U bent hypocriet

 

U bent hypocriet.  U meet met twee maten. De verontwaardiging die u bijna dagelijks uit, is uiterst selectief.

U omringt een minderjarig slachtoffer van seksueel misbruik met begrip en vreest oprecht voor zijn latere (seksuele) ontwikkeling, maar negeert zijn verleden en breekt hem bij de enkels af als hij – eenmaal volwassen- zelf de fout in gaat.

U meent dat u terug mag slaan als iemand u slaat, maar u noemt een taxichauffeur een moordenaar als hij in de praktijk brengt wat u meent te mogen.

U eist de doodstraf voor kinderverkrachters, maar vergeeft een kindermisbruiker omdat hij wereldberoemd is en verhalen zo mooi om kan zetten naar het witte doek.

U ontploft van woede als een puber met hoge snelheid een dodelijk ongeluk veroorzaakt, maar u verzet zich met overgave en brandbommen tegen snelheidscontroles en flitspalen.

U wilt geen tweede kans voor een crimineel die steelt van een weerloze spastische man, maar sluit haar in uw armen als ze mooi kan poseren in vrouwenbladen en stoer zegt schijt te hebben aan wat anderen zeggen.

U spreekt schande van gelukzoekers die hier een uitkering komen trekken, maar u tilt zelf voor duizenden euro ’s de Staat door in het geniep samen te wonen.

Maar bovenal.

U bedenkt een rechtvaardiging voor uw eigen fouten en legt de schuld graag bij anderen, terwijl een fout van de ander altijd bij die ander ligt. Het comfortabele verschil tussen extern en intern.

U bent hypocriet.

Maar ik ben het ook.

#schoen

Delen

0 reacties

 1. Nou. Dat is zo ongeveer wel het normbesef in de Lage Landen anno 2010 in een notedop. Mooi gedaan.

  Op wie wordt gedoeld in de passage over het poseren in vrouwenbladen? (Anna Nicole Smith niet, want die poseerde in mannenbladen ;-))

 2. “Dat is zo ongeveer wel het normbesef in de Lage Landen anno 2010 in een notedop.”

  De Lage Landen door de eeuwen heen, bedoel je.

 3. Ik vind het hypocriet om jezelf boven je bed te hangen.

  Dat zou IK nooit doen. 🙂

 4. Ga mij weigeren, dan heb je een pedofiel minder en krijg je geheid minstens vijf “stalkers” terug. Ander IP, andere namen en de ervaring van jaren de trol spelen in het thuisfront van de trollen…alt.madcrew
  Deze zeur, staat namelijk wel voor zijn mening….

  En jij gaat hier niet weglopen, of je moet je hele blog maar sluiten,……als je dat nog kunt, want volgens mij kreeg ik de sleutel…

  Naschrift Chris Klomp: reactie grotendeels weggehaald. Niet relevante analyses van mijn vermeende persoonlijkheid mogen in persoon doorgegeven worden. Wat de dreiging met ‘stalking’ betreft. Ik buig niet voor dit soort rare taal.

 5. Ik verslik mij bijna in mijn eerste kop koffie op deze prachtige zondag. Niet van de blog, die heb ik knikkend van herkenning gelezen, die schoen past mij ook immers en dank Chris ervoor mij hier weer eens fijntjes op gewezen te hebben. Nee, ik verslik mij telkenmale weer in reacties als van de heer JGM Op den Kamp. U ook? Mijn koffie is inmiddels koud geworden, die gooi ik weg tezamen met de gelezen reactie van deze mijnheer. Kwestie van jammer.

 6. Ergens heb je ook alweer gelijk…
  misschien veel belangrijker dat je zelf zicht krijgt op dat al dan niet hypocriet zijn dan dat anderen daar hun koffie mee verknoeien.

  En maak je maar niet ongerust over die rare taal van dat stukje wat je wel laat staan….
  Ook ik kan algemene zaken duidelijk maken door over mezelf te praten!!!
  De verantwoording om dat zo uit zijn verband te tillen en je eigen verantwoording over je twitters te ontlopen ligt bij jou.

 7. Altijd grappig als volstrekt vreemden op basis van enige schrijfsels en geen enkele kennis gaan proberen je te analyseren. Mijn analyse? Aan dat soort mensen schort wat.

 8. @Corine
  Heel subliem dat jij dan toch die analyse kunt maken terwijl je hier geen beeld krijgt van wat er werkelijk speelt.
  Mogelijk heeft ook ene meneer “Twitteraar” wel wat uit te leggen.
  Jij bent in elk geval duidelijk genoeg, nog beter kun je jezelf niet in de etalage zetten…..

 9. @JGMOPDENKAMP diversen binnen diverse topics

  In eerdere topics heb ik mij ingehouden waar het jouw reacties als pedofiel betrof.

  Maar nu, quote 9.38: De verantwoording om dat zo uit zijn verband te tillen en je eigen verantwoording over je twitters te ontlopen ligt bij jou.

  – Beste JGM, wat ben jij een vreselijk eng mens. Je wroet, draagt continue verdedigend aan en hebt niets anders dan excuses in alle topics waar het sexueel kindermisbruik betreft.

  Voor mij ben jij het type dat misbruikt en zichzelf als slachtoffer neerzet, gezien je terugkerende postings.

  Ga je schamen, en diep, in Vietnam of waar dan ook.

 10. Goed pakkend geschreven stuk weer Chris zeker qua onderwerp en gezien de reacties, ook bij Joop.nl, nogal gevoelig ook voor sommigen..

  Waar leg je nu eigenlijk de grens van hypocrisie vraag ik mijzelf weleens af, tot hoever rijkt deze term om over te gaan in?

  Dat vroeg ik mijzelf namelijk af na het lezen van een walgelijk conversatie op een pedofielenforum waarin een vader te kennen gaf nu (2008) nog niet te weten of hij eventueel zijn 3 jarige dochtertje zou gaan misbruiken..

  Kon ie echt niet zeggen op dat moment ..

  Op dit moment zeg ik, natuurlijk niet.
  Net zoals ik zeg dat ik nooit ga roken, drugs ga gebruiken, alcoholist gaat worden, mijn vrouw gaat slaan, 10 kilo zwaarder gaat worden of zelfmoord ga plegen.

  Iets in de trend van ” Zeg nooit nooit..”

  En dan in ene komt de hypocriet in deze pedofiel omhoog ..

  Voornamelijk wil ik haar gelukkig zien.
  Maar ook genoeg bagage voor later geven.
  Denk dat ik het aardig doet wel. Ik doe mijn best in ieder geval.
  Maar nu hoort ze gewoon kind te zijn. Te spelen. En dat doet ze.

  Valt dit nog wel onder de term hypocriet bezig zijn in deze context en zo nee, waaronder dan wel ( mijn eigen formulering daaromtrent nu niet meegerekent)

  Waar ligt hier de grens van het hypocriet zijn vraag ik mij af , is er überhaupt wel een ‘grensovergang” vanaf de term hypocriet , treedje omhoog dus..

  Een pedofiele vader die in bedekte termen aangeeft dat het niet onmogelijk is dat hij zijn dochtertje zal gaan misbruiken om vervolgens aan te geven dat hij dondersgoed beseft dat hij fout bezig is, maar haar wel gelukkig wil zien en een goede bagage mee wil geven voor later..

  Dénkt dat hij het aardig doet als ouder zijnde , haar gelukkig wil zien, dat ze gewoon kind hoort te zijn en behoort te spelen zoals alle andere kinderen en dat ook doet..

  Hoezo hypocriet? Mij lijkt het dat hier de grens van Hypocrisie ruim overschreden wordt, maar wat voor een benaming is hier anders voor dan?

  Buitenom het feit dat deze pedofiele vader een ontiegelijke hypocriet is, waar het hier om draait, maak ik mij meer zorgen om het meiske zelf, nu 5 jaar jong ..heeft hij?

  Voor de geïnteresseerden die geen last hebben van een zwakke maag, gewoon op google zoeken onder ‘Vader van kleine kinderen en pedofiel?’ om het geheel te kunnen snappen waar ik op doel..

  @ Siem, vooral niet inhouden, is niet goed voor je gestel enuh..best ook hypocriet 😎

 11. Hypocrisie gaat dus om het verbergen van ‘slechte’ eigenschappen?

  Is ‘slecht’ dan niet iets waarover meningen kunnen verschillen of een kwestie van (goede) ‘smaak’ ?

  Of is iets gewoon slecht als iemand of een ander er last van heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *