Aasgieren met een moederhart

Afgelopen zaterdag zakt een 14-jarige jongen op het hockeyveld in elkaar na een inhaalwedstrijd van zijn team. Pogingen van zijn ouders, de clubdokter en ambulancemedewerkers om hem te reanimeren mogen helaas niet baten. Niet veel later duiken de eerste harteloze moederharten en antivaxxers op het oneindige leed van de ouders.

Best kans dat u publiciste, nepnieuwsverspreider en moederhart-aanhanger Sietske Bergsma en zelfbenoemd onderzoeksjournalist Annelies Strikkers niet kent. Het duo maakt doorgaans naam en ‘faam’ op tamelijk dubieuze plekjes aan de online randen van onze maatschappij. Strikje bijvoorbeeld tikt haar stukjes voor BLCKBX, het vals krakende nepnieuwsvehikel van beroepswappie Flavio Pasquino.

De twee dames waren deze week echter wat breder verantwoordelijk voor een portie walging op Twitter door letterlijk het leed van een zeer recent overleden jonge hockeyer uit te venten voor eigen gewin.

Panty

Bergsma, die eerder bijkans uit haar panty sprong door de ‘vreselijke trauma’s’ die wattenstaafjes in de neuzen van weerloze kinderen zouden veroorzaken, denderde volslagen losgezongen van empathie of medeleven op Twitter keihard over en door de gevoelens van rouwende ouders en andere betrokkenen door de volgende tweet te plaatsen:

Ons is ter ore gekomen dat de jongen gevaccineerd zou zijn. Juist om uit het geruchtencircuit te komen zouden wij graag met (een aanspreekpunt v.) de ouders in contact komen. De onzekerheid rond vaccin bijwerkingen vraagt NU om een fundamentele discussie.

Stelt u zich eens voor hoe een dergelijk gesprek met de nabestaanden eruit zou kunnen komen te zien.

Ja, mevrouw, Sietske Bergsma hier. Fijn dat ik u even te pakken heb. Wat zegt u? U kent mij niet? Nee, nou maar ik ken u wel hoor. U heeft geen tijd, zegt u? Nou, het is van zeer groot belang dat u nu even naar mij luistert. Wij zijn namelijk met een zeer belangrijk onderzoek bezig. In het landsbelang mag ik wel zeggen! Allemaal erg vervelend natuurlijk zo’n overlijden en wij leven natuurlijk erg mee en zo, maar het is wel van evident belang dat wij hier eventjes achterhalen of uw zoon nu dood is door dat killervaccin, dat snapt u natuurlijk wel. Wij werken in het belang van een groter probleem dan de dood van uw kind, dat begrijpt u vast. Uw leed staat in het teken van onze niet aflatende jacht naar de waarheid!’

Scheet

De tweet van Bergsma kan ook beslist niet worden gezien als een iets te haastige en impulsieve verbale scheet, want de onvermoeibare zelfbenoemde waarheidszoekster knalde er niet geremd door enige schaamte of een ook maar marginaal ontwikkeld geweten nog wat berichten over het onderwerp achteraan. Zo laat ze onder meer het volgende weten:

We hebben recht op de waarheid. En die wordt pijnlijker hoe langer we elkaar in de haren vliegen.

Toe maar weer. Mevrouw Bergsma denkt dus daadwerkelijk als volstrekte buitenstaander recht te hebben op de exacte doodsoorzaak van een 14-jarige jongen. Ze meent dus serieus dat ouders die nog totaal verlamd zijn door de mentale pijn kennelijk de plicht hebben om haar op de hoogte te stellen van de medische toestand van hun kinderen. Alsof ze even tussen het wanhopig schreeuwen, de scherven van hun leven en de misselijkmakende mentale pijn een medisch dossiertje kunnen doormailen.

Rotsvast

Is hier sprake van een diepgaand verlangen naar de waarheid en niets dan de waarheid? Flauwekul natuurlijk, het gaat Bergsma en co niet om de waarheid, ze willen slechts horen wat ze al veel langer rotsvast in hun hoofden hebben gemetseld. Een andere uitkomst is totaal niet interessant. Hier wordt een overleden jongen misbruikt voor de kruistocht van twee ontspoorde idioten. Dit is een volkomen misplaatste jacht op en naar het heilige eigen gelijk. Een dood kind gebruiken voor de eigen agenda. Zonder grenzen.

Ik vraag mij ook oprecht af wat in hemelsnaam nut en noodzaak is van deze onzalige Twitterjacht naar de doodsoorzaak van een kind van veertien jaar oud. Wat zou een enkel voorbeeld uberhaupt kunnen zeggen over een eventueel groter probleem? Sinds wanneer is N=1 een argument geworden?

We weten ook al lang en breed dat een coronavaccin als bijwerking in zeer uitzonderlijke gevallen een ontsteking van het hartzakje kan veroorzaken. Het gaat dan om een zeer beperkt aantal patiënten, waarbij het merendeel gewoon weet te herstellen van het tijdelijke ongemak. We weten overigens ook al heel lang dat een virus een hart danig kan verzwakken. Sterker: de kans dat een virus dit veroorzaakt is maar liefst zes keer hoger dan een vaccin. Place your bets, zou ik zeggen.

Onfortuinlijk

En wat gaat Bergsma in de nabije toekomst dan nog allemaal doen in haar queeste? De ouders van overleden verkeersslachtoffers bellen en mailen? Want hebben die onfortuinlijken misschien toevallig allemaal het vaccin genomen? Dat dodelijke spuitje?

Gaat Bergsma met een gehuurd busje langs de sportvelden? Bergsma komt naar u toe deze winter? Op zoek naar sporters die in elkaar klappen op het veld? Huurt ze duizenden waarnemers in om aan de zijlijn van de amateurvelden als eerste op alarmistische toon verslag te kunnen doen van de fatale horror van de vaccinatieschade?

En wat staat er allemaal nog meer op de onzalige agenda? Een team van honderden vrijwilligers naar begraafplaatsen en crematoria sturen om rouwende nabestaanden aan een kruisverhoor te onderwerpen? Is uw man/kind/opa/oma eigenlijk wel gestorven aan een hartaanval/ongeval/ouderdom? Nou? Kom maar eens over de brug met de waarheid, lieve rouwende mensen. Want daar hebben wij dus mooi even recht op, nietwaar? In het landsbelang, dat begrijpt u!

En waarom aankloppen als de koffie en cake rondgaan in de aula? Misschien kunnen de wakkere dames de schep zetten in pas gedolven graven om de doden eventjes aan een inspectie te laten onderwerpen. Alles voor de waarheid, immers.

Miskraam

Is het dan ook een idee om alvast op zoek te gaan naar vrouwen die net een miskraam of doodgeboorte achter de rug hebben? Een hele vervelende ervaring natuurlijk in een mensenleven, maar aangezien Bergsma het grenzeloze recht heeft op de waarheid is het wel zaak om zo snel mogelijk even aan haar door te geven of hier sprake is van vaccinatieschade. Anders wordt het natuurlijk allemaal ook maar met de dag pijnlijker natuurlijk.

Op 7 december om 19.02 uur lijkt Bergsma zelf ook door te hebben dat haar tweets niet bepaald instemmend worden ontvangen. Ze tikt een bericht waarin ze zegt dat ze professionele en goede intenties heeft en dat te veel mensen eerst even moeten afkoelen ergens in een hoekje.

Ik durf hier wel te beweren dat dit advies niet voor mevrouw Bergsma zelf op zal gaan. Een kouder kloppend hart dan het hart van Sietske Bergsma is namelijk nergens te vinden.

Waardeer dit artikel!!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Je kunt mij ook met een vast per bedrag per maand steunen: klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -

 

Delen