Seks voor sigaretten

 

Kinderen die hun lichaam verkopen voor een pakje sigaretten. Dan denk je al snel aan verre landen waar ze het niet zo nauw nemen met rechten waar wij zo trots op zijn.

Thom is twaalf jaar oud en hij rookt. Om zijn verslaving in stand te kunnen houden, bietst hij sigaretten op het treinstation. Delfzijl-West.

Op 1 mei 2009 ontmoet Thom de 40-jarige Harm op het station. Thom wil een sigaretje, maar Harm wil meer. De twee lopen een stukje over het fietspad en praten. De intentie van Harm is duidelijk.

‘Ben je een beetje seksueel? Wil je voor 20 euro iets doen? Of voor 10?’

Thom denkt wat alle jongens op dat moment waarschijnlijk denken, maar kiest toch een andere weg. Harm is wat hem betreft een vieze man, maar sigaretten zijn dat niet. En dus neemt de 12-jarige jongen de 40-jarige man mee naar een parkje in de buurt. Ze hebben seks, maar raken elkaar niet aan. Harm geeft Tom een tientje en de twee gaan uit elkaar.

Een tweede keer is het raak in een tunneltje in de buurt. Daarna verplaatst het toneel zich naar het appartement waar Harm woont met zijn moeder. Daar worden de eenvoudige seksuele handelingen van tien euro uitgebreid met iets heftigers. Harm geeft vijf euro meer en dat doet hij niet voor niets.

Na tien keer is het over en sluiten. Dat wat geheim had moeten blijven, ligt ineens op straat.  De school van Thom grijpt in en neemt contact op met zijn moeder. Het moet een bizar begin van een gesprek zijn geweest:

‘Er is iets met uw zoon. Hij zou tegen betaling seks hebben’.

Harm denkt in eerste instantie dat er niet zo gek veel aan de hand is. Hij heeft een enorme hekel aan pedofielen die kinderen dwingen tot seks. Maar dit was toch geen dwang?

‘Ik dacht, als het van beide kanten kwam, dat het dan wel mocht’.

In het Pieter Baan Centrum gaan zijn ogen open. Inmiddels weet hij dat seks met kinderen nooit kan. Ook niet als ze zelf een actieve rol spelen. De deskundigen van het PBC vinden weinig geks aan Harm. Geen pedofilie. Altijd relaties gehad met vrouwen. Geen stoornissen. Een eenzame, sociaal ingeperkte man. Dat wel.

Wat rest is de rechtszaak. Over een volwassen man die tegen betaling seks heeft met een kind. Dan denk je al snel aan keiharde woorden van een strenge officier.

‘Dit lijkt met wederzijdse instemming, maar je neemt een jong iemand zo wel zijn eigen seksuele ontwikkeling af. Je neemt ze mee in een veel te volwassen wijze van seks, dat kan schade opleveren aan iemands seksuele identiteit’. 

Een donderpreek klinkt anders.

 

 

 

 

Delen

8 reacties

 1. Pingback: Tweets that mention Seks voor sigaretten « Rechtbankverslaggever -- Topsy.com

 2. Interessant, maar wat als het om leeftijdsgenoten gaat? De zogenaamde “breezersletjes” Is daar sprake van een strafbaar feit?

 3. “Inmiddels weet hij dat seks met kinderen nooit kan”

  Wow….het belletje is niet erg snel gaan rinkelen bij deze man. Heeft hij geen televisie, radio of internet tot zijn beschikking? Iedereen weet toch dat dit niet mag. Naar mijn idee klopt er iets niet aan deze man als hij op zijn 40e er pas achter komt dat seks met kinderen niet kan.

 4. Harm is geen pedofiel en valt op vrouwen zijn hele leven lang? Maar waarom dan geen contact aanleggen met een minderjarig meisje?
  Ik neem aan dat hij de 12 jarige Thom aftrekt en pijpt todat de jongen een orgasme krijgt. Hij slikt gulzig het kwak sperma en de jongen masturbeerde Harm.
  Toen Thom in het appartement was heeft hij de man geneukt. Andersom kan ik me niet voorstellen.
  Inderdaad het is vrijwillig alleen de buitenwereld had het niet mogen weten. Straf een conclusie van het Pieter Baan Centrum dat de man geen pedofiel is. Harm had toch ook een volwassen vrouw of man in bed kunnen krijgen? Nee zijn genegenheid ging naar dat puberale jochie. Duidelijk toch dat een echte hetero geen jongetjes pijpt!
  De straf is een weggevertje een eenmalig goedkoop foutje. Een laag niveau van de nederlandse rechtspraak!

 5. U gaat er ten onrechte van uit dat seks met hetzelfde minderjarige geslacht meteen homofiele pedofilie oplevert. Dat is niet zo. Pedofilie is een seksuele stoornis. Ook mensen zonder die specifieke stoornis misbruiken kinderen.

 6. Chris het gaat mij om de uitspraak van het Pieterbaan centrum dat Harm de dader als Heteroseksueel wordt gezien. Altijd relaties gehad met vrouwen.
  Hebben ze dat gegeven gecheckt bij zijn familie ? Hij kan nog zoveel zeggen omdat hij weet dat de straf hoger zal zojn als hij eerlijk uitkomt dat hij homo of biseksueel is.

  Neem van mij maar aan dat een hetero man niet een jongen seksueel stimuleert tot zijn ejaculatie. Vinden sperma van een andere onsmakelijk en een stijve penis zien niet opgewonden raken.

  Waarom heeft Harm als vrouwenliefhebber niet een 12 jarige meisje naar zijn appartement gelokt? Daar kon hij zijn hetero seksuele lusten volledig bevredigen. Dat vind ik raar namelijk en mijn conclusie is dat Harm zich voordeed als een eenzame hetero man. Iedereen weet dat als je zulke seksuele praktijken uitoefend je tegenwoordig strafbaar bent. Dus liever ontkennen dat als het wederzijds is dat het mag! Ik weet zeker als hij seks had met een 12 jarige meisje en zij vervolgens ook nog zwanger raakt van Harm dat het Pieterbasn centrum heel andere diagnose heeft. Een minderjarige jongen aftrekken op pijpen todat ie klaarkomt wordt vaak als iet minder onschuldig gezien in de samenleving. Het is namelijk niet seksueel binnendringen of Harm moet Thom in zijn anus gepenetreerd hebben?! Maar ik kan aan dit verhaal geen feiten aflezen wat er daadwerkelijk met seks heeft afgespeeld. Jammer.

 7. Ik heb zo maar het idee dat ik in deze toch maar blijf varen op de koers van echte deskundigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *