Seks voor sigaretten

 

Kinderen die hun lichaam verkopen voor een pakje sigaretten. Dan denk je al snel aan verre landen waar ze het niet zo nauw nemen met rechten waar wij zo trots op zijn.

Thom is twaalf jaar oud en hij rookt. Om zijn verslaving in stand te kunnen houden, bietst hij sigaretten op het treinstation. Delfzijl-West.

Op 1 mei 2009 ontmoet Thom de 40-jarige Harm op het station. Thom wil een sigaretje, maar Harm wil meer. De twee lopen een stukje over het fietspad en praten. De intentie van Harm is duidelijk.

‘Ben je een beetje seksueel? Wil je voor 20 euro iets doen? Of voor 10?’

Thom denkt wat alle jongens op dat moment waarschijnlijk denken, maar kiest toch een andere weg. Harm is wat hem betreft een vieze man, maar sigaretten zijn dat niet. En dus neemt de 12-jarige jongen de 40-jarige man mee naar een parkje in de buurt. Ze hebben seks, maar raken elkaar niet aan. Harm geeft Tom een tientje en de twee gaan uit elkaar.

Een tweede keer is het raak in een tunneltje in de buurt. Daarna verplaatst het toneel zich naar het appartement waar Harm woont met zijn moeder. Daar worden de eenvoudige seksuele handelingen van tien euro uitgebreid met iets heftigers. Harm geeft vijf euro meer en dat doet hij niet voor niets.

Na tien keer is het over en sluiten. Dat wat geheim had moeten blijven, ligt ineens op straat.  De school van Thom grijpt in en neemt contact op met zijn moeder. Het moet een bizar begin van een gesprek zijn geweest:

‘Er is iets met uw zoon. Hij zou tegen betaling seks hebben’.

Harm denkt in eerste instantie dat er niet zo gek veel aan de hand is. Hij heeft een enorme hekel aan pedofielen die kinderen dwingen tot seks. Maar dit was toch geen dwang?

‘Ik dacht, als het van beide kanten kwam, dat het dan wel mocht’.

In het Pieter Baan Centrum gaan zijn ogen open. Inmiddels weet hij dat seks met kinderen nooit kan. Ook niet als ze zelf een actieve rol spelen. De deskundigen van het PBC vinden weinig geks aan Harm. Geen pedofilie. Altijd relaties gehad met vrouwen. Geen stoornissen. Een eenzame, sociaal ingeperkte man. Dat wel.

Wat rest is de rechtszaak. Over een volwassen man die tegen betaling seks heeft met een kind. Dan denk je al snel aan keiharde woorden van een strenge officier.

‘Dit lijkt met wederzijdse instemming, maar je neemt een jong iemand zo wel zijn eigen seksuele ontwikkeling af. Je neemt ze mee in een veel te volwassen wijze van seks, dat kan schade opleveren aan iemands seksuele identiteit’. 

Een donderpreek klinkt anders.

 

 

 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *