@realtwitcourt

Vandaag begonnen aan een experiment. @realtwitcourt. Een nieuw twitter-account voor rechtbanktweets, nieuws en crime.

De deal is simpel. Ik reis af naar rechtszaken. Doe daar op Twitter verslag van. Praat met betrokkenen en probeer een compleet beeld te geven van heftige, grappige en bijzondere rechtszaken.

Omdat gratis geen optie zou moeten zijn voor een journalist in een tijdperk waar gratis vanzelfsprekend lijkt, vraag ik er een bescheiden bijdrage voor. We beginnen met 0,99 euro per week. Bitcoins mag. Bij succes kan de bijdrage omlaag. Als het niet lukt, ben ik failliet.

Fair deal, lijkt mij. Maar het is aan u.

Dus: verzoek via Twitter toegang tot @realtwitcourt. Ik zal het verzoek accepteren en wacht lijdzaam, doch geduldig op uw betaling. Realtwitcourt lijkt wel een beetje op een kroeg. Wie toch afziet van betaling, gaat er weer uit.

Het is gewaagd, ik weet het. Betalen voor content staat nog in de kinderschoenen. Internet is gratis. En ik weet: waarom betalen voor iets dat u elders wellicht ook kunt krijgen?

Misschien wel omdat ik zo eigenwijs ben om te denken dat mijn content uniek is. Omdat ik naar zaken ga waar anderen niet naar toe gaan. Omdat ik achtergrondinformatie ga geven. En omdat ik misschien met twaalf jaren ervaring iets meer weet dan een ander.

De tijd zal het uitwijzen.

Betalen kan alvast op: NL05ABNA0420916547 ovv uw twitternaam.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *