Moordenaar als ‘advocaat’

Het is soms ook niet zo gek dat mensen kiezen voor de PVV.

De Telegraaf pakt vandaag uit met een heel verhaal over een man (illegaal) die ooit is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

In 1997!  kwam hij op vrije voeten en de man wist daarna aan de Rijksuniversiteit Groningen een studie rechten te volbrengen. Nu staat hij andere asielzoekers bij.

Mooi verhaal, zou je zeggen. Eindelijk een allochtoon die zich aanpast, integreert en iets van zijn leven wil maken. Is dat niet wat we willen?

Maar nee. De Telegraaf blaast van verontwaardiging. Bizar noemt men de gang van zaken. Hoe kan het dat een illegaal in Nederland verblijvende moordenaar nu ineens zomaar in de rechtbank op kan treden als advocaat?

Ik snap de verontwaardiging van de wakkere ochtendkrant niet. De krant wil blijkbaar dat deze man het land verlaat. Dat gebeurt niet, omdat hij simpel gebruik maakt van zijn recht om zijn illegale status met succes aan te vechten.

Om het verhaal nog wat op te blazen, gebruikt de krant de term ‘advocaat’. Schandalig dat een moordenaar zomaar advocaat kan worden!

De werkelijkheid is anders en is gewoon aan het einde van het artikel te lezen. De man is slechts gemachtigde in civiele zaken.

Dat is helemaal niet zo gek.

Ook u en ik kunnen morgen gewoon een rechtbank binnen stappen om op te treden namens een ander. Of we er nu verstand van hebben of niet.

Iedereen die in Nederland een straf heeft uitgezeten, verdient een tweede kans. Een veroordeelde komt vrij, mag een opleiding volgen en kan weer aan de slag.

 Sterker nog: we geven met zijn allen ieder jaar miljoenen euro’s uit om veroordeelden weer op het rechte pad te krijgen. En dan gaan we nu verontwaardiging veinzen als iemand succesvol is?

De reacties op het artikel in De Telegraaf liegen er niet om. Al in de derde bijdrage komt de PVV weer op de proppen. Maandag zullen er ongetwijfeld kamervragen komen.

Ik vraag me bij dit soort krantenverhalen steeds af wat de bedoeling is.

Valt dit nu onder het objectief en neutraal verhalen over wat er in de samenleving speelt?

Of is dit gewoon campagne voeren?

Delen

54 reacties

 1. Lul toch op met je stomme linkse praatjes. Dankzij dit soort domme taal gaat ons land naar de verdommenis! criminelen hebben geen rechten, ja. Ik wordt hier zo boos over

 2. dus als u crimineel bent geworden, door laten we zeggen een keer iemand een pakslaag te geven, verdient u geen tweede kans?

  Veel journalistiek is mijns inziens steeds meer sensatie belust in plaats van objectief en de televaag doet daar erg zijn best voor.
  Heel jammer!

 3. Maar ik ben geen crimineel en dat is nu net het verschil. Daar hebben we onze buitenlandse ‘vrienden’ voor. Die komen hieraan omdat wij allemaal zo slap doen en dan stelen ze en beroven ons. Maar wacht maar tot us geert aan de macht is. Dan piepen jullie linkse landverraders wel anders!

 4. Er is maar 1 manier om deze linkse NSB krant te stoppen door er geen zaken mee te doen.
  De mensen die meedragen in het tot stand houden van de TMG zouden strafrechtelijk vervolgd moeten worden. Dus van aandeelhouder tot bezorger, allen zijn zij verantwoordelijk voor deze linkse krant die opeens rechts is geworden, omdat het zo uitkomt.De krant zou als mens zijnde, zomaar van hetero overgaan tot homo, omdat het zo uitkomt.

 5. De Telegraaf heeft haar eigen krant (duh), eigen omroep, eigen politieke partij, etc.

  Waarom beginnen ze niet gewoon ook een eigen land?

  Lekker ver weg, bij voorkeur.

 6. Die Tulp moet niet zo raar blaten. Die andere zijn toch ook de schuldige! Of wout je beweren van niet dan!

 7. Mevrouw voor u, we hebben niet samen geknikkerd neem ik aan.

  Het zijn altijd de anderen nooit wij zelf.

  Ik heb echter nog steeds geen antwood op mijn vraag:
  Verdient u geen tweede kans in het geval u de fout in zou gaan?

 8. Waar is de tijd gebleven waarin racisten zich nog schaamden om voor hun mening uit te komen?

  Kan die moordenaar eindelijk zijn eigen celstraf in de vorm van belasting terug gaan betalen, willen we hem weg hebben! ’t Is ook nooit goed met xenofobe zeurtitten.

  En in reactie op uw eerste comment: dit land gaat niet naar de verdommenis vanwege linkse praatjes, maar door rechtse kortzichtigheid en onvermogen om de onderliggende problemen onder woorden te brengen. Toch ironisch dat patriottisme dit land richting de afgrond dirigeert.

 9. PVVoleole je hebt gelijk. Hullie en zullie hebben het gedaan.
  Maar feit blijft dat jij je zelf weigert te gedragen als een echte en oprechte pvv-er, die respect heeft voor de normen en waarden binnen het koninkrijk Nederland.
  Geef eerst mevrouw Sophie Tulp een fatsoenlijk antwoord en gedraag je niet als een asociaal die alleen maar een grote bek kan geven. Dat is juist waar de PVV zo een hekel aan heeft.

  In eerste instantie tracht jij de PVV in diskrediet te brengen door ze te koppelen aan een krant die staatsgeheimen koopt. Dit deden ze ook voor de NSB.
  Waarom zou een linkse verraders courant geen staatsgeheimen aan al quaida verkopen?
  Neem je kans nu het nog kan om je fatsoenlijk te gedragen en je op normen en waarden bij te spijkeren. Jij bent straks in een pvv land snel genomineerd voor deportatie.
  Geen respect voor je landgenoten is geen respect voor je land!!
  Je hebt geen respect voor mevrouw Sophie Tulp, dus dan hoor jij niet echt bij ons. Je kan beter D66 stemmen, die zijn wat coulanter tegen de anti-sociaal.

 10. Oh jee. Chris is weer eens op (s)linkse en onjuiste gronden Pvv en aanhangers aan het bashen en demoniseren.
  Wel volledig en juist informeren Chris (iets wat jij de Telegraaf juist verwijt). Het betreft hier niet een “gewone” crimineel, maar een illegale bloedzuchtige moordenaar die aan een gruwelijke moord heeft meegewerkt (eerwraak).
  Zulke mensen is de meerderheid van de nederlandse bevolking liever kwijt dan rijk. Heeft op zich niets met de PVV te maken.
  Voor de geinteresseerden: hier kunnen jullie de bewust door Chris weggelaten werkelijke gang van zaken lezen:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/5387408/__Videobeelden_Abdulkadir__.html

  Nu jij weer Chris. Maar wel eerlijk en oprecht dan he ?

 11. Erg sterk artikel Chris, mijn complimenten.

  Mij valt ook op dat vooral de Telegraaf het de laatste tijd erg moet hebben van sensatiekoppen en dito teksten. als je het artikel dan doorleest en even nadenkt blijkt de inhoud heel wat genuanceerder dan de schreeuwerige kop doet geloven.

  Ik wil mij hier niet uitlaten in termen als “links of rechts” of wel/geen PVV. Wel merk ik een enorme verharding van met name de reageerders op de Telegraaf website EN de redactie die hier wel erg gretig op inhaakt.

  Iedereen (!!!) verdient een tweede kans, zo zit ons rechtssysteem in elkaar en daar ben ik erg blij om.
  En voor die mensen die roepen dat hij maar terug moet naar zijn “eigen land” heb ik een goed advies: rot lekker zelf op als het je niet bevalt en verkloot ons land niet!

  @Chris:
  [q]rechtbankverslaggever zegt:
  november 21, 2009 at 21:21 | Beantwoord

  Marokko lijkt mij een goede optie. Of de Antillen….[/q]
  Ik hoop dat dit sarcastisch bedoeld was.

 12. Geachte heer Triangel,

  Ik moet u toch corrigeren. Deze veroordeelde man is niet illegaal, hij heeft met succes gebruik gemaakt van zijn recht om hier te blijven. Tot aan de Raad van State aan toe. Zijn misdrijf doet inmiddels niet meer ter zake. Hij heeft zijn straf uitgezeten.

  Dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking dit soort mensen liever kwijt dan rijk is, kan zo zijn. Feit is dat wij ons dagelijks omringen met dit soort mensen. Uw buurman, die aardige winkelier, de attente taxichauffeur. Allemaal veroordeeld, allemaal in de gevangenis en allemaal een tweede kans.

  Mijn link met de PVV is simpel en goed te verklaren. Ik vind dat veel mensen, gevraagd naar hun voorkeur voor de PVV, argumenten aandragen die niet kloppen. Ze zijn chronisch ontevreden over hoe het in Nederland gaat, maar ondersteunen dat met onwaarheden. Wat mij betreft speelt De Telegraaf hier een dubieuze rol in door op deze angst in te spelen en te versterken door incidenten op te blazen en ze verkeerd weer te geven. Het is geen toeval dat een kwaliteitskrant als NRC of Volkskrant dit soort incidenten negeert.

 13. Beste Chris,
  Jammer dat je niet toegeeft dat jouw eerste bericht over deze bloeddorstige eerwraakmoordenaar niet volledig was.
  Natuurlijk was het onjuist om te beweren dat “meneer” als advocaat optreedt. Hij is slechts gemachtigde en treedt als zodanig op in zaken waar dat door de wetgever is toegestaan. Daar heb je jouw punt.

  Maar dat geschop van jou tegen PVV en aanhang neemt inmiddels bizarre vormen aan, en is o zo doorzichtig. Je schaart je in de rij van de beroepsbashers van (s)linkse origine die de laatste weken voortdurend tegen PVV en aanhang aan het schoppen is. De kreten NSB’ers , extreem rechts, gevaar voor de democratie enz enz vliegen je om de oren, maar kunnen iedere keer weer eenvoudig worden weerlegd.

  Je verwijst naar de kaliteitskranten NRC en Volkkrant.
  Ter geruststelling even een linkje naar een onlangs geplaatst artikel in de kwaliteitskrant Volkskrant:
  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/4599/PVV_geen_gevaar_voor_rechtsorde

  Zie je nou wel dat jouw angst voor de PVV en aanhang niet terecht is Chris ?

  Het zal duidelijk zijn dat ieder weldenkend mens die gruwelijke asociale illegaal hier verblijvende moordenaar direct na het uitzitten van zijn welverdiende straf het land uitgezet had zien worden.

  Mbt die volgens U “beste man” ( sic ! ) nog een gezellig linkje met daarin uitermate (verwijzingen naar) interessantje weetjes over deze “beste man” : http://www.lucaswashier.nl/?p=10715

  Het is toch niet zo vreemd dat miljoenen mensen tegen het beleid van het OM beginnen te ageren, althans niet in mijn ogen.
  Het systeem deugt niet; de meest bizarre blunders van het OM vallen dagelijks in de media te bewonderen. Er moet wat veranderen, en snel ook. De zittende en aan het pluche klevende elite ( lees: gevestigde partijen ) staat het zweet op de rug en men probeert krampachtig hier en daar een pleister op de zere plekken te plakken. Volstrekt onvoldoende echter.

  Het “gepeupel” eist snelle doeltreffende maatregelen. Zij zien hoe de maatschappij in een sneltreinvaart verloedert, en zij ervaren dat dagelijks.

  Ik trouwens eea voorgelegd aan de buurman, taxichauffeur en winkelier hier in de buurt, maar zij wensen beslist niet vergeleken te worden met een waanzinnige en bloeddorstige moordenaar heer Klomp ! Zij verzoeken U dusdanige vergelijkingen in de toekomst achterwege te laten.

  Ik raad U aan om terstond Ned1 (Buitenhof)
  aan te zetten en de prietpraat van de voorzitter van het College van p-g’s , Harm Brouwer te bewonderen….
  vr.gr.

 14. In mijn eerste bericht stond alles wat nodig is om deze zaak te beoordelen. De aard van het misdrijf doet niet ter zake als de straf ten einde is.

  Volgens mij is het probleem nu juist dat de PVV die kwalificaties (extreem rechts enz)nu juist niet weerlegt, zoals de beweging (want een partij is het niet) stelselmatig weigert de eigen theorieen en ideeen in het debat te verdedigen.

  Het is wat mij betreft tekenend dat doorwrochte kritiek op de PVV telkens wordt afgedaan met PVV-bashing. Dat is baarlijke nonsens. In een democratie moet je openstaan voor kritiek als je de politieke arena in wil.

  Ik probeer met dit weblog te bewijzen dat het volksidee van een constant blunderende rechtspraak (zowel OM als rechtbank) nu juist niet klopt. De incidenten die je in (bepaalde) media opgeklopt terug ziet, zijn niet symptomatisch voor het systeem, maar ongelukkige incidenten. Vergeet niet dat er per jaar ongeveer 200.000 vonnissen worden uitgesproken. Dat hierbij soms wat verkeerd gaat (overigens merendeels de schuld van falende opsporingsinstanties) is evident en met geen enkel systeem te voorkomen.

  Ik ga er gemakshalve maar even van uit dat uw laatste opmerking mbt tot uw buurman gekscherend is ingeschat. Ik schat zo in dat u best begrijpt dat mijn opmerking niet specifiek over uw buurman gaat….

 15. Wie de feiten kent zal zich heel goed kunnen vinden in de verontwaardiging over deze ”advocaat”. Een illegaal die een beestachtige moord pleegt en eigenlijk levenslang had moeten krijgen of op zijn minst als ongewenste vreemdeling teruggestuurd had moeten worden is nu een volkomen legale burger hier te lande. Hij fungeert zelfs als advocaat. Zum kotzen.

 16. @Bos: u heeft volkomen gelijk. Wie de feiten kent…probleem is alleen dat u de feiten niet kent. Deze man fungeert juist niet als advocaat, heeft zijn straf er op zitten en is rechtens in Nederland.

 17. Ik zal hier maar op jouw laatste reactie van 14.04 uur ingaan Chris.

  En nee Chris.. In jouw eerste verhaal stond beslist NIET datgene wat het meest belangrijke is. Je maakte er een heel mooi plaatje van. Van deze gore vieze vent die iemand vanwege zijn godsdienst waarnzin gewoon genadeloos heeft vermoord. En daarvoor mocht hij (als illegaal ! ) 4 jaartjes daadwerkelijk achter de tralies zitten. En in de tussentijd een fijne door de belastingbetaler bekostigde studie volgen…..

  Nu zijn er twee dingen mogelijk :
  1. of je begrijpt er werkelijk helemaal niets van en snapt helemaal niet dat een overgroot deel van de bevolking op z’n achterste benen staat van verontwaardiging,

  of :

  2. Je begrijpt de verontwaardiging en de roep om verantdering wel maar je blijft je er net zoals de gevestigde linkse kliek hardnekkig tegen verzetten.

  Ik ben benieuwd, maar deze zin in jouw oorspronkelijke artikel voorspelt heel weinig goeds :

  In 1997! kwam hij op vrije voeten en de beste man wist daarna aan de Rijksuniversiteit Groningen een studie rechten te volbrengen. Nu staat hij andere asielzoekers bij.

  Mooi verhaal, zou je zeggen. Eindelijk een allochtoon die zich aanpast, integreert en iets van zijn leven wil maken. Is dat niet wat we willen?

  Het is geen “beste man” Chris, en op onbegrijpelijke gronden en vanwege onnavolgbare redenen werd die viespeuk van een bloeddorstige moordenaar, die smerige killer die nog steeds een hoop ellende veroorzaakt, door de nederlandse belastingbetaler blijkbaar in staat gesteld die studie te kunnen volgen.
  Het is meer dan schandalig. Die vent had domweg achter slot en grendel moeten worden geplaatst (in zijn hoedanigheid van illegale bloeddorstige en genadeloze moordenaar ! ), en terstond na het uitzitten van die opgelegde fancy straf naar zijn land moeten worden uitgewezen. Weg ermee !

  Wat je verder zegt : waarom zou de PVV voortdurend (lees : dagelijks) allerlei onzin moeten weerleggen ? De PVV (aanhang) bestaat m.i. heel eenvoudig uit mensen die nu al tientallen jaren aan moeten zien hoe dit hele land verpaupert en naar de kl*ten gaat ! Dat is een vaststaand feit en dat kan een ieder dagelijks constateren…

  Je zal er maar vast aan moeten wennen beste Chris ! Ook de burger heeft een stem en een wil en vaak ook meer dan voldoende verstand ! Het gaat niet aan om die miljoenen mensen in dit land als tokkies of aso’s af te doen !
  Dat alles neemt trouwens niet weg dat ik je heel vaak wel begrijp en dat ik jouw pogingen om aan de doorsnee lezer uit te leggen dat “de wet” anders in elkaar steekt dan de meeste mensen denken. Ik heb binnen afzienbare tijd een heel mooi voorbeeld daarvan 🙂

 18. Triangel,

  Nogmaals. De aard van het misdrijf doet in zijn geheel niet ter zake. Het misdrijf is afgestraft. Klaar. Zoals verreweg de meeste moordenaars uiteindelijk weer aan de maatschappij mogen doen. Dat is van belang. De rest niet.

  Het verhaal over de belastingbetaler vind ik niet relevant. Ik betaal mijn belasting ook voor een gedeelte voor diensten waar ik geen gebruik van maak. Dat heet solidariteit.

  Dan de PVV. Je zegt dat die beweging zich niet verdedigt, omdat het geen zin heeft om je te verdedigen tegen onzin. Dat vind ik een gotspe. In mijn ogen is de politiek heden ten dage juist poeslief voor de PVV (helaas ook een erfenis van Fortuyn). De gevestigde politieke partijen blijven geduldig het debat zoeken, daar waar de PVV nergens van plan is de eigen belachelijke en wereldvreemde plannen te verdedigen. Dat is in mijn ogen ondemocratisch.

  Ik deel je ‘feit’ dat dit land naar de kloten gaat, niet. We hebben het nog nooit zo goed gehad. Met zijn allen maken we de fout om problemen in sommige achterstandswijken in de Randstad als een soort matrix op het hele land te leggen. Geloof me: in grote delen van het land bestaan die problemen helemaal niet.

  Wat de toekomst betreft. Het zal de PVV niet lukken een meerderheid te krijgen in de Kamer. Dat betekent dus een samenwerking. Wat mij betreft een onwerkbare samenwerking. Ik hoop dat de goegemeente tijdens de komende verkiezingen verder kijkt en kiest voor een partij met oplossingen. Dit land zal niet beter af zijn met een makelaar in angst.

 19. Het valt Chris te bewijzen dat hij met respect het debat aangaat, maar ik denk niet dat het veel op zal leveren. Helaas hebben we in Nederland te maken met een grote groep ontevreden en boze achtergestelden. Mensen die iedereen de schuld geven van het eigen ongeluk, behalve zichzelf.

  Jammer dat ze niet beseffen dat ze met Wilders cs helemaal niet beter af zijn.

 20. Juridisch gezien is de gruwelijke misdaad inderdaad afgestraft Chris. Maar voor de doorsnee nederlander met een beetje gezond verstand niet vrees ik. Deze ttv het gepleegde gruwelijke delict illegale dader had domweg na het uitzitten van zijn straf het land moeten worden uitgezet; nooit de kans gekregen moeten hebben om te kunnen studeren en noem maar op. Maar oke : dat is achteraf gepraat en wij beiden weten dat we de gang van zaken hebben te accepteren.
  Maar ik weet zeker dat de doorsnee nederlander daar toch heel anders over denkt en dolgraag wil zien dat de wetgeving op bepaalde punten ernstig zal worden aangepast.

  Wat de dagelijkse aanvallen op PVV en PVV aanhangers betreft : ik blijf bij mijn standpunt. Iedere idioot kan wel van alles beweren, maar dat wil niet zeggen dat de zgn beschuldigde ook dag in dag uit bezig moet zijn om al die bedoelde complete onzin te weerleggen.
  De hedendaagse (linkse) politiek poeslief tegen PVV ?? Lees je wel eens kranten ? Ik had je al eerder een paar leuke links gegeven.
  Kom op nou Chris : dagelijks zijn de media en politieke partijen bezig om PVV en aanhangers bewust te beschadigen en te demoniseren. Dagelijks !!! Dat zal je toch wel opmerken of niet ?
  Ik vind het een schande trouwens dat je hierbij de naam Fortuyn aanhaalt; iemand die juist kort voor zijn dood (lees : moord) uitdrukkelijk heeft gezegd en heeft herhaald dat door al dat gedemoniseer zijn veiligheid in het geding zou komen.
  Hoe waar zijn zijn woorden gebleken 🙁 En ook NU wordt het weer geprobeerd, maar nu richting Wilders.
  Ik hoop echt dat er niets zal gebeuren (het is trouwens een schandaal dat de man 24/7 onder strenge beveiliging moet staan !!! ), maar wanneer er iets mocht gebeuren, dan kan ik nu al voorspellen dat het in dit land gigantisch uit de hand zal lopen.
  Wilders verwoordt alleen maar datgene wat miljoenen burgers in dit land dagelijks ervaren. Niet meer en niet minder ! Daarom getuigt jouw opmerking dat “we het nog nooit zo goed hebben gehad” van een enorm gebrek aan realiteitszin.
  Vele honderdduizenden mensen hebben het ontzettend moeilijk in het leven Chris. Denk eens even na : alleen al dit jaar zijn er in een stad als Amsterdam 12.000 bedrijven gestopt/beeindigd en minimaal 600 faillissementen uitgesproken…
  En wat zal dat voor een impact hebben ? Ik heb het alleen over Amsterdam. En dan nog met droge ogen beweren dat we het nog nooit zo goed hebben gehad ??? Kom op nou Chris : twee beentjes op de grond graag ! De enige die het nog “goed” hebben zijn de grootverdieners als het geerfde (groot)kapitaal etc (laten we uiteraard de bonussen slurpende bankiers e.d. niet vergeten).

  Wat tolerantie betreft : m.i. is de (witte cq oorspronkelijke) middenklasse is verreweg de meest tolerante groep van Nederland.
  Islamitische allochtonen, zwarte ex-kolonialen en socialisten zijn op zeer grote schaal rabiate (krypto)racisten, en vertonen bijna chronische superioriteitsgevoelens en minachting jegens alles wat anders is dan zijzelf. Herken je dit beeld Chris ?

  Dat misplaatste linkse superioriteitsgevoel zal m.i. genadeloos worden gesloopt tijdens de komende verkiezingen. De doorsnee-burger trapt inmiddels niet meer in al die al tientallen jaren afgespeelde linkse praatjes… Ik zou zeggen : laat het maar komen.

  Maar uiteraard wel doordacht en weloverwogen en vooral ook genuanceerd. Dat is overigens iets waarvoor Wilders nog wel wat extra scholing kan nemen.

 21. Beste Triangel,

  Ik vrees dat je gelijk hebt. Velen zullen de rechtspraak anders willen. Ik probeer nu juist met dit weblog te bewijzen dat onze rechtspraak helemaal niet zo verkeerd is en dat de mening van de gemiddelde Nederlander soms rust op oneigenlijke gronden en een gebrek aan objectieve informatie.

  Een klein voorbeeld: recent onderzoek heeft uitgewezen dat 80% van de ondervraagden meent dat TBS’ers geen verlof zouden mogen hebben. Dat is een bizarre conclusie als je weet hoe het systeem werkt. Die conclusie- en die stelling durf ik wel aan- rust op onkunde en een gebrek aan kennis. Ik zie deze dynamiek (te weinig kennis en dus een ongenuanceerd standpunt) vaak terug tegenwoordig.

  Je voorbeeld over de faillissementen snap ik niet zo. Lijkt me een probleem van de mondiale kredietcrisis en niet van deze politiek. Volgens mij gaan er ieder jaar bedrijven failliet. Voor mij is dat niet een teken dat het qua welzijn en welvaart slecht gaat met een land. Daarnaast (zoals de werkgeversorganisaties al duidelijk hebben gemaakt) zal het xenofobe karakter van een kabinet Wilders het er niet beter op maken.

  Verder hou ik niet zo van die links/rechts tegenstelling. Je klaagt eerst over hoe slecht het gaat met de bedrijven. Lijkt me toch grotendeels veroorzaakt door een heilig (rechts) geloof in de marktwerking…

  Verder herken ik mij niet in wat voor superioriteitsgevoel dan ook. Wel prefereer ik een steeds schaarder wordend goed doordacht argument boven het alomtegenwoordige onderbuikgevoel.

  Als dat voor Wilders-aanhangers betekent dat ik hoor bij een linkse elite, dan moet dat maar. Lijkt me een mooie groep om bij te horen.

 22. Triangel, Ik begrijp echt niet waar jouw prachtige voorspellingen op zijn gebaseerd. Het gaat gigantisch uit de hand lopen in dit land, waarom opeens wel bij een Indische/jood en niet bij een Fortuyn en een van Gogh. Kinderen kennen deze ”volkshelden” niet eens.
  Als Wilders iets overkomt dan staat er wel weer een andere clown op. Mensen denken niet zo emotioneel als jij denkt dat anderen denken.De politiek gedraagt zich als popstars en bespreken dagelijks de koppen uit de kranten.
  Het publiek ziet de politiek als een soort talentenjacht. Het feitelijk uitbrengen van een stem, dat gebeurd door oudere generaties. Daarom zullen de links rechtse kliek als pvda cda vvd altijd regeren, het geeft zekerheid.
  Ik heb in mijn leven nooit gestemd en zal dat ook nooit doen. Ik respecteer mijn land en denk dat ik voldoende bijdraag aan mijn belastingplicht.
  Dat ik meer betaal dan ik verbruik is geen enkele probleem. Ik heb tenminste zekerheid dat wanneer ik aangereden wordt er een ambulance komt en er een sociaal vangnet klaar staat.

  De waarschijnlijke pvv stemmers zijn voor het gros babyboomers die ontevreden zijn over hun luxe leven.
  In mijn buurt (27% van niet westerse afkomst) 3706, maak ik nooit de dingen mee, die jan modaal wel schijnt mee te maken in hun blanke vinexwijk.

  Laten we eerst wachten tot de verkiezingen, en dan kijken of jouw glazenbol voorspellingen de waarheid worden. En wie gaat het allemaal uitvoeren. Geert zelf?
  Voor onbelangrijke nietszeggende gemeenteraden kan hij al geen geschikte kandidaat vinden. Het zijn volgens Geert allemaal fantasten met waanideeën.
  Voorlopig kan jij de komende tijd er volop los fantaseren en dromen over hoe Nederland er uit moet zien in jouw ogen en dat vooral iedereen exact het zelfde denkt en vindt.
  17 miljoen mensen betekend 17 miljoen meningen. Dan vallen die waarschijnlijk 2 miljoen pvv stemmers in het niets en zullen even veel macht hebben als de miljoen moslims die hier leven.

 23. Het ging in dit geval om een beestachtige eerwraakmoord van deze illegaal die daarvoor 8 jaar gevangenisstraf kreeg. Na 4,5 jaar werd hij vervroegd vrij gelaten. Vervolgens mocht hij van het UAF (die oa. wordt gesubsidieerd door het ministerie van OC&W)gaan studeren. Het is voor mij onbegrijpelijk dat illegalen met zware delicten op hun strafblad niet direct het land worden uitgezet na hun vrijlating.

 24. Het zal juridisch waarschijnlijk wel kloppen, ik ben een leek op dat gebied, maar dan pleit ik er wel voor dat de regels wat dit betreft aangescherpt moeten worden. Bij ernstige delicten zouden verblijfsprocedures moeten komen te vervallen cg als ongewenst vreemdeling worden verklaard.

 25. Laat ik voorop stellen dat ik me helemaal kan vinden in datgene wat je in jouw eerste alinea plaatst. Dat is dus beslist geen punt van discussie.
  Je probeert het nodige aan de “leek” op dit gebied duidelijk te maken, althans te verduidelijken, en dat siert je.. Komen opeens gedachten als “roepende in de woestijn” etc bij me op.

  2e Alinea ook helemaal met je eens.

  Mijn voorbeeld ging niet om die 600 uitgesproken faillissementen (iets hoger getal dan gebruikelijk), maar meer om het leed wat achter die 12.000 gesloten danwel beeindigde bedrijven/bedrijfjes schuil gaat en hoeveel impact dat heeft op vele mensen. Dat wordt alleen vaak verzwegen of niet benoemd.
  Jouw opmerking dat de (mondiale) credietcrisis niets van doen zou hebben met de politieke situatie onderschrijf ik beslist niet. Het één heeft overduidelijk en aantoonbaar te maken met het ander…
  En hou op over een kabinet Wilders ! Ik spreek de hoop uit dat we zulk een kabinet nooit zullen meemaken ! Ik persoonlijk zie Wilders slechts als een breekijzer. Hij maakt bij de burgers levende gevoelens van onmacht en onvrede, wellicht beter gezegd : ontevredenheid met de huidige gang van zaken, zichtbaar en bespreekbaar. Over de vaak brakkige manier waarop hij dat tracht te doen hoeven wij samen geen discussie te voeren. Maar wees op zich blij dat het op die manier gebeurt en dat zijn standpunten (vaak ook goede en begrijpelijke trouwens – zie pamplet – ) niet door een aalgladde veilingmeester zoals Pechthold worden verwoord. Dan zal het m.i. pas echt eng gaan worden !

  In mijn ogen is het feit dat het slecht gaat in dit land een gevolg van het bijna 40 jaren aanklooien van het “linkse schorrie morrie” . Het is tijd voor een “change” , maar zoals gezegd : wel goed overwogen, genuanceerd en netjes.

  Trouwens moeilijk reageren op dit onderwerp en blog. Jouw intentie is immers om te trachten het publiek kond te doen van de werkelijke gang van zaken in de rechtspraktijk… En dan kom je af en toe met die anti-PVV opmerkingen tussendoor…. hehehe

  Maakt verder niet uit en brengt een beetje extra leven in de brouwerij hier toch ? Maar of je nou zo blij moet zijn om tot die linkse elitaire groep te behoren ? Ik betwijfel het !
  Groetjes !!

 26. Beste Dalér :
  Mijn “voorspellingen” zijn slechts gebaseerd op de feitelijke dagelijkse gang van zaken. Kwestie van je goed en volledig informeren en zien wat er aan de hand is in dit land. Trouwens niet alleen hier in Nederland maar in VELE landen om ons heen !
  Ik neem aan dat U zeer wel in staat bent om zich terzake te informeren. Zo niet dan ben ik zelfs zo vriendelijk om hier een lijst links naar de bedoelde wetenswaardigheden te plaatsen. Ik weet alleen niet of Chris daar zo blij mee zal zijn. Ik hoor het wel.

  Quote : Het gaat gigantisch uit de hand lopen in dit land, waarom opeens wel bij een Indische/jood en niet bij een Fortuyn en een van Gogh.

  WTF heeft dat Indische of Jood hiermee van doen ? Al is iemand geel, groen, paars, Hindoestaan, Boedist of wat dan ook … Het gaat er om dat we het hier in dit kleine landje met z’n allen aangenaam weten te maken toch ? Beetje leefbaar en betaalbaar en al die andere “volkse” dingetjes.

  Alleen al door deze maffe opmerking heeft U zichzelf volkomen gediskwalificeerd. Ik ga daar dus ook verder inhoudelijk niet op in. Probeer het nog eens een keer, maar dan wel een beetje netjes en genuanceerd please.

 27. Volgens mij gaat het daar ook om. Maar zoals het nu verloopt geeft alleen maar ellende. De bevolking pikt het niet meer. Reden waarom het OM ook voortdurend onder vuur ligt en de politiek met pleistertjes de zwakke plekken in ons rechtssysteem probeert te helen.
  Ik vrees alleen dat dat op deze manier geen enkel effect zal hebben….. 🙁

 28. Genuanceerd en een beetje netjes.
  Ik vraag uitsluitend waar jouw voorspellingen op zijn gebaseerd. Het volk zou in opstand komen, faillissementen bla, bla, bla.

  En opeens gaan we terug naar de jaren 50 en wensen we in leefklimaat van de tijd van ” toen was geluk nog heel gewoon”.
  Mijn “voorspellingen” zijn slechts gebaseerd op de feitelijke dagelijkse gang van zaken. Kwestie van je goed en volledig informeren en zien wat er aan de hand is in dit land.

  Dat is precies wat Chris bedoeld. De mensen nemen alles klakkeloos over van de pers en denken meteen dat dat de enige en echte oprechte waarheid is.

  Maar iets onderbouwen, tja dat is dan wel weer heel moeilijk. Dan gaat men maar muggenziften over de afkomst van een lid van de kamer. Terwijl het in dit land de normaalste zaak van de wereld is om te melden dat de Marokkaanse burgemeester van Rotterdam , Het Turkse raadslid uit Zwolle. Maar Indisch/Joods dat mag dan weer niet.

  Het nu gaat opeens om het aangenaam maken terwijl jij de meest onaangename voorspellingen doet.

  Kom met de cijfers en statistieken van faillissementen die er wel of niet zouden zijn geweest onder het beleid van de PVV?

 29. Triangel,

  De bevolking kiest nog steeds in overgrote meerderheid voor de traditionele partijen. Het vertrouwen in de rechtspraak is -zeker in verhouding tot andere landen- groot en de criminaliteit neemt per saldo af.

  Deze stellingen staan in schril contrast tot wat de onderbuik zegt, maar zijn allemaal op basis van onderzoek te bewijzen.

 30. Triangel,

  Ik denk juist dat we een aantal problemen te danken hebben aan het feit dat we niet links genoeg zijn. We hebben ons de laatste pak hem beet twintig jaar te veel in de luren laten leggen door een neo-liberale aanpak. We hebben de markt teveel ons leven laten bepalen en met privatisering een poging gedaan de overheid buiten spel te zetten. Daar betalen we nu een prijs voor.

 31. Geen idee welke kant je nu op wil met deze losse opmerkingen, maar ga je eerst maar eens een beetje informeren.
  Je hebt toch wel eens van Google of welke willekeurige zoekmachine gehoord toch ? Ik ga echt niet alles voorkauwen hoor. Succes !

 32. En dat ben ik dus helemaal niet met je eens Chris. En een heel groot deel van de bevolking ook niet. En natuurlijk kiest (nog altijd) een groot deel op de traditionele partijen. Hebben ze met de paplepel ingegoten gekregen.
  Maar de wereld en dus ook de huidige gang van zaken is snel aan het veranderen, dit niet in de laatste plaats vanwege het fenomeen “internet” . Mensen weten steeds vaker hoe en waar ze zich moeten laten informeren. Alleen daarom gaat jouw bewering dat de overgrote meerderheid op de traditionele partijen kiest niet meer op. We zijn in een tijdperk beland dat mensen vaker zelfstandig en goed geinformeerd kunnen kiezen. Dus niet meer op een partij kiezen omdat het nu eenmaal zo “hoort” te zijn; omdat familie, dorp, gemeenschap, geloof enz dat al tijdenlang doet.
  We zullen het allemaal wel zien. Maar het zij herhaald : zolang het gezonde verstand maar blijft preveleren !

 33. Beste Triangel,

  Wat kan ik er verder nog van zeggen. Kijk naar de peilingen, lees de onderzoeken. Het is allemaal niet zo erg als je beweert.

  Wat de informatieverstrekking via internet betreft. Het klopt zeker dat mensen veel informatie van het internet halen. Veel informatie moet je echter niet verwarren met betrouwbare informatie.

  Wie gelooft in muterende kabouterdwergen die door middel van chemtrails en rijksvaccinaties controle krijgen over ons denken, zal op het internet zijn gelijk vinden.

 34. Mensen die menen dat de waarheid te vinden is via zoekmachines als Bing,Google,Yahoo,vergeten dat de waarheid niet bestaat.
  Populisme het toverwoord van de huidige regering is de rode draad van de zoekmachines.
  Populaire blogs, meningen en opinie staan bovenaan in de zoekmachines. Mensen vergissen zich en denken dat andermans mening of opinie de waarheid is.
  Nog nooit heeft een opiniepeiler het in de afgelopen veertig jaar bij het juiste eind gehad, toch draait er een compleet mediacircus dag in dag uit op de voorspellingen. Voor sommige goedgeïnformeerde mensen zijn voorspellingen een waarheid.

 35. Triangel, mien jong.

  Voor elk stukje onzin is bewijs te vinden. Zeker op het internet. Het is nu juist de kunst om de zin van de onzin te scheiden. Chris heeft je nu een paar keer een voorzet gegeven. Koppen lijkt echter niet je sterkste kant….

 36. Pim : noem het maar “een stukje onzin” en met die opmerking kwalificeer je dus minimaal 1.5 miljoen mensen/kiezers als “nitwits” of zo ?
  Je durft wel.

  Lees mijn laatste link nog maar eens goed door en vertel mij maar eens wat daar mis aan is.

 37. Nou, ik denk persoonlijk dat een schatting van 1,5 miljoen hersenlozen nog stevig aan de voorzichtige kant is….

 38. Ik heb de waarheid helemaal niet in pacht. Ik stel zelfs dat de waarheid helemaal niet bestaat.
  Anderen zitten er niet helemaal naast, maar ze zijn nog nooit in staat geweest om een exacte voorspelling van verkiezing uitslagen. Uitgezonderd doctorale regimes. Misschien moet je mijn reactie vijf of zes keer lezen voor je reageert.

  Ik ben gelukkig maar een doodgewone boerenlul. Maar verbaas mij telkens weer over * ” mijn grote broer verhalen” van mensen die denken te weten wat het volk wenst. Dit weten zij uit verzamelde informatie via zoekmachines.*** grote broer: bangerik die dreigt bij gevaar met zijn broer of ander familielid en zelf het hazenpad kiest***

  Ik stelde je gisteren een aantal vragen, nu kom je met een link waar ik een ”waarheid” kan lezen, die jij zelf niet hebt gepubliceerd.
  Jij stelt dat het volk in opstand komt. Van de 8 miljoen stemgerechtigden stemmen er daadwerkelijk 5 miljoen.
  5 miljoen mensen is niet het volk. Komen zij in opstand tegen 12 miljoen anderen?
  Laat je nakijken. Politiek en stemmen is voor ouderen, nietsnutten en doemdenkers.
  De rest werkt gewoon en is druk met zijn eigen sores.

 39. Triangel.

  Welke macht denk jij dat 1,5 miljoen mensen met een grote broer kunnen uitoefenen op 15,5 miljoen echte en oprechte mensen?

  1,5 miljoen mensen zijn bang gemaakt door de christelijk/joodse traditie zijn invloed is verloren Nu geven ze een andere religie de schuld.
  15 miljoen anderen hebben helemaal niets met de christelijk/joodse traditie en al helemaal niet met de islam. Beide religies hebben niets met ons ( 15 miljoen Nederlanders) te maken.
  Jullie christenen hebben jullie macht niet voor niets verloren, en dat jullie bang zijn voor de Islam. Ga met die 1,5 miljoen helden dan lekker op kruistocht, naar jullie beloofde land.( krijgen we tenminste weer wat huizen vrij)
  15 miljoen hebben helemaal niets met jullie religie en die van jullie concurrent. Waarom zouden zij dan gaan strijden voor jullie joods/christelijke traditie, die niet de onze is?

 40. @ Triangel

  Wat moet ik me voorstellen bij ‘doctorale’ regimes? Ik snap het niet helemaal.

 41. Laat me eens raden : een lins doorgedraaide (en al zo’n 40 jaartjes disfunctionerende) dictator of dictatuur ? Zoals bijvoorbeeld die kwezels die jaren geleden zaten te zeuren over de zure regen ? Waar niets van klopte ? Dezelfde links pratende en rechts zakken vullende “elite” die ons het Global Warning sprookje willen laten doen geloven ? Iets wat miljarden oplevert voor al die linkse hobbies ? Een sprookje dat dag in en dag uit weer eens door de feitelijkheden wordt te niet gedaan en wordt ontmaskerd ? Zie eens : http://www.standejong.nl/2009/11/24/gletsjers-himalaya-smelten-niet-of-nauwelijks/#more-13029

  Blijf lekker doordromen beste Dalér, maar accepteer dat de “doorsnee burger” er genoeg van heeft en werkelijk een “change” wil zien plaatsvinden. En snel ook.
  Wie de auteurs zijn van de door mij aangehaalde artikelen doet niet ter zake. Het gaat er om dat ik jullie hier heb uitgedaagd om aan te tonen dat de inhoud van die teksten niet klopt. Op geen enkele manier heeft hier iemand daartoe enige poging gewaagd. Lijkt me ook een moeilijke, zo niet onmogelijke klus.

  Ik snap ook niet wat al dat verwijs naar 1.5 of 15 miljoen mensen van nut heeft. Wanneer je naar de uitkomst gaat kijken van de laatste kamerverkiezingen, dan kan je zelf wel de conclusie trekken dat het nederlandse volk nimmer heeft gekozen voor het huidige kabinet. Is eerder iets van een gesloten verstandshuwelijk. Kijkt eens naar de wekelijkse peilingen (wat daarvan overigens ook moge zijn) : het kabinet heeft de steun van de bevolking allang verloren en dient domweg te verdwijnen. Tijd voor nieuwe verkiezingen (maar alsjeblieft geen kabinet Wilders hoor ! ).

  Ik laat het verder hierbij. Ik denk dat het ook niet zo goed is voor de doelstelling van dit mooie blog.

  Maar nog één opmerking :

  quote bericht van Chris : muterende kabouterdwergen die door middel van chemtrails en rijksvaccinaties controle krijgen over ons denken /unquote

  Beste Chris : maar dat wil je toch niet gaan ontkennen ??? tssss

  *Met een lachend gezicht alu-hoedje weer afzet*

  vr.gr.

 42. Triangel,

  Ik ga er maar van uit dat iemand zonder een eigen mening en die geloofd in andermans opinie als waarheid, geen doorsnee burger is.
  Eerder een triest mislukt product.
  Succes met je eigen waarheid en je volksopstanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *