrier Reef en liep ik rond in een afgedankte space shuttle in Florida. De bossen van Thailand heb ik vanaf de rug van een olifant kunnen bekijken en ik werd eens wakker in een Greyhound ergens in Brits-Columbia, om door de voorruit verrast te worden door het dansende Noorderlicht.

Ik heb een volwassen orka onder mijn rubberboot door zien duiken en heb geslapen in een echte rondavel met het geluid van olifanten en leeuwen op de achtergrond.

Na de eeuwwisseling zag ik krokodillen springen in de rivier. De milleniumbug heb ik gemist, ook al had ik die elf uur eerder moeten beleven dan de gemiddelde Nederlander.

Ik heb heerlijk gegeten in Kaapstad en lekker gedronken in Belfast. Ik heb genoten van Vancouver en voelde me verloren in Moermansk. Ik voelde me ooit onveilig in Pretoria en super relaxt in Wellington. De aarde verwarmde eens de grond onder mijn tent en ik kwam ooit tot mijn verrassing een schitterende blokhut tegen in wat later bleek de gevaarlijkste bossen van voormalig Rusland.

Ik heb op Mount Tongariro (vulkaan) gelopen en een bergpas beklommen in het mooiste gebied ter wereld, de Milford Sound.

En ik dacht bij mezelf:

Ik mag eigenlijk helemaal niet klagen.

Delen

0 reacties

 1. Jahaaa dahaag. Hier geloof ik geen barst van. Hoe oud ben je nu eigenlijk? Dit kun je nooit al hebben meegemaakt. Ik geloof het echt niet

 2. De grote verschillen zijn waarschijnlijk terug te voeren op de huiselijke omstandigheden in jullie jeugd. Misschien een onderzoekje waard?

  Hoewel jij erg verwend bent in je leven de laatste 20 jaar, een leven vol avonturen en natuur, ( lekker he Chris? ) het belangrijkste is toch wat je deelt in liefde met de mensen waar je het meeste van houdt.

 3. Willem, bekijk de lokaties en de tijdsspanne (2 decennia) waarover gesproken wordt. Hoezo niet mogelijk? Zo te lezen en ook aan de foto`s te zien is Chris een `buitenmens`, die er veel aangelegen is om iets van de wereld te zien en dan het liefste wat niet direct op het `touristenmenu` staat.
  Sommigen geven hun geld uit aan geluidsapparatuur, anderen aan auto`s, Chris schijnbaar aan reizen en ontdekken. Een goede keuze, geluidsapparatuur en auto`s verouderen en verdwijnen ten lange leste, de ervaringen van Chris zijn voor het leven.

 4. Gottegot… ik ben in vijftig jaar nooit verder geweest dan Schotland.

  Maar daar was het ook mooi hoor, daar niet van…!

 5. pff Een beetje blasé en kakkineus stukje tekst Chris ! Zal niet goed zijn voor de “kijkcijfers”.

  *mompelt iets over een ingebeeld, fatterig, pretentieus en zelfingenomen stukje cv-vorming*

  vr.gr.

 6. Daar hoop je waarschijnlijk op. Maar we zijn natuurlijk niet allemaal even zuur. Wees gewoon eens blij met het feit dat er mensen zijn die wel kunnen leven zoals zij dat wensen.
  Ik vind het juist aandoenlijk dat Chris dit allemaal publiceert.
  En kijkcijfers: – absoluut dagrecord 28/7/09: 1671 bezoekers. Met stip op 1 in de top 100 van blogs

  – NIEUW weekrecord: 5.494 bezoekers! – NIEUW Maandrecord!!: 14.332 bezoekers

  Is toch geweldig dat Chris hier een harde plasser van krijgt. De meeste babyboomers zijn zo saai dat ze verplicht aan de viagra moeten. Ga ook iets met je leven doen triangel, dan gun je een ander misschien ook zijn eigen geluk.

 7. Zowel aan Dalér als Fred :

  hahaha … jullie weten lekker niet wie ik ben, anders zouden wel andere teksten neerzetten… 😀

  Ik vond het juist een beetje stilletjes worden hier .. *zak kolen pakt om de boel weer een beetje in beweging te zetten*

  Enne Dalér : je snapt er nog steeds niets van he ?

 8. ik kan zo wel raden wie of triangel is. Een verzuurde kerel zonder doel en verleden die een kik krijgt van het provoseren pp het internet.

  Stoer, hoor.

  Kom eens achter die computer weg en ga wat doen met je leven

 9. Hahaha…. Geinponum die Fred. Je zou eens moeten weten !
  Wie zijn er hier nu verzuurd ? Slechts jij en zekere Dalér .. Ik zorg juist voor een beetje leven in de tent hier. Jullie zijn zo verzuurd dat de boel hier stil valt… Stelletje droogneuqerts ! Ga je schamen !

  *proest*

 10. Beste Fred : niet alles is zoals het lijkt. Kom eens op zeg ! Beetje glimlachen, gooi er voor mijn part een joke tussendoor ! Moet kunnen toch ? Net zoals Chris ( m.i. terecht ) af en toe wat afdwaalt en zijn schitterende foto’s in het zonnetje zet, of zijn vele reizen waarbij Darwin verbleekt !
  Moet kunnen toch ? Ik weet het : blaadjes zijn grotendeels gevallen en de donkere dagen duren maar voort. Maar blijf (glim)lachen hoor !

 11. Zal een glimlach zijn uit frustratie Triangel.
  Vanzelf sprekend weet ik niet wie jij bent. Ik wil dat liever ook niet weten. Op het moment van waarheid, zullen jouw begeleiders mij een racist gaan noemen die geestelijk zwakken beledigd. Dat is iets dat ik nooit van mijn leven zal doen.
  Helaas begrijp ik niet waarom jullie activiteiten begeleidster jou de kans geeft het internet te bevuilen. Ik weet nog van vroeger dat ze jullie lieten sjoelen en zakdoekje leggen.

  Ik heb voor een ieder respect. Zelfs voor de achterlijken die in een Jezus van 2100 jaar en een Mohammed van 1500 jaar geloven.
  Toch wil ik jou verzoeken om wat meer respect te tonen aan je medemens, dat je moet leven met een beperking zegt helemaal niets over het houden aan normen een waarden Triangel.
  Chris heeft dan wel de naam rechtbankverslaggever gegeven aan zijn blog, maar natuurlijk is hij vrij om zijn ding te publiceren. Het is namelijk geen betaalde blog voor Chris maar vrijwillig.

  Jij voegt weinig tot niets toe aan dit blog. Uitsluitend laat je zien dat er ook mensen als triangel online worden gezet door hun begeleiders.
  triangel; start zelf eens een eigen blog, ik zal je vaste lezer worden. Dat Chris in Australië was en jij met jullie tehuis jaarlijks Appelscha bezoeken kan zelfs nog veel interessanter zijn.

  Toon een beetje respect aan je medemens zonder beperking, zij respecteren jou ook!!!

 12. Ik heb voor een ieder respect. …. Toon een beetje respect aan je medemens zonder beperking, zij respecteren jou ook!!! schrijft onze duidelijk zwaar gefrustreerde Dalér .

  Tja.. Blijkbaar denk je dat je een waterdichte argumentatie aanvoert, maar voor mij (en ongetwijfeld velen met mij)ben een zielige persoon die niets beter weet te verzinnen als tegen de wind in pissen. Daardoor ook die zure en verzuurde lucht die voor dit weblog verstikkend werkt.
  Je vertoont duidelijk iets van een “morele superioriteit” . Volkomen misplaatst evenwel en dat zal zelfs niet bij jouw hamster werken. Voor de rest no hard feelings. Je bent de zwakste schakel en hebt jezelf voor paal gezet. Sterkte ! 😀

 13. Dat bedoel ik ! Kijk eens naar mijn bericht van 17.33 uur waar ik toch zo positief over jou spreek. Snappen die verzuurde types echter niet !

  Whoehahaha 😀

 14. Lusiteren is niet je sterkste kant, triangel, is het wel? Of ben je doof van je eigen walloze getriangel?

 15. Alles wat je zegt klopt volkomen. Je moet maar zo denken: Die achterlijke Dalér die weet niet beter en is ziek. Helaas is Dalér nog geen 65+ en weet hij niet wat een triangel al weet.
  Mijn trots is niet de trots van het volk. Maar ik zeg vol trots: Arbeidersklasse!!!

 16. Ja duidelijk, wat en bofkont is onze rechtbankverslaggever 🙂
  Het is je van harte gegund wat mij betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *