Afgestudeerde coronawappies

Het coronaprotest in Nederland is weer een zwarte bladzijde rijker. Afgelopen week drongen een advocaat en een zichzelf arts noemende vrouw een school in Drachten binnen om daar leerlingen lastig te vallen, onder meer door ze uit te schelden. De boodschap? Vaccin is gif en dus moord. 

In de school werd door de GGD netjes voorlichting gegeven aan jongeren die nog geen coronavaccinatie hebben gehaald. Zoals dat in het beschaafde Nederland gaat werd buiten keurig een vak ingeruimd voor demonstranten. Het vrije woord is immers heilig en demonstreren een recht. Zelfs als je chronisch ongelijk hebt en waanbeelden najaagt, mag je dat in dit land gelukkig uiten.

Kindermoordenaars

Dat was kennelijk echter niet genoeg voor de zelfbenoemde verzetsstrijders, want de ‘arts’ en de advocaat besloten om het schoolgebouw binnen te gaan en daar werd het al snel tamelijk ongezellig. Het tweetal schold volgens het Dagblad van het Noorden studenten uit voor ’NSB’ers’ en medewerkers van de school en de aanwezige GGD-medewerkers werden ’kindermoordenaars’ genoemd. Uiteindelijk moest de gealarmeerde politie erbij komen om de twee uit de school te verwijderen. De schoolleiding gaat aangifte doen.

Dat we in Nederland een groot aantal – veelal tamelijk ongeschoolde – coronawappies hebben is inmiddels wel duidelijk. Kwetsbare mensen die zich laten leiden door narcistische dansleraren of zelfbenoemde virologen.

Kantlijnmensen die ineens hun kans schoon zien om onderdeel te zijn van een groep gelijkgestemden. Met gezellige uitjes en voortdurende bevestiging van de eigen waanbeelden. Maar dat mensen die toch een redelijke studie achter de rug hebben zich ook zo ernstig misdragen, blijft keer op keer verbazen.

Advocaat

De advocaat in kwestie blijkt al veel langer fors van het rationele pad gedwaald. Het gaat hier namelijk om Arno van Kessel, een beruchte ‘dwarsdenker’ die onder meer op YouTube al een lange reeks klinkklare onzin aan het debat heeft ‘toegevoegd’. Hij werd vermoedelijk vergezeld door een zekere Maaike Brandsma, volgens Van Kessel een arts. Samen zijn ze ook actief voor het dubieuze ‘Artsen voor Waarheid’. Niet veel later duiken ze samen ook op bij een prikbus in Opeinde om GGD-medewerkers lastig te vallen.

Advocaat Van Kessel was er als opportunistisch dwaallicht al vroeg bij. In 2010 stond hij voor de PVV op de lijst voor het provinciebestuur in Brabant, maar trok hij zijn keutel weer in omdat hij het te druk had met zijn advocatenkantoor. Veel verstand heeft Van Kessel er overduidelijk niet bijgekregen, want inmiddels oreert de togadrager overal dat hij de Nederlandse Staat voor de rechter wil dagen. Tijdens een lezing voor boeren bakt Van Kessel ze zo bruin dat ieder weldenkend mens het lachen niet in zal kunnen houden. Lees en huiver even mee.

De raadsman begint zijn praatje al met de stelling dat ‘de meeste mensen’ meegaan in het narratief van de overheid met betrekking tot het coronavirus. Volgens hem werd de spoedwet rond de coronamaatregelen al geschreven voor er uberhaupt sprake was van corona. Dat was voor hem de ‘ontwaking van de wereld waarin hij leefde’.

Project

Hij startte naar eigen zeggen een diepgravend onderzoek en dat bracht hem ertoe om een aangifte te doen tegen de overheid. Want Covid-19 is wat hem betreft geen ziekte, maar ‘een project’ dat is gestart in 2015 en waar – daar is ie weer – niemand minder dan Bill Gates bij betrokken is. Volgens de vrolijk grapjes makende raadsman is Mark Rutte geen minister-president, maar is hij directeur van de Staat van Nederlanden, gevestigd in Washington.

Van Kessel oreert maar door, er valt voor het grootste gedeelte geen touw aan vast te knopen. Over Schwaab en het World Economic Forum en de Verenigde Naties agenda’s die worden uitgerold. Alle onzinnige en allang verworpen complotwanen komen wel een keertje voorbij. Als het warrige verhaal vordert, wordt het steeds waanzinniger.

Uiteindelijk komt hij tot de stelling dat er een satanische agenda is geschreven, waarin God moet worden uitgeschakeld, de media in handen is van de machthebbers, scheidingen worden gepropageerd en kinderseks normaal bevonden. Alles om een samenleving bewust te ontwrichten. Volgens de bazelende jurist is alle moeite er uiteindelijk op gericht om de komst van de antichrist mogelijk te maken. Satan, dus.

Bent u er nog?

Prikbus

Van Kessel is er maar druk mee, want op 30 augustus bezoekt hij een prikbus in Friesland. Te zien is hoe hij op uiterst serieuze en hooghartige toon de medewerkers vertelt dat ze zich niet aan de wet houden, een ernstig misdrijf begaan en dat er strafrechtelijke aangifte tegen hen gedaan kan worden. Hij eist van de medewerkers dan ook dat ze hun namen aan hem doorgeven. Met een priemende vinger in de richting van een arts laat hij de man weten dat die zich aan zijn eed moet houden.

De advocaat maakte het zo bont dat de deken van de Orde van Advocaten een onderzoek instelt naar de uitlatingen van de raadsman.

Mensen die een volledige studie op de universiteit hebben doorlopen en toch helemaal van het pad af zijn geraakt. Vergezeld zelfs door iemand die zichzelf arts noemt. Het zou niet eens meer moeten verbazen, want de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd liet eerder al weten de afgelopen maanden al vijftig artsen te hebben moeten corrigeren omdat ze verkeerde informatie wisten te verspreiden over het coronavirus.

De Klerk

Een van de meest beruchte wappie-artsen is Elke de Klerk. Zij richtte vorig jaar de stichting Artsen voor Vrijheid op, een club gelijkgestemden die tegen vaccineren is en bij herhaling nepnieuws weet te verspreiden over doden na vaccinatie. Waar het Israël aangaat spreken ze zonder schroom en gevoel voor beschaving, historisch besef en decorum over een ‘tweede Holocaust’.

Eind vorig jaar kondigde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd al een onderzoek aan naar uitlatingen van De Klerk. De arts, die naar eigen zeggen in Nederland nog wacht op een ‘herregistratie’, vergaloppeerde zich tijdens een coronademonstratie in Eindhoven nogal toen ze de aanwezigen vanaf een podium toesprak.

Werkzaam is De Klerk inmiddels al geruime tijd niet meer. Op haar LinkedIn is te lezen dat ze nog steeds aan het werk is, maar dat is een leugen. Vorig jaar werkte ze nog parttime als waarnemend ouderenarts in verpleeghuizen. Haar overeenkomst werd echter door Pieter Jan de Bruijn van ANW Nederland opgezegd.

‘Ze had de behoefte haar persoonlijke opvattingen over corona te delen bij klanten bij wie ze aan het werk was. Dat accepteren wij niet, onze werknemers moeten zich houden aan de protocollen en richtlijnen die in een instelling gelden. Ze beet zich vast in een bijzondere versie van de werkelijkheid. Complotachtig. Dat ging niet samen met onze organisatie’, aldus De Bruijn tegenover het AD.

Op haar LinkedIn is te lezen dat De Klerk nog steeds huisarts is in een praktijk in de buurt van Antwerpen, maar ook dat blijkt niet te kloppen. Volgens de eigenaar van die praktijk is ze ‘al meer dan een jaar weg’.

Nanodeeltjes

Volgens De Klerk zijn een groot deel van de mensen ‘robotten’ en ‘slaven van de elite’. Ze suggereert dat miljardair Bill Gates achter de uitbraak van het virus zit om zo mensen te kunnen injecteren met een chip. Maar het kan natuurlijk altijd gekker, de arts hield haar publiek in alle ernst voor dat in het vaccin ‘nanodeeltjes’ zitten waardoor de gevaccineerden ‘officieel eigendom worden van Microsoft’.

Alsof dat nog niet genoeg aantoonbare quatsch was, hield ze de mensen ook in alle ernst voor dat de PCR-tests gebruikt worden om burgers stiekem te vaccineren.

‘De PCR-test is een soort nasale vaccinatie. Ik roep ook op: stop met testen. Het lijkt erop dat je al gevaccineerd bent als je die test neemt’.

De Klerk is al geruime tijd bezig met het verspreiden van nepnieuws. In een podcast van niemand minder dan ’s lands bekendste complotrapper Lange Frans oreert ze er in haar eigen keuken zonder enige tegenspraak vrolijk op los. Met een zalvende glimlach rijgt ze de ene leugen na de ander aan elkaar in het aangezicht van de orgastisch knikkende praatzanger.

Er is wat haar betreft een heuse staatsgreep gepleegd, we zitten in een oorlog, de ziekenhuizen in Nederland zijn ‘heel leeg’, corona is een gewoon griepvirus en iedereen die gelooft in een pandemie is geconditioneerd.

Het kan er bij mij allemaal maar moeilijk in. Mensen die toch ergens ooit het verstandelijke vermogen moeten hebben gehad om een hele studie af te ronden, zo bevangen door de waanzin. Zo gedreven door je eigen obsessie dat je op een dag zelfs afreist naar een school of een prikbus in een provincieplaatsje om luidkeels te verkondigen dat vaccineren hetzelfde is als moord. Dat hulpverleners moordenaars zijn en leerlingen NSB’ers.

Schaamte

En ik vraag mij dan af wat je denkt als je weer huiswaarts bent gekeerd. Is er dan wellicht sprake van een gevoel van trots? Blij met jezelf? Dat je toch maar mooi die leerlingen en dat zorgpersoneel duidelijk hebt gemaakt hoe je er over denkt? Een gevoel wellicht alsof je de stoere verzetsheld bent in je eigen geschreven en bedachte oorlogsverhaal?

Of zou er toch ergens iets van schaamte zijn als je in de pers leest hoe je je hebt misdragen? Een moment van bezinning, een plotselinge golf van helderheid, het besef dat je heel misschien wel wat te ver bent gegaan in je heilige strijd?

We kunnen er met zijn allen al geruime tijd niet meer omheen. Van rellen tegen de avondklok tot het in de fik steken van zendmasten en teststraten, de niet aflatende intimidatie door de woordterroristen van Viruswaarheid en zelfs brandbommen voor een kritische journalist; een deel van het coronaprotest is inmiddels niet anders meer te omschrijven dan ronduit crimineel. Het woord terreur begint in zicht te komen.

Gommers

Ik moest bij dit alles denken aan een zeer recente Instagram-post van echte arts Diederik Gommers. Hij spiegelt voor dat uit recent onderzoek uit Cambridge naar voren komt dat van de 40.000 recente besmettingen maar liefst 98% van de patiënten niet of onvolledig was gevaccineerd. Hij vertelde verder dat uit onderzoek van het RIVM in Nederland bleek dat van de 15.000 besmettingen 88% niet was gevaccineerd. Uit zijn eigen ervaring in het ziekenhuis bleek dat op de IC’s voornamelijk niet gevaccineerde 60-plussers liggen.

In dat licht bekeken kun je het wat mij betreft gerust crimineel noemen om zo tekeer te gaan tegen levensreddende vaccins.

De coronacriminelen oreren graag over de foute kant van de geschiedenis en tribunalen. Ik acht de kans echter aanzienlijk groter dat de geschiedenis hard zal oordelen over de wappies die erg hard hun best hebben gedaan om de bestrijding van een pandemie te saboteren.

Waardeer dit artikel!!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Je kunt me ook met een vast per bedrag per maand steunen: klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -
Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *