Wat doen moordenaars na de moord?

 

Wat doet een mens eigenlijk als hij (of zij) net een ander heeft gedood?

Het antwoord is: nogal verschillend.

 Seriemoordenaar Willem van Eijk bijvoorbeeld speelde de hele avond mens-erger-je-niet met zijn ouders nadat hij in een boerenveld Aaltje van der Plaat dood had gestoken en gruwelijk had verminkt.

De 22-jarige Marco D. uit Groningen wurgde op 24 april eerst zijn (ex)vriendin Tessa Klaver (19), draaide het gas open, stak wat kaarsen aan en ging vervolgens met studiegenoten stappen in de binnenstad van Groningen.

Hoe zou een biertje smaken als je weet dat een jonge vrouw, ooit je vriendin, niet meer ademt?

Het drinken van alcohol lijkt populair na een moord. Engin C., de man die in 2005  in de rosse buurt van Groningen automonteur Emad Medani Elnour doodschoot na een ruzie om een paar honderd euro, zocht ook al meteen de kroeg op om het op een drinken te zetten.

Sommige moordenaars gaan ‘onverstoorbaar’ door. Alsof ze de smaak te pakken hebben gekregen. De 53-jarige Gerritdina K. uit Stadskanaal zweeg in alle talen nadat ze haar moeder met bloedverdunners om het leven had gebracht. Sterker nog: na de begrafenis richtte ze haar ‘gifpijlen’ op haar echtgenoot. Hoewel de man er al slecht aan toe was door de stiekem in koffie en vla verstopte medicijnen, overleefde hij het avontuur wel. Zijn lichaam was al van binnenuit aan het bloeden.

Aan de slag met het ontzielde lichaam blijkt populair onder moordenaars.

Veel daders proberen uit de klauwen van de politie te blijven door meteen het lijk weg te werken. Richard E. uit Veendam wurgde zijn vrouw in juli 2007 en begroef haar vervolgens in de voortuin. De dode vrouw lag vier maanden lang letterlijk onder het speeltuintje van haar kinderen. Een bizar idee. 

De door Peter R de Vries in het hele land bekend geworden Reinier S. stak na het ombrengen van zijn vrouw Gonda zijn eigen huis in de brand om zijn sporen uit te kunnen wissen.

En wat te denken van Shaban S. uit de Johan de Wittstraat in de stad? Hij hing in juni 2005 zijn net vermoorde vrouw Necat Zhindi op aan een snoer in de badkamer om het zo op een zelfmoord te laten lijken. Hij kwam er juridisch gezien lang mee weg. Tot hij 2,5 jaar na dato uit wroeging toch toegaf haar gewurgd te hebben. In het bijzijn van zijn twee kinderen…..

Rondrijden met het stervende slachtoffer is zeldzamer. Op 22 april 2006 zet de verslaafde Groninger Albert M. een naar later blijkt fatale drugsspuit in de aderen van zijn vriendin Badia. De vrouw gaat out en Albert verlaat het huis. Niet om hulp te halen, maar om nog meer drugs te scoren.

Als hij terug is, sleept hij Badia mee naar de auto. De kinderen moeten immers naar de voetbalclub…Hij komt met de stervende vrouw nog langs het ziekenhuis, maar stopt niet. Thuis legt hij haar op bed in de kamer. Hij doet niet open als de zussen van Badia ongerust voor de deur staan. Het is duidelijk dat het goed fout zit als een van de kinderen opmerkt dat mamma ‘wel erg blauw is’.

Ook Henk S. leek niet erg te schrikken van de moord op studente Anne de Ruyter de Wildt, laat staan dat hij zijn leven zou beteren. Hij pleegde vier gewapende overvallen op winkels nadat hij de jonge vrouw om het leven had gebracht op een spoortalud vlakbij het Noorderstation in de stad.

En wat te denken van Gerard van D., de boze buurman uit de Lijsterbeslaan? Hij regelde na het doodschieten van zijn buurman en het zwaar verwonden van een tweede buurman eerst een oma om op de kinderen te kunnen passen. Vervolgens reed hij met zijn vriendin naar Amsterdam om daar het wapen weg te gooien en de nacht door te brengen in de auto. De volgende dag zette hij koers naar de Rademarkt en gaf hij zich alsnog aan.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *