Vier minuten in de complotgroep Volk Wordt Wakker

Mensen met gekke gedachten vinden elkaar op Facebook, dat is voor niemand een verrassing. Zo is er een protestgroep van boze mensen genaamd Volk Wordt Wakker (7700 leden), waar de meest bizarre waanbeelden worden gedeeld. Ik besloot lid te worden van de groep en wat er toen gebeurde…. had iedereen wel verwacht.

Allereerst maar eens schetsen wat er in de groep (er zijn er meer met vergelijkbare namen) te zien is. Artikel na artikel gaat het over de elite die ons met 5G, chemtrails, of een virus monddood of gewoon dood wil maken. Iemand plaatst een lijst met plekken waar je veilig bent voor het gif van de chemtrails (Istanbul bijvoorbeeld). Een ander stelt dat Bill Gates met vliegtuigen van DHL een potentieel dodelijk coronavaccin in de lucht spuit. Weer iemand anders post de welluidende tekst: ‘De koningshuizen van Europa doen aan naakte kinderjacht om zo een offer aan Satan te kunnen brengen’. 

Een vrouw post een foto van een zendmast en vertelt dat ze sinds de installatie van de mast koorts en hoofdpijn heeft. In de reacties is duidelijk waar dit door komt: de overheid. Dodelijke straling. Het beïnvloeden van onze gedachten.

De meest bizarre dingen komen voorbij. Dat de bekende dj Avici allerlei hints in zijn nummers had gestopt en nu ‘ineens zelfmoord’ (wink, wink) heeft gepleegd. Dat zendmasten in de brand moeten worden gestoken en dat de elite (De NWO, Illuminatie of Cabal) verslagen moet worden.

Dan verschijnt een filmpje van een man die bij de McDonalds koste wat kost met contant geld wil betalen voor zijn hamburgers. Terwijl zijn kind naast hem in de auto zit, maakt de man stampij. Ondanks dat bij de ingang van de fastfoodketen duidelijk gecommuniceerd is dat klanten in verband met het coronavirus met pin moeten betalen, weigert hij en blijft hij de doorgang blokkeren, ondertussen het personeel filmend met zijn smartphone.

Als de jonge manager van de fastfoodketen de politie belt, horen we op de achtergrond in de auto een doodsbang kind zeggen dat hij helemaal geen hamburger wil. Het verstandige joch doet wat de vader nalaat, maar hij negeert hem. Voor Volk Wordt Wakker is het filmpje sluitend bewijs. De overheid wil het contante geld van het volk afpakken en misbruikt daarvoor de coronacrisis.

Een bang kind is even van minder belang, al gaat het sommige forumleden wel wat ver om kinderen er in te betrekken.

Wakker

Het is vrij eenvoudig om toegang te krijgen tot de Facebookgroep ‘Volk Wordt Wakker’, je moet eerst een aantal vragen beantwoorden (‘hoe denk je over de Cabal’) en beloven dat je beleefd zult blijven. Hoewel ik op de vraag naar de Cabal het antwoord ‘onzin’ gaf, werd ik toch toegelaten.

Waarom de beheerders vragen om beleefd te blijven, is al meteen volstrekt onduidelijk. Als ik hier en daar wat vraagtekens zet bij de bizarre complotwanen, regent het voorspelbare beledigingen. Ik ben natuurlijk een ‘hoer van het systeem’ en een ‘rat’. Uiteraard word ik betaald door de overheid, Soros en Bilderberg. Een voorgeprogrammeerde NSB’er, die Klomp.

Als ik tegen beter weten in probeer om mijn eigen verhaal over de gevaren van complotwappies op het forum te posten, is het genoeg voor de beheerder. De heilig verklaarde ‘zoektocht’ naar de waarheid mag blijkbaar niet buiten de haatbubbel komen, ik word subiet van het forum geschopt.

Maar dan begint het pas.

Ineens regent het mailtjes en privé-berichten. Mensen willen graag met mij in contact komen en dat gaat niet bepaald zachtzinnig.

Werner

Zo is daar Werner F. uit Breda. Opgeleid tot cameraman en werkzaam in de ‘ingevroren groente’, volgens zijn profiel. De man die mij een rat en een hoer van de medemens noemt.  Volgens Werner kent hij ‘mijn soort’ en hij wil graag even melden dat ik een verrader van de medemens ben, een minderwaardig mens. Ik begin het gesprek met F., maar kom niet echt ver. Hij vraagt mij waarom ik zo graag een slecht mens wil zijn en of ik weet wat karma is. Volgens F. werkt karma namelijk echt. Ik schijn over een paar jaar niet meer over straat te kunnen.

Volgens F. heb ik een training gehad waardoor ik nu een product van het systeem ben. Maar geen nood, achter de schermen werkt F. hard om mij te ontmaskeren. Daarnaast is hij bezig aan een systeem om mensen zichzelf te laten genezen.

Right.

Marco de V.

Dan hebben we Marco de V., een fervent tegenstander van de Europese Unie. Op zijn Facebook is te zien dat hij graag grote vissen trots in zijn handen pakt. Ik zie een bonte collectie karpers, happend naar lucht. De V. is een soort van dierenvriend, zijn pitbull figureert op vele foto’s. De man wil graag even komen vertellen dat hij ‘kotst op mensen zoals jij’. Het wordt al snel duidelijk dat visser en dierenvriend De V. nogal boos is, omdat journalisten alleen maar liegen en niet geloven in chemtrails.

Marco is niet heel erg van de rationele argumenten. Om zijn punt kracht bij te zetten plaatst hij een nogal bijzondere reactie:

‘Denk maar aan mij als je naast een dierbare staat te huilen die dood gaat aan kanker dank zei jou je moet trots op jezelf zijn’

Volgens Marco is het heel simpel: ‘Wat ik met me eigen ogen zie kan niemand met leugens me laten denken dat het niet bestaat dus chemtrails zijn een feit zo is het nou eenmaal daarom geloven mij nou wel genoeg mensen en ik heb nergens voor gestudeerd heb ik geen boeken voor nodig om logisch en zelf na te kunnen denken’.

Ik had al zo’n vermoeden.

Pascal P.

Dan hebben we nog Pascal P. De beste man was zo boos dat hij op zijn eigen Facebook-pagina een post in elkaar draaide met een levensgrote foto van mij. Heel literair begon hij met de stelling dat ik Chris Lomp heet en als volleerd psycholoog merkte hij op dat ik er nogal onzeker uitzag. P. liet weten dat als ‘Chris Lomp’ zo door gaat hij binnenkort een bezoekje aan huis kan verwachten, ben ik bang.

Toen ik contact zocht met P. krabbelde hij terug. Hij liet weten dat hij dat zelf natuurlijk niet van plan was, maar misschien andere mensen wel. Die waren het namelijk zat dat ze in verband werden gebracht met brandstichtingen omdat ze alleen maar ‘hun mening’ gaven.

Toen ik uitlegde dat letterlijk een oproep plaatsen om zendmasten wegens ‘gerechtvaardigde zelfverdediging’ aan te vallen nou niet echt valt onder ‘een mening’, verweet de beste man mij smaad en laster. Hij bleef er bij dat het gewoon een mening is om mensen die zendmasten in de brand steken helden te noemen. En dat ging wat hem betreft ook op voor mensen (zoals Dienie Kars) die nieuwsberichten plaatsen over de branden en daarbij de tekst ‘Goed voorbeeld, doet volgen’ afdrukten.

Charles

En toen was daar ineens Charles. De jonge man begon met een wat wonderlijke constatering. Hij liet mij weten dat hij hoopte dat ik in mijn slaap zou sterven. Hoewel de dood in slaapvorm mij op den duur best wel welkom lijkt, had ik nou niet meteen de indruk dat hij dit heel erg vriendelijk bedoelde.

Dat bleek ook zo te zijn, want wat volgde was een lang gesprek waarin de jonge man mij te kennen gaf dat chemtrails bestaan en vogels uit de lucht vallen door 5G. Het bewijs had hij ook. Facebook en YouTube halen immers alle filmpjes over corona en 5G offline. Dus dan moet het allemaal wel waar zijn.

Charles heeft geen enkel vertrouwen in de overheid. Hij heeft zijn eigen bronnen. Op mijn vraag hoe het kan dat corona overal ter wereld opduikt, terwijl er maar een paar landen experimenteren met 5G, had hij geen antwoord.

Het gesprek kreeg een wat aparte twist toen ik er achter kwam dat de jonge man op het internet werd genoemd als oplichter. Hij verkocht blijkbaar PS4-spellen, maar leverde ze niet. Wat hem betreft was dat allemaal onzin. Ik moest niet klakkeloos alles geloven wat op het internet staat.

Ik vond het een mooi einde van het gesprek.

Gerardus S.

En wat te denken van Gerardus S? De beste man begon zijn conversatie in mijn berichtenbox met drie opgestoken middelvingers. Daarna beweerde hij dat er een ‘vies spelletje’ werd gespeeld en dat ‘jullie’ daar onderdeel van zijn.

Ik vroeg hem tegen beter weten in om argumenten en kreeg een ietwat cryptisch antwoord in de vorm van een vraag: Waarom staan de duivel en satan samen aan de hemel?

Volgens S. was er sprake van een einde van een cyclus. De mensen die zouden overleven zouden halve robots worden en de wereld zou opnieuw beginnen. ‘Kijk verschillende tijden en hoeken achter de zon en de red dragon staat ook dichtbij’

Volgens de man was niet hij het probleem, maar de media. ‘Jullie moeten stoppen met mensen voor de gek houden spreek de waarheid je bent niet de enige die ik en vele zullen achtervolgen tot het boven tafel komt’

Ik had zomaar het gevoel dat een gesprek verder niet heel erg zinvol zou worden.

En zo ging het nog even door met de reacties. Wat opviel was dat er letterlijk niet één tussen zat die op een normale manier wat vragen stelde. Alsof beledigen de standaardtaal was.

De gemene deler was wel ongeveer dat deze mensen menen dat ik in dienst van de Staat allerlei onwelgevallige feiten toedek en dat ik zelf geen onderzoek doe. De eigen waarheid was voor hen bikkelhard in cement gegoten. Brabant is zwaar getroffen door corona omdat daar 5G is. Bill Gates had al ver voor dit coronavirus het patent op het virus (nee, mensen hij heeft het patent op een afgezwakte variant van een eerder coronavirus (bij pluimvee), om zo een vaccin te kunnen maken).

Op de profielen van de boze mensen is te zien dat een deel een verleden heeft bij de Gele Hesjes.  Misschien wel de grootste gemeenschappelijke deler is echter dat de boze plotters trots melden dat ze voor de waarheid helemaal geen toepasselijke opleiding nodig hebben en zeker de MSM (Main Stream Media) niet lezen. Al heel lang niet meer.

Ik vond het wel een acceptabele verklaring.

Waardeer dit artikel!!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Je kunt me ook met een vast per bedrag per maand steunen: klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -
Delen