Logica is onlogisch

Vaak gaan wij mensen uit van logica. Omdat iets logisch is, zal het wel zo zijn. Vooral rechters hebben er een hinderlijk handje van. Voor een ieder die denkt dat rechters veroordelen op basis van feiten….helaas. Het gaat allemaal op basis van een veronderstelde logica en op basis van aannames. Dat wat logisch is, is waar.

Helaas is het leven niet logisch. Een voorbeeldje.

Veel mensen dragen in de zomer een zonnebril met donkere glazen. Niet omdat dit het beste resultaat geeft, maar omdat het de heersende mode is. Sterker nog: een zonnebril met spiegelglazen wordt nauwelijks gedragen. Reden: het komt patserig over. Stoer, dus niet oke.

Wat wil nu het geval. Spiegelglazen zijn niet uitgevonden om stoer te zijn. Door de spiegelende laag worden de schadelijke zonnestralen het meest effectief geblokt. Donkere (modieuze) glazen zorgen er daarentegen voor dat het oog de omgeving inschat als te donker. De pupil past zich daarop aan en wordt groter. Met als gevolg extra schade aan het oog door de ongehinderd binnenvallende zonnestralen.

De mode bepaalt dus ons denken over de logica van de zonwering. Met als resultaat dat de meest logische oplossing voor de bescherming van onze ogen het minst zal worden gekozen.

Dat is niet logisch

Dat is zelfs dom

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *