0 reacties

 1. Doet me denken aan de man die levenslang tbs heeft omdat hij nog steeds ontkent waardoor volgens de behandelaars de behandeling en genezing worden uitgesloten.

  De rechters hadden in dit geval trouwens best even door kunnen vragen na het ‘nee’ van de verdachte; wat5 verdachte er precies mee bedoelde.
  Want het ligt toch wel enigszins voor de hand dat hij in de toekomst toch wel meer rekening gaat houden met fietsers.

 2. @henk: dat hebben de rechters ook gedaan. Hij vond dat hij niets verkeerds had gedaan. Hij was voorzichtig en reed naar eigen zeggen niet te hard. Als je meent dat je alles goed hebt gedaan, dan ga je natuurlijk niet zeggen dat je het de volgende keer anders doet.

 3. Ik zou wel gezegd hebben dat ik het voorzichtiger aan ga doen omdat ik weet dat ik in vergelijkbare situaties NOG voorzichtiger zou gaan rijden.
  Want wie de schuld ook heeft; ik zou dit niet weer willen meemaken.

  Maarja, ik snap de uitspraak van de verdachte ook wel.

 4. Interessant verhaal. Confabulatie. Er is in de literatuur wel het een en ander te vinden over deze ziekelijke neiging om te liegen. Niet te verwarren overigens met pathologisch liegen. Een leugenaar weet zelf wel dat hij liegt, bij confabulatie gelooft de patient zelf dat hij de waarheid spreekt en zal deze dan ook tot het uiterste verdedigen. Deze mensen kunnen heel geloofwaardig overkomen, maar maken vaak ook makkelijk te verifieren fouten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *