Pedoflyers

 

Het zat er een beetje aan te komen, na al die digitale schandpalen.

Nu krijgen Nederlanders ook thuis een ‘waarschuwingsbriefje’ in de bus. Pas op: er woont een pedoseksueel bij u in de buurt.

Ik heb op deze plek al eerder mijn afschuw uitgesproken over dergelijke schandpalen.

En welke invalshoek ik ook verzin, ik vind het aan alle kanten een zeer slechte zaak.

Sterker nog: het zou wel eens tot veel meer slachtoffers kunnen leiden. Deskundigen genoeg die menen dat je een pedofiel nooit en te nimmer op mag jagen. Juist dan komen de driften oncontroleerbaar boven. Toezicht, behandeling, controle. Dat zijn de sleutelwoorden.

Maar er zijn meer bezwaren. Hoe komen de flyeraars aan de informatie? Ze claimen de adresgegevens te hebben van veroordeelde kindermisbruikers.

Alsof elke kindermisbruiker een pedofiel of pedoseksueel is….Op basis van mijn ervaring bij de rechtbank in Groningen kan ik zelfs zeggen dat het eerder uitzondering dan regel is.

Een ander bezwaar vormt ons rechtsstelsel. Als iemand veroordeeld is en zijn of haar straf heeft uitgezeten, dan verdient de veroordeelde een tweede kans. Een moordenaar die zijn straf heeft uitgezeten, mag van ons ook weer gewoon terug in die maatschappij. Grote kans dat er bij u iemand in de buurt woont die kortere of langere tijd heeft gezeten. Hoeveel Nederlanders zullen hun reservesleutel hebben gegeven aan een veroordeelde inbreker?

En dan hebben we nog de meer wetenschappelijke benadering.

Pedofilie is niet strafbaar. Het is een seksuele stoornis waar de persoon waarschijnlijk zelf niet eens veel aan kan doen. Een pedofiel is een patiënt. Iemand die bovenmatig zijn best moet doen om niet toe te geven aan zijn verboden lusten.

Want dat is – terecht- wel strafbaar. Pedoseksualiteit accepteren we in onze huidige moderne maatschappij niet.

Daar dachten we vroeger trouwens anders over. De Grieken vonden geslachtsgemeenschap met een jongen op een gegeven moment een wezenlijk onderdeel van het proces naar de volwassenheid. Het kan verkeren.

De grootste angst bij een schandpaal vormt natuurlijk het gevolg. Wat gaan mensen in de directe omgeving van een pedofiel doen? Houden ze slechts de kinderen een tijdje binnen of reizen ze met pek, veren en vervaarlijk brandende fakkels af naar het ter beschikking gestelde adres?

En wat als het adres niet klopt? Foutje, bedankt?

Volgens het Dagblad van het Noorden is mijn woonplaats volgende week aan de beurt voor de flyeractie.

Ik zal mijn brievenbuis goed in de gaten houden om de bezorger op heterdaad te betrappen. Ik wil zo iemand wel eens recht in de ogen kunnen kijken en hem of haar vragen wat de bedoeling is. Wie hij nu eigenlijk wil beschermen met deze actie. En of hij weet wat deskundigen weten.

En misschien is het een goed idee om naam en adres van de bezorger te  vragen. Misschien wel om deze gegevens op flyers af te drukken en huis aan huis te bezorgen.

Zou de boodschap dan doordringen?

Delen

0 reacties

 1. Yoh justitie en politie en rechters doen niets
  tegen kindermisbruik. Sterker ze staan aan de top
  van die bende. Zie mega pedo finkesiepe en demmink etc.

  Het volk gaat eindelijk het recht in eigen hand nemen.
  De landelijke en lokale bestuurders verkracht haar
  personeel(belastingbetaler) van wieg btot graf.
  NU AKTIE !!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Vroeger toen alles beter was regelden we ook alles met elkaar, zonder enkel probleem. Sinds de moderne tijd van rechtspraak en grondwet is alles minder geworden.
  Waarom zouden we nu plotseling niet meer met een reizend pedo-circus van jaarmarkt naar jaarmarkt trekken zodat iedereen den vreemden kan aanschouwen bespotten en slaan.
  Eigenlijk denk ik dat er ook weer een landelijke heksenwaag moet komen.
  Ik wil best wel weten wie een pedofiel of een heks is in mijn buurt. maar flyeren is zooooo jaren 80, dus daarom valt flyeren voor mij absoluut af, veel te modern.

 3. Als ’t volk voor eigenrechter gaat spelen vallen er doden. Een kwestie van tijd.
  En deze mensen moeten ergens wonen na ’t uitzitten van hun straf. Maar als zelfs burgermeesters deze mensen gaan verbieden om zich op een bepaald plek te kunnen vestigen(Eindhoven & Utrecht) zijn deze mensen vogelvrij verklaard.
  Blijft de vraag open: wat doen we met deze mensen?

 4. het huidige rechtssysteem kennen we sinds de periode 1804-1811. Gewoon opgedragen door napoleon.
  Maar ik had het duidelijk over de echte goede tijd van de Bataafse Republiek. Heksenwaag en burgerrecht bestaat al veel langer. Over die tijd lees je nooit van tunnelvisie en justitiële fouten.
  Sinds we alles persé democratisch moeten doen en de burger die van oudsher beter kan rechtspreken dan een rechter heeft het nakijken.

  Waarom zou je nu niet een waarschijnlijke pedofiel op een strontkar door de dorpen en steden mogen rijden.
  Het is een prima middel om de sociale controle terug te krijgen. Mensen komen vaker op straat om de strontkar langs te zien komen, en maken ondertussen een praatje en komen misschien wel bij elkaar op bezoek.
  Zo is het altijd geweest,al die moderne dingen hebben dit land in diepe armoe laten belanden, waar 64% van de inwoners zich diep ongelukkig bij is en zeer angstig voor zijn eigen omgeving.

 5. Waarom zou je iemand die provoceert op het internet niet op een strontkar door dorpen en steden mogen rijden? Berokkent die niet veel meer schade aan de samenleving door de cohesie er uit te trekken?

  En wat je cijfers betreft: keer op keer blijkt dat Nederlanders zich het gelukkigste volk van Europa voelen. De Nederlander is alleen een stuk ongelukkiger met zijn buurman.

  Hoe typisch…

 6. Je mag iedereen op de strontkar zetten, maakt niet uit wat hij heeft gedaan.provoceren, pedofilie wat maakt het uit. Hebben een aantal mensen er last of hinder van. Meteen op de strontkar en rond rijden. Laat het volk beslissen wat een misdaad is.

  Mijn cijfers zijn gebaseerd op de van Maurice de Hond van de maand oktober 2009.
  Die beweerde dat 64% op wilders stemt uit ontevredenheid. Dan ben je in mijn ogen ongelukkig.

 7. @daler: ontevredenheid is niet hetzelfde als ongeluk. Bovendien zeggen cijfers niet zoveel. Je moet kijken waarom ze zo ontevreden zijn en of dat gevoel wel juist is of gebaseerd op angst voor het onbekende of verkeerd media-gebruik.

 8. Voor een ongelukkig mens is elke dag slecht, voor een blijmoedig mens is het elke dag feest.

 9. Het lijkt mij,maar wie ben ik, beter dat men weet waarde misdrager zit, jem voor mijn part met een chip onder de huid (hebben mijn honden ook) in de gaten te houden. Mocht hij bij een school in de buurt komen hem even bellen dat hij op verboden terrein zit. Maar opjagen nee dat zie ik niet zitten, dan verdwijnen deze roofdieren in de anonimiteit en dan pas heb je Leiden in last, en nee rechtbank verslaggeverm ik ben niet de eigenaar van DP.info ik was (!) slechts woordvoerster.

 10. Maar wat hebben wij er aan als we weten dat drie straten verderop een pedoseksueel woont? Welke maatregelen gaan we dan nemen? Wat gaan we doen?

  De maatregelen die je noemt, kun je ook nemen zonder dat iedereen weet waar hij woont. Het gaat er om dat bijvoorbeeld de reclassering weet waar hij woont. Die kan vervolgens met respect voor een ieder en op professionele wijze werken aan behandeling, begeleiding en toezicht.

 11. Dan houden we die meneer even goed in de gaten? Dus jij doet helemaal niks als je hoort dat een straat verder een pedo woont? Jij waarschuwt je kinderen ook niet? Hij verdient nog een kans? Nou ik denk er anders over! Mensen die met kids rommelen zijn hun kansen kwijt geraakt tesamen met een heleboel rechten. Ik zal er niet direkt met pek en veren heengaan. Maar aandringen op een snellen verhuizing? ja zeker!

 12. Helaas is het zo dat het justitiele apparaat in Nederland de gewone brgers in de steek lijkt te laten.
  De straffen voor ernstige misdaden zijn veel te laag, vaak worden de straffen niet eens uitgezeten en hebben criminelen wel heel erg veel rechten en priveleges.Als je als gewone burger jezelf wil verdedigen heb je nog kans dat je aangeklaagd wordt en veroordeeld, de omgekeerde wereld dus, niet gek dat mensen meer het recht in eigen hand gaan nemen, een zeer ongewenste en gevaarlijke tendens.

 13. @cato: over te hoge of te lage straffen is al veel gezegd. Ik vind het zelf allemaal wel meevallen. Een celstraf van zes maanden klinkt weinig, maar ga het maar eens doen. Vergeet ook niet dat veroordeelden vaak alles kwijtraken: gezin, huis, baan enz.

  Daar komt nog bij dat zwaarder straffen niet helpt.

 14. He Chris, ik zag dat je een op weblog verkozen bent tot beste rechtbankverslaggever. Nog boven Rob Zijlstra! Gefeliciteert…

 15. Het gaat er om dat de verhoudingen volkomen zoek lijken te zijn voor heel veel burgers.

  Het gaat over gevaarlijke criminelen die te gemakkelijk wegkomen en meer rechten en priveleges hebben dan veel ouderen in een verpleeghuis.
  Dergelijke figuren hebben “recht op verlof” e.d. en het recht van burgers om beschermd te worden tegen misdaad en geweld dat moet daar dan voor wijken.

  Veel slachtoffers van dergelijke psychopaten raken oneindig veel meer kwijt dan hun baan of huis, namelijk hun leven of dat van hun geliefden. En ja, dan vind ik een half jaar gevangenisstraf een lachertje.

  Zwaarder en vooral consequenter straffen helpt wel degelijk.

  Juist deze slappe houding drijft steeds meer mensen ertoe om zelf maatregelen te gaan treffen met alle nare gevolgen van dien.
  Laat Justitie weer naar behoren functioneren, dat voorkomt veel ellende.

 16. Beste Cato,

  De rechtspraak gaat niet zo vaak over levensgevaarlijke criminelen. Verreweg de meeste verdachten zijn mensen zoals u en ik.

  Het recht van burgers op bescherming tegen misdaad en geweld, dat klinkt mooi. Het zijn helaas echter diezelfde burgers die voor misdaad en geweld zorgen.

  De celstraf van een half jaar was uiteraard een voorbeeld. Voor het plegen van een moord gelden ook in Nederland andere tarieven. Nog los van het feit dat een zware celstraf het slachtoffer niet terug zal brengen.

  De rechtspraak is geen instrument om misdaad te bestrijden. Moord en doodslag, alsmede berovingen en ander geweld: meestal is er sprake van een impuls. Daar helpen geen zware straffen tegen.

  Ik denk dat mensen zelf maatregelen willen nemen omdat ze denken dat justitie er louter en alleen is voor het slachtoffer. Dat is een misvatting. Justitie staat er ook voor de verdachte.

 17. Pingback: Pedoflyers |

 18. “Gepke, de flyers gaan over veroordeelde kindermisbruikers”

  En dat is nog maar helemaal de vraag ( of het allemaal “veroordeelde pedoseksuelen zijn), ook hier vlak bij mij woont er een in Utrecht en heb niets vernomen hieromtrent..
  Het is allom bekend dat er op betreffende sites ook personen te kijk worden gezet die nooit veroordeeld zijn dus ik mag zeker hopen Chris dat je boodschap eindelijk eens doordringen zal en ik weet wel zeker met mij velen…aan Hirsch Ballin zal het (gelukkig) niet liggen “Het gaat hem te ver wat de PVV voorstelt: een website met alle namen en gezichten van veroordeelde pedoseksuelen.”

  Vandaag nog kregen wij een verzoek een “man” aan de “schandpaal” te nagelen..inderdaad een LJN nummer erbij, verdere gegevens ons ook bekend maar..

  Nooit bewezen dat het om een pedoseksueel ging, wel kinderpornogebruik en voornamelijk diefstal..

  Ons antwoord? Moge duidelijk zijn..

  Beste mevr. *******,

  Dan heeft u dat inderdaad verkeerd begrepen aangezien wij nooit de media opzoeken, hooguit zij ons en met een uitnodiging hen te contacteren voor hulp waardoor wij in staat zijn slachtoffers van misbruik een springplank te bieden naar de buitenwereld toe.
  Daarom ook de vraag of u wellicht de verkeerde website voor ogen heeft.
  Wij focussen ons als eerste op “slachtoffers” , vandaar het woordje “Abuse” achter de naam Stop Kinderporno.
  Slachtoffers van kindermisbruik maar ook zij die ten onrechte als kindermisbruiker zijn neergezet met alle ellende en wanhoop van dien voor zowel deze mensen zelf alsook hun naaste familieleden etc.
  Juist daarom staan wij niet achter het plaatsen van openlijke gegevens van pedofielen/seksuelen, ook zij hebben familie, gezinnen, en niet te vergeten kinderen, etc. etc. die niet hoeven te boeten voor dat wat betreffende pedo aangericht heeft waardoor ook zij ( ten onrechte) slachtoffers zullen worden van dit persoon.
  Wat dat aangaat gaan wij dus geheel mee in betreffende artikel http://www.stopkinderporno.com/?p=14383

  Wij kunnen zeer goed begrijpen dat veel mensen zo denken, het is ons ook niet onbekend maar het blijft bij denken en dan vooral goed nadenken over verdere gevolgen, handelen laten wij liever aan Justitie over.

  Met vriendelijke groet,

  C.J.M. Vermeij

  http://www.stopkinderporno.com/

 19. Correctie: de flyer gaan volgens de verspreiders over veroordeelde kindermisbruikers.
  Ik heb nog nergens daarover een bevestiging gezien.

 20. @Chris:

  [q]Alsof elke kindermisbruiker een pedofiel of pedoseksueel is….Op basis van mijn ervaring bij de rechtbank in Groningen kan ik zelfs zeggen dat het eerder uitzondering dan regel is.[/q]

  Zou je hier een keer een artikel aan kunnen wijden? Ik ben er van overtuigd dat je gelijk hebt, maar ik zou graag eens willen lezen wat jou ervaringen hier mee zijn. In welke hoek zitten dan de meeste kindermisbruikers? Familie? Huiselijke sfeer? Vreemden? Wat zijn de drijfveren?

 21. Seksueel misbruik is heel vaak een zaak van bekenden/familieleden. Die leuke oom die zo goed met een meisje op kan schieten, de huisvriend die elke week over de vloer komt en blijft slapen.

  De drijfveren? Tsja, lust, vrees ik.

 22. “Zwaarder en vooral consequenter straffen helpt wel degelijk”
  Waar haal je dat vandaan? Talloze onderzoeken bewijzen het tegendeel. Maar ben nog geen steekhoudende gezaghebbende onderzoeken tegengekomen die je mening steunen.
  Kijk vooral naar landen waar harder en “consequenter” zoals je het noemt gestraft wordt: daar zitten veel meer mensen vast, waardoor de samenleving steeds verder ontwricht raakt (gezinnen die uit elkaar vallen, wraak/verzet tegen overheid, oprichting van milities). Hierdoor ontstaat een negatieve spiraal die nog ongewenster is.
  Het mooie van Chris’ blog vind ik de strijd tegen de roep om zwaardere straffen. Ook ik zou soms wel anders willen, maar mensen als Chris en Rob zetten me met hun verslagen en uitspraken wel degelijk aan het denken. Zo slecht hebben we het nog niet.
  Maar dat sluit uiteraard niet uit dat ik in individuele gevallen graag hardere en hogere straffen zou hebben verkozen……

 23. @Chris;
  Dank voor je reactie.
  Waar ik meer op doelde was om een keer naar aanleiding van een aantal concrete zaken een wat uitgebreider artikel te schrijven.

  Verder deel ik je mening en ben ik van mening dat het overgrote deel van de daders juist deze familieleden en bekenden zijn.
  Motieven spelen wel degelijk een grote rol, als het is vanuit een machtspositie, lust of een honger naar afreageren, dan is dit (naar mijn mening) geen misbruik waaraan pedofilie ten grondslag ligt.

  Wat vrijwel iedereen lijkt te vergeten is dat een pedofiel ook echt verliefd wordt op een kind en daarom dat kind ook geen kwaad aan wil doen. Daarom spreek ik liever over een geaardheid dan over een “ziekte”.

 24. Homofilie is geen enkel probleem zolang het een keuze is tussen volwassen mannen.

  Het zich sexueel vergrijpen aan kinderen is en blijft een ernstige misdaad, die zwaar bestraft en ook adequaat behandeld dient te worden.

 25. Hoi Chris een late reactie. Ik had al een heel verhaal getypt maar dat is verdwenen 🙁

  Vaak zijn daders idd bekenden van het slachtoffer. Pedofielen houden zich vaak heel stil en onderdrukken hun gevoelens zoveel ze kunnen echter zoals we allemaal weten zijn er ook uitzonderingen en dat zijn de pedosexuelen die dan ook schade aanrichten, die hebben te laat of helemaal geen hulp ingeroepen bij hun conflict met zichzelf.

  Door namen op flyers te plaatsen kun je onschuldigen beschadigen. Namen van mensen die dus nooit ook maar iets hebben gedaan, hun familie en hun omgeving.
  Dan ook heb je de mensen die misschien wel pedosexueel zijn maar hun gezin en familie en vrienden en bekenden hebben daar nooit omgevraagt en waren door die ene enkele daad van de dader al slachtoffer maar doordat er nog een keer geflyerd wordt terwijl de persoon zijn/haar straf heeft uitgezeten en een nieuwe stap probeert te maken naar een ‘normaal’ leven maak je de slachtoffers nog een keer slachtoffer met alle gevolgen van dien. En dan de slachtoffers van daders die net proberen een nieuw leven op te bouwen…krijgen ineens te zien dat er in hun straat een mogelijk pedosexueel woont, bewezen of niet, hun rust en vertrouwen was al weg maar wordt dan de grond in geboord. Want je kan niemand meer vertrouwen. Is dat wat men wil? Men roept wel om actie en dergelijke en dat men het zou willen weten, maar is dat werkelijk zo? Ik als slachtoffer (ja echt) wil niet weten of er pedofielen of pedosexuelen in de straat wonen. Dan zou ik niet meer rustig wonen, nergens meer en ik wil toch heel graag echt ook leven en genieten. Ik ben bang in het donker dus alleen op de hei met mijn gezin is ook geen optie.

  Wij hebben een website waar slachtoffers en daders met elkaar praten, over dit wat er gebeurt, waar er evt oplossingen kunnen liggen, waarom dingen als castratie lang zo makkelijk niet zijn in Nederland enz. En nee we schreeuwen niet, we laten ons ongenoegen heus wel merken, maar alles met respect naar elkaar als mens. Geintresseerden, slachtoffers en pedo’s bij elkaar.

  Op deze manier hopen we slachtoffers te voorkomen, elk slachtoffer die we zo voorkomen is er 1.

  @Chris ik weet niet of het mag maar als iemand een idee wilt hebben van onze site dan kunnen ze hier terecht en reacties zijn daar op het openbaar forum ook mogelijk: http://www.brokentulip.nl/

  Mocht het niet mogen Chris wil je de link dan aub weg halen?

  Liefs Sophie

 26. @RECHTBANK VERSLAGGEVER!, EXACTLY MY POINT!
  RATIONALITEIT IS ZEER BELANGRIJK ! BIGG UP YA SELF (HAHA) BEN BLIJ DAT ER UBERHAUPT NOG RATIONELE MENSEN TE VINDEN ZIJN! ,GOOD JOB! RECHTBANK VERSLAGGEVER!

  KEEP UP THE GOOD WORK!!

 27. @Willem 16 december
  Dat blog van Scheijbeler is wel erg kort en klein. Via de link die je doorgeeft kan ik niets vinden over Chris.

 28. Pingback: Yvonne van Hertum is niet de eigenaar van DP.info | Stop Kindersex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *