Vader liet kinderen moeder verkrachten

Omdat de krant niet van elastiek is, maar mijn blog wel. Hier het hele verhaal over de vader die beweerdelijk zijn kinderen in heeft gezet om hun eigen moeder te verkrachten:

DELFZIJL – Een 48-jarige vader heeft zijn eigen kinderen van vier en zes jaar oud gebruikt om hun moeder (53) te verkrachten. De vrouw werd onder meer met een vuurwapen bedreigd en gedwongen verregaand seksueel misbruik door haar eigen zeer jonge kinderen te doorstaan.

De twee kinderen werden vanaf hun vierde en zesde levensjaar in een periode van vijf jaren betrokken bij de verkrachting. Zij moesten hun moeder met hun handjes vaginaal en anaal penetreren. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen.

Het OM spreekt van een ‘zeer heftige’ zedenzaak. De 48-jarige verdachte Edgar L. werd onlangs, zeven jaar na het laatste misbruik, gearresteerd voor langdurig en uiterst grof seksueel misbruik. Het misbruik van de vrouw vond plaats tussen december 1993 en eind 2006 in de woning van het gezin in Delfzijl. Het slachtoffer werd onder meer met fruit, een bierflesje, een deodorantbus, een kaars en een pistool verkracht. De kinderen werden volgens het Openbaar Ministerie tussen 2000 en 2005 betrokken bij het misbruik.

De moeder mocht van de man nooit spreken over de verkrachtingen. Hij vertelde haar dat hij de kinderen zou vermoorden als ze naar de politie zou stappen. Volgens het Openbaar Ministerie werd het slachtoffer ook op een andere manier misbruikt. Zo drukte L. een brandende sigaret uit op haar lichaam en rukte hij meerdere keren haar kleding van het lijf. De vrouw werd meer dan eens geslagen en getrapt. Op 23 februari 2008 brak ze haar onderarm op twee plaatsen na een klap van L. met een drempel.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil om veiligheidsredenen niet zeggen wie de zaak aan het rollen heeft gebracht. ,,Er is uiteindelijk aangifte gedaan. Het is een hele heftige zedenzaak en we willen niet dat betrokkenen verder in de problemen komen”, aldus woordvoerder Manon Hoiting van het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland. ,,De rechtszaak tegen deze man staat voor 26 mei op de agenda, maar zal eerst worden uitgesteld omdat de verdachte op dit moment op ons verzoek in het Pieter Baan Centrum zit ter observatie.”

De verdachte is onlangs overgebracht van de gevangenis in Leeuwarden naar de observatiekliniek in Utrecht. Daar zal in zeven weken tijd worden gekeken of hij wellicht onder invloed van een ernstige stoornis heeft gehandeld. Volgens zijn raadsman Duco Keuning heeft L. geen bekentenis afgelegd en is het de eerste keer dat hij met justitie in aanraking komt voor seksueel misbruik. ,,Het Openbaar Ministerie wilde hem graag laten onderzoeken. Hij heeft geen noemenswaardig strafblad en is niet verstandelijk beperkt. Mijn client ontkent. We gaan er dus stevig tegenaan” , aldus de ervaren strafpleiter Keuning.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *