Vrouwelijke oerkracht

Ze zeggen dat de lijn tussen haat en liefde uitermate dun is. En dat liefde blind maakt.

Ria en Henk bevestigen die theorie.

Ria heeft iets ergs gedaan. Ze stuurde een brief naar Henk. Waarin ze schreef dat zijn huis wel goed zou branden. Met dat hout overal.

Ergens is het niet helemaal goed gegaan tussen Ria en Henk.

Ze waren van plan te trouwen. Dan moet er bijna wel sprake zijn van liefde. Zou je denken. De bloemen waren al in huis. De kaarten geschreven. Zelfs de postzegels al gekocht. Misschien stond er ergens op een agenda wel een hartje rond een datum. Mooiste dag van je leven.

Voor Ria een tweede kans. Haar eerste echtgenoot was sneller dan ze dacht. Ria is weduwe.

De bruiloft zou haar opnieuw een echtgenote maken. Zou. Want de broer van Henk had nog een vraag voor haar. Of ze misschien inzage kon geven in haar financiën. De familie leek niet overmatig blij met de trouwerij. Wellicht rook de broer van Henk onraad. Henk woont in een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ria hield haar administratie voor zichzelf. Henk koos eieren voor zijn geld. Exit bruiloft. Ria boos. Brandbrief.

Haar advocaat spreekt tijdens de rechtszaak van liefdesverdriet. En over de dingen die mensen doen als ze boos zijn. En dronken. En afgewezen.

De rechter straft Ria. Omdat een bedreiging een bedreiging is. Een boete. Maar wel geheel voorwaardelijk. Het is allemaal al pijnlijk genoeg voor Ria.

Een rechter in de rechtbank in Groningen ziet bij binnenkomst nooit de achterkant van de verdachte. Die komt pas in beeld als de straf is uitgesproken en de dader naar de deur loopt.

Ik weet niet of de rechter heeft gekeken naar de jas van de vrouw. En of zijn oordeel anders uit was gepakt.

Maar op het kledingstuk stond een symbool.

En het woord ‘Wicca’.

Delen

0 reacties

 1. http://www.cornercreation.nl/images/spiri/wicca1.jpg
  .
  Wicca wordt ook de Oude Religie genoemd, zonder echter de Oude Religie te zijn. Het is immers uiterst twijfelachtig of er wel een specifieke ‘Oude Religie’ is geweest. Wicca presenteert zichzelf dus als een voortzetting van de Oude Tradities, maar is zelf bijna volledig 20e eeuws. Wat wicca gemeen heeft met andere neopaganistische bewegingen is het zich afzetten tegen het rationalisme en de dominantie van de wetenschap, en een keuze voor een meer spirituele, natuurlijke levensstijl. Hiermee neemt wicca stelling tegen het materialisme, de technologische excessen en de vervreemding die wetenschap lijkt in de hand te werken. Kenmerkend is dan ook dat het als tegencultuur vooral in hooggeïndustrialiseerde landen als Groot-Brittannië en de Verenigde Staten veel succes kent. De nadruk op nauwe banden met de natuur blijkt ook uit het belang van de seizoenen (de 8 jaarfeesten) en de maangetijden. Wicca kent verschillende stromingen, waaronder de Gardneriaanse en Alexandrijnse wicca.(bron:Wikipedia)
  .
  Het door jou geplaatste pentagram Chris is een belangrijk symbool binnen de Wicca en is het teken voor geloof, maar ook van de vijf elementen; Aarde, Water, Vuur en Lucht en de Geest.
  De Moedergodin in haar drie aspecten van Maagd, Moeder en Heks
  .
  Wicca neemt o.a. stelling tegen het materialisme. Ook de rest van hun levensstijl mag je gelet op je reactie eens tot je door laten dringen.
  Misschien maar goed dat dit op haar achterkant stond.
  Want inderdaad, welke invloed zou dit op de rechter hebben gehad als dit symbool al die vooroordelen had opgeroepen.
  Ik ben deze “heksen” tegen gekomen op een andere site, toen ik met mijn buldertocht begon. Kreeg zelfs bedekte bedreigingen naar mijn hoofd.
  Misschien is het wel die eunuch, die niet beïnvloedbaar is door deze vrouwelijke oerkracht. Mogelijk speelt dat stukje Emrys in mij ook een rol.
  Want intussen zijn wij vrienden en langzaam groeit dat wederzijdse respect.
  Als zij over dat mes spreekt, zal ik het haar reiken en me onbeschermd aanbieden.
  Met de kracht die ik tegenover de hare stel zal ze zichzelf meer verwonden dan mij…
  Hij, die niets met vrouwen heeft, maakt een respectvolle buiging naar de Moedergodin.
  Ik ben een bewonderaar, geen volgeling. Ik heb mijn eigen geloof en mijn eigen kracht. Ook die kent ze inmiddels.
  Ik zal mijn wicca vriendin een email sturen met een link naar je artikel, misschien krijg je een reactie.
  loveUall
  Jean

 2. Je hebt pas nog een interview gehad rondom de moord op haar dochter met exact zo een vrouw, zij kent als geen ander de gevoelens van de personage in je artikel en ook mij is het niet vreemd..

  Als mijn vriendin, de moeder van de vermoorde dochter haar rituelen ten uitvoer zou brengen om haar dochter te wreken in de wetenschap dat de straf die de dader krijgen zal nooit hoog genoeg zou zijn, welke straf zou zij dan moeten ondergaan, erger dan door het leven moeten gaan met het verdriet in je hart van het gemis van je kind, en dan heb ik het nog niet eens over de kinderen die hun moeder moeten missen..straf?

 3. Ik snap ‘m niet al te goed, vrees ik. Er staat “Wicca” op het mens d’r jas.En?

  Een geloof als een ander, waar je goede mensen in hebt, en gekken, en fundamentalisten, en onverschilligen. Net als bij de katholieken, en de protestanten, en de moslims, en de atheisten.

  Wat heeft d’r geloof te maken met hoe haar fout gedrag bestraft moet worden? Gaan we de Amerikaanse toer op, waar je automatisch als potentieel terrorist aanzien wordt als je een tulband draagt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *