Pedofielen vogelvrij?

De burgemeester van Eindhoven heeft een poging ondernomen om een veroordeelde pedofiel uit zijn stad te weren.

Een in meerdere opzichten ongelukkige actie.

De rechtbank heeft hem onlangs teruggefloten. Mag niet.

Die beslissing lijkt wereldvreemd, maar is het niet. De burgemeester heeft namelijk zijn besluit gebaseerd op een artikel uit de Gemeentewet.

Dit artikel (172, lid 3) gaat over de verstoring van de openbare orde. Niemand wil een pedofiel als buurman, maar aannemen dat de openbare orde in het gevaar komt, dat is een brug te ver voor de rechter.

Ik denk dat hij daarin gelijk heeft. Met enige regelmaat opent ergens in Nederland een gevangenispoort voor een pedofiel. De man in kwestie keert terug in de maatschappij. Zijn straf zit er op. Hij krijgt een tweede kans.

Hoor je niemand over.

Normaal gesproken ben ik een vurig voorstander van het tweede kans principe. Zo werkt ons systeem en dat is goed. Het is een teken van beschaving om mensen perspectief te bieden.

Bij pedofielen heb ik daar iets meer moeite mee. De kans op herhaling is er vaak en die kans is op zich al ongewenst.

Maar.

Ik durf hier wel te stellen dat Eindhoven in meerdere opzichten een verkeerde keuze heeft gemaakt. De lichtstad had bijvoorbeeld een slachtoffer van de man op moet zoeken en die over moeten halen om bij de kort gedingrechter een gebiedsverbod te vragen.

Een dergelijk verbod is nog niet zo lang geleden voor de stad Groningen opgelegd.

Ik heb daar toen over geschreven en ik meende toen wat ik nog steeds meen. Een gebiedsverbod gaat veel en veel te ver. Het is het begin van een opjaagbeleid en als je iets niet moet doen met pedofielen, dan is het wel opjagen. Daar heeft hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter al eens het nodige over gezegd.

Bovendien is die jacht ook helemaal niet nodig.

De reclassering heeft tegenwoordig prachtige middelen om pedofielen in de gaten te houden. Satellietcontrole bijvoorbeeld. Met een GPS-zender en ontvanger kan van minuut tot minuut bekeken worden waar de pedofiel is. Het alarm gaat af als de man bij ongewenste plekken in de buurt komt. Speeltuinen en scholen zijn verboden gebieden.

Behandeling, begeleiding en toezicht. Dat moet de sleutel zijn van de bestrijding van pedoseksueel gedrag. Desnoods levenslang toezicht.

Het tijdperk van de pek en veren ligt wat mij betreft ver achter ons.

Delen

0 reacties

 1. Helemaal eens. Nog afgezien van het feit dat je ook andere criminelen niet in je buurt wilt hebben en al helemaal niet als kans op herhaling groot is. Als je al die mogelijk recidiverende ex gedetineerden een plek om te wonen wilt ontzeggen dan hebben we pas een probleem.
  Ik wil ook geen junk naast me en geen veelplegende woninginbreker en geen ex-ISD klant en geen ex TBS-er. Waar wordt de meeste drukte om gemaakt: pedo’s en TBS-ers. Alsof er geen andere vorm van gevaar bestaat.
  Wat ik bedoel: als je geen enkele afgestrafte zondaar een tweede kans wilt geven heb je als maatschappij een groot probleem, want een enkele reis per vliegtuig en uistappen boven zee is geen optie!!

 2. Je moet natuurlijk wel even bij de feiten blijven. Even een citaat uit het vonnis:

  …dat verzoeker niet bereid is tot het maken van afspraken met de reclassering en blijk heeft gegeven niet te willen meewerken aan enige vorm van controle, begeleiding door onder meer de GGZE of hulp, getuige zijn weigering het daartoe strekkende aangeboden gedragscontract met de reclassering te ondertekenen; – dat de gerechtvaardigde vrees bestaat dat verzoeker in zijn gedrag zal vervallen en strafbare feiten, waaronder soortgelijke zedendelicten, zal plegen;…

  De mogelijkheden die jij noemt zijn dus eeenvoudig niet mogelijk.

 3. In een dergelijk geval kunnen deze maatregelen worden afgedwongen in het kader van een voorwaardelijke straf of een voorwaardelijke tbs. Niet aan de maatregelen houden, betekent terug naar de cel of naar een tbs-inrichting.

  Dat gezegd hebbende: dit stuk moet worden gezien in zijn algemeenheid, niet louter doelend op een specifiek geval.

 4. In dit geval kon het ook niet verplicht, omdat er nog sprake was van een lopende procedure. In zijn algemeenheid ben ik het overigens met je eens over de tweede kans, maar zeker niet altijd voor iedereen.

 5. Pingback: Pedofielen vogelvrij? |

 6. Prima betoog waar niets op aan te merken is, het enige wat men met deze hetzes bereikt is dat het probleem zich verplaatst maar niet opgelost wordt. Juist daar moeten we met zijn allen eens naar op zoek gaan.
  Wij hebben zelf contact met een moeder welke in aanraking is geweest met deze Eindhovense pedoseksueel wat inmiddels ook te zien is geweest in Netwerk afgelopen week en ook zij is geen voorstander van jachtpraktijken aangezien dit niets oplost maar vooralsnog het probleem alleen maar groter maakt.

  Tevens meteen laten weten dat wij dit artikel hebben overgenomen op onze website met daarin uiteraard een dieplink en bronvermelding uw kant uit.

  Met vriendelijke groet,

  C.J.M. Vermeij

 7. Een tweede kans: prima! Afhankelijk van de gradaties van het delict.

  In deze kwestie betreft het een vierde kans voor een gewetenloze kinderverkrachter, recidivist.

  En waarom zou een vertegenwoordiger van een minderjarig slachtoffer een kort geding moeten aangaan voor een buurtverbod, waar de overheid een wettelijke zorgplicht heeft tegenover haar/zijn burgers?

  Je vergeet dat de rechters 5 jaar verplichte begeleiding na vrijstelling van detentie hadden opgelegd. Mijnheer de misbruiker wist zich en weet zich daaraan te ontrekken omdat hij tussentijds in cassatie is gegaan, hetgeen de opgelegde voorwaarden opschort.

  Het betreft hier enkel een lancune in de wetgeving, waar gebruik van is gemaakt, die hopelijk snel wordt opgelost.

 8. Wie zijn ‘wij’ heer Vermeij, die naar uw site verwezen? Switch, Broken Tulip en/of Jean op den Kamp? Ik bezocht uw website, die tussen pedodader en slachtoffer zou zijn opgezet. Dit is maar 1 stukje dat mij opviel, quote (de dader):

  Maar laat ik je een praktijk voorbeeld geven.
  Terwijl ik vrijwillig in behandeling wilde, moest opeens
  via een extra zitting de dwang daarop worden gezet.
  Men had weer eens een foutje gemaakt in het vonnis.
  Dan hoef ik op die extra zitting geen verwijten van rechter
  en officier. Die blunder had ik niet gemaakt.

  Geweldige controlle trouwens toen. Ik vond het dragen
  van een wapen zo gewoon in mijn situatie, dat ik dit
  compleet vergeten had. Ik stond dus compleet met
  blaffer op zak voor ze. Mooi dat ik me niet over de rooie liet
  krijgen.

  Terwijl we in de gesprekken uitwaren gekomen bij mijn
  onmacht om relaties met volwassen mannen aan te gaan
  kreeg ik een date. Ik besloot dat die op dat moment meer
  therapie was dan het gesprek, en ik ben mans genoeg
  om dat later aan de therapeut uit te leggen.
  Kreeg ik me toch de wind van voren van een secretaresse.
  Wat ik wel niet dacht….. Nou ik dacht dus dat dat niet aan
  haar was om te beoordelen. Ik dacht dat ik dat regelde met
  mijn therapeut, of desnoods met de rechter en dan mijn
  voorwaardelijk maar uitzitten. Dat was dan mijn keuze geweest.
  Ik laat me van zo’n tr*t niet onder de mat vegen.
  Dat heb ik dus figuurlijk met haar wel gedaan.

  – En zo staan er nog wel meer stukken van de ‘spijtoptantige’ die veel schokkender zijn., omdat daar geen enkele spjt uit blijkt.

  Mag ik u vragen hoe u hier kwam? Op het woord pedofiel?

  Switch, sorry, Broken Tulp.

 9. Misdaad wordt vaak veroorzaakt door een geestesziekte.

  Behandeling, begeleiding en toezicht. Dat moet de sleutel zijn van de bestrijding van pedoseksueel gedrag. Desnoods levenslang toezicht.

  Begeleid wonen, zoals andere psychiatrische patienten die de kliniek verlaten
  Electronisch toezicht
  Intensieve psychoanalyse en therapie
  Creatieve therapie
  Behandelingen met alternatieve geneeswijzen
  Confrontatie met de slachtoffers (niet altijd mogelijk)
  Scholing
  Meditatie en joga/ fitness/sport
  Vaste vertrouwenspersoon/arts
  etc.

  De oorzaken van het onstaan van door psychische problemen gepleegde misdaden opsporen en maatregelen nemen is nog beter maar dat brengt een totale verandering van de samenleving met zich mee.

 10. @ Siem, ik snap uw vraagstelling niet helemaal daar onze website niets van doen heeft met Broken Tulip en ik deze link alleen heb aangedragen i.v.m. de vraag van Floep aangaande chemische castratie.
  Ik zal derhalve de naam van onze website vermelden i.p.v. mijn eigen naam C.J.M. Vermeij

 11. @C.J.M. Vermeij

  Excuses voor het misverstand.

  Ik heb zojuist jullie website bezocht, ziet er goed uit . Tevens sluit ik mij volledig aan bij de standpunten die onder ”Wie zijn wij” staan.

  Ik zag dat u ook daar linkte naar de website Broken Tulip, dat vind ik jammer van de kwaliteit. Gezien de uitspraken her en der van pedofiel en websitebeheerder Jean van der Kamp begrijp ik niet dat u verwijst naar een dergelijke site.

  Succes met jullie werk verder.

 12. Mijnheer de verslaggever ze zouden u op moeten sluiten, een beetje die vieze vuile verkrachters te verdedigen. Wat denkt u wel niet? U hebt zeker geen kinderen dat u er zo stom over denkt?

  Wacht maar tot us Wilders aan de macht kom, dan gaat het wel anders worden en er is geen plaats meer voor die rare linkse domme dingen

 13. Hee keet67 een beetje mijn stijl pikken??? Ik ben hier de PVV-nar, zoek je eigen blog om onze Grote Blonde Leider te promoten!!!

 14. @Keet 67 & Hulsekamp

  Ik moest even serieus over uw reacties nadenken, voor te reageren.

  Maar het is waar: De vergelijking tussen Wilders en pedofielen klopt.

  Beide groeperingen maken misbruik van onontwikkelde mensen en/of proberen proberen die mensen voor hun karretjes te spannen.

  Eens!

 15. N.B. 23.23

  Ooit iemand zich afgevraagd waarom de heer Wilders zich regelmatig laat blonderen? En een emigrante als echtgenote heeft binnengehaald zonder ‘reintergratiecurus’?

  ;-))

 16. @ Siem

  Als eerste bedankt voor het compliment, wij doen ons best en meer kan men immers niet.
  Dat wij de link hebben geplaatst van Broken Tulip heeft een reden welke alles te maken heeft met de wens en het streven van beide personen welke deze site plus forum beheren en dat zijn een pedoseksueel én een slachtoffer van misbruik.
  Beiden hebben de handen ineen geslagen op zoek naar een uitweg, een oplossing om te kijken hoe het ook anders kan dan al die heksenjachten jegens pedo’s tegenwoordig.
  Houd mij ten goede, zelf heb ik al jaren zo mijn gedachtengang over zulke “mensen” maar als een slachtoffer van kindermisbruik deze stap kan en wil zetten wie ben ik dan als toeschouwer om beiden de kans te ontnemen om te kijken of er ook andere oplossingen zijn in de toekomst want al dat gejaag op pedo’s lossen de problemen ook niet op, het probleem wordt hooguit ver-plaatst en een kat in het nauw kan rare sprongen maken met wie weet wat voor gevolgen van dien.
  Inmiddels zijn er al discussies ontstaan onderling waaruit blijkt dat zo een oplossing niet 1. 2. 3. te realiseren valt, zoals verwacht wint het onbegrip maar zeer zeker de afschuw en het ongeloof van de bezoekers het van het respect en hulp wat beiden proberen te verwerven.

 17. Jahoor, weer een typisch linkse reactie. Niet ingaan op de argumenten maar gelijk op de man spelen en demoniseren. Daar moet je erg mee oppassen, voor je het weet staat er een gek als Mohammed B of Melkert op, die zich gesteund voelt door dit soort schandalige uitspraken.

  En ook weer typisch om Wilders-stemmers als ‘dom’ te bestempelen. Lekker vanuit de hoogte vanuit je blanke villawijk. Kan ik me zo vreselijk aan irriteren – die mensen die gestudeerd hebben en professor zijn en dan menen iets beter te weten dan de gewone man in de straat die de problematiek elke dag aan de lijf ondervind.

 18. @WB: ik word een beetje moe van dat begrip demoniseren. Wilders doet niet anders en begint te piepen als hij tegengas krijgt. Zo langzamerhand moet je je afvragen of hij het ook niet over zichzelf afroept.

 19. Heeft Theo Van Gogh het over zichzelf afgeroepen? En Pim Fortuin? En al die andere miljoenen slachtoffers van de linkse regenten???

  1 woord: Walgelijk.

  Chris: ik heb het hier niet over doden. Ik heb het over het krijgen en kunnen accepteren van kritiek. Van Gogh en Foruyn riepen de harde reacties ook over zichzelf af. Sterker: ze speelden er nadrukkelijk mee om te krijgen wat ze wilden. Aandacht en stemmen. Van beide heren kunnen we overigens zeggen dat ze niet bang waren om in debat te gaan. Dat hebben we de heer Wilders nog niet zien doen!

 20. dat ze die pedofiel vrij laten ligt puur aan de reclassering, ik weet namelijk hoe deze mensen hun werk daar doen , er zijn nog al wat patienten die daar onder toezicht moeten en die hele reclassering maakt er veel misbruik van. helpen doen ze niet, patienten gaan er nog meer achteruit omdat de reclassering laks is , ze profiteren ervan dat de rechters hun geloofd, en zullen er ook alles aan doen dat de patient zwart word gemaakt als ze daar een fout maken met andere woorden de patient krijgt de schuld. EN dat die pedofiel ineens op vrije voet komt , is omdat die toezichthouders absoluut niet voor mensen zijn alleen voor hun eigen belang als hun het maar uitkomt. dat die toezichthouders die pedofiel niet meer aan kunnen heb ik gelezen. HET IS DE RECLASSERING DIE DIT DOEN WANT ZIJ HEBBEN DE TOUWTJES IN HANDEN EN IK VIND DIT OOK ERG VREEMD DAT ZE EEN PEDOFIEL LATEN GAAN! mensen het is die reclassering die zijn corrupt!!!!

 21. heb al een reactie geplaatst maar alles is welkom , dat ze die pedofiel hebben laten gaan is omdat die toezicht houders en de reclassering zelf heel corrupt zijn, ze zijn niet voor mensen alles voor hun eigen belang, en de rechters geloven alles wat ze zeggen , het zijn tenslotte mensen die hulp geven. NIETS is waar ze liegen waar de rechter bij staat en ze komen er nog mee weg ook, er zijn ook andere patienten bij toezicht dan pedofiellen er zitten ook onschuldigen die niemand kwaad doen en daar maken ze het meeste machtmisbruik van, die pedofiel hebben ze laten gaan omdat die reclassering niet te vertrouwen zijn er zit gewoon een adertje onder het gras.

 22. heb al een geplaats ik wil graag in contact komen met mensen die onterecht behandeld zijn bij reclassering er moeten er een boel zijn ik heb het over patienten die niet gevaarlijk zijn maar onterecht behandeld zijn door die reclassering met hun zogenaamde veiligheid voor mensen. GEEN WOORDEN MAAR DADEN. dit moet afgelopen zijn!!!! dat ze de rechters voorliegen, ze zijn daar mensen naar de knoppen het helpen, het komt door hun dat er zoveel criminelen rondlopen dat kweken ze!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *