Home > misdaad > Komen en gaan
misdaad

Komen en gaan

Het zat er aan te komen.

De rechtbankpijp is leeg.

Hier staan nu 570 verhalen. Nog veel te maken.

Maar nu even niet. De sleet zit er in. Steeds dezelfde insteek.

De plaat is grijs.

Het moet anders. Frisse blik. Oprechte verbazing.

En er is elders genoeg te doen.

Andere verhalen. Een mooie documentaire wellicht. Een boek.

Met intense verhalen. Ver van de rechtbank.

En dus ga ik op deze plek in winterslaap. Ik heb er oprecht even geen lol meer in. En routine is dodelijk voor creativiteit.

Maar belangrijker: ik ben een beetje onderdeel geworden van de juridische wereld. Maak te vaak grappen met de mensen om me heen, terwijl ik had moeten denken: daar zit een verhaal in. Ik moet daar iets mee.  Wat je nu zegt, dat kan eigenlijk niet. Dat klopt niet. Te gek voor woorden.

En dat is de valkuil van iedere journalist. Niet meer zien wat er wel is. Niet meer horen wat gezegd moet worden.

Het was mij een waar genoegen. Echt waar.

Maar de juridische bril gaat af.

Wellicht tot later.

Of niet.

0 thoughts on “Komen en gaan

 1. Henk

  Euh, wàt moet anders?

 2. Graag tot later Chris!
  Niet te veel later s.v.p. Je bent ene oase van nuance in een wereld waar je dat steeds minder vindt. Zeker op Internet.

 3. Chris ik wens je veel succes verder.
  Bedankt voor wat we van je mochten beleven.
  Neem je tijd en kijk eens lekker rond.
  Dan zie je waarschijnlijk dat die stilte niet alleen bij jou speelt.
  .
  Als het schreeuwen verstomt, juist dan zou nuance moeten groeien…
  Ik hoop dat je die nieuwe weg vindt, hij is keihard nodig.

 4. Verstandig besluit. doe wat je gevoel je ingeeft. Suc6!

 5. ton

  Bedankt voor je bijdragen, Chris!

 6. Goed dat je zo zelfbewust bent en ook niet je kop in het zand steekt!

 7. Antonius

  Jammer, maar met die motivatie een goed besluit.
  Bedankt voor de verhalen.

 8. Bas

  Chris, ik wil je bedanken voor je stukjes. Jouw “sleetse” verhaal van nuance en menselijkheid is een verhaal wat vrijwel niet meer te beluisteren is in deze tijd van populistische snelle “oplossingen” en law & order oneliners. Ik heb je stukjes altijd met veel plezier en ontroering gelezen, en ik denk dat er een grote behoefte is aan jouw invalshoek. Ik hoop dat je na een pauze weer doorgaat, of anders snel een nieuwe vorm vindt.
  Dank voor je werk!

 9. Af en toe vlieg ik op mijn vlucht door internet hier eens langs en lees dan alle verhalen die ik nog niet gelezen heb. Je hebt een fijne manier van schrijven, goeie blik vind ik telkens weer, interessant om te lezen.

  En nu..je laatste verhalen waren nog boeiender, anders, de diepte in (of juist de verte in, zoiets) viel direct op en nu lees ik waarom. In mijn ogen: mooie weg die je nu inslaat, ben benieuwd waar die je overal langs gaat brengen 🙂 ben van plan om wat vaker terug te komen!!

Geef een reactie