Moordenaar als ‘advocaat’

Het is soms ook niet zo gek dat mensen kiezen voor de PVV.

De Telegraaf pakt vandaag uit met een heel verhaal over een man (illegaal) die ooit is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

In 1997!  kwam hij op vrije voeten en de man wist daarna aan de Rijksuniversiteit Groningen een studie rechten te volbrengen. Nu staat hij andere asielzoekers bij.

Mooi verhaal, zou je zeggen. Eindelijk een allochtoon die zich aanpast, integreert en iets van zijn leven wil maken. Is dat niet wat we willen?

Maar nee. De Telegraaf blaast van verontwaardiging. Bizar noemt men de gang van zaken. Hoe kan het dat een illegaal in Nederland verblijvende moordenaar nu ineens zomaar in de rechtbank op kan treden als advocaat?

Ik snap de verontwaardiging van de wakkere ochtendkrant niet. De krant wil blijkbaar dat deze man het land verlaat. Dat gebeurt niet, omdat hij simpel gebruik maakt van zijn recht om zijn illegale status met succes aan te vechten.

Om het verhaal nog wat op te blazen, gebruikt de krant de term ‘advocaat’. Schandalig dat een moordenaar zomaar advocaat kan worden!

De werkelijkheid is anders en is gewoon aan het einde van het artikel te lezen. De man is slechts gemachtigde in civiele zaken.

Dat is helemaal niet zo gek.

Ook u en ik kunnen morgen gewoon een rechtbank binnen stappen om op te treden namens een ander. Of we er nu verstand van hebben of niet.

Iedereen die in Nederland een straf heeft uitgezeten, verdient een tweede kans. Een veroordeelde komt vrij, mag een opleiding volgen en kan weer aan de slag.

 Sterker nog: we geven met zijn allen ieder jaar miljoenen euro’s uit om veroordeelden weer op het rechte pad te krijgen. En dan gaan we nu verontwaardiging veinzen als iemand succesvol is?

De reacties op het artikel in De Telegraaf liegen er niet om. Al in de derde bijdrage komt de PVV weer op de proppen. Maandag zullen er ongetwijfeld kamervragen komen.

Ik vraag me bij dit soort krantenverhalen steeds af wat de bedoeling is.

Valt dit nu onder het objectief en neutraal verhalen over wat er in de samenleving speelt?

Of is dit gewoon campagne voeren?

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *