‘Moordenaar’ zonder lijk en nationaliteit

 

Kasem M. (62) woont in Siddeburen en zit al sinds begin januari vast.

Volgens de politie heeft hij zijn 36-jarige vrouw Ilham Benchelh om het leven gebracht. Daar zijn bewijzen voor.

Ilham wilde scheiden. Aan het bed van het stel zit haar bloed. Op de rand een uitgesmeerde bloedvlek. Kasem zocht een dag na de verdwijning op zijn computer naar ‘vuilstortplaatsen’. En hij kocht een nieuw matras. Het oude matras bracht hij naar de stort.

Volgens Kasem is zijn vrouw gewoon vertrokken. Zonder haar zoon. Op een dag dat er geen bussen reden door het koude winterweer.

Er is echter een klein probleem.  

De politie heeft geen stoffelijk overschot. Ilham is letterlijk spoorloos verdwenen. Geen mailtje, geen pin-transactie, geen telefoontje. Niets. Ze laat een jongetje van ongeveer twee jaar achter. 

Ik heb vandaag een verhaal gemaakt over deze zaak. Een moordzaak zonder lijk. Morgen te lezen in de kranten. Vandaag al op de radio.

In die verhalen zult u vergeefs zoeken naar de nationaliteit van de verdachte.

Niet relevant. Een misdrijf is een misdrijf.

Of je nu Kasem heet of Kasper.

UPDATE:

Bij nader inzien is het in een tijd waarin informatie zo snel gaat, niet langer houdbaar om informatie achter te houden. Eigenlijk meen ik dat de lezer alles moet weten om zelf tot een oordeel te komen. Ik twijfel nog wel, vandaar dat ik het aan de lezers van dit blog laat. Roept u maar. Wel of niet de nationaliteit vermelden? Bij meer dan tien positieve reacties maak ik de nationaliteit openbaar.

UPDATE 2 :

De discussie is duidelijk. Er zijn mensen die het wel willen weten en er zijn mensen die het niet willen weten. Om een ieder de gelegenheid te geven zelf te oordelen:

Kasem M. heet eigenlijk Kasper (Casparus) Dirk M. en is geboren op 5 januari 1948 in Amsterdam. Hij heeft eerst in Almere gewoond, voor hij naar Siddeburen kwam. De forse blanke man noemt zichzelf Kasem vanaf de tijd dat hij er voor koos om de Islam in de armen te sluiten.

Kasper heeft de Nederlandse nationaliteit.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *