Lange Frans: welkom op het allerleipste festival

Complotdenken is al lang niet meer het domein van stoffige zolderkamertjes en verwarde geesten. De bizarre gedachten dringen ook de populaire cultuur binnen. Influencers zoals Faja Lourens en rappers als Lange Frans lopen er schaamteloos mee te koop. Dit is een verhaal over de nieuwste hersenscheet van een rapper uit Diemen. 

Ter introductie. Lange Frans (die ooit boos een krant belde om aan te geven dat iets over hem uit de context was gehaald en er geen wederhoor was…) heet in het echt natuurlijk geen Lange Frans. Zijn naam is Frans Christiaan Frederiks. Frans is bekend van klassiekers als ‘Snorretje’, ‘Flinterdunne flensjes’, ‘Moppie’ , ‘Kont 101’. ‘Het land van’ en ‘Lockdown’ (Welkom op het allerleipste festival).

De rapper uit Diemen is al langer full blown complotdenker. In 2008 bracht hij met Baas B. de single ‘Kamervragen‘ uit, waarin verschillende complottheorieën worden opgevoerd, onder meer over de dood van Pim Fortuyn. Het nummer kreeg een vervolg (Kamervragen 2.0) en daar lezen we de volgende tekst:

‘En wie vermoordde Els Borst, een gekke Hans Worst / Die geen sporen achterliet en geen DNA morst

Spannend tekstje, hoor. Maar op het lichaam van Els Borst werden drie dna-sporen van de later tot acht jaar cel en tbs veroordeelde moordenaar Bart van U. aangetroffen.

Inderdaad. Welkom op het allerleipste festival.

Lange Frans maakt zich, zoals zo veel complotdenkers, zorgen over kindermisbruik. Al eerder kwam de wegens vermoedens van misbruik roemrucht geworden Joris Demmink (Hof: ‘Slechts speculaties en veronderstellingen’) voorbij. In zijn nieuwste nummer Lockdown (Fall Cabal), inmiddels 285.000 keer bekeken op YouTube, gaat het onder meer over een pedo-elite.

Kindermisbruik is een groot probleem en het is overal, maar je trekt natuurlijk geen volle zalen als je ritmisch praatzingt over daders als je buurman, oom, huisvriend of zwemcoach. Er moet wel een sappig verhaal verkocht worden, het liefst over een ongrijpbare elite waar hard tegen gestreden moet worden.

Laten we de tekst van Lockdown analyseren. Het nummer begint zo:

Welkom op het allerleipste festival / Je hebt geen kaartje nodig want je bent er al / Dit is de val van de cabal

Het is fijn dat Lange Frans (opleiding Bedrijfskunde) met zelfkennis begint. Hij erkent zelf dat zijn act thuishoort in het allerleipste festival. Maar dan gaat het al snel mis met de tekst over de cabal.

Cabal staat in brede zin voor een kleine groep machtige mensen, die tot doel hebben om stiekem macht of invloed te verwerven. Frans is ook niet bepaald origineel, al in de 17e eeuw viel de term om een machtige samenzwering aan te geven. Cabal wordt tevens gebruikt om de samenzwering van machtige en rijke Joden te duiden. We weten allemaal waar dat eindigde. In de huidige vorm is het een soort bende van (joodse) bankiers, linkse politici en linkse filmsterren.

Het is niet meteen duidelijk waar Frans specifiek op doelt met de term cabal, maar even verder in het nummer (u moet nog voorbij iets over rente en ‘zet een worm in je oor die de rust bij je vond’) duikt de volgende tekst op:

Nu gaan we niks meer pikken van die viezerikken / We vertikken het om iets te slikken
Mijn vaccin is fok them

Hoewel het lastig is om hier een heel erg duidelijk punt in te zien, lijkt het er op dat Frans doelt op de complotgedachte dat ‘die viezerikken’ ons iets willen laten slikken. Misschien wil Frans iets zeggen over de huidige coronatijd, een niet bestaand virus dat ons is opgedrongen om computerchips in ons te injecteren. Voor die theorie is geen enkel bewijs, tenzij je denkt dat de bescherming van de bevolking met behulp van vaccins (wat wereldwijd miljoenen levens heeft gered) een slecht ding is.

Frans vervolgt met deze tekst:

Dit is de val van de cabal / Where we go one we go all

Een op het oog catchy onschuldig tekstje, maar dat is het niet. ‘Where we go one we go all’ is een slogan van QAnon, een extreemrechtse club (ontstaan op 4Chan), verantwoordelijk voor de meest bizarre gedachten waar nooit enig bewijs voor is.

Zo is Tom Hanks in de wereld van QAnon een pedofiel (nul bewijs), bestellen rijke mensen kinderen in een pizza-restaurant (nul bewijs) en is Hollywood onderdeel van een netwerk van pedofielen (nul bewijs).

De val van de cabal ziet op het einde van ‘de elite’. Een theorie over burgeropstand, al jaren en jaren een vurige wens van roeptoeters, al is onduidelijk wie die elite dan is en waarom ze met al hun macht niet even kunnen zorgen dat een rapper uit Diemen zijn muil houdt.

QAnon

QAnon is geen betrouwbare bron van informatie, het is een vooropgezet plan om politieke tegenstanders (van Trump in dit geval) onschadelijk te maken. En dat lukt best aardig, juist omdat ‘wakkere’ geesten de bizarre gedachten kritiekloos rondpompen. Bestaan er pedofiele netwerken van hooggeplaatste personen? Wie zal het zeggen. Maar wie stelt, bewijst en daar zit nu net het probleem.

Deze losse flodders zijn lastig te debunken. Bewijs maar eens dat je iets niet hebt gedaan of dat iets niet bestaat. Het is alsof je stelt dat kabouters bestaan en het aan de ander laat om te bewijzen dat ze niet bestaan. Hoe bewijst Lange Frans dat hij zelf niet aan kinderen zit? Ga er maar aan staan.

Wat er vaak gebeurt, is het volgende: Bill Cosby was een verkrachter, dus Hollywood is een vat vol seksueel misbruik. Epstein was een kindermisbruiker, hij ging om met Hollywood, dus Hollywood is een poel des verderfs. Het is alsof je Benno L. (en andere badmeesters die ooit werden betrapt) gebruikt om aan te geven dat de hele zwemwereld pervers is.

Metoo

Onder meer #metoo heeft ons geleerd dat misbruik overal is, dat mensen soms wegkijken (vast ook in Hollywood) en dat macht een criminogene factor kan zijn. Wie erg machtig is denkt overal mee weg te komen, maar dat wil nog niet meteen zeggen dat er complete netwerken zijn waardoor duizenden kinderen dagelijks aan de rijken worden gevoerd. Bewijs het maar.

Voor Lange Frans is die logische gedachte echter helemaal niet logisch. Hij gaat vrolijk door met via Google gevonden onbewezen geruchten en insinuaties.

Soms zijn we anoniem / soms Janet Ossebaard.

Daar hebben we Janet Ossebaard. Een op YouTube razend populaire graancirkelspecialiste die de hemel aftuurt naar buitenaards leven en met haar laserpen signalen geeft als ze buitenaards contact ervaart. Over Ossebaard ga ik nog een apart verhaal maken, laat ik hier constateren dat ze  doorgaans niet verder komt dan QAnon en Google. Zo meent de wakkere alienfluisteraar bijvoorbeeld dat het geen toeval is dat het coronavirus nu net opduikt bij de uitrol van 5G. Ze vergeet even twee dingen. Dat er al veel langer coronavirussen in omloop zijn (al in 1930 ontdekt bij kippen) en dat 5G nog bijna nergens is uitgerold.

Pizzagate

wikileaks wekte al de schijn / Dat ze kinderen bestelde net als bij de pizza lijn / Een pedo netwerk wereldwijd vraag niet hoe / Via Hillary Clinton tot de Oranjes aan toe

Nou, Frans. Ik wilde eigenlijk dus wel weten hoe. Leg dat nu eens uit. Het zou toch een beetje goedkoop zijn als ik hier zou beweren dat een lange rapper uit Diemen kinderen bestelde ‘maar vraag niet hoe’. En waar zijn de ouders van die kinderen eigenlijk? Hoe?

De vraag naar het hoe is al ontelbare keren van een antwoord voorzien. Om het even simpel te houden, de kinderen in pizzagate zouden onder meer door ondergrondse tunnels worden vervoerd naar een kelder in restaurant Comet Ping Pong in Washington. Maar we hebben wel een probleem, Frans. Er waren helemaal geen tunnels en het restaurant heeft helemaal geen kelder.

Dus inderdaad: vraag niet hoe.

De link met de Oranjes in Nederland rust al op dezelfde onzin als pizzagate zelf. Een link onder meer gelegd omdat Beatrix ooit poseerde met een kunstenares (Marina Abramovic) die door hetzelfde QAnon vanwege de aard van haar werk (veel bloed) meteen maar even gelinkt werd aan satanische rituelen (wat een volstrekt verkeerde interpretatie is van haar kritiek op religie). Voor de rest zijn het verhalen van horen zeggen over vrouwenjager Bernhard en verklaringen over prins Claus die nooit bewijs hebben opgeleverd.

En weer door:

En ik ben in opperbeste stemming / Want Baybasin komt vrij en achter tralies Joris Demmink

Daar hebben we de voormalig topman van Justitie Joris Demmink weer. En Baybasin, een tot levenslang veroordeelde drugsbaas, waar al veel over geschreven is en waarvan de hoogste rechter al heeft gesteld dat de beste man terecht voor onder meer moord is veroordeeld.

ComplotFrans

Tot slot een eigen complottheorie van mij. Als toetje. Over Lange Frans.

In 1997 richtte hij samen met Baas B. de groep D-men op. Klinkt als een saaie stad onder de rook van Amsterdam, maar de echt wakkere geest ziet er iets anders in. Democraten-mannen! Hier hebben we de eerste hint van de echte agenda van Frans. Hij is onderdeel van de Hillary-clan. De elite. De hints zijn te omvangrijk om te negeren. Hij moet in opdracht van de cabal allerlei waarheden zo bizar maken, dat niemand ze ooit meer wenst te geloven.

Zo sprak Frans in 2006 stemmen in voor de film Cars waarin hij Boost en Wingo deed. Cars is van Disney. Hollywood. Wingo is een Hyundai Tiburon. Gemaakt in Zuid-Korea, waar ze heel ver zijn met 5G. De voornaamste eigenschap van Wingo is dat hij met zijn koplampen andere auto’s kan verblinden…..

Hallo zeg, hoe duidelijk wil je het hebben? Maar er is meer: in de film duikt ineens een vrachtwagen op genaamd The Pizza Planet.

Pizza. Joe.

Het verhaal wil (stond op het internet) dat Baas B. uiteindelijk ontdekte dat Lange Frans undercover was en voor de overheid werkte. De vrouw van Lange Frans vond de naderende ontmaskering zo bedreigend dat ze met een vuurwapen naar de woning van B. ging. Dat doet zo’n vrouw vast niet voor niets. Daar zit een luchtje aan.

Lange Frans gelooft in pizzagate. Die complotwaan drijft sterk op symbolen (vlinder, hartje, driehoek) die pedoseksuelen gebruiken om hun voorkeur aan te geven. Een pizzabakker in Amerika die vergelijkbare symbolen (pizzavorm onder meer) gebruikte, werd aan de schandpaal genageld.

Oké, Frans. Dit plaatste je onlangs op je Instagram-account.

Prima plaatje wat mij betreft. Go Frans. Maar wacht eens even. Ik zie ook een pizzavorm en een vlindertje.

Zo makkelijk gaat dat nou, Frans.

Wat mij betreft staat het een rapper, ook uit Diemen, vrij om van alles te roepen en te beweren. Hij doet maar. Maar het rondpompen van geruchten, onbewezen internettrollerij en flagrante nonsens heeft niets te maken met wakker zijn.

En alles met je laten gebruiken door groepen die desinformatie inzetten om tegenstanders uit de weg te ruimen.

Waardeer dit artikel!!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Je kunt me ook met een vast per bedrag per maand steunen: klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -
Delen