Willem Engel: een leugenmachine

In een crisis heb je grofweg twee soorten mensen op de uiterste flanken. Echte deskundigen die keihard werken om ons uit de crisis te trekken en gewetenloze charlatans die de crisis misbruiken voor eigen gewin. Dansdodo Willem Engel vormt een buitencategorie aan de foute flank, zo bleek deze week maar weer eens ten overvloede.

Ik waarschuw alvast maar even, dit is een tamelijk lang verhaal en het had nog veel langer kunnen zijn. De conclusie zal u niet verbazen: Willem Engel is een kwaadaardige sekteleider die grossiert in leugens.

Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om nog een verhaal te schrijven over de zelfbenoemde deskundige Willem Engel, al was het maar omdat hij inmiddels slechts een beschamende en zwarte voetnoot is in onze coronageschiedenis. Deze week werd echter bekend dat de extreemrechtse en doorgedraaide Belgische militair Jurgen Conings zeer waarschijnlijk snel na zijn verdwijning op 17 mei 2021 al was overleden.

En dat is brisant, want Engel, zoon van de beruchte huisjesmelker en krottenkoning Cees Engel, kreeg het voor elkaar om geruime tijd na de verdwijning van Conings, op 26 mei namelijk, zijn aartsrivaal viroloog Marc van Ranst, op dat moment ondergedoken omdat Conings hem met de dood bedreigde, op sociale media te laten weten dat hij contact had gezocht met de doorgedraaide militair en dat de kust veilig was:

‘Ik heb Jurgen net gesproken, je mag weer naar buiten. Op voorwaarden dat je het debat aangaat en stopt met haatzaaien’

Laat dat eens op u inwerken. Een hardwerkende viroloog die met zijn gezin halsoverkop moet vluchten voor een concreet gevaar met sardonisch genoegen voorspiegelen dat je contact hebt gehad met zijn extremistische en zwaarbewapende belager en hem beloven dat hij veilig is als hij tegemoetkomt aan je eigen stupide voorwaarden. Een opmerking overigens die wellicht ook bij de familie van Conings valse hoop heeft gewekt.

Dat kun je gerust next level kwaadaardig noemen.

Satire

Toen Engel doorkreeg dat tamelijk veel mensen boos werden over deze ronduit misselijke actie, trok hij zijn al dagen riekende keutel laf weer in en liet hij weten dat het slechts een ‘grapje’ was, het was maar ‘satire’. Mij is altijd geleerd dat humor op zijn minst om te lachen moet zijn, maar zelfs hier heeft Engel tamelijk misplaatste gedachten over.

Toen ik deze week op Twitter de link legde met het nieuws over het overlijden van Conings en de bizarre tweet van Engel, probeerde hij er zich op een wel heel doorzichtige manier onderuit te wurmen. Namelijk door te stellen dat ik in die tweet iets las wat er niet stond en dat hij Marc en Jurgen niet verder had gespecificeerd.

Opvallend, want zijn tweet dat hij Conings had gesproken was letterlijk gericht aan Marc van Ranst en ging net zo letterlijk over Jurgen Conings.

Beschamend

Natuurlijk hoeven we hier geen verbazing te veinzen, de activistische en puberaal pesterige koers van de aan aandacht verslaafde draadharige dansmarieke is immers al sinds het begin van de coronacrisis aan alle kanten bezaaid met leugens, misplaatste verbale aanvallen en doorzichtige propaganda. De beschamende lijst is inmiddels met een gerust hart oneindig te noemen.

We weten allemaal nog dat de halve wereld in shock aan de buis gekluisterd zat toen de Deense voetballer Christian Eriksen tijdens het EK op het veld ter aarde stortte met een hartstilstand. Terwijl ieder weldenkend mens geschokt zijn hart vasthield, verzorgers de reanimatie van de voetballer waren gestart en zijn vriendin in shock werd opgevangen door medespelers, twitterde de duivelse dansdodo met sardonisch genoegen dat de dood van de sporter wel te maken moet hebben met vaccineren.

‘Er valt net een Deens (sic) dood neer op het EK. Het experiment is schandalig mislukt. Soms is gelijk krijgen het ergste dat je kan overkomen. Er moet direct gestopt worden met injectie’

Uiteraard opnieuw een misselijke leugen, de Deense voetballer was op dat moment niet eens gevaccineerd. Parttime paragnost Willem Engel kon voor deze misselijkmakende actie voorgoed afscheid nemen van een van zijn twitteraccounts.

Maar goed, dat Engel een puberale provocateur is die verslaafd is aan aandacht, negatief of positief, dat is inmiddels bijna iedereen wel duidelijk. Dus laten we eens wat keiharde leugens op een rij zetten om te bewijzen dat Engel niets meer is dan een notoire leugenaar en opportunistische fantast.

Belaging

Wat te denken van het gegeven dat Engel zijn slaafse volgelingen meer dan eens heeft opgeroepen om zorgpersoneel te fotograferen omdat zij zich mogelijk schuldig zouden maken aan een misdrijf?

Een regelrechte leugen; het toedienen van een potentieel levensreddend en uitgebreid getest vaccin met goedkeuring van een democratisch gekozen parlement én de erkende toezichthouders valt op geen enkele manier onder een misdrijf. Nu niet en nooit niet.

Wat rest is slechts een walgelijke manier om mensen die hard werken om ons uit de crisis te halen lastig te vallen. Alsof je treiterend een brandweerman laat struikelen als hij een brand aan het blussen is. Omdat je niet gelooft in vuur.

In het gedrag van Engel en zijn trawanten zit helaas een patroon. Van de geschreven belofte aan huisartsen dat ze een juridische strijd tegemoet kunnen zien als ze doorgaan met vaccineren of weigeren ineffectieve medicijnen voor te schrijven via de oproep aan zijn gelovigen om een zorgcentrum lastig te vallen tot de knullig geschreven brieven aan de leiding van scholen, waarin ze ‘aansprakelijk’ worden gesteld voor het afnemen van coronatesten.

Het is een ronduit ziekelijke manier om je eigen verwarde gedachten op te dringen aan anderen.

Tijdens een uitzending van Op1, waar Engel te gast was, grossierde hij eveneens in een barrage aan regelrechte leugens. Door onder meer te stellen dat de ic’s in Nederland nooit vol hebben gelegen. Vertel dat eens aan de ziekenhuizen in bijvoorbeeld Noord-Nederland, zou ik zeggen. Of maak het eens duidelijk aan de hartpatiënt in Amsterdam die zijn operatie uitgesteld zag worden omdat de intensive care daar letterlijk tot de nok toe vol lag. De normale capaciteit van 1150 ic-bedden moest in Nederland zelfs aanzienlijk worden uitgebreid omdat er geen lege bedden meer over waren. Ons buurland Duitsland moest op een gegeven moment te hulp schieten.

Gentherapie

In één adem door oreerde Engel live op televisie dat vaccineren gelijk staat aan gentherapie. Oftewel: dat het je DNA kan veranderen. Ook alweer een brisante leugen en tekenend voor de stuitende onwetendheid en bewuste onkunde van de zelfbenoemde goeroe.

DNA kun je zien als een soort kookboek met alle erfelijke informatie, een RNA-vaccin is slechts te beschouwen als een soort recept voor een kenmerkend eiwit van het coronavirus. Het tast je DNA dus niet aan, maar zorgt ervoor dat je immuunsysteem aan de slag gaat. Sterker nog: het raakt niet eens tot in de celkern, waar het DNA zit.

Mocht u overigens geen zin hebben om allerlei teksten te lezen over dit wetenschappelijke gegeven, de onvolprezen en onvermoeibare debunker Harry Hol legt het hier nog eens keurig op beeld uit.

Spanje

Willem Engel harkt sinds het begin van de crisis voor honderdduizenden euro’s aan donaties binnen van goedgelovige burgers. Geld dat volgens de ‘nobele’ charlatan zelf dringend nodig is om het tij te keren, om actie te kunnen voeren.

Ook daar zit alweer een stevige leugen in verpakt. Nog los van het harde gegeven dat Engel en kornuiten het geld bij voortduring bewust door de plee spoelen door keer op keer bij voorbaat kansloze rechtszaken te voeren, ging een deel van het door donateurs zuurverdiende geld op aan een stuk grond in Spanje voor niemand minder dan de heer Engel zelf.

Mocht u nog denken dat de zalvende dansleraar het goed voor heeft met de goegemeente.

Testen

De leugens van Engel zijn zo talrijk dat je er een dik boek over zou kunnen schrijven. Dik genoeg in ieder geval om de toch niet bepaald flinterdunne Bijbel het schaamrood op de kaken te laten krijgen. Zo beweert de draadharige dansmarieke dat de coronacrisis als politiek einddoel heeft om van Europa een nieuwe superstaat te maken, een soort China. Brisante onzin uiteraard, waar werkelijk geen enkel steekhoudend argument voor te geven is.

Ook stelt hij dat de veelgebruikte PCR-test (het beroemde wattenstaafje in de neus) niet deugt, uiteraard ook weer een kwaadaardige leugen. De test in kwestie doet niet meer of minder dan aantonen of iemand besmet is of niet. Keurig goedgekeurd door instanties en deskundigen die er wel verstand van hebben. Uit onderzoek blijkt dat de testresultaten dan ook keurig correleren met de ziekenhuisopnames. Als meer mensen positief getest worden, stijgen later de opnames. Mocht u mij in deze niet geloven, lees dan wat wetenschapsjournalist Maarten Keulemans  schreef over de betrouwbaarheid van de test.

Pandemie

Tijdens een interview bij het roemruchte afvoerputje van ‘andersdenkend’ Nederland, Café Weltschmerz, vinden we nog meer klinkklare leugens van het salsa-orakel. Zo beweert Engel op 10 juni 2020 onder meer dat de pandemie in Nederland al voorbij is en dat maar 25% van de mensen besmet kan raken door het virus. Volledig feitenvrije lariekoek.

Volgens Marc Lipsitch, een epidemioloog van Harvard University, zal in het komende jaar 40 tot 70 procent van de wereldbevolking het virus krijgen. Epidemioloog Gabriel Leung van de Hongkong University en Ira Longini, epidemioloog van de wereldgezondheidsorganisatie WHO, delen dat standpunt grotendeels. Onze eigen RIVM-baas Jaap van Dissel zei deze maand dat alle niet gevaccineerde of niet eerder besmette mensen ‘vroeg of laat met het virus in aanraking komt’

Zelfmoord

Begin dit jaar kwam opnieuw een flagrante en misselijkmakende leugen van Engel aan het licht. In een Facebook-post liet hij zelfverzekerd (‘ik ben volledig te vertrouwen’) weten dat de organisatie ter preventie van zelfmoord 113 aanwezig was tijdens een van zijn Zoom-uitzendingen. Desgevraagd gaf de organisatie later aan op geen enkele wijze betrokken of aanwezig te zijn geweest.

Op 5 januari 2021 laat Engel zich interviewen door Nieuwe Revu. Hij stelt zonder enig bewijs dat de kritische columnist Özcan Akyol wel betaald zal worden om hem zwart te maken en oreert over een ‘soort Neurenberg-tribunaal waarin duizenden mensen moeten voorkomen’.

Volgens de heupwiegende goeroe Engel zullen mensen als Bill Gates en Marion Koopmans zich moeten verantwoorden. Ironisch genoeg loopt er een strafzaak tegen Engel zelf voor opruiing en zijn de door hem zo vurig gewenste tribunalen nergens ter wereld ook maar een begin van een serieuze optie.

In hetzelfde interview noemt hij corona vrolijk ‘griep’, stelt hij geheel ten onrechte dat er geen noemenswaardige oversterfte is, meent hij dat ziekenhuizen nooit overspoeld zijn, noemt hij Nederland een corrupt land en stelt hij onomwonden dat ‘het prikje dat wij straks krijgen helemaal geen vaccin is’.

Diepe zucht, waar te beginnen?

Columnist Akyol wordt niet betaald om Engel zwart te maken, hij krijgt geld voor kritische columns over allerlei onderwerpen. Tribunalen zijn slechts een natte droom van mensen die onmachtig zijn om zelf verandering mogelijk te maken, corona is geen griep, er staan letterlijk 140.000 mensen op de wachtlijst voor een operatie omdat de ziekenhuizen zo vol lagen dat de reguliere zorg werd afgeschaald en er vielen in de week van het interview letterlijk 650 meer doden dan gebruikelijk.

Failliet

Op 6 juli 2020 vinden we weer een aantal leugens. Makelaar in angst Engel doet in een interview met het Parool weer wat boude uitspraken uit de losse pols. Zo geeft hij onder meer aan dat ‘over drie maanden alles failliet is’ door de 1,5 meter-maatregel.

De werkelijkheid blijkt toch een tikkie anders. Drie maanden later blijkt het aantal faillissementen zelfs gedaald. Met dank aan de diepe geldzakken van de overheid overigens. U weet wel, de mensen die volgens Engel allemaal corrupt zijn en voor een tribunaal moeten verschijnen.

Op 7 augustus 2020 staat de Amsterdamse krant Engel (die overal rondtoetert dat media niet deugen, maar wel subiet overal op komt draven om zijn enorme ego te voeden) nog maar eens te woord. In dat interview laat Engel zijn zalvende masker vallen en stelt hij onomwonden dat het onvermijdelijk is dat het volk in opstand gaat komen.

Volgens de ‘dappere’ dansdodo wacht het Binnenhof een verhuizing naar Scheveningen en zullen hoofdredacteuren van Nederlandse media gevangenisstraffen opgelegd krijgen. Engel stelt dat de regering fascistische trekjes heeft en vergelijkt de mondkapjes met de Jodenster. Kinderen die in Nederland voorlichting krijgen over de 1,5 meterregel doen hem denken aan de Hitlerjugend. In een eerder verhaal schreef ik al eens op hoe ongepast en misselijk deze vergelijkingen zijn.

Inhoudsloos

Het is de bekende retoriek van een volksmenner die niet met feiten werkt, maar met loze typeringen. Het zijn inhoudsloze vergezichten die een jaar na dato nog niet eens een begin van iets van waarheidsgehalte hebben opgeleverd. Of anders gezegd: het is klinkklare onzin.

Engel heeft zijn best gedaan om het volk in Nederland in opstand te laten komen tegen levensreddende vaccinaties. Helaas voor hem zit Nederland inmiddels met een vaccinatiebereidheid van 94% in de kopgroep in Europa. Maar liefst 85% van alle 18 plussers heeft een eerste prik gehad en er zijn maar liefst 22 miljoen prikken gezet.

Zelfs als volksmenner is Engel dus volledig mislukt. Al bleek dat al toen hij met Lijst30 meedeed aan de landelijke verkiezingen en slechts 2869 mensen zo ver wist te krijgen om op hem te stemmen. Voor de duidelijkheid: 13,2 miljoen mensen zijn in Nederland gerechtigd om een stem uit te brengen. Het volk toonde simpelweg geen enkele interesse in Engel als politiek leider.

Ophitshippie

Feitelijk is er geen beginnen aan om de schier oneindige reeks leugens en het nepnieuws van Engel en zijn trawanten te verzamelen. Er zijn er simpelweg te veel van. Van het letterlijk de rechtbank voorhouden dat er helemaal geen epidemie is in Nederland tot de boude bewering van huisjurist en voormalig drugsdealer Jeroen Pols dat er in werkelijkheid maar tachtig mensen in Nederland zijn overleden aan corona.

Maar goed, laten we nog maar eens een flagrante leugen bij het lelijke hoofd pakken. Op 22 juni twittert ophitshippie het volgende:

Ivermectine werkt! Er wordt namelijk van alles aan gedaan om dit middel te blokkeren. We gaan er alles aan doen om deze omerta te doorbreken. elke dag Ivermectine posten. Iedereen moet beschikking krijgen over dit middel

Hoewel de argumentatie op zich al harder rammelt dan een loszittend kunstgebit op een lange strook kasseien (het wordt geblokkeerd, dus het werkt), beschikken we inmiddels over onderzoek naar Ivermectine. En wat blijkt? Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Ivermectine, een geneesmiddel tegen rondwormen en parasitaire mijten en luizen, werkt tegen corona.

In één laboratoriumsetting werd ontdekt (maar niet overtuigend bewezen) dat het middel mogelijk iets kan doen tegen het coronavirus, maar dan helaas in een dosering die zo rond de vijftig tot honderd keer boven de veilige grens zit voor mensen. De Amerikaanse waakhond FDA bracht onlangs al een waarschuwing naar buiten: er zijn inmiddels mensen opgenomen in het ziekenhuis met ernstige medische problemen na inname van Ivermectine.

Willem Engel, de man van waarheid en liefde, roept dus op om een voor de volksgezondheid schadelijk middel te gaan gebruiken. Dan weet u dat even mocht u liefde nodig hebben als u wordt opgenomen in het ziekenhuis omdat u vertrouwde op een paardenmiddel.

Watersnood

Niet gehinderd door enige zelfkennis roeptoetert Engel ondanks de vele keren dat hij met razend geweld  door de mand viel echter vrolijk verder. Zo stelt hij op 16 juli 2021 vraagtekens bij de overstromingen in Limburg. Terwijl heel het land letterlijk met eigen ogen ziet hoe het wassende water in delen van Europa ongehinderd door dorpen en over kades stroomt, heeft orakel Willem Engel vraagtekens. In diezelfde beschamende en amateuristische persconferentie noemt hij klimaatverandering voor de gelegenheid maar even helemaal een hoax.

Het maakt eigenlijk niet uit waar je zoekt of kijkt, waar Engel opduikt buitelen de leugens vrolijk lachend over elkaar heen. Ik zou dit verhaal over hem dan ook probleemloos nog pagina’s door kunnen laten gaan. Engel heeft over praktisch alle facetten van de coronacrisis gelogen, van het dodental tot de testen en van vaccinaties tot het nut van maatregelen.

Sekteleider

De weldenkende Nederlander kan er dan ook niet omheen: Willem Engel is een kwaadwillende sekteleider die goedgelovige burgers opjut en met evidente leugens op het verkeerde pad brengt. Een clown zonder circus.

Als doorgedraaide complotidioten dit doen in Bodegraven worden ze opgepakt en zelfs verweten terreur te plegen. Kennelijk geldt dit niet voor dansmarieke en full time kwakzalver Engel, die door kan blijven gaan met zijn verwoede pogingen om de volksgezondheid met een sardonische grijns in gevaar te brengen.

Zelf stelt Engel bij herhaling louter te strijden voor liefde en waarheid. Dat is met recht een gotspe te noemen. Het is alsof je de Taliban plechtig hoort beweren dat ze mensenrechten in acht zullen nemen en feminisme met alle liefde zullen omarmen.

Waardeer dit artikel!!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Je kunt me ook met een vast per bedrag per maand steunen: klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -

 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *